Slovensko – Azerbajdžan 4:1 (kon.)
koniec
Slovensko
4:1 (1:0)
Azerbajdžan
Streda 12.11.2014, 13:00 • Stadion Eszperantó Út (Dunaújváros) • Kvalifikácia ME U19
Predzápasové kurzy
     
    90
    Záver zápasu si už len z lavičky vychutná dnes azda náš najlepší a najaktívnejší hráč Lukáš Čmelík. Na jeho mieste už registrujeme Vlčeka.
     
    87
    Strelec nádherného gólu Miroslav Káčer krátko po svojej paráde opúšťa hraciu plochu. Na jeho miesto prichádza László Bénes.
     
    86
    Slovensko dalo gól!
    Bravó, MIROSLAV KÁČER nádherným bonbónikom definitívne zaklincoval výber Azerbajdžanu i náš postup do ďalšej fázy kvalifikácie o účasť na ME 2015. Káčer dostával na osi ihriska dobrú prihrávku z ľavej strany od Nikolasa Špaleka. Žilinský stredopoliar s ňou dlho nevymýšľal a napálil loptu nechytateľne do ľavého horného rohu. Azerbajdžanský gólman Sahin zostal v tomto prípade bez nároku na zákrok a to i napriek tomu, že Káčer napriahol z vyše dvadsiatich metrov. Slovensko vedie už pomerom 4:1!
     
    84
    Azerbajdžan, respektíve nemecký tréner Nicolai Adam strieda i naposledy, keď namiesto Jafarova pošle na trávnik Nabiyeva.
     
    81
    Hacmonov koncert pokračuje ďalej, a po zákroku, ktorý sprvu púšťal, nielenže odpískal faul, ale súperovmu stopérovi Khakimovovi ukázal druhú žltú kartu v zápase a tentokrát to už znamenalo i červený trest. Slovensko dohráva s dvojgólovým náskokom a prevahou o jedného muža!
     
    79
    Neplatí to už pre strelca tretieho gólu Tomáša Vestenického, ktorého na posledných zhruba desať minút nahradí čerstvý Polievka.
     
    78
    Nesmierne zaujímavá situácia teraz nastala po taktickom faule Miroslava Káčera, za ktorý bol správne potrestaný žltou kartou. Tú ale podľa zápisu UEFA videl i pri pokutovom kope v 50. minúte. Eli Hacmon ale tradičný semafor s červenou kartou nepredviedol a žilinský stredopoliar zostáva na hracej ploche. Zostáva však na nej právom, pretože podľa iného zápisu bol pred pokutovým kopom potrestaný Kupec.
     
    77
    O niečo podobné sa na druhej strane pokúšal Yusup Khakimov, ktorý ale zasiahol iba nohy unikajúceho Lukáša Čmelíka.
     
    68
    Slovensko dalo gól!
    Rímsky vlk TOMÁŠ VESTENICKÝ sa dokázal po tretíkrát na turnaji presadiť a slovenská reprezentácia do 19 rokov zdvojnásobuje svoje vedenie! Všetko to pritom začalo voľným kopom Azerbajdžanu, ktorý ale školácky prepadol v rozohrávke, keď Agaverdievovu prihrávku stihol vypichnúť náš šikovný útočník. Ten následne od polovice ihriska postupoval sám na bránku. Pred vápnom sa ešte snažil prestrčiť loptu na Čmelíka, čo stihol zablokovať Khakimov, no ten odvrátil loptu iba späť na kopačku Vestenického. Ten sa s tým už na druhý pokus nepáral a krížnou strelou k ľavej žrdi prestrelil prikrátkeho Sahina!
     
    65
    Kamery si nenechali ujsť aspoň druhé striedanie na strane Azerbajdžanu. Ihrisko opúšťa Madatov, na jeho miesto vstupuje Kama.
     
    60
    Po hodine hry tu máme prvú striedanie, ktoré obstaral nemecký tréner Nicolai Adam. Namiesto kapitána Nahavandiho prichádza Zamanov.
     
    52
    Slovensko dalo gól!
    Pokutový kop na druhej strane skončil taktiež úspechom strelca, ktorým bol na našej strane JAKUB HROMADA. Ten rovnako ako Nasirov dokázal oklamať gólmana súpera, ktorého poslal do opačnej strany. Umiestneným pokusom k pravej žrdi sa tak vraciame do vedenia. Po divokej dvojminútovke v podaní Hacmona Slovensko – Azerbajdžan 2:1!
     
    51
    Pán kompenzátor Eli Hacmon znovu ukazuje na biely bod a tentokrát to našťastie bude v pokutovom území Azerbajdžanu. Tam na konci svojho prieniku spadol Čmelík, Slováci sa tak razom môžu vrátiť do vedenia!
     
    50
    Azerbajdžan dáva gól!
    Loptu si na biely bod postavil BUDAG NASIROV, ktorý nedal gólmanovi Rodákovi šancu. Ten nedokázal vystihnúť smer jeho strely a Azerbajdžan tak sám nevediac ako vyrovnáva stav na 1:1. Do konca ale zostáva dostatok času, chlapci sa určite dokážu oklepať.
     
    50
    Ja ani väčšia osadenstva v Dunaújvárosi teraz nepostrehla, čo sa presne stalo a nevie to ani Milan Malatinský a väčšia aktérov na hracej ploche. Krátko po rozohrávke rohového kopu totiž hlavný arbiter Nicolai Adam fúkol do píšťaľky a bude sa kopať pokutový kop! Kupcov údajný zákrok prišiel mimo súboj o loptu. Žilinský stredopoliar navyše inkasuje žltú kartu.
     
    41
    Slovensko dalo gól!
    Zverenci Milana Malatinského sa rovnako ako v úvodnom zápase proti SLovinsku ujímajú vedenia presne štyri minúty pred polčasovou prestávkou. Podobná akcia, ako pri Špalekovej žrdi znovu začala pred našou šestnástkou a prostredníctvom centrovanej lopty z pravej strany sme sa nasťahovali pred vápno. Odtiaľ sa o ďalekonosnú strelu pokúsil Miroslav Káčer, ktorý ale zostal znovu zablokovaný. Čmelíkova strela z druhej vlny však už prešla až k FILIPOVI LESNIAKOVI, ktorý ju dokázal stlmiť a dostať pod svoju kontrolu, aby následne už z vnútra šestnástky nedal šancu gólmanovi Sahinovi, ktorého bez problémov dokázal obstreliť a umiestneným pokusom k pravej žrdi tak otvára skóre zápasu!
     
    23
    Prvá veľká gólová príležitosť dnešného zápasu patrí zverencom Milana Malatinského, ktorý sa v polovici úvodného dejstva mohli dostať do vedenia. Po zdĺhavej kombinácii sa lopta spred našej šestnástky dostala až do pravého krídelného priestoru, odkiaľ veľmi presne centroval Lukáš Čmelík. Jeho prihrávka nesmerovala na bližšiu žrď, kde operoval Tomáš Vestenický, ale na zadnú tyč, kde výborne naskakoval Nikolas Špalek. Ten prehlavičkoval jedného z azerbajdžanských zadákov, prekonal i statického Sahina, no úvodnému gólu zabránila pravá žrď dnešného outsidera! Lopta sa od nej odrazila mimo, pokračujeme bez gólov.
     
    3
    Rohový kop nám ale absolútne nevyšiel a namiesto ohrozenia Sahinovej bránky sme sa museli brániť rýchlemu protiútoku na druhej strane. Lukáš Čmelík ho stihol zastaviť ešte pred poliacou čiarou, no len za cenu žltej karty.

    Erik Farkaš

    Góly: 41. Lesniak (Čmelík), 52. Hromada (pen.), 68. Vestenický, 86. (Špalek) – 50. Nasirov (pen.)

    Karty:   3. Čmelík (SVK), 50. Kupec (SVK), 78. Káčer (SVK) – 77. Khakimov (AZE)   81. Khakimov (AZE)


    Slovensko: Rodák – Kadlec, Kružliak, Vavro, Kupec – Hromada (C) – Čmelík, Káčer, Lesniak, Špalek – Vestenický
    Náhradníci: Junas – Kotrík, Bénes, Haraslín, Vlček, Polievka
    Manažér: Milan Malatinský (SVK)

    Azerbajdžan: T. Sahin – Agaverdiev, Khakimov, Mustafazade, Safarzade – Nahavandi (C), Nasirov – Madatov, Jafarov, Muradbayli – Agaragimov
    Náhradníci: Gasimov – Nabiyev, A. Mammadov, Zamanov, T. Mammadov, Suleymanov, Kama
    Manažér: Nicolai Adam (GER)

    Rozhodca: Eli Hacmon – D. Morhaim (obaja ISR), P. Kóbor – Á. Farkas (obaja HUN)