Slovensko – Azerbajdžan 4:1 (kon.)
koniec
Slovensko
4:1 (1:0)
Azerbajdžan
Streda 12.11.2014, 13:00 • Stadion Eszperantó Út (Dunaújváros) • Kvalifikácia ME U19
Predzápasové kurzy
     
    Slovenská futbalová reprezentácia do 19 rokov s prehľadom postupuje do druhej fázy kvalifikačného cyklu o účasť na budúcoročných majstrovstvách Európy tejto vekovej kategórie, ktoré usporiada Grécko. Slováci si po vydretej výhre nad rovesníkmi zo Slovinska dnes bez väčších ťažkostí poradili i s Azerbajdžanom. Do šatní sme šli za jednogólového náskoku, ktorý v 41. minúte stanovil Filip Lesniak. Po piatich minútach druhej časti dostal náš súper vyrovnanie na tácke, keď mu izraelský arbiter Hacmon ponúkol penaltu. Z nej sa hráči v bielom presadili, ale to bolo z ich strany všetko. Dve minúty na to nás do vedenia rovnako z pokutového kopu poslal Jakub Hromada a v ďalšom priebehu sme už videli len góly v Sahinovej svätyni. Postupové tri body potvrdil zabijak Tomáš Vestenický, skóre elegantne prikrášlil Miroslv Káčer.

    Slováci tak svoju dnešnú misiu zvládli s veľkou gráciou. Týmto konštatovaním sa s vami lúčim a ďakujem za pozornosť. Želám príjemný zvyšok dňa. (15:04:03)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Slováci si jasne kráčajú za postupom do ďalších bojov, ktorých vrcholom by mala byť účasť na majstrovstvách Európy tejto vekovej kategórie.
     
    90+1
    Kamera alebo možno i ja sme znovu nepostrehli údaj o nadstavenom čase. Ten je už za daného stavu irelevantný.
     
    90
    Záver zápasu si už len z lavičky vychutná dnes azda náš najlepší a najaktívnejší hráč Lukáš Čmelík. Na jeho mieste už registrujeme Vlčeka.
     
    89
    Filip Lesniak bol teraz poctený možnosťou rozohrávať ďalší rohový kop našich, ktorý ale v ohrozenie Sahinovej svätye nerezultoval.
     
    87
    Strelec nádherného gólu Miroslav Káčer krátko po svojej paráde opúšťa hraciu plochu. Na jeho miesto prichádza László Bénes.
     
    86
    Slovensko dalo gól!
    Bravó, MIROSLAV KÁČER nádherným bonbónikom definitívne zaklincoval výber Azerbajdžanu i náš postup do ďalšej fázy kvalifikácie o účasť na ME 2015. Káčer dostával na osi ihriska dobrú prihrávku z ľavej strany od Nikolasa Špaleka. Žilinský stredopoliar s ňou dlho nevymýšľal a napálil loptu nechytateľne do ľavého horného rohu. Azerbajdžanský gólman Sahin zostal v tomto prípade bez nároku na zákrok a to i napriek tomu, že Káčer napriahol z vyše dvadsiatich metrov. Slovensko vedie už pomerom 4:1!
     
    85
    Polievka sa po svojom naskočení do zápasu okamžite pokúsil pridať štvrtý gól Slovenska, no po nájazde z pravej strany sa presadiť nedokázal.
     
    84
    Azerbajdžan, respektíve nemecký tréner Nicolai Adam strieda i naposledy, keď namiesto Jafarova pošle na trávnik Nabiyeva.
     
    83
    Krátko po červenej karte sa v stredovom kruhu spustila poriadna mela, ktorá sľúbila dostatok ďalších trestov, no izraelský arbiter tentokrát nechal svoju kapsu odpočívať.
     
    81
    Hacmonov koncert pokračuje ďalej, a po zákroku, ktorý sprvu púšťal, nielenže odpískal faul, ale súperovmu stopérovi Khakimovovi ukázal druhú žltú kartu v zápase a tentokrát to už znamenalo i červený trest. Slovensko dohráva s dvojgólovým náskokom a prevahou o jedného muža!
     
    79
    Neplatí to už pre strelca tretieho gólu Tomáša Vestenického, ktorého na posledných zhruba desať minút nahradí čerstvý Polievka.
     
    78
    Nesmierne zaujímavá situácia teraz nastala po taktickom faule Miroslava Káčera, za ktorý bol správne potrestaný žltou kartou. Tú ale podľa zápisu UEFA videl i pri pokutovom kope v 50. minúte. Eli Hacmon ale tradičný semafor s červenou kartou nepredviedol a žilinský stredopoliar zostáva na hracej ploche. Zostáva však na nej právom, pretože podľa iného zápisu bol pred pokutovým kopom potrestaný Kupec.
     
    78
    Následná štandardka priniesla nepresný center Lesniaka, ktorý stačila odvrátiť defenzíva v bielom. Azerbajdžan môže ísť do brejku.
     
    77
    O niečo podobné sa na druhej strane pokúšal Yusup Khakimov, ktorý ale zasiahol iba nohy unikajúceho Lukáša Čmelíka.
     
    76
    Exkluzívny defenzívny zákrok teraz vytiahol zo svojej kapsy Jakub Hromada, ktorý elegantným sklzom zastavil postup Zamanova.
     
    75
    Nasirov mohol následne rozohrávať voľný kop z ľavej strany, ktorý sa snažil zakrútiť pod brvno, no hornú konštrukciu bránky minul asi o poldruha metra.
     
    74
    Jafarov sa teraz z dvadsiatich metrov zmohol len na propagačný pokus, ktorý s prehľadom vyhlavičkoval Denis Vavro.
     
    73
    Momentálny kolorit zápasu nám ale samozrejme vyhovuje. Práve Azerbajdžan totiž musí hrať a čas mu pomaly ubieha.
     
    72
    Na druhej strane dostal naložené i Jafarov, ktorého pri postrannej čiare položil ľavý obranca Šimon Kupec.
     
    71
    Všadeprítomný Lukáš Čmelík sa teraz ocitol v ostrom súboji s Agaverdievom a obaja tak musia podstúpiť rýchle ošetrenie.
     
    70
    Dvadsať minút pred koncom zápasu tak vyhrávame už o dva góly a s postupom do ďalšej fázy kvalifikačného cyklu to vyzerá veľmi dobre.
     
    68
    Slovensko dalo gól!
    Rímsky vlk TOMÁŠ VESTENICKÝ sa dokázal po tretíkrát na turnaji presadiť a slovenská reprezentácia do 19 rokov zdvojnásobuje svoje vedenie! Všetko to pritom začalo voľným kopom Azerbajdžanu, ktorý ale školácky prepadol v rozohrávke, keď Agaverdievovu prihrávku stihol vypichnúť náš šikovný útočník. Ten následne od polovice ihriska postupoval sám na bránku. Pred vápnom sa ešte snažil prestrčiť loptu na Čmelíka, čo stihol zablokovať Khakimov, no ten odvrátil loptu iba späť na kopačku Vestenického. Ten sa s tým už na druhý pokus nepáral a krížnou strelou k ľavej žrdi prestrelil prikrátkeho Sahina!
     
    67
    Práve nedávno prichádzajúci Kama sa teraz snažil presadiť na pravej strane, no na výbornú ho dokázal zablokovať Kupec.
     
    66
    Medzitým sledujeme hluchú pasáž zápasu, kedy sa lopta iba prekopáva z jednej stany na druhú. Nám to zas tak vadiť nemusí.
     
    65
    Kamery si nenechali ujsť aspoň druhé striedanie na strane Azerbajdžanu. Ihrisko opúšťa Madatov, na jeho miesto vstupuje Kama.
     
    64
    Jakub Hromada teraz poriadne zareval a zrejme mal i prečo. Závery kamier nám ale prípadný kontakt s azerbajdžanským hráčom neposkytol.
     
    63
    Dobrým centrom teraz zamestnal obranu bielych Nikolas Špalek, ale Khakimov bez väčších ťažkostí odvrátil do bezpečia.
     
    62
    Zatiaľ sledujeme nesmierne bojovné stretnutie, no Eli Hacmon tasil len v dvoch prípadoch. Na druhej strane už stihol fúknuť dve penalty.
     
    61
    Ešte predtým tu bola ale nádejná pozícia pre Nikolasa Špaleka, ktorý v dobrej príležitosti trafil len gólmana Sahina.
     
    60
    Po hodine hry tu máme prvú striedanie, ktoré obstaral nemecký tréner Nicolai Adam. Namiesto kapitána Nahavandiho prichádza Zamanov.
     
    59
    Teraz sa nám to i za výrazného prispenia Kupca darí. Ľavý obranca v rohu ihriska výborne zabojoval proti dobiedzajúcemu Madatovovi.
     
    58
    Divoké tempo by ale mohlo vyhovovať viacej bielym, ktorí nemajú čo stratiť. Pre nás by bolo príhodnejšie upokojenie hry.
     
    56
    Lukáš Čmelík ale teraz nebol príliš ďaleko. Po krásnej individuálnej akcii si pripravil parketu, no spred šestnástky mieril len mimo.
     
    54
    Slováci sú teraz zdravo naštartovaní a púšťajú sa do svojho súpera so snahou zdvojnásobiť skóre. Zatiaľ ale márne.
     
    52
    Slovensko dalo gól!
    Pokutový kop na druhej strane skončil taktiež úspechom strelca, ktorým bol na našej strane JAKUB HROMADA. Ten rovnako ako Nasirov dokázal oklamať gólmana súpera, ktorého poslal do opačnej strany. Umiestneným pokusom k pravej žrdi sa tak vraciame do vedenia. Po divokej dvojminútovke v podaní Hacmona Slovensko – Azerbajdžan 2:1!
     
    51
    Pán kompenzátor Eli Hacmon znovu ukazuje na biely bod a tentokrát to našťastie bude v pokutovom území Azerbajdžanu. Tam na konci svojho prieniku spadol Čmelík, Slováci sa tak razom môžu vrátiť do vedenia!
     
    50
    Azerbajdžan dáva gól!
    Loptu si na biely bod postavil BUDAG NASIROV, ktorý nedal gólmanovi Rodákovi šancu. Ten nedokázal vystihnúť smer jeho strely a Azerbajdžan tak sám nevediac ako vyrovnáva stav na 1:1. Do konca ale zostáva dostatok času, chlapci sa určite dokážu oklepať.
     
    50
    Ja ani väčšia osadenstva v Dunaújvárosi teraz nepostrehla, čo sa presne stalo a nevie to ani Milan Malatinský a väčšia aktérov na hracej ploche. Krátko po rozohrávke rohového kopu totiž hlavný arbiter Nicolai Adam fúkol do píšťaľky a bude sa kopať pokutový kop! Kupcov údajný zákrok prišiel mimo súboj o loptu. Žilinský stredopoliar navyše inkasuje žltú kartu.
     
    49
    Nahavandiho nepresný strelecký pokus bol zrazený a Azerbajdžan tak dostane výhodu zahrávať rohový kop.
     
    48
    Naopak sme mohli ísť do ofenzívy my, keď Lesniak vybojoval v strede ihriska loptu a okamžite ju servíroval doprava na Čmelíka. Ten ale nespracoval.
     
    47
    V úvode druhej časti sa zatiaľ nič nemení. Azerbajdžan i naďalej takticky vyčkáva na svoju príležitosť rýchlo zaútočiť.
     
    46
    V Dunaújvárosi práve začalo druhé dejstvo. V zápase budeme pokračovať v nezmenených zostavách. Výkop obstarali naši.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas na Stadion Eszperantó Út v Dunaújvárosi je minulosťou. Lajtmotívom úvodného dejstva boli dve veľké príležitosti našich chlapcov. Nikolas Špalek mieril v 23. minúte ešte do pravej žrde, no Filip Lesniak sa štyri minútky pred pauzou nemýlil a zaslúžene nás poslal do jednogólového vedenia. Inak sme mali hru zväčša pod kontrolou, Azerbajdžan zaujal jedine svojou bojovnosťou.

    Týmto konštatovaním sa s vami na teraz lúčim, no so začiatkom druhej časti sa vám znovu prihlási redaktor Onlajny.eu Erik Farkaš.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Napokon sa teda zrejme nadstavovali dve minútky, ale nič to nemení na fakte, že hru máme v závere úvodného dejstva jednoznačne pod kontrolou.
     
    45
    Konkrétne jedna minútka, ktorú pridáva izraelský arbiter Eli Hacmon. Loptu máme stále pod kontrolou, je to dobre.
     
    44
    Dôležité sa bude teraz nezblázniť a prečkať úvodné dejstvo pri nadobudnutom jednogólovom vedení. Do konca už veľa času nezostáva.
     
    43
    Jednoznačne a hrdo musím konštatovať, že vedenie chlapcov s dvojkrížom na hrudi je viac než zaslúžené.
     
    41
    Slovensko dalo gól!
    Zverenci Milana Malatinského sa rovnako ako v úvodnom zápase proti SLovinsku ujímajú vedenia presne štyri minúty pred polčasovou prestávkou. Podobná akcia, ako pri Špalekovej žrdi znovu začala pred našou šestnástkou a prostredníctvom centrovanej lopty z pravej strany sme sa nasťahovali pred vápno. Odtiaľ sa o ďalekonosnú strelu pokúsil Miroslav Káčer, ktorý ale zostal znovu zablokovaný. Čmelíkova strela z druhej vlny však už prešla až k FILIPOVI LESNIAKOVI, ktorý ju dokázal stlmiť a dostať pod svoju kontrolu, aby následne už z vnútra šestnástky nedal šancu gólmanovi Sahinovi, ktorého bez problémov dokázal obstreliť a umiestneným pokusom k pravej žrdi tak otvára skóre zápasu!
     
    40
    Nasirovov center od poliacej čiary tentokrát prepadol až k Agragimovovi, ktorý sa ale nedokázal presadiť cez Denisa Vavra.
     
    39
    Azerbajdžan sa zatiaľ bez striedaní a navyše už aj v plnom počte môže znovu sústrediť na svoj taktický výkon, ktorý z lavičky riadi nemecký tréner Nicolai Adam.
     
    38
    Na zemi zostáva ležať ďalší hráč v bielom drese, pravdepodobne ide o pravého obrancu Agaverdieva.
     
    37
    S Agaragimovom za postrannou čiarou sme mohli zaútočiť a na konci našej snahy i vystreliť, no Káčer pálil znovu len do stredu bránky.
     
    36
    Agaragimov teraz nepríjemným šlapákom atakoval rozohrávku Denisa Vavra, ktorý mu takmer odkopol chodidlo až na Slovensko. Azerbajdžanský útočník sa nedvíha.
     
    35
    Desať minút pred polčasovou prestávkou si teda i naďalej držíme jasnú optickú prevahu, no na ukazovateli skóre stále svietia dve nuly.
     
    34
    Andrej Kadlec sa teraz z pravej strany pokúšal o strieľaný center, ktorý ale nenašiel priestor troch žrdí ani dobiehajúceho Vestenického.
     
    33
    Azerbajdžan počas podstatnej časti dnešného zápasu behá bez lopty, ako je tomu i počas našej istej kombinácii v okolí poliacej čiary.
     
    32
    Po faule na zatiaľ nevýrazného Lesniaka sme mohli rozohrávať voľný kop, ktorý poslal Hromada na hlavu Kružliaka, ktorý ale zo siedmich metrov bránku minul.
     
    31
    Nikolas Špalek si následne z ľavej strany naviedol loptu na pravačku a prudko vystrelil mimo. Na Azerbajdžan sa to začína znovu valiť.
     
    30
    Miroslav Káčer sa snažil zo strednej vzdialenosti nachytať Sahina, ale i jeho pokus bol zablokovaný obetavou väzbou bielych.
     
    29
    Držajúc si členok zostal čupieť v šestnástke Azerbajdžanu Tomáš Vestenický, ale zdá sa, že i v tomto prípade bude všetko v poriadku.
     
    28
    Azerbajdžan sa po ťažkej trojminútovke dokázal postaviť na nohy a skonsolidovať sa v zadných radoch. Hra sa nám znovu vyrovnáva.
     
    27
    Teraz môžeme sledovať pomerne nervóznu hru z oboch strán. Kopia sa nám fauly a štandardné situácie, ktoré ale ďalšie strelecké príležitosti neprinášajú.
     
    26
    Štandardka sa kopala i na druhej strane po faule nášho kapitána Jakuba Hromadu, no ani Azerbajdžan s ňou nenaložil práve najlepšie.
     
    25
    Presadiť sme sa ale nedokázali a prihrávka z druhej vlny našla Tomáša Vestenického v nedovolenom postavení mimo hru.
     
    24
    Naši chlapci stupňujú tempo a v začínajúcom nápore budú môcť pokračovať po voľnom kope z ľavej strany ihriska.
     
    23
    Prvá veľká gólová príležitosť dnešného zápasu patrí zverencom Milana Malatinského, ktorý sa v polovici úvodného dejstva mohli dostať do vedenia. Po zdĺhavej kombinácii sa lopta spred našej šestnástky dostala až do pravého krídelného priestoru, odkiaľ veľmi presne centroval Lukáš Čmelík. Jeho prihrávka nesmerovala na bližšiu žrď, kde operoval Tomáš Vestenický, ale na zadnú tyč, kde výborne naskakoval Nikolas Špalek. Ten prehlavičkoval jedného z azerbajdžanských zadákov, prekonal i statického Sahina, no úvodnému gólu zabránila pravá žrď dnešného outsidera! Lopta sa od nej odrazila mimo, pokračujeme bez gólov.
     
    22
    Špalek teraz zostáva v predklone. Zdá sa ale, že to nebude žiaden vážnejší problém, ktorý by mohol ovplyvniť jeho výkon.
     
    21
    Azerbajdžan sa nás teraz snažil prehrať na pravej strane, kde mu v tom ale výborným defenzívnym zákrokom zabránil Kupec.
     
    20
    Hra teraz značne stratila tempo. Akoby sa hľadal líder, ktorý prevezme dirigentskú taktovku nad ďalším priebehom.
     
    19
    Malatinského zverenci teraz produkujú postupnú a rozťahanú rozohrávku, ktorá zatiaľ nikam nevedie. Hráči v bielom sa stíhajú presúvať.
     
    18
    Pozor ale na Čmelíka, ktorý dostal komfortné množstvo priestoru, čo využil na tvrdú strelu, ktorá ale žiaľ smerovala presne do stredu bránky.
     
    17
    Kým on ešte mieril aspoň uchádzajúco, Jafarov na druhej strane absolútne minul, pričom jeho strela atakovala iba rohovú zástavku.
     
    16
    Zatiaľ jednoznačne najaktívnejším hráčom je Muradbayli, ktorý znovu dokázal zakončiť svoju individuálnu akciu. Tentokrát z ľavej strany mieril mimo.
     
    15
    V úvodnej štvrťhodine hry sme sa teda nejakej vážnejšej príležitosti na gól nedočkali. Hra sa prelieva zo stany na stranu.
     
    14
    Každopádne, Špalek ešte dokázal loptu došprintovať a nabiť na strelu Káčera, ktorému lopta ideálne nesadla a smerovala asi tri metre od ľavej Sahinovej žrde.
     
    13
    Prebudila sa i pravá strana, konkrétne Lukáš Čmelík, ktorého center na vzdialenejšiu žrď bol podstatne pretiahnutý.
     
    12
    Ani tu sme ale veľa vody nenamútili, center na bližšiu žrď sa miernemu outsiderovi podarilo odvrátiť. Slováci ale zaktívňujú svoj pohyb.
     
    11
    Krátko na to sa nám už prezentoval ďaleko futbalovejšie, keď napriahol strele, ktorá bola žiaľ zblokovaná. Uvidíme, ako sa nám bude vodiť po pri rohovom kope.
     
    10
    Tentokrát sme sa dostali do ofenzívy i my, keď sa na pravej strane snažil presadiť Špalek, ktorý si ale pomáhal nedovolene.
     
    9
    Azerbajdžan sa pokúsil o akúsi podivnú formu signálu, ktorý absolútne nevyšiel. Bieli na konci svojej snahy aspoň bezducho vystrelili z asi tridsiatich metrov, no nepresne.
     
    8
    Fahmin Muradbayli do tretice a tentokrát možno najnebezpečnejšie, keď pre svojich spoluhráčov vďaka Špalekovmu faulu získal voľný kop.
     
    7
    Fahmin Muradbayli má v úvode zápasu nabité a znovu to skúšal z približne rovnakého priestoru. Tentokrát trafil vlastného spoluhráča Nasirova, teda strelca doposiaľ jediného azerbajdžanského gólu.
     
    6
    Muradbayli sa ako prvý pokúsil ohroziť Rodákovu bránku, no jeho ďalekonosný pokus obetavo zablokoval Dominik Kružliak.
     
    5
    Špalek sa teraz na vlastnej polovici výborne zorientoval v priestore a s loptou na kopačkách dokázal preniesť hru na súperovu časť ihriska.
     
    4
    Hráči v bielom sa následne pokúsili prečísliť krídelný priestor na svojej ľavej strane, no tam na výbornú operoval Andrej Kadlec.
     
    3
    Rohový kop nám ale absolútne nevyšiel a namiesto ohrozenia Sahinovej bránky sme sa museli brániť rýchlemu protiútoku na druhej strane. Lukáš Čmelík ho stihol zastaviť ešte pred poliacou čiarou, no len za cenu žltej karty.
     
    2
    Mustafazade hneď v úvode zápasu na pravej strane zostrelil Špaleka, po čom nasledoval náš voľný kop. Ten bol zahratý na vzdialenejšiu žrď, kde sa však obrane Azerbajdžanu podarilo odvrátiť loptu na rohový kop.
     
    1
    Azerbajdžan v bielom ako prvý uviedol loptu do pohybu. Zverenci Milana Malatinského budú v modrých dresoch útočiť sprava-doľava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -5
    V Dunaújvárosi ich doznievajú štátne hymny oboch krajín. Slovenskí mladíci sa zdajú byť odhodlaní splniť kvalifikačný cieľ. Slovensko do toho!
     
    -30
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Rodák – Kadlec, Kružliak, Vavro, Kupec – Hromada (C) – Čmelík, Káčer, Lesniak, Špalek – Vestenický
    Náhradníci: Junas – Kotrík, Bénes, Haraslín, Vlček, Polievka
    Manažér: Milan Malatinský (SVK)

    Azerbajdžan: T. Sahin – Agaverdiev, Khakimov, Mustafazade, Safarzade – Nahavandi (C), Nasirov – Madatov, Jafarov, Muradbayli – Agaragimov
    Náhradníci: Gasimov – Nabiyev, A. Mammadov, Zamanov, T. Mammadov, Suleymanov, Kama
    Manažér: Nicolai Adam (GER)

    Rozhodca: Eli Hacmon – D. Morhaim (obaja ISR), P. Kóbor – Á. Farkas (obaja HUN).
     
    Vitajte na Eszperantó úti Stadion, kde na náš reprezentačný výber čaká druhé stretnutie v boji o ME 2015.

    Skupina D:

    1. Slovensko: 1 – 0 – 0; skóre 2:1; body 3
    2. Azerbajdžan: 0 – 1 – 0; skóre 1:1; body 1
    2. Maďarsko: 0 – 1 – 0; skóre 1:1; body 1
    4. Slovinsko: 0 – 0 – 1; skóre 1:2; body 0

    Slovenská omladina vstúpila do prvej fázy kvalifikácie na majstrovstvá Európy 2015 v Grécku víťazne. Zverenci Milana Malatinského vyzvali na úvod rovesníkov zo Slovinska. Už v jedenástej minúte nás do celozápasovej oslabovky poslal skratový Atila Varga, ktorý sa nechal hlúpo vylúčiť. Slovenskí mladíci ale bojovali i zaňho a štyri minúty pred prestávkou sa ujali vedenia. Skóre otvárala najväčšia ofenzívna zbraň Tomáš Vestenický.
    Slovinci ale v polčase dvakrát prestriedali a práve náhradník Ožbolt sa po necelej štvrťhodine postaral o vyrovnávajúci gól. Sedem minút na to ale znovu udrel rímsky gladiátor Tomáš Vestenický, ktorý si najskôr penaltu sám vybojoval a potom ju aj rutinérsky premenil. Slováci si tak v prípade dnešného víťazstva zabezpečia postup do ďalšej fázy kvalifikácie.

    Na Azerbajdžan čakal v prológu kvalifikačnej skupiny D domáci výber maďarských hráčov do devätnásť rokov. Favoritom boli pred zápasom jednoznačne domáci, čo sa im darilo potvrdzovať od prvých minút. Nakoniec v minúte 37. ich tlak vygradoval a Polgár zaznamenal potrebný otvárací gól. Zverenci Istvána Pisonta pokračovali v búšení do súpera, ktorého prestrieľali v pomere 16:6 celkovo a 8:1 na bránku. Druhý gól ale neprichádzal.
    Keď sa už zdalo, že naši južní susedia dokráčajú za tromi bodmi, prišlo k nečakanému vyrovnaniu.
    Šesť minút pred koncom sa z jedinej strely Azerbajdžanu na bránku presadil Nasirov a zabezpečil tak senzačný bod pre outsidera. V závere sa už Maďarom nepodarilo vrátiť do vedenia. Ich frustrácia viedla akurát k vylúčeniu Zsotera.

    Predpokladané zostavy:

    Slovensko: Rodák – A. Kadlec, Kružliak, Vavro, Kupec – Hromada – Čmelík, Haraslín, Lesniak, Špalek – Vestenický

    Azerbajdžan: T. Sahin – Agaverdiev, Mustafazade, Khakimov, Safarzade – Zamanov, Nahavandi – Muradbayli, Nasirov, Madatov – Jafarov
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.

    Erik Farkaš

    Góly: 41. Lesniak (Čmelík), 52. Hromada (pen.), 68. Vestenický, 86. (Špalek) – 50. Nasirov (pen.)

    Karty:   3. Čmelík (SVK), 50. Kupec (SVK), 78. Káčer (SVK) – 77. Khakimov (AZE)   81. Khakimov (AZE)


    Slovensko: Rodák – Kadlec, Kružliak, Vavro, Kupec – Hromada (C) – Čmelík, Káčer, Lesniak, Špalek – Vestenický
    Náhradníci: Junas – Kotrík, Bénes, Haraslín, Vlček, Polievka
    Manažér: Milan Malatinský (SVK)

    Azerbajdžan: T. Sahin – Agaverdiev, Khakimov, Mustafazade, Safarzade – Nahavandi (C), Nasirov – Madatov, Jafarov, Muradbayli – Agaragimov
    Náhradníci: Gasimov – Nabiyev, A. Mammadov, Zamanov, T. Mammadov, Suleymanov, Kama
    Manažér: Nicolai Adam (GER)

    Rozhodca: Eli Hacmon – D. Morhaim (obaja ISR), P. Kóbor – Á. Farkas (obaja HUN)