Dunajská Lužná – B. Bystrica 1:2 (kon.) | Šaľa – Poprad 0:0 (5:3 po pen.) | Podlavice Badín – Košice 0:1 (kon.)
Rožňava – Dunajská Streda 0:2 (kon.) | Pohronie – Slovan Bratislava 0:4 (kon.) | Zlaté Moravce – Trenčín 1:3 (kon.)
koniec
Dunajská Lužná
1:2 (0:1)
MFK Dukla Banská Bystrica
Streda 12.11.2014, 13:30 • Futbalový areál v Dunajskej Lužnej • Slovenský pohár - Slovnaft cup
Predzápasové kurzy
     
    90
    Striedanie v tíme FK Dukla Banská Bystrica: z ihriska odchádza Wojnar, prichádza Vitek.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Pipíška (Dunajská Lužná).
     
    89
    Pipíškov center obrana ešte odvrátila, k lopte sa však tesne pred päťkou dostal vo výbornej pozícii Gallik! De Vito ho v poslednej chvíli zastavil na hranici faulu, ak nie za ňou, rozhodca penaltu nepíska....!
     
    88
    Za faul na Stankoviča vidí Michal Faško žltú kartu.
     
    86
    Mohlo byť rozhodnuté! Dolný si takmer pripísal hetrik – jeho krásna tiahla strela spred šestnástky len tesne minula pravý horný roh brány!
     
    84
    Neskutočné, center z kopačky Pipíšku preletel s drobným tečom Budinského tak, že len tesne minul protiľahlú žrď, to bolo o centimetre!
     
    83
    Za nemiestne reči vidí žltú kartu hráč hostí Peter Mazan.
     
    80
    Po rohu Budinský znovu nedôrazne boxoval loptu, ku ktorej sa na jedenástke takmer dostal osamotený Gallik, lopta však skočila tesne mimo jeho dostupnosti a odkopol ju tak obranca!
     
    77
    Fair-play po slovensky! Zatiaľ čo sa Kecskéš pred šestnástkou zviechal v bolestiach na trávniku, Faško okolo neho pohodlne prešiel a nacentroval na pravú stranu šestnástky k Mazanovi, jeho volej zblízka fantasticky vyrazil nohou Močko!
     
    73
    Banská Bystrica dala gól!

    Situácia sa znovu mení, hostia sú po 8 minútach opäť vo vedení! JOZEF DOLNÝ si pripisuje druhý presný zásah, penaltu zahral výborne, keď loptu umiestnil k ľavej žrdi, zatiaľ čo brankár smeroval na druhú stranu – 1:2!
     
    70
    Čože?! Stankovič podľa môjho názoru ešte pred šestnástkou fauloval Mazana, rozhodca ale ukazuje na biely bod, penalta pre hostí!
     
    68
    Striedanie v tíme FK Dukla Banská Bystrica: z ihriska odchádza Moustapha, prichádza Šovčík.
     
    64
    Dunajská Lužná dala gól!

    Je tu gól, Lužná zaslúžene vyrovnáva! Gólu predchádzala rýchla akcia po pravej strane – Nosko odtiaľ nahral do stredu šestnástky BRANISLAVOVI GALLIKOVI, ktorý si pekne prebral loptu a presnou strelou ju umiestnil do protiľahlého spodného rohu – 1:1!
     
    60
    Striedanie v tíme FK Dukla Banská Bystrica: z ihriska odchádza Maroš Balko, prichádza Michal Faško.
     
    60
    Lužná zahrávala out na ľavej strane, po ktorom mohla po hodine hry vyrovnať! Fieber sa dostal k strele z približne 14 metrov, výborný pokus ale zablokoval de Vito!
     
    53
    Moustapha dnes akoby nechcel dať gól! Dostal skvelú prihrávku na hranicu šestnástky, prešiel cez obrancu, položil si na zem aj brankára, v tej chvíli ale miesto strely volil ďalšiu otočku, čo využil Luhový a odkopol na roh!
     
    50
    Tak toto bol takmer kuriózny gól! Po rýchlej narážačke centroval pred bránu Mazan, loptu len nedôrazne pred seba vyrazil Močko, pričom tam dobiehal Dolný. Kecskéš pred ním odkopol tak nešťastne, že od Dolného sa lopta takmer odrazila do brány, napokon mierila mimo!
     
    47
    Aj druhý polčas začína zostra! Budinský si zle vyskočil na dlhý center a tak lopta padla pred neho, kde bol Pipíška, ktorý sa zrazu ocitol v obrovskej šanci. Budinský ale loptu doslova vydoloval spod nôh Pipíšku, ktorý nestihol zakončiť!
     
    46
    Striedanie v tíme Dunajská Lužná: z ihriska odchádza Samuel Lacko, prichádza Kristián Stankovič.
     
    45
    Za na pohľad bežný faul v strede ihriska vidí žltú kartu hráč domácich Radovan Nosko.
     
    39
    V šanci aj hostia, Moustapha to ale teraz pokazil! Dostal sa k lopte v strede šestnástky, ma dosť času i miesta, pri spracovaní mu však guľatý nezmysel odskočil mimo priestoru brány.
     
    38
    Perfektná akcia domáceho Jackuliaka! Ten od pravej postrannej čiary vyšiel s loptou do stredu, aby v tom najlepšom momente vysunul ,,uličkou" nabiehajúceho Fiebera. Ten sa ocitol sám pred Budinským, v poslednej chvíli mu ale loptu odkopol Adámik!
     
    28
    Ďalší krásny futbalový moment! Moustapha zapracoval skvele na ľavej strane, obtočil sa s loptou a prihral na hranicu šestnástky Dolnému, ktorý okamžite strieľal, jeho oblúčik do pravého horného rohu sa odrazil od brvna!
     
    20
    Hra sa nám trochu zostruje, vidíme prvú žltú kartu. Vidí ju hráč domácich Branislav Gallik.
     
    19
    Skvelá príležitosť Lužnej na vyrovnanie! Fieber nádherným oblúčikom za obranu vysunul Gallika, ten postupoval sám na Budinského, ktorého sa pokúsil prelobovať. Brankár hostí výborne vybehol a vo výskoku loptu vyrazil, k dorážke sa Gallik už nedostal!
     
    16
    Hostí zachránilo od vyrovnania brvno! Jackuliak nádherne vystrelil snáď z 30 metrov, lopta vo vetre ešte trochu zaplávala a mierila do ľavého horného rohu! Budinský bol trochu vpredu, takže šprintoval späť a v behu predviedol fantastický zákrok pravou rukou, keď loptu vytlačil na brvno! Krásny futbalový moment!
     
    15
    Na konci prvej štvrťhodiny si hostia takmer zavarili na poriadne problémy! Po nakopnutej lopte dopredu totiž šprintoval Nosko, zdalo sa, že Adámik situáciu zvládne, avšak nestalo sa tak. Kapitán hostí loptu nedôrazne hlavičkoval na vybiehajúceho Budinského, a ten pred šestnástkou len tak-tak odkopol pred Noskom!
     
    9
    Banská Bystrica dala gól!

    Takým výborným strelcom je JOZEF DOLNÝ, a ten teraz nadviazal na svoj krásny gól z víkendového ligového duelu! Tento zásah tiež spĺňal vysoké parametre – Dolný loptu umiestnil presne do ľavého horného rohu, Močko ani nereagoval – 0:1!
     
    3
    Vzrušenie na oboch stranách! Najprv ruku Saviča v šestnástke reklamovali domáci, rozhodcova píšťalka ale ostala nemá. Hostia okamžite podnikli rýchly brejk a po kolmici sa sám na Močka rútil Moustapha, brankár domácich skvele vybehol a výborným zákrokom podržal svoje mužstvo!

    Tomáš Schügerl


    Hľadáme spravodajcu pre tím Dunajská Lužná. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím MFK Dukla Banská Bystrica. Viac informácií tu.

    Góly: 64. Gallik (Nosko) – 9. Dolný, 73. Dolný (pen.)

    Karty:   20. Gallik (DLU), 45. Nosko (DLU), 90. Pipíška (DLU) – 83. Mazan (BBY), 88. Faško (BBY)


    Dunajská Lužná: Močko – Horňák, Teraz, Luhový, Pipíška – Galllik, Kecskéš (C), Nosko, Lacko (46.Stankovič)– Jackuliak, Fieber
    Náhradníci: Křížek (NB) – Havrila, Dlugoš, Barborik, Puchner, Stankovič

    MFK Dukla Banská Bystrica: Budinský – de Vito, Adámik (C), Savič, Neušel – Balko (60.Faško), Wojnar (90.Vitek), Moustapha (68.Šovčík), Dolný – Mazan, Peňaška
    Náhradníci: Boroš (NB) – Šovčík, Šumský, Vitek, Hric, Faško

    Rozhodca: Dohál – R. Sluk, M. Sluk

    Diváci: 460