Zenit – Benfica 1:0 (kon.) | Malmö – Juventus 0:2 (kon.) | Atlético Madrid – Olympiakos 4:0 (kon.)
Razgrad – Liverpool 2:2 (kon.) | Leverkusen – Monaco 0:1 (kon.) | Bazilej – Real Madrid 0:1 (kon.)
Anderlecht – Galatasaray 2:0 (kon.) | Arsenal – Dortmund 2:0 (kon.)
koniec
Arsenal FC
2:0 (1:0)
Borussia Dortmund
Streda 26.11.2014, 20:45 • Emirates Stadium (Londýn) • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    Arséne Wenger sa po dlhšom čase môže na konci zápasu usmievať. Jeho zverenci vstúpili do šlágru stredajšieho programu Ligy majstrov tou pravou, streleckou nohou Yayu Sanoga. Arsenal potom prečkal náznak Immobileho ako aj veľkú šancu Mkhitaryana, aby po hodine hry zdvojnásobil svoje vedenie. Oxlade-Chamberlain potom ešte orazítkoval hornú konštrukciu Romana Weidenfellera. Víťazstvo Kanonierov je dnes absolútne zaslúžené. Dortmund dnes nemal dostatočné obrátky, aby prekonal organizovanú hru Gunners.

    Na poradí v skupine tento výsledok nič nemení, ale Arsenal si aspoň definitívne zabezpečil postup do jarného osemfinále. O presnom nasadení pred jeho žrebom rozhodne až záverečné kolo. Dovtedy sa majte krásne, ďakujem za pozornosť. (22:45:26)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    V samom závere zápasu sa Dortmundu ešte takmer podarilo zdramatizovať koniec zápasu, keď sa po akcii striedajúcej dvojice takmer presadil Adrián Ramos. Piszczek posielal center na hranicu veľkého vápna, kde sa pohyboval nevysoký Shinji Kagawa. Keďže bol ale osamotený, stačil hlavou predĺžiť loptu do šance pre Adriána Ramosa. Ten si loptu zalepil na kopačku, no z desiatich metrov zasiahol len spodné končatiny Emiliana Martíneza, ktorý teda vytasil druhý dôležitý zákrok zápasu a svoje miesto v Arsenale si tak rozhodne zastal.
     
    90+1
    Maďarská rozhodcovská štvorica na čele s Viktorom Kassaiom pridáva k rozhodnutému zápasu ešte štyri nadstavené minútky.
     
    90
    Opäť len v úplnom závere zápasu sa dostáva na trávnik i kostarický objav z majstrovstiev sveta v Brazílii Joel Campbell. Miesto mu prenechal Oxlade-Chamberlain.
     
    89
    Santi Cazorla sa pokúsil podčiarknuť svoj vydarený večer s dvomi gólovými asistenciami, no priamy kop z vyše dvadsiatich metrov napálil iba nad.
     
    88
    Alexis Sánchez sa teraz pokúsil rozbiť trojicu v žlto-čiernom drese, čo sa mu i podarilo, aby ho však následne nedovolene zastavil štvrtý Subotič.
     
    87
    Na tribúnach Emirates Stadium medzitým naďalej pokračuje prekrikovačka medzi oboma tábormi. Po dlhšom čase ťahá za dlhší koniec povrazu domáci sektor.
     
    86
    Na ten to ale nevyzerá ani pri vrcholení tejto základnej skupiny. Dortmund by totiž musel v záverečnom súboji prehrať doma s Anderlechtom.
     
    85
    Päť minút pred koncom riadneho hracieho času tak Arsenal naďalej vedie o dva góly a nič nenasvedčuje tomu, že by sme mali sledovať dramatický záver.
     
    84
    Gundogan s ďalšou navštívenkou v šestnástke Gunners, tentokrát v podobe centrovanej lopty, ktorú ale Jojič nedobehol.
     
    83
    Ilkay Gundogan s ju robiť samozrejme nemusí, no beztak sa pokúsil ohroziť gólmana Emiliana Martíneza. Nemcov pokus ale smeroval len do stredu bránky.
     
    82
    Uvidíme, čo Lukas Podolski, ktorý sa čoraz častejšie dovoláva svojho skorého odchodu z Emirates Stadium. V súboji s nemeckým tímom by si mohol spraviť reklamu.
     
    81
    Zo striedajúcich hráčov na seba zatiaľ žiaden neupriamil vážnejšiu pozornosť. Do hry sa nezapája ani Kagawa.
     
    79
    Arséne Wenger následne už klasicky strieda z vynútených dôvodov, keď na maródku zrejme usadne i strelec prvého gólu Yaya Sanogo. Vo Francúzovom prípade to vyzeralo na problémy so stehenným svalom, nahrádza ho Podolski.
     
    78
    Kevin Großkreutz má pre dnes odpracované, na jeho miesto prichádza Jojič, ktorý dostáva približne štvrťhodinku hry.
     
    76
    Namiesto kontaktného gólu sme ale mohli takmer vidieť ďalšiu loptu trepotajúcu sa za chrbtom Romana Weidenfellera. Famózny Alexis Sánchez opäť oprášil svoju pravačku, ktorou geniálne našiel na opačnej strne Alexa Oxlade-Chamberlaina. Ten si opäť prevzal loptu na pár krokoch a následne z pravého okraju šestnástky razantne vypálil smerom k bránke. Lopta sa ale vzniesla o niečo vyššie, než vo forme hrajúci anglický krídelník plánoval. Kapitán BVB celú situáciu kontroloval, lopta preletela asi meter nad hornou konštrukciou.
     
    75
    Môže ním byť madridský Real, ktorý zatiaľ vyhráva v Bazileji tesne 1:0. Dortmund má ešte štvrťhodinu na prípadné vyrovnanie.
     
    74
    Arsenal sa už snaží ukontrolovať zápas do pokojného záveru. Po dnešnom dni tak môže zostať v Lige majstrov jediné mužstvo bez straty bodu.

    Erik Farkaš

    Góly: 2. Y. Sanogo (Cazorla), 57. A. Sánchez (Cazorla)

    Karty:   15. Arteta (ARS) – 14. Subotič (DOR), 37. Piszczek (DOR)


    Arsenal FC: D. Martínez – Chambers, Mertesacker, Monreal, Gibbs – Ramsey, Arteta (C) – Oxlade-Chamberlain, Cazorla, A. Sánchez – Y. Sanogo
    Náhradníci: Huddart – J. Campbell, Rosický, Podolski, Flamini, Koscielny, Bellerín
    Manažér: Arsène Wenger (FRA)

    Borussia Dortmund: Weidenfeller (C) – Piszczek, Subotič, Ginter, Schmelzer – S. Bender, Gündogan – Aubameyang, Mkhitaryan, Großkreutz – Immobile
    Náhradníci: Langerak – Jojič, Kehl, Durm, A. Ramos, Hornschuh, Kagawa
    Manažér: Jürgen Klopp (GER)

    Rozhodca: Viktor Kassai – G. Ring, V. Tóth – R. Kispal (všetci HUN)