Slovensko – Azerbajdžan 4:1 (kon.)
koniec
Slovensko
4:1 (1:0)
Azerbajdžan
Streda 12.11.2014, 13:00 • Stadion Eszperantó Út (Dunaújváros) • Kvalifikácia ME U19
Predzápasové kurzy
     
    Slovenská futbalová reprezentácia do 19 rokov s prehľadom postupuje do druhej fázy kvalifikačného cyklu o účasť na budúcoročných majstrovstvách Európy tejto vekovej kategórie, ktoré usporiada Grécko. Slováci si po vydretej výhre nad rovesníkmi zo Slovinska dnes bez väčších ťažkostí poradili i s Azerbajdžanom. Do šatní sme šli za jednogólového náskoku, ktorý v 41. minúte stanovil Filip Lesniak. Po piatich minútach druhej časti dostal náš súper vyrovnanie na tácke, keď mu izraelský arbiter Hacmon ponúkol penaltu. Z nej sa hráči v bielom presadili, ale to bolo z ich strany všetko. Dve minúty na to nás do vedenia rovnako z pokutového kopu poslal Jakub Hromada a v ďalšom priebehu sme už videli len góly v Sahinovej svätyni. Postupové tri body potvrdil zabijak Tomáš Vestenický, skóre elegantne prikrášlil Miroslv Káčer.

    Slováci tak svoju dnešnú misiu zvládli s veľkou gráciou. Týmto konštatovaním sa s vami lúčim a ďakujem za pozornosť. Želám príjemný zvyšok dňa. (15:04:03)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Slováci si jasne kráčajú za postupom do ďalších bojov, ktorých vrcholom by mala byť účasť na majstrovstvách Európy tejto vekovej kategórie.
     
    90+1
    Kamera alebo možno i ja sme znovu nepostrehli údaj o nadstavenom čase. Ten je už za daného stavu irelevantný.
     
    90
    Záver zápasu si už len z lavičky vychutná dnes azda náš najlepší a najaktívnejší hráč Lukáš Čmelík. Na jeho mieste už registrujeme Vlčeka.
     
    89
    Filip Lesniak bol teraz poctený možnosťou rozohrávať ďalší rohový kop našich, ktorý ale v ohrozenie Sahinovej svätye nerezultoval.
     
    87
    Strelec nádherného gólu Miroslav Káčer krátko po svojej paráde opúšťa hraciu plochu. Na jeho miesto prichádza László Bénes.
     
    86
    Slovensko dalo gól!
    Bravó, MIROSLAV KÁČER nádherným bonbónikom definitívne zaklincoval výber Azerbajdžanu i náš postup do ďalšej fázy kvalifikácie o účasť na ME 2015. Káčer dostával na osi ihriska dobrú prihrávku z ľavej strany od Nikolasa Špaleka. Žilinský stredopoliar s ňou dlho nevymýšľal a napálil loptu nechytateľne do ľavého horného rohu. Azerbajdžanský gólman Sahin zostal v tomto prípade bez nároku na zákrok a to i napriek tomu, že Káčer napriahol z vyše dvadsiatich metrov. Slovensko vedie už pomerom 4:1!
     
    85
    Polievka sa po svojom naskočení do zápasu okamžite pokúsil pridať štvrtý gól Slovenska, no po nájazde z pravej strany sa presadiť nedokázal.
     
    84
    Azerbajdžan, respektíve nemecký tréner Nicolai Adam strieda i naposledy, keď namiesto Jafarova pošle na trávnik Nabiyeva.
     
    83
    Krátko po červenej karte sa v stredovom kruhu spustila poriadna mela, ktorá sľúbila dostatok ďalších trestov, no izraelský arbiter tentokrát nechal svoju kapsu odpočívať.
     
    81
    Hacmonov koncert pokračuje ďalej, a po zákroku, ktorý sprvu púšťal, nielenže odpískal faul, ale súperovmu stopérovi Khakimovovi ukázal druhú žltú kartu v zápase a tentokrát to už znamenalo i červený trest. Slovensko dohráva s dvojgólovým náskokom a prevahou o jedného muža!
     
    79
    Neplatí to už pre strelca tretieho gólu Tomáša Vestenického, ktorého na posledných zhruba desať minút nahradí čerstvý Polievka.
     
    78
    Nesmierne zaujímavá situácia teraz nastala po taktickom faule Miroslava Káčera, za ktorý bol správne potrestaný žltou kartou. Tú ale podľa zápisu UEFA videl i pri pokutovom kope v 50. minúte. Eli Hacmon ale tradičný semafor s červenou kartou nepredviedol a žilinský stredopoliar zostáva na hracej ploche. Zostáva však na nej právom, pretože podľa iného zápisu bol pred pokutovým kopom potrestaný Kupec.
     
    78
    Následná štandardka priniesla nepresný center Lesniaka, ktorý stačila odvrátiť defenzíva v bielom. Azerbajdžan môže ísť do brejku.
     
    77
    O niečo podobné sa na druhej strane pokúšal Yusup Khakimov, ktorý ale zasiahol iba nohy unikajúceho Lukáša Čmelíka.
     
    76
    Exkluzívny defenzívny zákrok teraz vytiahol zo svojej kapsy Jakub Hromada, ktorý elegantným sklzom zastavil postup Zamanova.
     
    75
    Nasirov mohol následne rozohrávať voľný kop z ľavej strany, ktorý sa snažil zakrútiť pod brvno, no hornú konštrukciu bránky minul asi o poldruha metra.
     
    74
    Jafarov sa teraz z dvadsiatich metrov zmohol len na propagačný pokus, ktorý s prehľadom vyhlavičkoval Denis Vavro.
     
    73
    Momentálny kolorit zápasu nám ale samozrejme vyhovuje. Práve Azerbajdžan totiž musí hrať a čas mu pomaly ubieha.

    Erik Farkaš

    Góly: 41. Lesniak (Čmelík), 52. Hromada (pen.), 68. Vestenický, 86. (Špalek) – 50. Nasirov (pen.)

    Karty:   3. Čmelík (SVK), 50. Kupec (SVK), 78. Káčer (SVK) – 77. Khakimov (AZE)   81. Khakimov (AZE)


    Slovensko: Rodák – Kadlec, Kružliak, Vavro, Kupec – Hromada (C) – Čmelík, Káčer, Lesniak, Špalek – Vestenický
    Náhradníci: Junas – Kotrík, Bénes, Haraslín, Vlček, Polievka
    Manažér: Milan Malatinský (SVK)

    Azerbajdžan: T. Sahin – Agaverdiev, Khakimov, Mustafazade, Safarzade – Nahavandi (C), Nasirov – Madatov, Jafarov, Muradbayli – Agaragimov
    Náhradníci: Gasimov – Nabiyev, A. Mammadov, Zamanov, T. Mammadov, Suleymanov, Kama
    Manažér: Nicolai Adam (GER)

    Rozhodca: Eli Hacmon – D. Morhaim (obaja ISR), P. Kóbor – Á. Farkas (obaja HUN)