Zenit – Benfica 1:0 (kon.) | Malmö – Juventus 0:2 (kon.) | Atlético Madrid – Olympiakos 4:0 (kon.)
Razgrad – Liverpool 2:2 (kon.) | Leverkusen – Monaco 0:1 (kon.) | Bazilej – Real Madrid 0:1 (kon.)
Anderlecht – Galatasaray 2:0 (kon.) | Arsenal – Dortmund 2:0 (kon.)
koniec
Arsenal FC
2:0 (1:0)
Borussia Dortmund
Streda 26.11.2014, 20:45 • Emirates Stadium (Londýn) • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    V samom závere zápasu sa Dortmundu ešte takmer podarilo zdramatizovať koniec zápasu, keď sa po akcii striedajúcej dvojice takmer presadil Adrián Ramos. Piszczek posielal center na hranicu veľkého vápna, kde sa pohyboval nevysoký Shinji Kagawa. Keďže bol ale osamotený, stačil hlavou predĺžiť loptu do šance pre Adriána Ramosa. Ten si loptu zalepil na kopačku, no z desiatich metrov zasiahol len spodné končatiny Emiliana Martíneza, ktorý teda vytasil druhý dôležitý zákrok zápasu a svoje miesto v Arsenale si tak rozhodne zastal.
     
    90
    Opäť len v úplnom závere zápasu sa dostáva na trávnik i kostarický objav z majstrovstiev sveta v Brazílii Joel Campbell. Miesto mu prenechal Oxlade-Chamberlain.
     
    79
    Arséne Wenger následne už klasicky strieda z vynútených dôvodov, keď na maródku zrejme usadne i strelec prvého gólu Yaya Sanogo. Vo Francúzovom prípade to vyzeralo na problémy so stehenným svalom, nahrádza ho Podolski.
     
    78
    Kevin Großkreutz má pre dnes odpracované, na jeho miesto prichádza Jojič, ktorý dostáva približne štvrťhodinku hry.
     
    76
    Namiesto kontaktného gólu sme ale mohli takmer vidieť ďalšiu loptu trepotajúcu sa za chrbtom Romana Weidenfellera. Famózny Alexis Sánchez opäť oprášil svoju pravačku, ktorou geniálne našiel na opačnej strne Alexa Oxlade-Chamberlaina. Ten si opäť prevzal loptu na pár krokoch a následne z pravého okraju šestnástky razantne vypálil smerom k bránke. Lopta sa ale vzniesla o niečo vyššie, než vo forme hrajúci anglický krídelník plánoval. Kapitán BVB celú situáciu kontroloval, lopta preletela asi meter nad hornou konštrukciou.
     
    66
    Na čiastočne vyhladenom čele Arséna Wengera sa ale objavujú nové vrásky. Pre zranenie totiž odstupuje jeho kapitán Mikel Arteta. Na jeho mieste už Flamini.
     
    61
    Prichádza i nedávny berlínsky shooter z Herthy Adrián Ramos. Miesto mu prenecháva Pierre-Emerick Aubameyang, ktorý sa napriek aktívnemu pohybu nedostal ani do jednej šance.
     
    60
    Po hodine hry tu máme prvé striedanie zápasu, keď ihrisko opustí značne vypojený Ciro Immobile, ktorého nahradí letná posila z Manchestru United Shinji Kagawa.
    A. Sánchez (Cazorla) - 2:0
     
    57
    Arsenal FC dal gól!
    Dlho si ale domáci hráči hlavy do rúk neskrývali a razom už konečne zdvojnásobujú svoje vedenie! Großkreutza na pravej strane dokázal odzbrojiť Per Mertesacker, ktorý vybojoval loptu pre Santiho Cazorlu. Ten peknou prihrávkou do šírky oslovil ALEXISA SÁNCHEZA, ktorého forma spravila s Cazorlu dvojgólového nahrávača. Fenomenálny Čilan sa totiž na ľavej strane znovu presadil cez Piszczeka a následným obstrelom z necelých dvadsiatich metrov zamieril presne k ľavej žrdi, kam už nedosiahol ani Roman Weidenfeller. Krásny okamžik pre Arséna Wengera, ktorý má znovu o pár vrások menej. Arsenal sa ujíma dvojgólového vedenia!
     
    54
    Krásny bonbónik z pravej kopačky Alexa Oxlade-Chamberlaina zazvonil za chrbtom dívajúceho sa Romana Widenfellera, no nič horšie z toho pre kapitána Vestfálcov nebolo. Alexis Sánchez divokým nákopom z polovice ihriska dokázal nájsť Chamberlaina, ktorý krásne spracoval a ešte krajšie vystrelil. Jeho padajúci list z osemnástich metrov trafil ľavú spojnicu hosťujúcej svätyne. Weidenfeller bol odsúdený do pozície diváka a nemal absolútnu nádej na úspešný zákrok. Nesprávne postavená bránka na Emirates Stadium ukrajuje domácich o zdvojnásobenie ich vedenia.
     
    51
    Pierre-Emerick Aubameyang sa po dlhšom čase rútil do rýchleho protiútoku, ktorý ale tesne za polovicou zastavil dôrazný Per Mertesacker. Loptu následne zobral Arteta, ktorý prihrával na rozbehnutého Alexisa Sáncheza. Ten sa preštrikoval kvartetom v žlto-čiernom ako pomedzi kuželky, aby následne z hranice šestnástky prudko vypálil k ľavej žrdi Romana Weidenfellera. Skúsený nemecký gólman ale reagoval včas a pekným zákrokom vyťahuje loptu mimo na rohový kop. Pekný moment z oboch strán.
     
    39
    Mimo gólového okamžiku sme teraz sledovali najväčšiu šancu doterajšieho priebehu, z ktorej sa ale dortmundskému celku nepodarilo vyrovnať. Majstrovskú loptu posielal zo stredu ihriska Ilkay Gundogan, ktorou na pravej strane lahodne našiel rozbehnutého Kevina Großkreutza. Ten dával rozumne pod seba na Mkhitaryana, ktorý sa kľučkou zbavil Monreala, ale z bezprostrednej vzdialenosti nedokázal prestreliť Martíneza. Argentínsky gólman vytiahol proti jeho strele z piatich metrov reflexívny zákrok, ktorým vytesnil loptu mimo priestoru troch žrdí.
     
    37
    Kieran Gibbs sa teraz neohrozene rozbehol po ľavej strane, až ho musel nedovoleným zatiahnutím ručnej zabrzdiť Piszczek, ktorý vidí automatickú žltú kartu.
     
    20
    Jürgen Klopp azda po prvýkrát v dnešnom zápase tlieska svojim zverencom, ktorý sa veľmi ľahko mohli dostať k vyrovnávajúcemu gólu. Po pravej strane sa neohrozene rozbehol Łukasz Piszczek, ktorého nestačil pokrývať Kieran Gibbs. Poľský pravý obranca následne posielal do šestnástky nesmierne prudký, až strieľaný center, ktorý len veľmi tesne nedoklepol do siete Ciro Immobile. Taliansky forward zabiehal presne za márne sa naťahujúceho Martíneza, ktorý si tak po prvýkrát mohol vydýchnuť.
     
    15
    V závere úvodnej štvrťhodiny hry domáci rovnajú bilanciu žltých kariet, keď Arteta na súperovej polovici zbytočne podrazil kľučkujúceho Mkhitaryana.
     
    14
    Alexis Sánchez v ľavom rohu ihriska povykrúcal Piszczeka, no k centru sa vinou Subotičovej kosy nedostal. Viktor Kassai vyťahuje prvú žltú kartu.
     
    9
    Londýnska spojka Santi Cazorla a Yaya Sanogo pokračuje vo fenomenálnom predstavení a Borussia zatiaľ na ich zastavenie nedokáže nájsť správny spôsob. Cazorla na poliacej čiare ukázal dobré čítanie hry, keď využil využil vybiehajúcu defenzívu v žlto-čiernom. Tej sa nepodarilo vystaviť do ofsajdu práve Sanoga, ktorý sa s loptou na kopačke dostal až do šestnástky, kde si pätou nešťastne zasekával Gintera. Schmelzer mu ale následne zlým prvým kontaktom s loptou ešte ponúkol jednu možnosť, ktorú v páde ale stačil zablokovať Sven Bender.
     
    2
    Arsenal FC dal gól!
    Arséne Wenger si mädlí ruky, Gunners začínajú ako z rozprávky. Už po osemdesiatich sekundách domáci vhadzovali na pravej strane out. Dlhá lopta do šestnástky oslovila YAYU SANOGA, ktorý sklepol loptu na prsia a následne prihral pod seba na Cazorlu. Santi sa v šestnástke zbavil nedôrazne brániaceho Gintera, aby následne opätoval prihrávku francúzskemu obrovitému útočníkovi. Ten si ju prebral priamo do behu a pomedzi Weifenfellerove nohy z hranice malého vápna otvára skóre zápasu!
    Y. Sanogo (Cazorla) - 1:0

    Erik Farkaš

    Góly: 2. Y. Sanogo (Cazorla), 57. A. Sánchez (Cazorla)

    Karty:   15. Arteta (ARS) – 14. Subotič (DOR), 37. Piszczek (DOR)


    Arsenal FC: D. Martínez – Chambers, Mertesacker, Monreal, Gibbs – Ramsey, Arteta (C) – Oxlade-Chamberlain, Cazorla, A. Sánchez – Y. Sanogo
    Náhradníci: Huddart – J. Campbell, Rosický, Podolski, Flamini, Koscielny, Bellerín
    Manažér: Arsène Wenger (FRA)

    Borussia Dortmund: Weidenfeller (C) – Piszczek, Subotič, Ginter, Schmelzer – S. Bender, Gündogan – Aubameyang, Mkhitaryan, Großkreutz – Immobile
    Náhradníci: Langerak – Jojič, Kehl, Durm, A. Ramos, Hornschuh, Kagawa
    Manažér: Jürgen Klopp (GER)

    Rozhodca: Viktor Kassai – G. Ring, V. Tóth – R. Kispal (všetci HUN)