Barys – Vladivostok 4:5 (po pr.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Jekaterinburg 4:0 (kon.) | Čeljabinsk – Metallurg Magnitogorsk 2:3 (po pr.)
Dinamo Minsk – Záhreb 4:3 (kon.) | Soči – Novgorod 4:1 (kon.) | Nižnekamsk – Kazaň 1:4 (kon.)
Viťaz – Čerepovec 2:5 (kon.) | Petrohrad – Novosibirsk 5:4 (kon.) | D. Moskva – CSKA Moskva 3:4 (0:2 po s.n.)
Riga – Novokuzneck 1:0 (kon.) | HC Slovan – A. Mytišči 2:1 (2:1 po s.n.)
koniec
SKA Petrohrad
5:4 (0:2, 2:1, 3:1)
HC Sibir Novosibirsk
Sobota 29.11.2014, 15:00 • Ice Palace Petrohrad • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V dramatickej tretej tretine napokon strelili domáci hokejisti tri góly, ktoré im zabezpečili, že dnes víťazia výsledkom 5:4. V poslednej časti hry sa ešte presdaili postupne Kalinin, Kovaľčuk a Kutejkin. Za hostí upravoval na konečný výsledok v 57. minúte Enlund.

    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. (17:25:36)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Hostia v obrannom pásme, to je už málo času, to sa nedá.
     
    59:34
    Oddychový čas pre Novosibirsk.
     
    59:10
    Hostia už hrajú bez brankára.
     
    59:01
    Tak teraz sme videli pred bránou Petrohradu poriadny závar! Do zakončenia sa tam tlačili Koskiranta, Enlund a hádam aj Kugryšev, no nikomu z nich sa nepodarilo pretlačiť puk cez bránkovú čiaru!
     
    58:18
    Monya stratil puk v útočnom pásme, Kutejkin sa zastavil za bránou a počkal kým prídu na ľad čerstvé sily.
     
    57:43
    Jarno Koskiranta sa uvoľnil na dolnej časti pravého kruhu, no z tohoto ťažkého uhla to mal naozaj náročné proti Šesťorkinovi, ktorý pokrýval celú túto stranu brány. Napokon gólman Petrohradu bezpečne zakročil.
     
    57:19
    Od Sibiru teraz budeme očakávať záverečný tlak na domácu defenzívu. Podarí sa ešte hosťom dostať tento zápas do predĺženia?
     
    56:15
    Novosibirsk dal gól!
    Tak a ešte to môže byť poriadne zaujímavé. Novosibirsk využíva presilovú hru na strelenie kontaktného gólu. Hersley krásne posunul z modrej čiary na JONASA ENLUNDA, ktorý si spracoval puk pred bránou, na bekhend si položil Šesťorkina a potom pohodlne zasunul!
    Asistencia: Patrik Hersley.
     
    55:55
    Hostia usadení v útočnom pásme, vymieňajú si puk medzi sebou a snažia si pripraviť čo najlepšiu možnosť na zakončenie.
     
    55:15
    Novosibirsk si však zahrá presilovku. Na dve minúty za napadnutie odchádza Andrej Kutejkin.
     
    55:15
    Gimajev posunul od modrej čiary pred bránu, kde bol Kopejkin, ktorý sa snažil ešte posúvať k opačnej žrdi na Bobrova, no napokon sa mu to nepodarilo.
     
    54:52
    Hostia sa ešte asi nevzdávajú. Rýchlu akciu po ľavom krídle podnikol Sergej Šumakov, ktorý strieľal z medzikružia, ale betón brankára Šesťorkina bol značne proti.
     
    54:09
    Petrohrad dal gól!
    Petrohrad potvrdzuje svoju dominanciu v tretej tretine ďalším gólom! Ericsson posunul puk z pravej strany v útočnom pásme na opačnú stranu v okolí modrej čiary ANDREJOVI KUTEJKINOVI, ktorý tvrdým delom prestrelil všetko čo mu stálo v ceste a tým prekonal strelou pod hornú žŕdku brankára Koskinena!
    Asistencia: Jimmie Ericsson.
     
    53:28
    Na opačnej strane sa zase do blafáku dostal Viktor Bobrov, ale bekhendom sa mu podarilo trafiť iba betón gólmana Igora Šesťorkina!
     
    52:34
    A mohlo byť už 5:3! Vadim Šipačov sa dostal do zakončenia z medzikružia, no trafil iba hornú žŕdku Koskinenovej brány!
     
    52:02
    Petrohrad dal gól!
    Domáci predvádzajú niečo skvelé! Dostávajú sa do vedenia v tomto zápase! Thoresen posunul z dolnej časti ľavého kruhu na modrú čiaru, kde bol Kutejkin. Ten vypálil od modrej čiary, Koskinen vyrazil pred seba, kde bol IĽJA KOVAĽČUK, ktorý dorážkou doklepol puk do brány!
    Asistencie: Andrej Kutejkin a Patrick Thoresen.
     
    50:35
    Ericsson hľadal krížnou prihrávkou z rohu klziska Kalinina, ktorý stál niekde na opačnom kruhu. Napokon získal puk, ale následne sa už domácim nepodarilo ihneď zakončovať.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 23. Kablukov, 32. Šipačov (Thoresen, Panarin), 43. Kalinin (Červenka), 53. Kovaľčuk (Kutejkin, Thoresen), 55. Kutejkin (Ericsson) – 9. Monya (Bobrov), 13. Enlund, 25. Kopejkin (Mamašev), 57. Enlund (Hersley)


    SKA Petrohrad: Ivannikov (13. Šesťorkin) – Alexandrov, Kutejkin, Kovaľčuk, Ericsson, Barabanov – Rukavišnikov, D. Kalinin, Panarin, Burdasov, Šipačov – Chafizulin, Jermakov, Martensson, Thoresen, Červenka – Judin, Ponikarovský, Kablukov, Kadejkin
    HC Sibir Novosibirsk: Koskinen (Bespalov) – Hersley, Alexejev, Koskiranta, Enlund, Kugryšev – Mamašev, Ožiganov, Monya, Bobrov, Kopejkin – Gimajev, Ignatovič, Šumakov, Gubin, Sannikov – Belov, Maslikin, Šalunov, Vorošilo

    Rozhodca: Olenin, Sergejev – Misiur, Raming