Zenit – Benfica 1:0 (kon.) | Malmö – Juventus 0:2 (kon.) | Atlético Madrid – Olympiakos 4:0 (kon.)
Razgrad – Liverpool 2:2 (kon.) | Leverkusen – Monaco 0:1 (kon.) | Bazilej – Real Madrid 0:1 (kon.)
Anderlecht – Galatasaray 2:0 (kon.) | Arsenal – Dortmund 2:0 (kon.)
koniec
FC Bazilej 1893
0:1 (0:1)
Real Madrid
Streda 26.11.2014, 20:45 • St. Jakob-Park, Bazilej, Švajčiarsko • Liga majstrov
Predzápasové kurzy

     
    Tak a je dobojované. Z víťazstva sa tešia hráči Realu Madrid, ktorí v dnešnom stretnutí víťazia 1:0. O jediný presný zásah sa v 36.minúte postaral Cristiano Ronaldo po prihrávke od Benzemu. Pusinky sa už na ďalší gól nezmohli, na druhej strane Červeno-modrým sa taktiež nepodarilo presadiť. Bazilej sa po zápase nachádza na 2.mieste, Real Madrid na 1.priečke.

    To je odo mňa všetko. Prajem Vám ešte príjemný večer. (22:37:45)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Veľká šanca Bazileja! Embolo našiel v pokutovom územi Hamoudiho, ten si zasekol svojho strážcu, následne obaloval loptu na zadnú tyč a tá ju tesne míňa. Tak teraz domáci nepremenili jednu z posledných šancí, no stále ešte nie je koniec.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Realu Madrid: ihrisko opúšťa Isco, jeho miesto zaujme Nacho.
     
    90+2
    Domáci Gashi hľadal k pokutovom území spoluhráčov, lenže našiel iba Coentraa, ktorý odvrátil na rohový kop.
     
    90+1
    Nadstavený čas v 2.polčase je 5 minút!
     
    90
    Na hraciu plochu vtrhli diváci, hra je na chvíľu prerušená. Síce ich nie je veľa, došlo k miernemu rozruchu.
     
    88
    Striedanie v tíme Realu Madrid: ihrisko opúšťa Rodriguez, jeho miesto zaujme Marcelo.
     
    87
    Striedanie v tíme FC Bazilej: ihrisko opúšťa Zuffi, jeho miesto zaujme Kikitani.
     
    86
    Domáci Gashi našiel v pokutovom území Hamoudiho, ktorý takými "bočnými nožničkami" skúšal svoje šťastie, lenže netrafil loptu podľa svojich predstáv. Hosťujúci obrancovia poslali loptu do bezpečnej vzdialenosti od ich vlastnej brány.
     
    85
    Elneny sa dostal k strele spoza pokutového územia, jeho pokus minul Navasovu bránu. Nasledovať bude kop od hosťujúcej brány.
     
    84
    Striedanie v tíme FC Bazilej: ihrisko opúšťa Frei, jeho miesto zaujme Diaz.
     
    83
    Do konca stretnutia ostáva okolo 10 minút aj s nadstaveným časom. Dokážu domáci vyrovnať alebo Real ešte zvýši svoje vedenie?
     
    82
    Po peknej kombinácii hostí výborný zákrok domáceho Safariho. Coentrao hľadal Ronalda pred Vaclíkom, lenže výborným obranným zákrokom domáci hráč odvrátil loptu na rohový kop.
     
    81
    Illarramendi bol v strede poľa poslaný k zemi, voľný kop pre Real.
     
    80
    Ronaldo bol poslaný k zemi Scharom (Bazilej) a ten videl za svoj zákrok žltú kartu. Toto bolo veľmi nepríjemné.
     
    79
    Lopta je aktuálne na obrannej polovici Bieleho baletu. Ten si tam loptu prihráva a snaží sa ju podržať vo svojej moci.
     
    78
    Obrovská šanca Realu Madrid! Prihrávkou zľava našiel Bale spoluhráča Ronalda, ten bol tiesnený, avšak dostal sa k zakončeniu a jeho strela obtrela pravú tyč Vaclíkovej brány a skončila mimo nej. Druhá gólová šanca hostí, po ktorej už mohlo byť rozhodnuté v priebehu pár minút. Aby tieto nevyužité šance ešte Pusinky nemrzeli.
     
    77
    Domáci Gashi sa ocitol v ofsajde a veľmi sa hnevá na asistenta. Ten však rozhodol správne. Lopta pre Real.
     
    76
    Striedanie v tíme FC Bazilej: ihrisko opúšťa Degen, jeho miesto zaujme Hamoudi.
     
    75
    Brvno! Tak už mohlo byť vymaľované, lenže hostia nevyužili veľkú šancu. Bale sa dostal k lopte v pokutovom území, následne tvrdou strelou ľavačkou takmer zbúral Vaclíkovu bránu, keď Walesan trafil brvno. Lopta sa odrazila do hry a domáci stopéri ju poslali na rohový kop. Už mohlo byť rozhodnuté.
     
    74
    Biely balet sa snaží vysoko napádať, lenže už nemá dostatok síl a niektorí hráči sa sťahujú do obranného bloku. Hosťujúci Isco bol poslaný k zemi domácim Gonzalezom, voľný kop pre Real.
     
    73
    Ronaldo bol nájdený na ľavej strane pokutového územia. Bol zdvojený a Portugalčan vybojoval aspoň rohový kop pre svoj tím.
     
    72
    Prvá zmena prichádza až v 71.minúte, čo nie je obvyklé. Uvidíme, kedy dôjde k ďalším zmenám a či obaja tréneri vôbec využijú všetky možné striedania.
     
    71
    Striedanie v tíme Realu Madrid: ihrisko opúšťa Benzema, jeho miesto zaujme Illarramendi.
     
    70
    Útočným faulom sa prezentoval Benzema, voľný kop pre Bazilej.
     
    69
    Hra je po dvoch veľkých šanciach domácich aktuálne v strede poľa. Pod kontrolou majú loptu domáci, ktorí sa už rútia dopredu.
     
    68
    Obrovská šanca Bazileja! Gonzalez našiel v behu Embola, ktorý ustál súboj s Varaneom. Bol mierne rozkolísaný, no napriek tomu obišiel Navasa a v páde strieľal do prázdnej brány, lenže Kostarický brankár sa ešte hodil a končekmi prstov loptu vytlačil na rohový kop. Krásny zákrok!
     
    67
    Pekná akcia Bazileja! Tak teraz to bolo veľmi tesné. Z prava centroval Embolo, našiel na druhej strane Gashiho, ktorého hlavička smerovala do protipohybu Navasa. Ten už by bol bezmocný, našťastie lopta skončila tesne nad jeho bránou. Tak teraz to bolo veľmi tesné. Bazilej začína čoraz viac vystrkovať rohy.
     
    66
    Benzema našiel na ľavej strane Ronalda, ten si loptu hodil na pravačku, lenže bolo to pridlhé a ako prvý sa k nej dostal domáci stredopoliar Frei, ktorý ju odkopol za postrannú čiaru. Vhadzovanie pre Real.
     
    65
    Po vyše hodine hry sme mohli v tomto stretnutí vidieť iba jeden gól, čo je žalostne málo. Nezaujatý divák čakal gólovú kanonádu hostí, tá však neprichádza z dôvodu výbornej defenzívnej hry domáceho mužstva.
     
    64
    Zuffi vybojoval pre svoj tím rohový kop. Ten už bol aj rozohraný, lenže hlavička jedného z domácich hráčov nebola presná. Nasledovať bude kop od Navasovej svätyne.
     
    64
    Nedovolený zákrok hostí, k zemi bol poslaný Egypťan Elneny. Voľný kop pre Bazilej.
     
    63
    Ronaldo hľadal Benzemu, ten si loptu už chystal na strelu, lenže ľavý obranca Safati ho o loptu pripravil. Výborný obranný zákrok v podaní domáceho hráča.
     
    62
    Domáci Gashi sa dostal k strede zo strednej vzdialenosti, lenže nebolo to príliš razantné a Navas s týmto pokusom nemal žiaden problém.
     
    61
    Gonzalez bol odnesený na nosidlách, no prekvapujúco bude pokračovať. Už sa nachádza na hracej ploche a zapája sa do útočnej akcie svojho mužstva.
     
    60
    Tak Gonzalez bol dlho ošetrovaný, v hre sa už však pokračuje. Uvidíme, či domáci hráč bude môcť pokračovať v stretnutí alebo dôjde k zmene.
     
    58
    Bazilej sa snaží o vyrovnanie, lenže stále mu chýba povestné šťastíčko v zakončení. Aktuálne je hra v strede poľa, kde sa Coentrao prezentoval nedovoleným zákrokom.
     
    56
    Obrovská šanca Bazileja! Frei v strede obišiel Kroosa, našiel osamoteného Gashiho na úrovni obrancov. Nasledovala strela, ktorá bola nepresná, ale prišlo tam k ruke Sergia Ramosa, ktorú hlavný arbiter nevidel. Bol to síce jemný teč, avšak lopta zmenila smer. Domáci si pýtali penaltu, tá však neprichádza. Nasledovať bude rohový kop.
     
    55
    Dnešné stretnutie sleduje 38500 divákov!
     
    54
    Červeno-modrí teraz obliehajú pokutové územie Realu, lenže nevedia sa dostať do streleckej pozície. Teraz boli dokonca vytlačení na vlastnú polovicu ihriska, lenže ostávajú pri lopte.
     
    53
    Hostia sa v posledných minútach dostávajú viac k lopte a tlačia domácich. Lenže teraz strácajú loptu a Bazilej sa rúti do protiútoku. Zuffi hľadal Embola kolmicou za obranou hostí, lenže táto prihrávka bola pridlhá a ako prvý bol pri lopte pripravený brankár Navas.
     
    52
    Suchý (Bazilej) po zákroku pri postrannej čiare na Benzemu vidí trochu prekvapujúco kartu žltej farby.
     
    51
    Exekútor bol Cristiano Ronaldo a jeho delovku brankár Vaclík skvelým zákrokom vyráža na rohový kop. Výborný moment od oboch hráčov.
     
    50
    Hosťujúci Benzema bol poslaný k zemi a Real bude mať výhodu priameho kopu zo zaujímavej pozície.
     
    49
    Akcia Realu nevyužitá. Hostia boli v prečíslení tri na dva, lenže prihrávka od Rozdrigueza nenašla ani Ronalda ani Benzemu. Veľká škoda pre hostí, naopak domáci si určite vydýchli.
     
    48
    Coentrao (Real Madrid) zastavil Embola a videl žltú kartu. Nepríjemný zákrok.
     
    47
    Gonzalez sa predieral cez stred a tesne pred pokutovom územím padá po súboji s Ramosom. Hlavný rozhodca Mažić mlčí a Real sa rúti do protiútoku.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    ŠTATISTIKY PRVÉHO POLČASU

    Držanie lopty: 40% – 60%
    Strely (celkom): 6-3
    Strely (na bránu): 2-3
    Rohové kopy: 1-1
    Fauly: 3-5
    Žlté karty: 1-1
    Červené karty: 0-0
     
    Tak máme za sebou prvý polčas. V ňom si lepšie viedli hráči Realu Madrid, ktorí vedú po prvom dejstve najtesnejším rozdielom 1:0. O jediný gól sa v 36.minúte postaral Cristiano Ronaldo po výbornej práci spoluhráča Benzemu. Real má viac z hry, lenže nevie sa dostať do gólových šancí. Bazilej si ku koncu polčasu vypracoval dve pološance, avšak ani jedna z nich sa neskončila presným zásahom.

    2.polčas sa začne približne o 21:46.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.

     
    44
    Degen poslal pekný center do pokutového územia na Embola, ten však neusmernil loptu do brány a mieril nepresne. Za následné protesty, či má nasledovať päťka alebo roh dostála Degen (Bazilej) žltú kartu.
     
    43
    Stopér Ramos (Real Madrid) poslal k zemi Gonzaleza a zaslúžene videl žltú kartu. V najbližšom stretnutí Ligy majstrov si nezahrá proti Ludogoretsu Razgrad.
     
    42
    Obrovská šanca pre Bazilej! Zuffi našiel Gashiho na ľavej strane v pokutovom území, ten tvrdou strelou našiel na zadnej tyči Gonzaleza, ktorý vo vzduchu netriafa priestor hosťujúcej brány. Nakoniec bol Gonzalez v ofsajde, no strela Gashiho mohla mať gólové parametre.
     
    41
    Ďalšia pološanca pre domácich, lenže znova z toho nič nebolo. Gashi sa dostal k strele, lenže tá nemala dostatočnú razanciu a brankár hostí Navas si s týmto pokusom poradil.
     
    40
    Loptu v posledných minútach majú na kopačkách domáci. Teraz sa k strele dostal Gonzalez, Navas jeho pokus bez problémov chytá.
     
    39
    Znova agilný Embolo sa predieral do šance cez stred. Prešiel cez prvú vrstvu, lenže cez druhú, kde bol Ramos a Varane neprešiel a následne sa ako posledný dotkol lopty, ktorá skončila mimo brány za bránkovou čiarou. Nasledovať bude kop od Navasovej svätyne.
     
    38
    Domáci útočník Embolo sa ocitol v ofsajde. Tých bolo za prvý polčas už veľmi veľa. Lopta pre hostí.
    Cristiano RONALDO - 0:1
     
    36
    Real Madrid dal gól!
    Gól číslo 71 v Lige majstrov pre Portugalčana v drese Bieleho baletu. Po ľavom krídle sa predral Benzema cez Degena, našiel pred bránou voľného CRISTIANA RONALDA, ktorý už nemal problém trafiť odkrytý priestor Vaclíkovej brány. Real sa dostáva do jednogólového vedenia.
     
    35
    Bazilej teraz oblieha pokutové územie Realu Madrid, ten nevie domácim zobrať loptu. Diváci v St.Jacob-Parku sú vo vytržení a predvedená hra svojich miláčikov sa im páči.
     
    34
    Ramos teraz tvrdo pri čiare domáceho Gonzaleza. O nedovolený zákrok sa nejednalo, hráč Bazileja aj mierne nafilmoval svoj pád čo mu nezožrali Srbskí rozhodcovia.
     
    33
    Po dlhom čase si loptu užijú aj domáci hráči, lenže dlho im to nevydržalo. Taktiež ani Realu, ktorý kazí rozohrávku a Bazilej sa dostáva do šance. Tá taktiež stroskotala, hra je už na druhej strane, kde sa Bale ocitol mimo hry. Hrá sa zo strany na stranu v posledných minútach.
     
    32
    Isco sa dopustil nedovoleného zákroku na polovici ihriska, voľný kop pre Bazilej.
     
    31
    Real sa nikam neponáhľa s rozohrávkou. Chce si všetko precízne pripraviť a udrieť vtedy, keď to jeho súper nečaká. Ten je do týchto chvíľ veľmi pozorný a megahviezdy Španielskeho veľkoklubu nepúšťa do žiadnych šancí.
     
    30
    Po polhodine hry zatiaľ majú viac z hry hostia, lenže nič vážnejšie sa ešte neudialo. Striel je dosiaľ minimum, gólovú šancu sme ešte nevideli, chce to zlepšiť prechodovú fázu z oboch strán.
     
    29
    Domáci Embolo poslal k zemi Coentraa, ten si drží pravú ruku, snáď to nebude nič vážne. Voľný kop pre Real.
     
    28
    Ďalší ofsajd Ronaldo, tentoraz to bolo veľmi hraničné. Prvý asistent rozhodcu Ristić zdvihol zástavku, no istý si určite nebol.
     
    27
    Baleovi to dnes nejde. Dostal loptu pred pokutovým územím, už sa chystal na strelu alebo prihrávku, lenže dlho mu to trvalo a loptu mu zobral domáci Safari.
     
    26
    Cristiano Ronaldo sa ocitol mimo hry. Portugalčan s týmto rozhodnutím síce nesúhlasí, lenže opakovaný záber ho usvedčil, že naozaj v tom ofsajde bol. Lopta pre Bazilej.
     
    25
    Hosťujúci stopér Varane sa dopustil nedovoleného zákroku vo vzdušnom súboji. Voľný kop pre domácich.
     
    24
    Znova hostia v útočnej akcii. Bale sa predral dopredu cez pravú stranu, jeho následný center hľadal pred bránou Benzemu, lenže pozorný bol brankár Vaclík, ktorý vystihol tento úmysel a loptu chytil.
     
    23
    Biely balet kombinuje na útočnej polovici ihriska, lenže nevie sa dostať do šance cez obranný blok Bazileja. Ten to skúša po vybojovaní lopty rýchlymi protiútokmi, lenže aj obrana hostí je pozorná.
     
    22
    Držanie lopty
    31% – 69%
    Prevaha Realu Madrid vyjadrená v číslach.
     
    21
    Prvá vážnejšia strela, no bola skôr propagačná. Ronaldo vyskúšal pozornosť Vaclíka strelou do stredu brány, tomu sa lopta odrazila pred seba, no vrhol sa po nej a chytil ju. Teraz mal šťastie, že pred ním nebol útočník hostí Benzema, ktorý sa z takýchto dorážok nemýli.
     
    20
    Hosťujúci Rodriguez našiel kolmicou Coentraa, ktorý dával spätnú prihrávku do pokutového územia, tam však našiel iba domáceho hráča. Ten loptu odkopáva ďaleko od vlastnej brány.
     
    19
    Hra sa už upokojila. Hostia kombinujú na útočnej polovici ihriska, no znova zlyhali na zlej rozohrávke. Domáci im loptu berú, avšak aj oni pokazili prechod do útočnej akcie, a znova tak majú loptu hráči Španielskeho mužstva.
     
    18
    Exekútor bol Zuffi, lenže obrana hostí loptu posiela do bezpečia. Tam sa jej zmocňuje Ronaldo, ktorý vyráža do protiútoku s Baleom. Prvý menovaný hľadá druhého, ten sa dostáva mierne z uhla a kľučka mu nevyšla. Loptu má Bazilej.
     
    17
    Hostia urobili ďalšiu chybu v rozohrávke. Snažil sa to využiť Embolo, ktorý nasadil jasličky Ramosovi, lenže ďalej bol pri lopte prvý Varane. Po pár sekundách vybojoval Bazilej rohový kop.
     
    16
    Pusinky vybojovali rohový kop. Ten už bol aj rozohraný, k hlavičke sa dostal agilný Bale, lenže tiesnený a v záklone jeho pokus nemal dostatočnú razanciu. Brankár Vaclík bez problémov chytá.
     
    15
    Zatiaľ je to len také oťukávanie. Čaká sa na prvú vážnejšiu akciu, tá dosiaľ neprichádza.
     
    14
    Bale to skúšal centrom zľava, bolo to tečované a pre loptu si vyskočil Český gólman Vaclík, ktorý s tým nemal žiaden problém.
     
    13
    Real sa nevie dostať cez hustý stred poľa a musí to viacej rozťahovať do strán. Tam však sú včas obrancovia, ktorí výborne pozične pokrývajú tento priestor.
     
    12
    Biely balet zatiaľ nič extra nepredviedol. Času je ešte dosť, lenže Bazilej sa v defenzíve ukazuje v lepšom svetle ako v stretnutí na Santiago Bernabeu.
     
    11
    Nakoniec z toho nič nebolo, obrana Realu poslala loptu do bezpečia. Následne prišiel ofsajd domácich, v ktorom sa ocitol pravý obranca Degen. Lopta pre hostí.
     
    10
    Domáci Zufi sa predieral dopredu cez ľavú stranu a bol poslaný k zemi Varaneom. Zatiaľ z toho karta nie je, každopádne Bazilej bude zahrávať priamy kop zo zaujímavnej pozície.
     
    9
    Po dlhšom čase sa k lopte dostávajú aj domáci hráči, lenže napádanie hráčov Bieleho baletu je veľmi účinné.
     
    8
    V hľadisku je aj Nemecký reprezentačný tréner Joachim Löw. Ten určite sleduje svojich zverencov, ktorí v tomto stretnutí hrajú.
     
    7
    Hostia majú loptu v moci čoraz viac. Snažia sa prekvapiť svojho súpera, no zatiaľ zlyhávajú na nepresnej rozohrávke. Tentoraz to nevyšlo stopérovi Varanemu.
     
    6
    Znova už sú pri lopte Pusinky. Aktuálne kombinujú na útočnej polovici ihriska a znova bol hľadaný Bale, tentoraz Ronaldom, lenže títo dvaja hráči sa nepochopili, a prihrávka tak bola nepresná.
     
    5
    Cristiano Ronaldo bol poslaný k zemi, keď dostal rukou cez líce. Priamy kop pre Real. Ten už bol aj rozohraný, naň si naskočil brankár Vaclík, ktorý bol atakovaný Ramosom. Faul na brankára.
     
    4
    Tak teraz to domáci zbabrali! Do šance sa dostával Embolo, hodil si loptu, lenže v ofsajde stojaci Gashi mu ju z nôh zobral a máva sa hráč mimo hry. Škoda pre Bazilej, šťastie pre Real Madrid.
     
    3
    Lenže hosťom dlho netrvalo a zmocnili sa lopty. Skúšajú to teraz dlhým centrom na Balea, ten však bol v ofsajde. Lopta pre Bazilej.
     
    2
    Od úvodných minút majú loptu na svojich kopačkách domáci. Aktuálne si prihrávajú v strede poľa a pomaly sa posúvajú dopredu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -1
    O výkop sa postarajú domáci. Prajem vám príjemný športový zážitok.
     
    -5
    Hráči už prichádzajú na hraciu plochu. Domáci sa predstavia v červeno-modrej kombinácii dresov, hostia v bielych farbách.

     
    Úvodné zostavy:

    FC Bazilej 1893: Vaclík – Degen, Schar, Suchý, Safari – Elneny, Frei, Zuffi – Gonzalez, Embolo, Gashi
    Náhradníci: Calla, Delgado, Diaz, Hamoudi, Kikitani, Samuel, Vailati
    Manažér: Paul Sousa

    Real Madrid CF: Navas – Arbeloa, Varane, Ramos, Coentrao – Isco, Rodriguez, Kroos – Bale, Benzema, Ronaldo
    Náhradníci: Casillas, Hernandez, Illarramendi, Marcelo, Medran, Nacho, Torro
    Manažér: Carlo Ancelotti

    Rozhodca: Milorad Mažić – Milovan Ristić, Dalibor Djurdjević (Všetci Srbsko).
     
    Vítam Vás pri sledovaní zápasu 5.kola Ligy majstrov medzi FC Bazilej a Real Madrid CF. Z tohto zápasu vám prinesieme v textovej forme akcie, štatistiky, zaujímavosti a v grafickej forme GIF obrázky.
    __________________________________________

    FC Bazilej
    Zverenci Paula Sousu to majú celkom dobre rozbehnuté v Lige majstrov. Po štyroch odohraných zápasoch sa nachádzajú na výbornom druhom mieste, keď na svojom konte majú šesť bodov za dve víťazstvá a dve prehry. Naposledy sa predstavili na domácej pôde, kde privítali Ludogorets Razgrad. Počas celého zápasu mali domáci navrch, mali územnú prevahu, viac sa dostávali do streleckých pozícii a nakoniec z toho vyťažili aj veľa gólov. Gólovú kanonádu začal v 34.minúte Embolo, o pár minút ho nasledoval Gonzales, po zmene strán pridal tretí gól Gashi, no a posledný štvrtý gól strelil Český hráč Suchý. Výkonom z domácich radoch vynikali najmä krídelník Embolo, defenzívny stredopoliar Frei, krídelník Gashi a stopér Suchý.
    Bazilej odvtedy odohral ďalšie dve stretnutia. Najprv si rovnakým výsledkom (4:0) poradil s Vaduzom, neskôr rozdielom triedy porazil Aarau.

    Posledné zápasy
    23.11.2014 Bazilej – Aarau 3:0
    09.11.2014 Vaduz – Bazilej 0:4
    04.11.2014 Bazilej – Ludogorets 4:0 (LM)
    01.11.2014 Bazilej – Grasshoppers 2:0
    29.10.2014 Wohlen – Bazilej 1:3 (Pohár)

    Predpokladaná zostava: Vaclík – Schär, Suchý, Safari – Xhaka, Frei, Elneny, Hamoudi – Gonzalez, Embolo, Zuffi
    Absencie: Ivanov, Streller, Xhaka (neisté), Sio (neisté)
    Najlepší strelec: Derlis González – 2 góly
    __________________________________________

    Real Madrid CF
    Tím okolo Carla Ancelottiho zatiaľ suverénne kraľuje vo svojej skupine. Dokázal vyhrať všetky štyri stretnutia a už má istotu postupu do play-off najprestížnejšej klubovej súťaže. V ich poslednom zápase sa predstavil na domácej pôde, kde hostili slávne anglické mužstvo Liverpool FC. Diváci očakávali galapredstavenie s množstvom gólov, no čo sa týka tohto aspektu, museli byť sklamaní. V stretnutí totiž padol iba jeden gól, o ktorý sa postaral domáci útočník Benzema v 27.minúte. Biely balet mal obrovskú prevahu, no nevedel sa znova gólovo presadiť aj vďaka nášmu Martinovi Škrtelovi v drese The Reds. Za najlepších hráčov domácich boli podľa viacerých portálov vyhlásení ľavý obranca Marcelo a útočník Benzema.
    Real Madrid taktiež odohral dva zápasy od tohto. Najprv na domácom trávniku rozdrvil Vallecano 5:1, po reprezentačnej pauze vyučoval v Eibare, ktorý bez problémov zdolal 4:0.

    Posledné zápasy
    22.11.2014 Eibar – Real Madrid 0:6
    08.11.2014 Real Madrid – Vallecano 5:1
    04.11.2014 Real Madrid – Liverpool 1:0 (LM)
    01.11.2014 Granada – Real Madrid 0:4
    29.10.2014 Cornella – Real Madrid 1:4 (Pohár)

    Predpokladaná zostava: Casillas – Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo – Rodríguez, Kroos, Isco – Bale, Benzema, Ronaldo
    Absencie: Modrič, Jesé, Illarramendi (neisté)
    Najlepší strelec: Karim Benzema – 5 gólov
    __________________________________________

    Vzájomné zápasy
    16.09.2014 Real Madrid – Bazilej 5:1

    Postavenie v tabuľke
    1. Real Madrid 4-0-0 11:2 12
    2. Bazilej 2-0-2 6:6 6
    3. Liverpool 1-0-3 2:6 3
    4. Ludogorets 1-0-3 3:8 3

    Zaujímavosti
    Real Madrid ťahá 14 zápasovú šnúru víťazstiev zo všetkých súťaží.
    Biely Balet vyhral z posledných 7 zápasov v Lige Majstrov 6 stretnutí.

    Stávkové kancelárie
    Na víťazstvo domácich sa kurz pohybuje na hranici 7.40, na remízu okolo 4.90 a na výhru hostí približne 1.40.

    Rozhodcovia
    Dnešné stretnutie bude viesť Srbský rozhodca Milorad Mažić, ktorému na čiarach budú asistovať Milovan Ristić a Dalibor Djurdjević.

    Tip
    V dnešnom zápase bude jasným favoritom Real Madrid. V prvom zápase si doma poradil s Bazilejom poľahky 5:1, no tentoraz sa môže všetko vyvíjať inak. Môj tip na výsledok dnešného stretnutia je 1:2.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Marek Farkaš

    Góly: 36. Ronaldo (Benzema)

    Karty:   44. Degen (BAS), 52. Suchý (BAS), 80. Schar (BAS) – 43. Ramos (REA), 48. Coentrao (REA)


    FC Bazilej 1893: Vaclík – Degen (76.Hamoudi), Schar, Suchý, Safari – Elneny, Frei (84.Diaz), Zuffi (87.Kakitani) – Gonzalez, Embolo, Gashi
    Náhradníci: Calla, Delgado, Diaz, Hamoudi, Kakitani, Samuel, Vailati
    Manažér: Paul Sousa

    Real Madrid: Navas – Arbeloa, Varane, Ramos, Coentrao – Isco, Rodriguez (88.Marcelo), Kroos – Bale, Benzema (71.Illarramendi), Ronaldo
    Náhradníci: Casillas, Hernandez, Illarramendi, Marcelo, Medran, Nacho, Torro
    Manažér: Carlo Ancelotti

    Rozhodca: Milorad Mažić – Milovan Ristić, Dalibor Djurdjević (Všetci Srbsko)

    Diváci: 38500