VC Abú Zabí (kon.)
koniec zavodu
Veľká cena Abú Zabí

Nedeľa 23.11.2014, 14:00 • Yas Marina • Formula 1
     
    Britský pretekár sa teší z obrovského úspechu opäť po šiestich rokoch. V boxoch sa teší celá Hamiltonova rodina. Lewis už prijal gratuláciu aj od princa Harryho.
     
    Tak, ako pred rokom, aj teraz mám tú česť oznámiť meno nového majstra sveta pre rok 2014, ktorým sa stal Brit Lewis Hamilton z Mercedesu!
     
    Koniec závodu.
     
    52
    Tak, záver poslednej Veľkej ceny sezóny ešte bude, zdá sa, mimoriadne zaujímavý. Massa totiž ide naplno, zatiaľ, čo Hamilton skôr šetrí monopost. Strata medzi touto dvojicou sa neustále zmenšuje.
     
    45
    Lewis Hamilton sa po niekoľkých kolách odjazdených na druhej priečke vrátil späť do čela pretekov, na ktorom má pred druhým Massom pohodlný náskok desiatich sekúnd.
     
    42
    Nico Rosberg avizoval, že monopost sa mu vrátil do pôvodného stavu. Nemec v záverečných kolách ešte chcel útočiť, no pri jednej zo zákrut sa neudržal na trati!
     
    31
    Lewis Hamilton bez problémov absolvoval druhú zastávku pri mechanikoch. Britský pretekár pravdepodobne začal šetriť systémy v monoposte, pretože v posledných kolách už jazdí podstatne pomalšie časy.
     
    29
    Preteky sa končia pre Pastora Maldonada z Lottusu, ktorému vybuchol motor.
     
    27
    V dlhej cieľovej rovinke nemal Felipe Massa absolútne žiadny problém s predbehnutím Nica Rosberga. Brazílčan tak zaujal Nemcovo druhé miesto a v boxoch Williamsu sa pochopiteľne tlieska.
     
    24
    Podľa všetkého sa dočkáme definitívneho rozuzlenia v boji o titul majstra sveta ešte pred skončením poslednej Veľkej ceny sezóny. Nico Rosberg viditeľne spomalil, tímoví inžinieri mu hlásia problémy s motorom.
     
    23
    Nico Rosberg mal v ťažkej zákrute veľké problémy. Na trati sa síce udržať dokázal, no Hamilton mu opäť trošku poutiekol.
     
    16
    Daniil Kvyat, ktorý od budúcej sezóny zaujme v Red Bulle miesto Sebastiana Vettela, z dnešných pretekov odstúpil. Ťažko povedať, čo presne sa udialo. Dostali sme už len záber, na ktorom ho mechanici odtláčali z trate.
     
    12
    Krásny súboj o šieste miesto v podaní Jean-Éric Vergna a Daniela Ricciarda. Pilot Red Bullu Ricciardo sa síce tesne dokázal cez francúzskeho súpera dostať, no ten mu to v nasledujúcej zákrute vrátil a svoju pozíciu si zobral späť.
     
    7
    Už úvodné kolá naznačili, že dnešná Veľká cena monopotom Ferrari vôbec nesvedčí. Kimi Räikkönen má problém držať tempo a Fernando Alonso musel ako prvý pretekár štartovacieho poľa navštíviť mechanikov.
     
    3
    Britský pretekár si nemohol lepší vstup do nesmierne dôležitého preteku ani priať. Fantastický štart Hamiltonovi evidentne poriadne pomohol, pretože pretekár Mercedesu následne zajazdil najrýchlejšie kolo.
     
    1
    Lewis Hamilton sa fantasticky odlepil zo štartovacieho roštu. Poľahky predbehol tímového kolegu Nica Rosberga a jasne si ide za druhým titulom majstra sveta!
     
    Závod práve odštartoval.

    Michal Bakoš