Třinec – Frýdek-Místek 3:1 (kon.) | Táborsko – Žižkov 0:4 (kon.) | Vlašim – Zlín 2:3 (kon.)
Opava – Sokolov 0:0 (kon.)
koniec
FK Třinec
3:1 (1:1)
MFK Frýdek-Místek
cz Sobota 15.11.2014, 10:15 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2200 míst) • Chance Národní Liga (CZ)
Predzápasové kurzy
     
    Po dnešní výhře sice Třinec zůstává na 13. místě, ale přiblížil se právě dvanáctému Frýdku-Místku a vzdálil se od sestupových příček. Valcířům tedy patří 12. příčka. V posledním podzimním kole se Třinec představí v dalším regionálním duelu v Karviné v sobotu 22. listopadu od 10:15. V tentýž den se bude hrát i ve Frýdku-Místku, kde od 13:30 nastoupí Sigma Olomouc.

    Z Třince je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. Přeji dobrou chuť k obědu a příjemný prodloužený víkend. Na počtenou! (12:11:04)
     
    Vstup do druhého poločasu nepřinesl nic moc závažného a hra byla dlouho velice vyrovnaná. Až v devětapadesáté minutě si přichystal balon na střelu z dvaceti metrů Lukáš a překrásným angličanem poslal Třinec do vedení. Slezany vstřelená branka nakopla, pokračovali v aktivitě a zaslouženě přidali i pojišťovací branku. O ní se lvím podílem zasloužil Matoušek, který si zpracoval dlouhou přihrávku z obrany, přihrál před prázdnou branku Smetanovi a ten dorazil míč do sítě. V dalším průběhu už si Třinec vedení hlídal a nepustil Frýdek-Místek do výraznějších šancí. Valcíři tedy po třech zápasech, v nichž bodovali, v derby utkání na Třinec nestačili. To Třinečtí se ze zisku tří bodů radují po dlouhých devíti zápasech.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Gomola se ještě rval s hostujícími obránci, ale do úniku už ho nepustil hvizd hlavního rozhodčího. Utkání je u konce.
     
    90+1
    Trenér Kalivoda využívá i poslední možnost výměny. Ze hry odstupuje střelec nádherné druhé brány Třince Jan Lukáš, nastupuje Marek Čelůstka. Hrát se bude ještě dvě minuty.
     
    90
    Mozol je velmi aktivní v posledních minutách, hlavou prodloužil centr na zadní tyč, kde číhal Milunovič. Gól nedal a ještě k tomu stál v postavení mimo hru.
     
    89
    Mozol už mohl střílet, ale ještě se snažil vylepšit pozici pro Halašku. Ten s tím vůbec nepočítal, na oblouček Mozola nedosáhl a pro míč si došel Rohel.
     
    88
    Rozehrávky se chopil znovu Mozol a Třinečtí se znovu ubránili. Po chvilce se Lipina dostal znovu dopředu, ale také další akce skončila jejím faulem. Literák srazil k zemi Matouška.
     
    87
    Smetana lacino přišel o míč v útočné fázi a Slezané museli obracet. Hupka si v souboji s Mozolem pomohl faulem a domácí se musí bránit.
     
    86
    Roh rozehráli také Třinečtí, jmenovitě to byl Joukl. Nepříliš povedený centr však na první tyči hlavou odvracel Pribula.
     
    85
    Hupka skvěle zastavil nebezpečný centr do vápna a Mozol rozehrál od rohového praporku. K hlavičce se nakonec procpal Uškovič, ale nemířil přesně a navíc šlo o ofsajd.
     
    84
    Gomola hrál rukou a do útoku mohli hosté. Jenomže celá akce končí znovu pouze autovým vhazováním, které obstará Mozol.
     
    83
    Ceplák se stal obětí dalšího útočného faulu hostů a z vlastní obranné poloviny nakopne míč dopředu opět Vomáčka. Do konce zápasu zbývá několik minut.
     
    82
    Hupka stihl míč ještě před čárou a místo na rohový kop jej odehrál na autové vhazování. Frýdek-Místek se snaží o útočnou aktivitu, ale třinečtí brání velmi pečlivě.
     
    81
    Potřetí a naposledy vystřídalo mužstvo valcířů vedené trenérem Orlem. V rámci slovenského střídání vystřídal Pavla Ilka Dušan Uškovič.
     
    80
    Joukl srazil k zemi rozehrávajícího Švrčka a po zásluze mu byl odpískán faul. Hra je stále často kouskovaná a Frýdek-Místek to bude mít se snahou o vyrovnání složité.
     
    79
    Po střetu Milunoviče s Kubáněm se oba hráči těžko sbírali, rozhodčí odpískal faul hostí. Rozehrávat bude Vomáčka.
     
    78
    Podruhé v utkání střídá také domácí družina. Ze hry byl stažen autor první branky Třince René Dedič, na poslední čtvrthodinu ho nahradí Tomasz Gomola.
     
    77
    Mozol se snažil proniknout přes Hupku a když se mu to nepodařilo, rozhodl se střílet. Míč mu ale těsně před kopem uskočil, a tak Mozol zamířil vysoko nad Rohelovu branku.
     
    76
    Nakonec se rozhodl uvedl míč do hry Joukl, ale centr se mu vůbec nezdařil. Netrefil balon čistě a obrana Lipiny v pohodě odvrátila na polovinu hřiště.

    Ondřej Zoubek

    Góly: 42. Dedič, 59. Lukáš, 63. Smetana – 26. Žídek

    Karty:   70. Vomáčka (TRI) – 16. Milunovič (FRM), 50. Talián (FRM), 53. Ilko (FRM)


    FK Třinec: Rohel – Velner, Vomáčka (C), Kubáň, Matoušek – Malíř (40. Smetana), Hupka, Ceplák, Lukáš (90+1. Čelůstka) – Joukl, Dedič (78. Gomola). Trenér: Marek Kalivoda.
    Náhradníci: Bruk – Voves, Gomola, Lisický, Čelůstka, Smetana, Málek.

    MFK Frýdek-Místek: Mihálek – Ilko (81. Uškovič), Literák (C), Žídek, Švrček – Pribula, Talián (68. Halaška), Mozol, Vašenda, Zapalač (68. Hykel) – Milunovič. Trenér: Karel Orel.
    Náhradníci: Prepsl – Mehremič, Coufal, Hykel, Halaška, Ďuriška, Uškovič.

    Rozhodca: Pavel Julínek – Petr Vysloužil, Petr Caletka

    Diváci: 1209