Luxembursko – Ukrajina 0:3 (kon.) | Anglicko – Slovinsko 3:1 (kon.) | San Maríno – Estónsko 0:0 (kon.)
Rakúsko – Rusko 1:0 (kon.) | Moldavsko – Lichtenštajnsko 0:1 (kon.) | S. Macedónsko – Slovensko 0:2 (kon.)
Španielsko – Bielorusko 3:0 (kon.) | Švajčiarsko – Litva 4:0 (kon.) | Čierna Hora – Švédsko 1:1 (kon.)
koniec
Severné Macedónsko
0:2 (0:2)
Slovensko
Sobota 15.11.2014, 20:45 • Národný štadión Filipa II. Macedónskeho, Skopje, Macedónsko • Kvalifikácia ME
Predzápasové kurzy
     
    Tabuľka po 4.kole

    1. SLOVENSKO 12b
    2. Španielsko 9b
    3. Ukrajina 9b
    4. Macedónsko 3b
    5. Bielorusko 1b
    6. Luxembursko 1b

    To je odo mňa všetko. Prajem Vám ešte príjemný večer. (22:38:54)
     
    Tak a je dobojované. Z víťazstva sa tešia naši reprezentanti, ktorí v dnešnom stretnutí víťazia 2:0. O úvodný presný zásah sa v 25.minúte postaral Juraj Kucka, v 37.minúte pridal druhý gól Adam Nemec. V druhom polčase sme boli pod enormným tlakom Macedóncov, napokon sme to dotiahli do úspešného konca a zaslúžene si zo Skopje vezieme domov tri body. V súbežne hranom stretnutí medzi Španielskom a Bieloruskom sa zrodila výhra aktuálnych Majstrov Európy 3:0.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Ešte je tu teda jedna štandartka pre Macedónsko. Chcem udržať čisté konto, pozor na center Trajkovskiho.
     
    90+3
    Neustále centre letia do nášho pokutového územia. Škrtel a Ďurica loptu odvracajú do bezpečia. Zrejme sa už nič vážnejšie nestane.
     
    90+2
    Ostáva 90 sekúnd. Macedónci to stále skúšajú dlhými nákopmi, lenže naša obrana je veľmi pozorná a koncentrovaná.
     
    90+1
    Za úder do tváre v hlavičkovom súboji videl Kostovski (Macedónsko) žltú kartu.
     
    90+1
    Nadstavený čas v 2.polčase sú 3 minúty!
     
    90
    Aktuálne si naši reprezentanti prihrávajú na útočnej polovici ihriska. Macedónci sú už unavení a nevedia nám zobrať loptu, čo je pre nás len dobré.
     
    89
    Je to skvelé. Pohodlne vedieme, sme pozorní v obrane, máme povestnú futbalové šťastie a do konca zápasu už neostáva veľa. Zverenci Jána Kozáka zatiaľ podávajú perfektný výkon, už by sme to mali udržať.
     
    88
    Stoch sa teraz snažil podržať loptu v rohu ihriska, lenže dopustil sa nedovoleného zákroku. Voľný kop už beží rozohrať domáci brankár Pačovski.
     
    87
    Adam Nemec výborne podržal loptu v strede poľa, pokryl si ju a bol poslaný k zemi. Voľný kop pre Slovensko.
     
    86
    K hlavičke sa dostal stopér Mojsov, lenže mieril nepresne. Náš brankár Kozáčik sa nikam neponáhľa. Dvojgólový náskok je veľmi dobrý v tejto situácii, ale aj tak si musíme dávať pozor na nabezpečných Macedóncov.
     
    85
    Stoch sa dopustil ďalšieho previnenia voči pravidlám, keď si loptu spracoval rukou. Macedónsko bude mať výhodu priameho kopu zo zaujímavej pozície.
     
    84
    Ďalší center do pokutového územia a znova výborne Ďurica. Ideme do protiútoku, lenže v strede poľa strácame loptu a Macedónci sa už hrnú dopredu. Všetko zastavuje Ďuriš nedovoleným zákrokom. Voľný kop pre domácich z polovice ihriska.
     
    83
    Hamšík hľadal Stocha, lenže lopta sa k nemu nedostala. Ostávame s loptou na kopačkách na útočnej polovici ihriska a snažíme sa "ťahať čas". Do konca stretnutia ostáva približne 10 minút aj s nadstaveným časom. Chlapci udržme to!
     
    82
    Stoch teraz fauloval protihráča. Priamy kop bol rozohraný nakrátko, následný center do sme odvrátili do bezpečia. A ideme do protiútoku.
     
    81
    Center do nášho pokutového územia, Ďurica loptu odvracia do bezpečia. Po súboji je mierne otrasený, hra je na chvíľu prerušená.
     
    80
    Šanca Kissa! Tak toto bolo veľmi tesné. Z rohu nič nebolo, lenže na druhej strane sa k lopte dostal Stoch, našiel spätnou prihrávkou Kissa, ktorý strelou z prvej tesne míňa Maceónsku bránu. Teraz chýbalo pár centimentrov. Mohli sme zasadiť klinec do rakvy, nepodarilo sa.
     
    79
    Adam Nemec výborne zabojoval a bude z toho rohový kop pre náš tím.
     
    78
    Obaja tréneri už vyčerpali všetky zmeny. Všetko je iba na hráčoch, ktorí sa nachádzajú na hracej ploche. Veríme, že to už dotiahneme do úspešného konca.
     
    77
    Striedanie v tíme Slovenska: ihrisko opúšťa Weiss, jeho miesto zaujme Ďuriš.
     
    76
    Tak teraz sa nám darí držať loptu na svojich kopačkách. Aspoň si na chvíľu oddýchneme a pripravíme sa na ďalšie útoky domácich.
     
    75
    Do konca riadneho hracieho času ostáva 15 minút. Macedónsko nás tlačí a prakticky celý druhý polčas sa bránime. Nedarí sa nám na dlhší čas podržať loptu, často-krát faulujeme a Macedónci hrozia z priamych kopov.
     
    74
    Striedanie v tíme Macedónska: ihrisko opúšťa Demiri, jeho miesto zaujme Babunski.
     
    73
    Nakoniec z toho nič nebolo. Naša obrana loptu odkopla do bezpečnej vzdialenosti. Znova sú pri lopte Macedónci.
     
    71
    Šktrel (Slovensko) videl žltú kartu za strkanie pred rozohraním priameho kopu.
     
    70
    Striedanie v tíme Macedónska: ihrisko opúšťa , jeho miesto zaujme Ivanovski.
     
    70
    Nemec sa dopustil nedovoleného zákroku a znova sa musíme brániť. Toto sú veľmi ťažké minúty pre našu jedenástku. Chalpci bojujte!
     
    69
    Opäť sa musíme mať na pozore. Macedónci obliehajú naše pokutové územie, veľmi nepríjemné chvíle pre našich. Ďalší rohový kop pre domácich.
     
    68
    Excelentný zákrok Kozáčika! Prudká strela na našu bránu a Kozáčik ju výborným zákrokom vyrazil pred seba. Tam dobiehal Hubočan a Škrtel. Prvý menovaný loptu posiela na rohový kop. Tak Macedónsko hrozí čoraz viac, chce to pokoj na kopačkách a podržať loptu.
     
    67
    Ďalší Macedónski útok a znova nedovolený zákrok našich. Hlavný arbiter Proenca teraz videl nedovolený zákrok Weissa. Tak toto bude veľmi nebezpečné, lopta je približne 22 metrov od Kozáčikovej brány. Matúš chytaj!
     
    66
    BRVNO! Tak teraz sme mali druhý-krát šťastie. Priamy kop Trajkovskeho skončil na brvne našej brány, futbalová šťastená nám zatiaľ praje. Teraz si určite vydýchol celý náš národ.
     
    65
    Znova priamy kop pre domácich. Pečovský poslal k zemi Trajkovskiho a budeme musieť byť pozorný. Tradičný exekútor Trajkovski si už stavia loptu.
     
    64
    Červené levy majú navrch v druhom polčase. Ešte to bude veľmi náročné pre našich, domáci hrozia centrami v každej minúte.
     
    63
    Teraz sme pekne podržali loptu, dostali sme sa aj dopredu, lenže nič vážnejšie z toho nebolo. Boli sme tam tri na tri. Marek Hamšík hľadal z obranou domácich Adama Nemca, lenže ako prvý bol pri lopte brankár Pačovski. Škoda.
     
    62
    Po hodine hry vedieme v Skopje dvojgólovým rozdielom. Národným štadiónom Filipa II. Macedónskeho sa ozývajú chorály našich fanúšikov, ktorí merali dlhú, vyše 1000 km cestu do hlavného mesta Macedónska. Všetci veríme, že to chlapci zvládnu do úspešného konca a pripíšeme si na svoje konto tri body.
     
    61
    Kozáčik loptu vyboxoval, lenže znova sú pri nej domáci. Pokúsme sa loptu podržať, naši sú už určite unavení z behanie bez lopty, ktoré trvá už veľmi dlho.
     
    60
    Nedovolený zákrok našich. Znova ďalší priamy kop pre Macedónsko. Bude to veľmi nebezpečné, exekútor je Trajkovski.
     
    59
    Stále Macedónci pri lopte. K ničomu nás nepúšťajú. Slováci sa snažia uzavrieť stred poľa a nepustiť nikoho pred Kozáčika.
     
    58
    Macedónsko v druhom polčase je aktívnejšie. Má loptu viac na svojich kopačkách, zatiaľ sa len bránime. Snáď sa karta čoskoro obráti, podržíme loptu a najmä neurobíme zbytočnú chybu.
     
    57
    A teraz sa to aj potvrdilo. V poslednom čase aktívneho Abdurahimiho teraz náš žolík Kiss odstavil o loptu, škoda, že nenašiel spoluhráča. Výborná defenzívna práca.
     
    56
    Tak v stred poľa teraz máme čerstvého Kissa, ktorý je veľký bojovník a predovšetkým vyniká v defenzívnej robote. Bude sa nám veľmi hodiť na posledných 35 minút.
     
    55
    Striedanie v tíme Slovenska: ihrisko opúšťa Kucka, jeho miesto zaujme Kiss.
     
    55
    Dres si na lavičke náhradníkov oblieka Kiss, Ják Kozák chystá druhú zmenu v našich radoch.
     
    54
    Lopta našla iba prvého stojaceho hráča, ktorý ju poslal ďaleko od našej brány. Tam sa jej zmocnili domáci a znova sa už hrnú dopredu.
     
    54
    Kucka sa dopustil nedovoleného zákroku na čerstvého Kostovskiho. Macedónsko bude rozohrávať priamy kop zo zaujímavej pozície. Musíme si dať pozor.
     
    53
    Konečne sme sa dostali k lopte. Ideme do rýchleho protiútoku! Stoch bol nájdený v behu na ľavom krídle, odhodlal sa k tvrdej strele a brankár Pačovski loptu vyráža. Pekný prechod do útoku v podaní Slovákov, škoda, že z toho nebol gól.
     
    52
    Znova agilný Abdurahimi! Tentoraz to bolo nebezpečnejšie. Loptu si naviedol na stred, spoza Škrtela to vyskúšal a jeho strela skončila tesne nad našou bránou. Macedónci začínajú vystrkovať rohy, musíme si dávať väčší pozor na nich.
     
    51
    Znova ďalší center do nášho pokutového územia, Švento odvracia. Tak teraz sme po tlakom domácich. Abdurahimi sa odhodlal k strele zo strednej vzdialenosti a mieril vysoko nad Kozáčikovu svätyňu. Nasledovať bude kop od našej brány.
     
    50
    Tak teraz sme o loptu prišli a Macedónsko vyráža dopredu. Na pravej strane bol poslaný k zemi Ristovski. Voľný kop už bol rozohraný, center odvrátil Škrtel do bezpečia.
     
    49
    Nemec si teraz vypýtal faul od stopéra Mojsova. Nasledovať bude priamy kop pre Slovensko. Bolo to rozohrané nakrátko a obiehame pokutové územie Macedóncov.
     
    48
    Brankár Pačovski si naskočil na center od Stocha a loptu bez problémov chytil. Loptu poslal dlhým výkopom dopredu, kde ju vybojovali naši reprezentanti, a môžme ju tak podržať na svojich kopačkách.
     
    47
    Weiss to skúšal po pravej strane a jeho prihrávka bola zblokovaná na rohový kop. Exekútor bude Miňo Stoch.
     
    46
    Striedanie v tíme Macedónska: ihrisko opúšťa , jeho miesto zaujme Kostovski.
     
    46
    Striedanie v tíme Slovenska: ihrisko opúšťa Pekarík, jeho miesto zaujme Švento.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Striedanie v tíme Slovenska: ihrisko opúšťa Pekarík, jeho miesto zaujme Švento.
     
    ŠTATISTIKY PRVÉHO POLČASU

    Držanie lopty: 48% – 52%
    Strely (celkom): 10-6
    Strely (na bránu): 3-2
    Rohové kopy: 2-3
    Fauly: 4-6
    Žlté karty: 0-0
    Červené karty: 0-0
     
    Tak máme za sebou prvý polčas. V ňom si lepšie viedli hráči Slovenska, ktorí zaslúžene vedú nad Macedónskom 2:0. V 25.minúte Weiss skvelou prihrávkou našiel Juraja Kucku, ktorý strelil úvodný gól. O ďalší presný zásah sa postaral Adam Nemec v 37.minúte po prihrávke od Stocha. Zatiaľ sme mierne nebezpečnejší, no musíme si dávať pozor. V 42.minúte trafil Trajkovski z priameho kopu brvno, a tak sa skóre nemenilo. Do druhého dejstva zrejme nastúpi už Dušan Švento, ktorý nahradí pravdepodobne zraneného Pekaríka.

    2.polčas sa začne približne o 21:46.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Prvý polčas sa už iba dohráva, zrejme sa ani nadstavovať nebude.
     
    43
    Ďalšia strela Macedóncov! Kozáčikovi znova lopta vypadla a pri následnej dorážke bol Stojkov mimo hry. Lopta pre Slovensko.
     
    42
    Menší závar pred našou bránou! Loptu si znova postavil Trajkovski. Jeho strela sa nebezpečne odrazila od zeme tesne pred našim brankárom. Kozáčik vyrazil loptu len pred seba a našťastie bol pri nej ako prvý Škrtel, ktorý loptu odvrátil na rohový kop.
     
    41
    Lopta je aktuálne v strede poľa. Na kopačkách ju majú Macedónci, ktorí si prihrávajú a pomaly sa posúvajú dopredu. Kucka sa už na našej polovici ihriska dopustil nedovoleného zákroku na Ademiho, priamy kop pre domácich.
     
    40
    Brvno! Tak teraz sme mali šťastie. Naša radosť nemusela dlho trvať. Loptu si postavil Trajkovski, technickou strelou trafil brvno našej brány. Teraz sme si určite všetci vydýchli. Podstatné je, že stále vedieme o dva góly.
     
    39
    Teraz sa však musíme brániť. Po nedovolenom zákroku jedného z našich budú Macedónci kopať priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti.
    Nemec (WEISS) - 0:2
     
    37
    Slovensko dalo gól!
    Výborné, úžasné, krásne. V Skopje už vedieme rozdielom dvoch gólov a je to na dobrej ceste. Po ľavej strane unikol Stoch, hľadal pred domácou bránou ADAMA NEMCA. Stopér Macedónska sa pošmykol, a tak sa náš útočník dostal k lopte. Ocitol sa sám pred brankárom Pačovskim a nezaváhal. Výborná akcia našich reprezentantov. Je to zatiaľ výborné.
     
    36
    Macedónci nás teraz tlačia, lenže výborne si plníme defenzívne úlohy a snažíme sa domácich nepúšťať do vyložených gólových šancí. Snáď nám to takto vydrží až do konca stretnutia.
     
    35
    Marek Hamšík bol hľadaný za obranou Macedónska, lenže ocitol sa za ňou skorej ako lopta bola poslaná k nemu. Ofsajd a lopta pre domácich.
     
    34
    Zrejme bude musieť Ján Kozák striedať. Dres si na lavičke oblieka Dušan Švento.
     
    33
    Stále majú loptu na svojich kopačkách naši reprezentanti. Macedónci nás vôbec nenapádajú a aj preto sa pomaly posúvame dopredu. Chce to však moment prekvapenia a nie takéto vyčkávanie.
     
    32
    Kucka teraz prehral súboj v strede poľa, lenže následne loptu hneď aj vybojoval. Výborná práca, a tak môžme ísť dopredu. Avšak je to už spomalené a lopta sa nachádza na našej polovici ihriska, kde si ju prihrávajú naši stopéri.
     
    31
    Domáci Alioski bol hľadaný dlhou prihrávkou na ľavej strane, lenže bolo to veľmi dlhé. Loptu nedostihol, a Kozáčik tak vykoná kop od brány.
     
    30
    Center domáceho Stojkova a znova v našom pokutovom území kraľuje brankár Kožáčik. Ten loptu posiela dlhým výkopom hneď dopredu.
     
    29
    Tak predsa sme sa dočkali. Keď už sa zdalo, že nás Macedónci začínajú tlačiť, tak sme udreli. Výborne to vymyslel Weiss a Kucka už nemohol nedať. Aktuálne máme na svojom konte 12 bodov a sme na čele Skupiny C.
     
    28
    Exekútor bol Stoch. Miňo poslal peknú loptu do ohňa, k hlavičke sa dostal stopér Škrtel, lenže tiesnení mieril nad domácu bránu. Nasledovať bude kop od Pačovskeho svätyne.
     
    27
    Znova to Weiss skúšal tým istým spôsobom. Obišiel svojho strážcu, opäť posielam prízemnú prihrávku, lenže tentoraz ju Mojsov zblokoval na rohový kop.
    Kucka (WEISS) - 0:1
     
    25
    Slovensko dalo gól!
    Nemec našiel Weissa na pravom rohu pokutového územia. Ten predviedol svoju úžasnú individuálnu techniku, obišiel svojho strážcu. Následne poslal prudkú prízemnú prihrávku cez päťku. Na zadnej tyči v behu našiel JURAJA KUCKU, ktorý už nemal problém trafiť odkrytú bránu. Krásna akcia našich reprezentantov. V Skopje sa náš tím dostáva do jednogólového vedenia!
     
    25
    V Huelve sa menil stav znova. La Furia Roja už vedie nad Luxemburskom 2:0, o druhý gól sa postaral Busquets.
     
    24
    Pečovský sa dopustil nedovoleného zákroku pred pokutovým územím, hlavný rozhodca ponechal výodu. Velkoski sa dostal k strele, bolo to tečované a Matúš Kozáčik ju vyrazil na rohový kop. Výborný zákrok nášho brankára.
     
    23
    Stoch sa predieral do pokutového územia cez ľavú stranu, jeho následná prihrávka bola zblokovaná. Pozor teraz na Macedóncov, ktorí idú do protiútoku.
     
    22
    Pečovskí teraz prerušil akciu domácich. Naši tak získavajú loptu, lenže už to ide veľmi ťažko dopredu. Je to tam veľmi prehustené a musíme vymyslieť niečo nové.
     
    21
    V zápase Španielska s Bieloruskom sa diváci už dočkali prvého gólu. Autorom presného zásahu je stredopoliar Realu Madrid Isco.
     
    20
    Našich fanúšikov je počuť. Na Národnom štadióne Filipa II. Macedónskeho zatiaľ vytvárame Kozákovej družine domáce prostredie.
     
    19
    Aktuálne si Macedónci prihrávajú v strede poľa. Kucka sa snažil prerušiť sériu prihrávok, lenže dopustil sa nedovoleného zákroku na Stojkova. Voľný kop pre domácich.
     
    18
    Držanie lopty
    45% – 55%
    Mierna prevaha našich vyjadrená v číslach.
     
    17
    Agilný Weiss bol hľadaný Hamšíkom na pravej strane, avšak bolo to na neho pridlhé. Vhadzovanie pre Macedónsko.
     
    16
    Lopta sa po centri Weissa odrážala v pokutovom území. K strele sa dostal Hubočan, lenže mieril nad Pačovskeho svätyňu. Nasledovať bude kop od domácej brány.
     
    15
    Rozohrali sme ho nakrátko, následne bol znova Weiss poslaný k zemi. Tentoraz Ristovskim a teraz to bude bližšie k Macedónskej bráne.
     
    14
    Aktuálne si Slováci prihrávajú v strede poľa. Pomaly sa posúvame dopredu a celkom sa nám to darí. Weiss bol poslaný k zemi Trajkovskim a budeme mať výhodu priameho kopu.
     
    13
    Červené levy to skúšali teraz cez stred, lenže zlyhali v rozohrávke. Lopty sme sa zmocnili my a môžme vyraziť dopredu.
     
    12
    V posledných minútach majú Macedónci navrch, lenže teraz sme získali loptu a snažíme sa hru upokojiť. Vzadu si prihrávajú naši stopéri Ďurica a Škrtel.
     
    11
    Hubočan teraz na ľavej strane nepustil Trajkovskeho. Následne náš Nemec vyrážal dopredu, lenže bol poslaný k zemi Šikovom. Lopta pre Slovensko.
     
    10
    Obrovská šanca Macedónska! Prihrávka domácich sa od hlavného rozhodcu Proencu odrazil k Stojkovovi, našiel voľného Velkoskiho. Ten si loptu hodil na ľavačku a jeho strela tesne minula našu bránu. Tak na toto si musíme dávať pozor. Síce tam bola odrazená lopta od arbitra, ale voľného Velkoskiho nemôžme nechať.
     
    9
    Macedónci sú na našej polovici. Zatiaľ sme však v defenzíve pozorný.
     
    8
    Pečovský si teraz odviedol svoju robotu. Na pravej strane vytlačil Trajkovskeho, budeme vhadzovať.
     
    7
    Pekná strela Hamšíka! Pekarík našiel na krídle Weissa, ten našiel Hamšíka. Marek si posunul loptu do pokutového územia, lenže jeho strela tesne minula pravú žrď Pačovskeho brány. Škoda tejto šance, každopádne, aspoň sme sa dostali k zakončeniu.
     
    6
    Ďalší nedovolený zákrok našich. Tentoraz sa previnil Vlado Weiss. Macedónsko už rozohralo a snaží sa loptu podržať v strede poľa. Celkom dobre napádame a znova získavame loptu na svoje kopačky.
     
    6
    Brankár Kozáčik kraľoval vlastnému pokutovému územiu a loptu bez problémov chytil. Môžme tak ísť znova dopredu.
     
    5
    Macedónci nám zobrali loptu, na ich útočnej polovici ihriska sa Marek Hamšík dopustil faulu na Trajkovskeho a domáci budú mať výhodu priameho kopu zo zaujímavej pozície.
     
    4
    Stále máme loptu na kopačkách. Avšak teraz prichádza nepresná prihrávka Stocha, našťastie všetko hneď napravil. Takto to má vyzerať. Po strate lopty okamžité napádanie. Tentoraz to vyšlo a od úvodu sme jasne lepší.
     
    3
    Exekútor bol Stoch, ktorý hľadal Nemca, lenže loptu do bezpečnej vzdialenosti odvrátil domáci Demiri. Lopty sme sa znova zmocnili a môžeme pokračovať v ďalšej akcii.
     
    2
    Slováci sú od úvodu pri lopte. Aktuálne kombinujú na útočnej polovici ihriska a snažia sa niečo vymyslieť. Pekarík na pravej strane teraz vybojoval prvý rohový kop v zápase.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -1
    O výkop sa postarajú naši reprezentanti. Prajem Vám príjemný športový zážitok.
     
    -3
    Pred začiatkom si ešte vypočujeme hymny oboch krajín.
     
    -5
    Hráči oboch tímov už prichádzajú na hraciu plochu. Macedónci sa predstavia v červených farbách, naši v bielych dresoch.
     
    -6
    V hlavnom meste Macedónska Skopje je aktuálne teplota 10 stupňov Celzia. O pár minút začíname.
     
    V súbežne hranom zápase s tým našim, sa Bielorusko predstaví na trávniku Španielska, ktoré bude jasným favoritom. Stretnutie sa odohrá na štadióne druholigovej Huelvy a La Furia Roja si nepripúšťa nič iné ako zisk troch bodov. o priebehu tohto stretnutia vás budeme taktiež informovať.
     
    Pred chvíľou sa v našej skupine dohral jeden zo zápasov. Luxembursko na domácej pôde privítalo Ukrajinu, no a z víťazstva 3:0 sa tešili hostia po hetriku Yarmolenka. Ukrajina tak má na konte deväť bodov a aktuálne sa nachádza na druhej priečke medzi prvým Slovenskom a tretím Španielskom.
     
    Úvodné zostavy:

    Macedónsko: Pačovski "C"– Ristovski, Šikov, Mojsov, Alioski – Abdurahimi, Ademi, Demiri, Trajkovski – Velkoski, Stojkov
    Náhradníci: Babunski, Bogatinov, Damčevski, Gligorov, Ivanovski, Kostovski
    Tréner: Boško Gjurovski

    Slovensko: Kozáčik – Pekarík, Škrtel "C", Ďurica, Hubočan – Kucka, Pečovský – Weiss, Hamšík, Stoch – Nemec
    Náhradníci: Dubravka, Duda, Ďuriš, Hološko, Hrošovský, Kiss, Mak, Michalík, Mucha, Saláta, Šesták, Švento
    Tréner: Ján Kozák

    Rozhodca: Pedro Proença – Bertino Miranda, Tiago Trigo (všetci Portugalsko).
     
    Vítam Vás pri sledovaní zápasu 4.kola kvalifikácie o účasť na Majstrovstvách Európy 2016 vo Francúzsku medzi Macedónskom a Slovenskom. Z tohto zápasu vám prinesieme v textovej forme akcie, štatistiky, zaujímavosti a v grafickej forme GIF obrázky.
     
    MACEDÓNSKO

    Oficiálny názov: FYR Macedonia
    Založenie: 1994
    Poradie vo FIFA rebríčku: 99
    Najlepší strelec histórie: Goran Pandev (26)
    Najlepší strelec kvalifikácie: 4 hráči po jednom góle

    Tím okolo Boška Gjurovskiho má kvalifikáciu ešte poriadne otvorenú. Na prvých dvoch priečkach sa nachádza Slovensko a Španielsko, avšak na treťom mieste je Ukrajina, s ktorou môže bojovať o postup na EURO. Z troch zápasov sa Macedónsko z víťazstva tešilo iba raz a dva-krát utrpelo porážku. Najprv sa predstavilo na horúcej pôde Španielska, kde utrpelo vysokú prehru 1:5. Ďalej na domácom trávniku privítalo Luxembursko a veru bola to poriadna dráma až do konca. Macedónci stretnutie napokon zvládli po divokom výsledku 3:2. No a naposledy sa predstavili na Ukrajine, kde podľahli domácemu výberu 0:1. O jediný gól zápasu sa v nadstavenom čase prvého polčasu postaral domáci Sydorchuk. V 47.minúte Yarmolenko nepremenil pokutový kop a nakoniec ho to mrzieť nemuselo, pretože spolu so spoluhráčmi si už postrážili priaznivý výsledok. Počas celého stretnutia mali domáci obrovskú územnú prevahu, lenže vyťažili z nej iba jeden gól a pripísali si na svoje konto tri body.
    Na piatkovom tréningu sa udiala kuriózna situácia. Hráči Adis Jahovič a Daniel Georgievski sa pobili a tréner Gjurovski ich z tréningu vyhodil. Obaja sa tak s určitosťou nepredstavia v zápase so Slovenskom.

    Vyjadrenie tréner Boška Gjurovskiho na predzápasovej tlačovke: "Nesmieme pod vplyvom dôležitosti tohto zápasu upustiť od obvyklých pilierov prístupu. Pokúsiť sa vnútiť súperovi náš štýl. Zopakovať to dobré, čo sme ponúkli v októbri ofenzíve na Ukrajine, ale tentoraz aj streliť nejaký ten gól. Zároveň to chce šikovnosť a disciplínu vzadu. Vždy som optimistom a platí to aj teraz, hoci vnímame kvality Slovákov."

    Posledné zápasy
    12.10.2014 Ukrajina – Macedónsko 1:0
    09.10.2014 Macedónsko – Luxembursko 3:2
    08.09.2014 Španielsko – Macedónsko 5:1
    22.06.2014 Čína – Macedónsko 0:0
    18.06.2014 Čína – Macedónsko 2:0

    NOMINÁCIA NA STRETNUTIE

    Brankári: Tome Pačovski (Mechelen), Martin Bogatinov (Ermis Aradippou)

    Obrancovia: Vanče Šikov (Austria Viedeň), Daniel Mojsov (Brann Bergen), Daniel Georgievski (Melbourne Victory), Stefan Ristovski (FC Parma), Ezgjan Alioski (FC Schaffhausen), Aleksandar Damčevski (NAC Breda)

    Stredopoliari: Agim Ibraimi (NK Maribor), Muhamed Demiri (FC St. Gallen), Aleksandar Trajkovski (Zulte Waregem), Nikola Gligorov (Vardar Skopje), Besart Abdurahimi (Lokeren), David Babunski (FC Barcelona "B"), Arijan Ademi (Dinamo Záhreb)

    Útočnici: Aco Stojkov (FK Rabotnički), Mirko Ivanovski (CFR Kluž), Adis Jahovič (Krídla Sovietov Samara), Jovan Kostovski (OH Leuven), Krste Velkoski (FK Sarajevo)

    Predpokladaná zostava: Pacovski – Ristovski, Sikov, Damčevski, Alikovski – Ademi, Demiri – Trajkovski, Abdurahimi, Ivanovski – Jahović
     
    SLOVENSKO

    Oficiálny názov: Slovenská reprezentácia
    Založenie: 1993
    Poradie vo FIFA rebríčku: 24
    Najlepší strelec histórie: Róbert Vittek (23)
    Najlepší strelec kvalifikácie: Marek Hamšík (2)

    Zverenci Jána Kozáka prežívajú v poslednom čase naozaj skvelé obdobie. Svojimi výkonmi potešili celé Slovensko a všetci veria, že to aj dnes potvrdia. Dosiaľ v kvalifikácii odohrali tri zápasy a všetky zvládli do úspešného konca. Prvá zastávka bola na Ukrajine, kde naši zverenci podali bojovný výkon a zaslúžene zvíťazili 1:0. O mesiac neskôr sme v Žiline privítali uradujúcich Majstrov Európy, nad ktorými sme senzačne vyhrali, tentoraz 2:1. No a tretie víťazstvo sa zrodilo v zápase s Bieloruskom. Po bezgólovom prvom polčase sa nám podarilo skórovať ako prvým, keď o úvodný presný zásah sa postaral Marek Hamšík. Podobne ako v zápase so Španielskom prišlo vyrovnanie, o to sa v 79.minúte postaral domáci Kalachev. Lenže naši sa nevzdali a ukázali ako sa má hrať so Slovenským dresom na sebe. V 84.minúte nás poslal do vedenia znova Neapolský stredopoliar Marekiaro a v 91.minúte víťazstvo spečatil Stano Šesták. Za najlepšieho hráča z našich radov bol zaslúžene vyhlásený bývalý kapitán Marek Hamšík.

    Vyjadrenie tréner Jána Kozáka na predzápasovej tlačovke: "Viem, že Macedónci majú talentovaných hráčov, je to mladé a perspektívne mužstvo. Proti nám určite nastúpia jedenásti a keď tréner k tomu pristúpil takto, je to jeho vec. Ale ja sa na to tak nepozerám. Majú dostatočne široký káder dobrých hráčov a pre nás sa situácia nemení."

    Posledné zápasy
    12.10.2014 Bielorusko – Slovensko 1:3
    09.10.2014 Slovensko – Španielsko 2:1
    08.09.2014 Ukrajina – Slovensko 0:1
    04.09.2014 Slovensko – Malta 1:0
    26.05.2014 Rusko – Slovensko 1:0

    NOMINÁCIA NA STRETNUTIE

    Brankári: Ján Mucha (FC Samara), Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň), Martin Dúbravka (Esbjerg fB)

    Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha BSC Berlín), Martin Škrtel (FC Liverpool), Kornel Saláta (DAC Dunajská Streda), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva), Ľubomír Michalík (FC Kairat Almaty), Tomáš Hubočan (Dinamo Moskva), Dušan Švento (1. FC Köln)

    Stredopoliari: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Filip Kiss (Ross County FC), Juraj Kucka (FC Janov), Patrik Hrošovský (FC Viktoria Plzeň), Róbert Mak (PAOK Solún), Stanislav Šesták (VfL Bochum), Marek Hamšík (SSC Neapol), Ondrej Duda (Legia Varšava), Vladimír Weiss (Lekhwiya SC), Miroslav Stoch (Al-Ain FC)

    Útočníci: Michal Ďuriš (FK Mladá Boleslav), Adam Nemec (Union Berlín), Filip Hološko (Caykur Rizespor)

    Predpokladaná zostava: Kozáčik – Pekarík, Škrteľ, Ďurica, Hubočan – Pečovský, Kucka – Mak, Hamšík, Weiss – Nemec
     
    VZÁJOMNÉ ZÁPASY
    Veľmi potešujúca štatistika je, že v žiadnom zo vzájomných duelov s Macedónskom sme neprehrali. Celkovo sme spolu odohrali šesť stretnutí. Z víťazstva sme sa tešili štyri-krát a dva zápasy sa skončili nerozhodne. Naposledy sme sa stretli v kvalifikácii o EURO 2012 približne pred troma rokmi a uhrali sme iba nerozhodný výsledok 1:1.

    11.10.2011 Macedónsko – Slovensko 1:1
    03.09.2010 Slovensko – Macedónsko 1:0
    10.09.2003 Slovensko – Macedónsko 1:1
    29.03.2003 Macedónsko – Slovensko 0:2
    07.10.2001 Macedónsko – Slovensko 0:5
    03.09.2000 Slovensko – Macedónsko 2:0

    SKUPINA C
    Naši reprezentanti to majú rozbehnuté veľmi dobre. Po troch odohraných zápasoch sa nachádzajú na čele Skupiny C. Až za nami sa nachádzajú aktuálny Majstri Európy zo Španielska, o priečku nižšie sa s rovnakým počtom bodov nachádza Ukrajina. Štvrté miesto aktuálne okupuje náš dnešný súper – Macedónsko, za ním sa nachádzajú po jednom bode Bielorusko a Luxembursko.

    1. SLOVENSKO 3-0-0 6:2 9
    2. Španielsko 2-0-1 10:3 6
    3. Ukrajina 2-0-1 3:1 6
    4. Macedónsko 1-0-2 4:8 3
    5. Bielorusko 0-1-2 2:6 1
    6. Luxembursko 0-1-2 3:8 1

    STÁVKOVÉ KANCELÁRIE
    Na víťazstvo domácich sa kurz pohybuje na hranici 4.40, na remízu okolo 3.30 a na výhru hostí približne 1.90.

    ROZHODCOVIA
    Dnešné stretnutie bude viesť skúsený Portugalský rozhodca Pedro Proença, ktorému na čiarach budú asistovať krajania Bertino Miranda a Tiago Trigo.

    ZÁVEREČNÉ ZHODNOTENIE
    V dnešnom zápase sú papierovými favoritmi naši reprezentanti, lenže vôbec to nebudú mať jednoduché. Presvedčili sa o tom aj pred troma rokmi, keď z dvoch vzájomných zápasov sme vyhrali iba jeden (1:0) a druhý sa skončil nerozhodne (1:1). Dúfajme, že Ján Kozák pripravil svojich zverencov na víťazstvo a hráči to na hracej ploche aj potvrdia. Môj tip na výsledok dnešného stretnutia je 1:2.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Marek Farkaš

    Góly: 25. Kucka (Weiss), 37. Nemec (Stoch)

    Karty:   90+1. Kostovski (MAK) – 71. Škrtel (SVK)


    Severné Macedónsko: Pačovski "C" – Ristovski, Šikov, Mojsov, Alioski – Abdurahimi, Ademi, Demiri (74.Babunski), Trajkovski – Velkoski (70.Ivanovski), Stojkov (46.Kostovski)
    Náhradníci: Babunski, Bogatinov, Damčevski, Gligorov, Ivanovski, Kostovski
    Tréner: Boško Gjurovski

    Slovensko: Kozáčik – Pekarík (46.Švento), Škrtel "C", Ďurica, Hubočan – Kucka (55.Kiss), Pečovský – Weiss (77.Ďuriš), Hamšík, Stoch – Nemec
    Náhradníci: Dubravka, Duda, Ďuriš, Hološko, Hrošovský, Kiss, Mak, Michalík, Mucha, Saláta, Šesták, Švento
    Tréner: Ján Kozák

    Rozhodca: Pedro Proença – Bertino Miranda, Tiago Trigo (všetci Portugalsko)