Chabarovsk – Vladivostok 2:1 (kon.) | Jekaterinburg – Ufa 3:0 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Omsk 0:4 (kon.)
Čeljabinsk – Togliatti 3:1 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Nižnekamsk 2:4 (kon.) | Dinamo Minsk – Soči 2:4 (kon.)
Kazaň – Barys 3:2 (kon.) | CSKA Moskva – Petrohrad 5:3 (kon.) | D. Moskva – A. Mytišči 3:2 (3:2 po s.n.)
Riga – Helsinki 3:4 (kon.)
koniec
Amur Chabarovsk
2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Admiral Vladivostok
Pondelok 24.11.2014, 10:00 • Platinum Arena Zolotoj • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V úvodnej tretine dnešného hokejového predstavenia sa presadil domáci Sergej Terjajev, ktorý poslal v 12.minúte Amur do vedenia 1:0. Tento stav vydržal až do tretej dvadsaťminútovky, konkrétne do 45.minúty, kedy zvyšoval na 2:0 pre domácich Michail Fisenko. Hosťom sa ešte v závere, v 57.minúte podarilo znížiť presilovkovým gólom Richarda Gyngeho, ale Amur si už tesné vedenie dokázal postrážiť.

    Odo mňa je to pre dnes všetko a s konštatovaním, že Amur Chabarovsk zdolal na vlastnom ľade Admiral Vladivostok 2:1 sa s Vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dnešného dňa. (12:16:14)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    60:00
    Po záverečnom hvizde dostal osobný desaťminútový trest za nešportové správanie domáci Evgeny Orlov.
     
    59:39
    Po strele z pravej strany Murygin prerušil prikrytím puku hru a nasleduje oddychový čas Admiralu Vladivostok.
     
    59:25
    Proskurjakov opúšťa bránu hostí a tí momentálne útočia v šestici!!
     
    58:48
    Admiral sa dokázal dostať do ofenzívneho tlaku, ale nie k priamej strele na bránu a krátko na to hostia o pásmo prišli.
     
    58:06
    Začala sa posledná dvojminútovka riadnej hracej doby a v útočnom pásme kombinujú hráči domáceho Amuru.
     
    57:00
    Dnešné stretnutie sleduje 6 700 divákov.
    Richard GYNGE - 2:1
     
    56:21
    Vladivostok dal gól!
    Zubovov pas z pravej strany dostal do ľavého kruhu RICHARD GYNGE, ktorý neváhal a strelou z prvej znižuje svojím presilovkovým presným zásahom stav stretnutia na 1:2 z pohľadu hostí. Asistencia: Iľja Zubov.
     
    55:06
    Krátko po začatí presilovej hry hostí sa sekania dopustil Denis Ježov, ktorý dostáva dve minúty a uvidíme presilovú hru Vladivostoku o dvoch hráčov.
     
    54:58
    Hosťujúci kapitán, Iľja Zubov, vybojoval v obrannom pásme v rohu klziska puk pre svojich spoluhráčov, ktorí sa napokon s problémami dokázali dostať na dostrel Muryginovej brány. Po strele od jedného z hostí sa opäť strhla ostrejšia výmena názorov pred domácou bránou, po ktorej dostávajú trest za hrubosť domáci Vladimir Loginov a hosťujúci Andrei Sigarjov. Zároveň dostal dve minúty za držanie domáci Kirill Safronov.
     
    52:51
    Admiral dostal svojho súpera pod tlak, z ľavej strany sa dostal k strele Bergfors, ale trafil len betón domáceho gólmana a k dorazenému puku sa dostali domáci. Dvojica domácich sa rútila do brejku, ale z peknej spolupráce nebolo nič, pretože arbitri odpískali Amuru ofsajd.
     
    52:18
    Iľja Zubov sa na pravej strane predieral k zakončeniu, ale nedostal sa k strele a krátko na to sa hra prerušovala, pretože Niclas Bergfors bol v postavení mimo hru.
     
    51:39
    Po šarvátrke pred domácou bránou sa hra ukľudnila a my sme svedkami rýchlej hry z jednej strany na druhú, v ktorej sa však oba celky dopustili viacerích nepresností.
     
    50:11
    Hra 4 na 4 sa skončila, oba celky v plnom počte.
     
    49:48
    Presilovka Admiralu nepriniesla okrem Bergforsovho streleckého pokusu výraznejšie ohrozenie Muryginovej brány a pokračujeme v hre 4 na 4.
     
    48:11
    Vladislav Ušenin veľmi nepríjemne dorážal na ľavej strane puk pred Moryginom a to sa nepáčilo Vladimirovi Loginovi,. ktorý sa pustil do hosťujúceho útočníka. Následkom bola šarvátka pri bráne domácich, po ktorej dostávajú vzájomný trest za hrubosť domáci Michail Fisenko a hosťujúci Alexander Gorškov.
     
    47:48
    Za hákovanie dostáva dve minúty Dmitrij Lugin, ktorý tak oslabuje domáci tím a presilovka Amiralu sa začne po reklamnej pauze.
     
    47:11
    Chabarovsk v plnom počte.
     
    47:00
    Makarov a Lisin si vymieňali puk na pravom krídle, krátko na to hľadal prvý menovaný pri vzdialenejšej tyčke Schutza, ale ten sa do zakončenia nedostal a defenzíva Amuru vyhodila puk do stredného pásma.
     
    46:03
    Vladivostok sa zatiaľ nevie udržať v útočnej tretine a domácim sa podarilo vyhodiť puk až k Proskurjakovovi.
     
    45:11
    Hráči Admiralu sa predrali po pravej strane do útočného pásma a zahrajú si dokonca presilovú hru, pretože po druhýkrát v dnešnom záapse odchádza na trestnú lavicu Sergej Terjajev.
    Michail FISENKO - 2:0
     
    44:00
    Chabarovsk dal gól!
    Po biliardovej presilovkovej akcii domáceho celku sa k strele z vrcholu ľavého kruhu odhodlal Dmitrij Lugin a jeho strelu tečoval pomedzi betóny Proskurjakova MICHAIL FISENKO, ktorý zvyšuje náskok domácich na 2:0. Asistencie: Denis Ježov, Dmitrij Lugin.
     
    43:15
    Vo vlastnom oslabení sa dostal k zakončeniu Niclas Bergfors, ale Murygin si so strelou švédskeho útočníka poradil.
     
    42:50
    Hra sa prerušovala v obranom pásme hostí, potom čo Taimiho strela od mdorej čiary skončila na ochrannej sieti.
     
    42:29
    V rohu klziska sa faulu dopustil hosťujúci Artjom Zemčjonok, ktorý dostal dve trestné minúty.
     
    42:05
    Hráči Vladivostoku sa v útočnej tretine nepresadili a opäť museli zakladať ofenzívnu akciu z hĺbky vlastnej defenzívy, konkrétne spoza Proskurjakovovej brány.
     
    41:34
    Z tesnej blízkosti brány, z pravej strany pálil Gynge, ale k odrazenému puku sa dostali domáci, ktorí zaútočili a húževnato bojovali o útočné pásmo. Napokon však puk získal obranca Denis Osipov, ktorý založil akciu hostí spoza vlastnej brány.
     
    40:35
    Po Bergforsovom pase pálil Richard Gynge, ale jeho strelu zneškodnil Murygin, ktorý si krátko potom poradil aj so strelou od modrej čiary.
     
    40:14
    Hneď v úvode záverečnej dvadsaťminútovky sa hra prerušovala pre ofsajd hostí, v ktorom bol Švéd Niclas Bergfors.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Aj v druhej tretine sme videli vyrovnaný hokej, ale gólu sme sa napriek viacerím presilovým hrám, nedočkali. Po dvoch tretinách tak vyhráva Amur nad Admiralom na vlastnom ľade 1:0 a záverečná tretina dnešného hokejového predstavenia sa začne približne 11:36.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:55
    V závere druhej tretiny stratil Amur útočné pásmo a dopredu idú hostia, ktorí ale už nemajú dostatok času na to, aby dokázali niečo vymyslieť.
     
    39:21
    Schutz sa vracia na ľadovú plochu, zatiaľ čo sa na Murygina rútil v brejku Zubov, ktorý ale v súboji s domácim gólmanom neuspel a k puku sa dostali hráči Amuru.
     
    38:28
    Peretjaginov krížny pas od modrej čiary na ľavé krídlo nenašiel spoluhráča, ale domáci stále bojujú o udržanie sa v útočnej tretine.
     
    37:48
    Už sledujeme presilovú hru Amuru, ktorí kombinuje v presilovkovom rozostavení v útočnom pásme.
     
    37:15
    Po druhýkrát v dnešnom zápase odchádza na lavicu hanby Felix Schutz, ktorý hákoval na ľavom krídle Safronova a tak sa pomer síl na ľadovej ploche vyrovná.
     
    35:47
    Vzájomný trest Gorškova a Junkova skončil, hrá sa presilová hra Admiralu 5 na 4.
     
    35:33
    Hneď v úvode presilovej hry sa nebezpečnou strelou prezentoval iľja Zubov, kapitán hostí, ale Murygin si s jeho pokusom poradil.
     
    35:28
    Hra 4 na 4 vyhovuje zrejme viac hráčom Admiralu, ktorí bojujú o útočné pásmo, ale k priamemu ohrozeniu Muryginovej svätyne sa nedostali. Dlho sa v útočnom pásme nezdržali ani domáci a hra sa prerušovala v obrannej tretine Amuru, kde sa za bránou domácich dopustil podrazenia Segej Terjajev, autor zatiaľ jediného gólu stretnutia. Vladivostok si tak zahrá skrátenú presilovú hru 4 na 3.
     
    33:44
    Alexander Junkov si obkorčuľoval bránu hostí a následne vypálil z ľavej strany, ale bola to strela z príliš ostrého uhla a tak trafil len betón Proskurjakova. Krátko potom sa práve tento domáci útočník ocitol v šarvátke s Alexandrom Gorškovom pred bránou hostí a bol z toho vzájomný dvojminútový trest za hrubosť.
     
    33:05
    Ospravedlňujem sa za technický výpadok, po strele domáceho hráča z ľavej strany sa hra prerušovala a nasleduje reklamná pauza, po ktorej zápas pokračuje za nezmeneného stavu, 1:0 pre domáci Chabarovsk.
     
    28:40
    Tvrdou ranou z pravého kruhu sa prezentoval hosťujúci Felix Schutz, ktorý ale Murygina neprekvapil a domáci gólman prikrytím puku prerušil hru.
     
    28:19
    Obe´presilové hry zostali nevyužité a tak pokračujeme za nezmeneného stavu, 1:0.
     
    27:30
    Amur si nebezpečne prihráva v útočnom pásme, ale do vážnejšej streleckej šance sa domáci zatiaľ nedostali.
     
    26:15
    Trest za sekanie dostal hosťujúci útočník Enver Lisin a presilovku si zahrajú pre zmenu domáci.
     
    26:15
    Chabarovsk v plnom počte.
     
    26:10
    Po Osipovom pase na ľavé krídlo stratil Makarov puk a dopredu išli domáci, ktorí si dokázali vo vlastnom oslabení vytvoriť sľubnú streleckú príležitosť a navyše získali cenné sekundičky.
     
    25:06
    Admiral si v prvej polovici Taimiho trestu nedokázal vypracovať streleckú príležitosť a až teraz sa dostáva do útočného pásma.
     
    24:12
    V obrannom pásme Amuru sa faulu dopustil Tommi Taimi, ktorý už po druhýkrát v dnešnom stretnutí smeruje na lavicu hanby, tentokrát za držanie. Presilovku si zahrajú hostia a majú tak šancu na vyrovnanie nepriaznivého stavu.
     
    23:11
    Hráči Amuru si nerozumeli v rozohrávke a takmer na obrannej modrej prišli o puk, ale napokon Loginov všetko skúsene vyriešil a ukľudnil hru. Krátko potom sa však hostia už do útočného pásma dostať dokázali, ale strela z hokejky jedného z nich skončila len v pozornej lapačke Murygina.
     
    22:20
    Z pravého kruhu strieľal nikým neatakovaný Dmitrij Tarasov, ale po jeho strele sa k puku dostali hostia a na druhej strane klziska strieľal rovnako, len z ľavého kruhu, Konstantin Makarov.
     
    21:41
    Ofenzívna snaha Amuru v úvode prostrednej časti nepriniesla strelu na bránu a v útočnom pásme sa na dostrel Muryginovej brány nedostali ani hostia.
     
    20:31
    Úvodné buly druhej časti vyhrali domáci, ktorí sa okamžite vydali do útočného pásma, kde bojovali o puk, ale Admiral sa ubránil po vyhodení Heshku, bolo to však len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V prvej tretine sme videli pekný hokej, Admiral Vladivostok nedokázal využiť dve presilové hry a prišiel trest v podobe otváracieho gólu zo strany domácich, keď sa v 12.minúte presadil Sergej Terjajev. Od tohto momentu sú lepším tímom domáci, ktorí vedú po prvej dvadsaťminútovke na vlastnom ľade nad Admiralom najtesnejším rozdielom, 1:0.

    Druhá tretina sa začne približne 10:46.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:32
    V poslednej minúte prvej tretiny sa do brejku utrhal domáca dvojica a Michel Miklík hľadal pasom z ľavej strany Safronova, ktorý pekne vystrelil, ale Proskurjakov si s jeho strelou poradil a nedovolil ani Miklíkovu dorážku.
     
    18:39
    Po pase z ľavej strany zakončoval do odkrytej brány hosťujúci Sigarjov, ale nedokázal vyrovnať a krátko potom sa hra prerušovala pre zakázané uvoľnenie domáceho Amuru Chabarovsk.
     
    17:38
    Jeden z hostí sa predieral do zakončenia po ľavom krídle, ale v súboji s domácim bekom stratil rovnováhu a k puku sa dostal Amur. Domáci si ho však neužili dlho a hostia sa dostali k strele od modrej čiary, ale po nej si už domáci vzali puk na svoje hokejky a v kľude prestriedali.
     
    16:25
    Hra sa prerušovala po ofsajde domáceho celku, v ktorom bol Roman Kopijenko.
     
    14:56
    Pod paľbou striel sa ocitol hosťujúci gólman, Iľja Proskurjakov, keď sa po vyrazenej strele od modrej čiary dostal k puku v medzikruží Marcel Haščák, ten ale nedokázal yvstreliť a tak pasom z otočky našiel v pravom krídle voľného spoluhráča, ktorý ale minul odkrytú bránu hostí. Domáci sa krátko potom dostali ešte k strele z ľavej strany, o ktorú sa postaral Fisenko a po nej sa už brankárovi Admiralu podarilo prikrytím puku prerušiť hru.
     
    13:42
    Jeden z brániacej štvorice hostí sa dostával do brejku, ale skvele mu v tom zabránil vykorčuľovaním z brány gólman domáceho Amuru, Murygin.
     
    13:17
    Presilovú hru si zahrajú hráči domáceho Amuru Chabrovsk, pretože na lavicu hanby odchádza útočník druhej formácie hostí, Felix Schutz, ktorý dostáva trest za podrazenie. Početná výhoda domáceho tímu sa začne po reklamnej pauze.
    Sergej TERJAJEV - 1:0
     
    11:29
    Chabarovsk dal gól!
    Dmitrij Lugin veľmi dlho operoval s pukom na hokejke v útočnom pásme, ale k strele sa nedostal. Nahadzoval puk za bránu hostí, tam sa k nemu dostal slovenský krídelník Marcel Haščák, ktorý pasom spoza brány našiel v medzikruží voľného SERGEJA TERJAJEVA a ten presnou strelou otvára skóre dnešného stretnutia. Asistencie: Dmitrij Lugin, Marcel Haščák.
     
    10:09
    Admiral sa už v druhej polovici presilovej hry nedokázal dostať do šance, domáci sa výborne bránili a tak aj druhá početná výhoda hostí zostala nevyužitá.
     
    09:00
    Krásne sa preštrikoval k strele z pravého kruhu Iľja Zubov, ale mieril len do betónov hosťujúceho gólmana a k odrazenému puku sa dostali domáci, ktorí získali cenné sekundičky, keď kombinovali v útočnom pásme.
     
    08:12
    Znovu vidíme vylúčenie domáceho obrancu, tentokrát si za držanie odpyká dve trestné minúty Tommi Taimi.
     
    07:30
    Jeden z bekov Admiralu udržal útočné pásmo pre hostí a nahadzoval puk za bránu Murigyna, kde oň hostia húževnato bojujú. Získali ho však na svoje hokejky domáci, ktorí sa dostali na dostrel Proskurjakovej brány, ale strela Evgenyho Orlova gólmana hostí neprekvapila.
     
    06:36
    Hra sa prerušovala po Bergforsovej snahe v útočnom pásme a nasleduje reklamná pauza.
     
    06:21
    Sme svedkami viacerích nepresností v strednom pásme a ani jeden z celkov sa nevie dostať na dostrel súperovej brány.
     
    05:08
    Po prihrávke spoza brány sa dostal k zakončeniu jeden z hráčov hostí, ale nemieril presne a v následnom súboji pri mantineli nedokázal český bek Ján Kolár vybojovať puk a dopredu išli domáci, ale ich nahodenie puku úspech neprinieslo.
     
    04:15
    Amur Chabarovsk už hrá v pätici, takže hostia svoju prvú presilovú hru v dnešnom stretnutí nevyužili.
     
    03:38
    Po Bergforosovej šanci sa hostia nevedeli dlhšiu dobu dostať do pásma a nedarí sa im to ani teraz, pretože domáca defenzíva vyhadzuje puk až za Proskurjakovu bránu.
     
    02:40
    Admiral sa od úvodu početnej výhody usadil v útočnom pásme, z pravej strany sa snažil hľadať Bergfors Gyngeho, čo sa mu ale nepodarilo a tak zakončoval z tesnej blízkostí švédsky krídelník sám, ale Murygin si s jeho šancou poradil.
     
    02:14
    Za nedovolené bránenie je vylúčený domáci zadák Vladimír Loginov, ktorý fauloval vo vlastnej obrannej tretine Gorošanskeho.
     
    00:40
    Po Bergforsovej strele sa z ľavej strany snažil o dorážku Richard Gynge, ale neuspel a domáci gólman, Alexej Murigyn, prerušoval prikrytím puku hru. Krátko na to zasahoval strážca domácej svätyne znova po strele Zubova z medzikružia.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba celky vzdávali minútou ticha poctu zosnulému Viktorovi Tichonovovi. Amur dnes bude hrať v oranžovo-modrej kombinácii, zatiaľ čo hostia z Vladivstoku budú dnes o body bojovať v bielom.
     
    0-:38
    Úvodné zostavy:

    Amur Chabarovsk: Bolšakov (Murygin) – Taimi, Terjajev, Peretjagin, Ježov, Loginov, Rjazancev, Safronov – Špirko, Tarasov, Miklík – Fisenko, Lugin, Haščák – Niinimaki, Orlov, Kopijenko – Baškirov, Junkov, Litovčenko – Železnov

    Admiral Vladivostok: Nalimov (Proskurjakov) – Heshka, Kolár, Osipov, Glazkov, Kuzmin, Zemčjonok, Lisov – Bergfors, Gynge, Zubov – Lisin, Makarov, Schutz – Sokolov, Gorošansky, Sigarjov – Gorškov, Vj. Ušenin, Ivanov – Vl. Ušenin

    Rozhodca: Bukin, Naumov – Sivov, Šeljanin.
     
    Vítam Vás pri stretnutí ruskej KHL, v rámci ktorej dnes na seba narazia dva celky Východnej konferencie, keď Amur Chabarovsk privíta vo svojej domácej Platinum Aréne Zolotoj celok Admiral Vladivostok. Úvodné buly stretnutia je naplánované na 10:00 SEČ.
     
    Amur Chabarovsk

    Domácim patrí momentálne za 25 bodov posledná štrnásta priečka Východnej konferencie pričom majú dvojobodové manko na trinásty Nižnekamsk.

    Z posledných piatich duelov si Amur pripísal na svoje konto jedinú výhru. Najskôr nedokázal skórovať ani proti Atlantu Mytišči a ani proti Avtomobilistu Jekaterinburg, pričom Atlantu podľahol 0:2 a Jekaterinburgu 0:1. Následne prišla vysoká domáca prehra 1:8 s AK Bars Kazaň, po ktorej si hráči Chabarovsku dokázali pripísať už spomínanú jedinú výhru, keď si pomerom 2:1 poradili s celkom Metallurg Magnitogorsk. Napsoledy sa domáci predstavili na ľade svojho dnešného súpera, Admiralu Vladivostok, a prehrali v ňom 2:3.

    Najproduktívnejším hráčom domáceho celku je s osemnástimi bodmi Dmitrij Tarasov, za ktorým len o jeden bod zaostáva Slovák Rastislav Špirko. Prvú trojicu najrpoduktívnejších hráčov domácich uzatvára za šestnásť bodov Dmitrij Lugin.

    V Amure pôsobí okrem Špirka aj dvojica slovenských útočníkov, Marcel Haščák a Michel Miklík, ktorí majú na svojom konte 6, respektíve 11 kanadských bodov.


    Admiral Vladivostok

    Admiral stále bojuje na hranici postupu do play-off, momentálne mu za 34 bodov patrí deviate miesto Východnej konferencie. Hostia majú dvojbodový náskok pred desiatym Traktorom Čeľjabinsk a naopak strácajú jeden bod na ôsmy Avtomobilist Jekaterinburg. Oba tieto celky však majú odohraný o jeden duel viac ako Admiral.

    Po víťaznej gólovej prestrelke 6:3 s Dinamom Minsk hostia prehrali tri duely v rade, keď najskôr podľahli vysoko 1:5 tímu AK Bars Kazaň a následne 1:4 Avtomobilistu Jekaterinburg. Po týchto dvoch vysokých prehrách si hráči Vladivostoku neporadili ani s Metallurgom Magnitogorsk, ktorému podľahli 2:4. Sériu troch prehier v rade hostia prerušili v tom poslednom stretnutí, v ktorom na vlastnom ľade zdolali svojho dnešného súpera už spomínaným výsledkom, 3:2.

    Najproduktívnejším hráčom hostí je za 23 kanadských bodov Švéd Niclas Bergfors, ktorému s dvadsiatimi bodmi sekunduje Enver Lisin, ktorý je zároveň aj najlepším strelcom tímu. Prvú trojicu najproduktívnejších hráčov uzatvára Iľja Zubov, ten má na svojom konte 16 bodov.

    Najproduktívnejším obrancom hostí je s ôsmymi bodmi český zadák Ján Kolár.
     
    Vzájomné zápasy

    V minulej sezóne sa tieto dva celky stretli dvakrát a v oboch prípadoch boli úspešnejší hráči Admiralu, ktorí si najskôr s Amurom poradili 3:4 po samostatných nájazdoch a následne vyhrali 4:1 na domácom ľade.

    V tomto ročníku sa stretli tieto dva celky zatiaľ dvakrát, v tom prvom sa 4.septembra 2014 po gólovej prestrelke tešili z výhry 5:4 hráči Amuru Chabarovsk, v tom druhom, už niekoľkokrát spomínanom, si pripísal výhru 3:2 Admiral.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 10:00.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 12. Terjajev (Lugin, Haščák), 44. Fisenko (Ježov, Lugin) – 57. Gynge (Zubov)


    Amur Chabarovsk: Murygin (Bolšakov) – Taimi, Terjajev, Peretjagin, Ježov, Loginov, Rjazancev, Safronov – Špirko, Tarasov, Miklík – Fisenko, Lugin, Haščák – Niinimaki, Orlov, Kopijenko – Baškirov, Junkov, Litovčenko – Železnov
    Admiral Vladivostok: Proskurjakov (Nalimov) – Heshka, Kolár, Osipov, Glazkov, Kuzmin, Zemčjonok, Lisov – Bergfors, Gynge, Zubov – Lisin, Makarov, Schutz – Sokolov, Gorošansky, Sigarjov – Gorškov, Vj. Ušenin, Ivanov – Vl. Ušenin

    Rozhodca: Bukin, Naumov – Sivov, Šeljanin