Dunajská Lužná – B. Bystrica 1:2 (kon.) | Šaľa – Poprad 0:0 (5:3 po pen.) | Podlavice Badín – Košice 0:1 (kon.)
Rožňava – Dunajská Streda 0:2 (kon.) | Pohronie – Slovan Bratislava 0:4 (kon.) | Zlaté Moravce – Trenčín 1:3 (kon.)
koniec
Dunajská Lužná
1:2 (0:1)
MFK Dukla Banská Bystrica
Streda 12.11.2014, 13:30 • Futbalový areál v Dunajskej Lužnej • Slovenský pohár - Slovnaft cup
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:30.
     
    OFK Dunajská Lužná

    Ambiciózny klub z III.ligy oblasti Bratislava aj v tejto sezóne predvádza dobré výkony a momentálne smeruje k postupu do vyššej súťaže. V Dunajskej Lužnej ťažia z výhodných podmienok – obec prijateľnou sumou podporuje futbal, klub dokázal svojpomocne zrekonštruovať štadión a ťaží aj z blízkosti Bratislavy. Množstvo mladých hráčov, ktorí v Bratislave študujú, hrávajú práve v Lužnej a prinášajú do mužstva tú potrebnú mladícku dravosť. Sympatický projekt, ktorý prináša výsledky – tak sa dá nazvať budovanie futbalového klubu v tejto obci neďaleko hlavného mesta.
     
    FK Dukla Banská Bystrica

    Bystričania sa v tomto ročníku potýkajú s finančnými problémami a nevyrovnanými výkonmi, ktoré už stáli miesto aj trénera Hrnčára. Na jeho miesto zasadol Štefan Rusnák, situácia sa aspoň na pohľad upokojila a pozitívnym bodom je určite aj ligové víťazstvo nad Zlatými Moravcami z uplynulého víkendu. Duklu môže tešiť aj účinkovanie v Slovnaft cupe – veď odtiaľ už v tejto sezóne prekvapujúco vypadol nejeden ligový tím.
     
    Ako postupovali?

    Dunajská Lužná zatiaľ Slovnaft cupom postupuje bez jediného inkasovaného gólu a so samými výhrami. Začalo to v Jablonci, kde Lužná vyhrala pohodlne 3:0. Pohoda pokračovala aj v druhom kole s Lozornom, ktoré z Lužnej odišlo s debaklom 0:4. Najťažšou prekážkou pre domáci tím bol druholigový tím z Liptovského Mikuláša, cez ten Lužná prešla po tesnej výhre 1:0.

    Banská Bystrica začala jasnou výhrou v Bytčici, kde domácich jednoznačne predčila a vyhrala 6:0. V druhom kole to bolo ťažšie, než napovedá výsledok – v Ružomberku-Černovej Vojaci prehrávali, potom ale vyrovnali po spornej penalte a vďaka ďalším trom gólom zvíťazili 4:1. Najťažšie to bolo v predchádzajúcom kole – tam Banská Bystrica tesne 1:0 zvíťazila na pôde silného Bardejova.
     
    Aktuálna forma

    Dunajská Lužná ťahá 5-zápasovú sériu výhier a v tabuľke III.ligy Bratislava prezimuje na výbornej 1.priečke. V poslednom zápase jesennej časti hranom počas uplynulého víkendu Lužná zvíťazila v Rovinke 2:0 po góloch Fiebera a Jackuliaka.

    S Banskou Bystricou to už tak slávne nie je. Vojaci víkendovou výhrou nad Zlatými Moravcami ukončili svoju neslávnu 5-zápasovú sériu bez prehry. Bystričania sa tak odlepili z posledného miesta tabuľky, pričom na dobrú náladu by určite radi nadviazali aj v tomto stretnutí.
     
    Líder III.ligy časti Bratislava s predposledným tímom najvyššej súťaže – tak o tom bude zaujímavá pohárová konfrontácia medzi Dunajskou Lužnou a Banskou Bystricou. Domáci sa prezentujú svojou typickou útočnou hrou, ktorou by mohli papierovému favoritovi privodiť nepríjemné prekvapenie. Podarí sa Dunajskej Lužnej zaskočiť Banskú Bystricu, alebo si tá zlepší náladu pred reprezentačnou prestávkou? To sa dozviete v našom podrobnom on-line prenose v stredu od 13:30!
     
    Úvodné zostavy:

    Dunajská Lužná: Močko – Horňák, Teraz, Luhový, Pipíška – Galllik, Kecskéš (C), Nosko, Lacko – Jackuliak, Fieber
    Náhradníci: Křížek (NB) – Havrila, Dlugoš, Barborik, Puchner, Stankovič

    FK Dukla Banská Bystrica: Budinský – de Vito, Adámik (C), Savič, Neušel – Balko, Wojnar, Moustapha, Dolný – Mazan, Peňaška
    Náhradníci: Boroš (NB) – Šovčík, Šumský, Vitek, Hric, Faško

    Rozhodca: Dohál – R. Sluk, M. Sluk.
     
    Príjemné popoludnie prajem všetkým čitateľom onlajny.eu priamo z útulného štadióna v Dunajskej Lužnej. Miestny klub prežíva svoj malý športový sviatok – dnes sa totiž v rámci Slovnaft cupu stretne s účastníkom najvyššej súťaže FK Dukla Banská Bystrica. V Dunajskej Lužnej vládne príjemné počasie, nízka oblačnosť z rána asi pred polhodinou ustúpila a tak bude prítomných zohrievať nesmelé slnko. Dnes však aj pomerne silno fúka, preto práve vietor môže ovplyvniť niektoré herné situácie. Prajem vám príjemný športový zážitok!
     
    Čakáme ešte na oba tímy, tie by mali v najblížších chvíľach vyjsť zo šatní na hraciu plochu. Klub dnes divákom ponúkol voľné vstupné, aj vzhľadom na skorý termín začiatku duelu počas pracovného dňa. Môže tu byť tak okolo 100-200 divákov. Čo musím vyzdvihnúť, sú podmienky pre novinárov – na malom štadióne treťoligového klubu som si našiel vyhradený sektor, prípojku na elektrinu i stolík pre notebook. Za toto si domáci organizátori zaslúžia pochvalu.
     
    Oba tímy už vchádzajú na trávnik. Domáci v bielo-čiernych dresoch, hostia zase v modrej farebnej kombinácii.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop obstarali domáci, tí ale po nepresnom pase dopredu stratili loptu. Hostia nato podnikli prvý útok, keď loptu po pravej strane ťahal Balko a vysúval vpredu Dolného, pred ním odkopol obranca na roh.
     
    2
    Po rohu lopta nebezpečne poskakovala na prednej žrdi, situáciu napokon vyriešil nekompromisným obranným odkopom Luhový.
     
    3
    Vzrušenie na oboch stranách! Najprv ruku Saviča v šestnástke reklamovali domáci, rozhodcova píšťalka ale ostala nemá. Hostia okamžite podnikli rýchly brejk a po kolmici sa sám na Močka rútil Moustapha, brankár domácich skvele vybehol a výborným zákrokom podržal svoje mužstvo!
     
    4
    Krásna akcia domácich – lopta putovala na jeden dotyk po pravej strane, a to navyše v značne komplikovaných pozíciách na nahrávku. Na konci bol center do šestnástky, na ktorý si vyskočil Fieber, nebezpečná hlavička tesne minula pravý horný roh brány!
     
    5
    Začalo sa naozaj svižne, teraz si na dlhú kolmicu vpredu trúfal hosťujúci útočník Dolný, Močko ale veľmi dobre čítal hru a skorým výbehom uchmatol loptu spod nôh útočníka hostí.
     
    6
    Pekná kombinačná akcia hostí, keď v strede poľa dobre zapracoval Moustapha a priťukol na strelu Mazanovi, jeho strela k ľavej žrdi ale bola výrazne nepresná.
     
    7
    Kombinácia domácich v strede poľa nepresná, pri lopte znovu Dukla. Hráme vo veľmi dobrom tempe, diváci sa majú od začiatku na čo pozerať.
     
    8
    Ďalší z útokov Dukly, po tomto ale zahral pred vlastnou šestnástkou neúmyselne rukou Horňák, hostia budú mať k dispozícii priamy kop zo šestnástkového oblúka. Výborná pozícia pre dobrého strelca.
     
    9
    Banská Bystrica dala gól!

    Takým výborným strelcom je JOZEF DOLNÝ, a ten teraz nadviazal na svoj krásny gól z víkendového ligového duelu! Tento zásah tiež spĺňal vysoké parametre – Dolný loptu umiestnil presne do ľavého horného rohu, Močko ani nereagoval – 0:1!
     
    10
    Hostia vyťažili z dobrého začiatku vedúci gól, navyše stále neprestávajú vo svojej aktivite. Kolmicu si snažil pred šestnástkou spracovať Moustapha, lopta mu ale ušla.
     
    11
    Rýchly Moustapha robí na hrote útoku domácej obrane problémy, v tomto prípade pred ním v poslednej chvíli odkopol Luhový. Potom nasledovali súboje v strede ihriska, hrá sa pomerne tvrdo, našťastie bez zákerných faulov.
     
    12
    Ako to Dolný pri góle spravil dobre, tak to v tejto chvíli pokazil...útočník hostí mohol postupovať po ľavej strane na bránu, síce ho ešte križoval Horňák, na prihrávku ale čakali jeho dvaja spoluhráči. Dolný sa napokon zamotal v kľučkách a bránu tak nijakým spôsobom neohrozil.
     
    13
    Domáci robia chyby v rozohrávke, inkasovaný gól ich zdá sa trochu vykoľajil. Luhového center dopredu skončil v oute, i keď nesmieme zabúdať na silný vietor, ktorý dnes robí s loptou občas divy.
     
    15
    Na konci prvej štvrťhodiny si hostia takmer zavarili na poriadne problémy! Po nakopnutej lopte dopredu totiž šprintoval Nosko, zdalo sa, že Adámik situáciu zvládne, avšak nestalo sa tak. Kapitán hostí loptu nedôrazne hlavičkoval na vybiehajúceho Budinského, a ten pred šestnástkou len tak-tak odkopol pred Noskom!
     
    16
    Hostí zachránilo od vyrovnania brvno! Jackuliak nádherne vystrelil snáď z 30 metrov, lopta vo vetre ešte trochu zaplávala a mierila do ľavého horného rohu! Budinský bol trochu vpredu, takže šprintoval späť a v behu predviedol fantastický zákrok pravou rukou, keď loptu vytlačil na brvno! Krásny futbalový moment!
     
    17
    Ďalší zaujímavý útok Dunajskej Lužnej, na dvakrát do šestnástky centroval Teraz, pričom ten druhý center narobil Budinskému poriadne problémy, keď loptu s námahou boxoval tesne pred šestnástku.
     
    18
    Lopta na kopačkách domácich hráčov, tí prebrali iniciatívu do svojich rúk a snažia sa vyrovnať. Hostia rozumne vyčkávajú, vedia, že ešte prídu ich brejkové šance.
     
    19
    Skvelá príležitosť Lužnej na vyrovnanie! Fieber nádherným oblúčikom za obranu vysunul Gallika, ten postupoval sám na Budinského, ktorého sa pokúsil prelobovať. Brankár hostí výborne vybehol a vo výskoku loptu vyrazil, k dorážke sa Gallik už nedostal!
     
    20
    Hra sa nám trochu zostruje, vidíme prvú žltú kartu. Vidí ju hráč domácich Branislav Gallik.
     
    21
    Dolný zahral štandardku znovu nebezpečne, keď sa od postrannej čiary snažil prekvapiť Močka, ten ale loptu smerujúcu na zadnú žrď vytlačil na roh.
     
    22
    Z rohu žiadne nebezpečenstvo pre bránu neprišlo, domáci sa ubránili veľmi dobre. Máme za sebou polovicu prvého dejstva, ktoré spĺňa aj tie vyššie kvalitatívne kritériá.
     
    23
    Hra sa v týchto momentoch presunula do stredu ihriska, kde sa mužstvá vybíjali vo vzájomných súbojoch. Víťazne z nich vyšli hráči hostí, tí tak pri lopte.
     
    24
    Obe mužstvá sa pokúsili o priamočiare útoky, Dolný sa ale pred šestnástkou domácich k lopte nedostal, aby následne center domácich po akcii z ľavej strany nebol presný.
     
    25
    Z hostí je zatiaľ najnebezpečnejší strelec Dolný, výborne ho ale teraz ubránil obranca Teraz. Pri lopte ale ostali po outovom vhadzovaní hostia.
     
    26
    Prebieha pokojnejšia fáza hry, Dukla si zrejme uvedomila, že to dnes aj napriek rýchlemu gólu nebude také jednoduché. Hostia tak postupne kombinujú na vlastnej polovici, kontrolujú hru.
     
    27
    Veľmi pekný pokus Lužnej, keď sa Pipíška po otočke s loptou v strede poľa pokúsil na pravej strane vysunúť Gallika, dovolím si tvrdiť, že za bežných podmienok by Gallik loptu stihol, teraz ju ale vietor zahnal do outu.
     
    28
    Ďalší krásny futbalový moment! Moustapha zapracoval skvele na ľavej strane, obtočil sa s loptou a prihral na hranicu šestnástky Dolnému, ktorý okamžite strieľal, jeho oblúčik do pravého horného rohu sa odrazil od brvna!
     
    29
    Dve brvná, krásny gól, a pekné akcie – to dnes vidíme v Dunajskej Lužnej. Pred necelou polhodinkou hry stále tesne vedú hostia.
     
    30
    Priamočiara akcia hostí, keď si kolmicu na pravej strane spracovával Balko, bol ale v postavení mimo hry. Pri lopte tak domáci.
     
    31
    Štandardka Lužnej, nízky center ale odvrátil prvý postavený obranca. Odrazenú loptu chcel ešte do brány napáliť Nosko, mieril ale vysoko nad.
     
    32
    Nebezpečie na druhej strane – Mazan poslal ďalšiu zo série kolmých prihrávok dopredu, Moustapha ju na hranici šestnástky trafil len slabo v sklze, Močko preto pohodlne zasiahol.
     
    33
    Nesúrodá fáza hry, domácim ani hosťom sa nedarí kombinácia. Diváci sa venujú postrannému rozhodcovi, ktorý už asi druhýkrát ukázal opačne, než podľa prvotného dojmu mal.
     
    34
    Kapitán hostí Adámik na zemi po nepríjemnom súboji, napokon je to bez ošetrenia či ďalších následkov, hra teda môže pokračovať.
     
    35
    Moustapha hrá dnes výborne, Bystrica možno našla svojho útočníka aj pre ligové boje. Presadil sa na ľavej strane a poslal krížnu prihrávku do šestnástky, pred čakajúcim Dolným na päťke zachránil v sklze Horňák.
     
    36
    Brejk hostí rozbehol Balko, pri Mazanovi a jeho kľučkách ale akcia skončila. Domáci sa pokúsia upokojiť hru, v posledných minútach sa do nej nejako nevedia dostať.
     
    37
    Moustapha je neúnavný, teraz ukázal niečo, čo na slovenských trávnikoch často nevídame – na čiare dobehol stratenú loptu, aby ju aspoň odkopol do outu, čím udržal hru na útočnej polovici svojho tímu.
     
    38
    Perfektná akcia domáceho Jackuliaka! Ten od pravej postrannej čiary vyšiel s loptou do stredu, aby v tom najlepšom momente vysunul ,,uličkou" nabiehajúceho Fiebera. Ten sa ocitol sám pred Budinským, v poslednej chvíli mu ale loptu odkopol Adámik!
     
    39
    V šanci aj hostia, Moustapha to ale teraz pokazil! Dostal sa k lopte v strede šestnástky, ma dosť času i miesta, pri spracovaní mu však guľatý nezmysel odskočil mimo priestoru brány.
     
    40
    Akcia hostí končí nepresnou prihrávkou, vstupujeme do úplného záveru polčasu. Uvidíme, čo nás v tomto čase ešte v tomto rušnom zápase stretne.
     
    41
    Pekný brejk hostí, loptu ťahal Mazan, Peňaškovi po jeho pravej ruke však na jeden meter nenahral presne, Škoda pre hostí, mohlo z toho byť prečíslenie.
     
    42
    Vojaci držia loptu na svojej útočnej polovici, Dolnému ale jeho kľučky v tomto prípade nevyšli. Dukla už bude chcieť hlavne pokojne dohrať polčas a odísť do šatne s jednogólovým náskokom.
     
    43
    Z ničoho nič tu ale ešte bola šanca pre hostí! Horňák sa pri preberaní lopty pošmykol, čo chcel využiť Balko, dobre ale zareagoval Močko a skorým výbehom loptu pokryl.
     
    44
    Luhový si pri spracovaní dovolil pomerne dosť, keď v pozícii posledného predviedol peknú kľučku. Tá mu vyšla a mohol rozbehnúť rýchly útok, ten ale pokazil nepresnou nahrávkou.
     
    45
    Za na pohľad bežný faul v strede ihriska vidí žltú kartu hráč domácich Radovan Nosko.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas sa nám skončil, hostia po ňom vedú tesne o jeden gól. Bystrica sa dostala do vedenia po rýchlom góle Dolného, práve ten ale rozprúdil hru – veď domáci potom trafili brvno a nevyužili ďalšie šance, ktoré mali aj hostia, ani tí ale neboli úspešní. Sledujeme výborný futbal, pričom sa už teraz tešíme na druhý polčas, ku ktorému vás od 14:32 srdečne pozývam!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Dunajská Lužná: z ihriska odchádza Samuel Lacko, prichádza Kristián Stankovič.
     
    46
    Peňaška rozbehol akciu hostí, keď vysunul na ľavej strane Moustaphu, ten akciu pokazil nepresnou nahrávkou.
     
    47
    Aj druhý polčas začína zostra! Budinský si zle vyskočil na dlhý center a tak lopta padla pred neho, kde bol Pipíška, ktorý sa zrazu ocitol v obrovskej šanci. Budinský ale loptu doslova vydoloval spod nôh Pipíšku, ktorý nestihol zakončiť!
     
    48
    Domáci Nosko postupoval s loptou stredom ihriska, miesto strely ale zbytočne nahrával, čo nebolo dobré riešenie, keďže loptu si prebral hosťujúci Adámik.
     
    49
    Snažia sa aj hostia – Mazan si prebral loptu pred šestnástkou, potiahol si ju do stredu a vystrelil z 20 metrov, Močko ale bez problémov kryl.
     
    50
    Tak toto bol takmer kuriózny gól! Po rýchlej narážačke centroval pred bránu Mazan, loptu len nedôrazne pred seba vyrazil Močko, pričom tam dobiehal Dolný. Kecskéš pred ním odkopol tak nešťastne, že od Dolného sa lopta takmer odrazila do brány, napokon mierila mimo!
     
    51
    Rýchla akcia domácich, tí pekne kombinovali, Fieber na pravej strane ale centroval nepresne len do bočnej siete.
     
    52
    Hostia momentálne držia loptu na svojich kopačkách, snažia sa kontrolovať hru, pričom domáci čakajú na ich chybu a svoju šancu.
     
    53
    Moustapha dnes akoby nechcel dať gól! Dostal skvelú prihrávku na hranicu šestnástky, prešiel cez obrancu, položil si na zem aj brankára, v tej chvíli ale miesto strely volil ďalšiu otočku, čo využil Luhový a odkopol na roh!
     
    54
    Hostia ostali pred šestnástkou, na konci bola prihrávka z ľavej strany, ktorú si už v šestnástke preberal Mazan, bol podozrivo skosený Horňákom, rozhodca penaltu nepískal.
     
    55
    Moustapha centroval z ľavej strany do šestnástky, pred dvojicou Mazan-Dolný tam v ťažkej pozícii na zemi dokázal loptu pre Lužnú zachrániť Horňák.
     
    56
    Rozhodcom sa dnes príliš nedarí....videli sme tvrdý faul na jedného z hráčov Lužnej, rozhodcovia prisúdili domácim len outové vhadzovanie.
     
    57
    Lužná po dlhšej dobe pri lopte, kombinácia na pravej strane medzi Fieberom a Stankovičom ale úspešná nebola.
     
    58
    O brejk sa pokúsili hostia, keď Moustapha vysúval dlhou kolmicou na ľavej strane Dolného, pred ním ale veľmi dobre vybehol brankár Močko.
     
    59
    Domáci oddiel prišiel o loptu...Adámik na ľavej strane odkopol loptu tak dôrazne, že tá zaletela ponad rušnú výpadovku až na benzínovú pumpu..Niekto tam možno bude mať radosť.
     
    60
    Lužná zahrávala out na ľavej strane, po ktorom mohla po hodine hry vyrovnať! Fieber sa dostal k strele z približne 14 metrov, výborný pokus ale zablokoval de Vito!
     
    60
    Striedanie v tíme FK Dukla Banská Bystrica: z ihriska odchádza Maroš Balko, prichádza Michal Faško.
     
    61
    Domáci zahrávali roh, prvý center odvrátil pred hlavičkujúcim Luhovým brankár Budinský. Následný strieľaný center po odrazenej lopte odkopla obrana.
     
    62
    Narastajúci nápor Lužnej zastavil pri pravej postrannej čiare Pipíška, keď mu lopta pri spracovaní odskočila za čiaru.
     
    63
    Prvý raz sa uviedol nový hráč hostí Faško, keď poslal krížny center z ľavej strany, Moustapha ale na loptu pred bránou nedoskočil.
     
    64
    Dunajská Lužná dala gól!

    Je tu gól, Lužná zaslúžene vyrovnáva! Gólu predchádzala rýchla akcia po pravej strane – Nosko odtiaľ nahral do stredu šestnástky BRANISLAVOVI GALLIKOVI, ktorý si pekne prebral loptu a presnou strelou ju umiestnil do protiľahlého spodného rohu – 1:1!
     
    65
    Tak to bol doslova výbuch radosti na domácej tribúne, fanúšikovia i hráči domácich si ale tento gól rozhodne zaslúžili!
     
    67
    Obrana domácich po istej dobe v permanencii, stopéri však dokázal odhlavičkovať center, na ktorý si už vyskakovali Dolný a Moustapha.
     
    68
    Striedanie v tíme FK Dukla Banská Bystrica: z ihriska odchádza Moustapha, prichádza Šovčík.
     
    69
    Nový muž Šovčík sa uviedol nepresným centrom, keď lopta z jeho kopačky prekročila počas svojho letu bránkovú čiaru.
     
    70
    Čože?! Stankovič podľa môjho názoru ešte pred šestnástkou fauloval Mazana, rozhodca ale ukazuje na biely bod, penalta pre hostí!
     
    71
    Tak toto môže byť dôležitý moment...ťažko povedať, či to penalta naozaj bola, zdalo sa však, že faul prišiel tesne pred šestnástkou. Každopádne, hostia majú výhodu pokutového kopu.
     
    72
    Penaltu zahrá Jozef Dolný.
     
    73
    Banská Bystrica dala gól!

    Situácia sa znovu mení, hostia sú po 8 minútach opäť vo vedení! JOZEF DOLNÝ si pripisuje druhý presný zásah, penaltu zahral výborne, keď loptu umiestnil k ľavej žrdi, zatiaľ čo brankár smeroval na druhú stranu – 1:2!
     
    74
    Budinský je vo vzduchu neistý, teraz asi na trikrát boxoval jeden center z rohového kopu Lužnej, aj za prispenia obrany napokon Dukla loptu odkopla do bezpečia.
     
    75
    Lužnú inkasovaný gól nezlomil, domáci sú naďalej aktívni. Stankovič bojoval o loptu na pravej strane, Savič pred ním odkopol do outu.
     
    76
    Bystrica podnikla rýchly brejk, ktorý zlyhal vo finálnej fáze – center Saviča z ľavej strany totiž dokázal pred Faškom odkopnúť Horňák.
     
    77
    Fair-play po slovensky! Zatiaľ čo sa Kecskéš pred šestnástkou zviechal v bolestiach na trávniku, Faško okolo neho pohodlne prešiel a nacentroval na pravú stranu šestnástky k Mazanovi, jeho volej zblízka fantasticky vyrazil nohou Močko!
     
    78
    Minútku sa nehralo pre ošetrovanie Kecskéša, ten je teraz v opatere lekárov za postrannou čiarou.
     
    79
    Domáci sa stále snažia, Jackuliak strieľaným centrom z pravej strany hľadal pred bránou Fiebera, pred ním odvrátil na roh Adámik.
     
    80
    Po rohu Budinský znovu nedôrazne boxoval loptu, ku ktorej sa na jedenástke takmer dostal osamotený Gallik, lopta však skočila tesne mimo jeho dostupnosti a odkopol ju tak obranca!
     
    81
    Po štandardke domácich to horelo v šestnástke Dukly, Fieberov lob na Teraza ale úspešný nebol, keďže hráč domácich stál v ofsajde.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 460 divákov.
     
    82
    De Vito stiahol v šestnástke rukou domáceho Fiebera, bolo to vidno aj odtiaľto, rozhodca však v tomto prípade penaltu nepíska....
     
    83
    Za nemiestne reči vidí žltú kartu hráč hostí Peter Mazan.
     
    84
    Pipíška v presile dvoch obrancov na pravej strane, vybojoval pre domácich aspoň rohový kop.
     
    84
    Neskutočné, center z kopačky Pipíšku preletel s drobným tečom Budinského tak, že len tesne minul protiľahlú žrď, to bolo o centimetre!
     
    85
    Domáci Močko teraz ako nemecký Manuel Neuer...vybehol vysoko z brány, aby zastavil rodiaci sa brejk hostí, ktorí postupovali traja proti jedinému obrancovi!
     
    86
    Mohlo byť rozhodnuté! Dolný si takmer pripísal hetrik – jeho krásna tiahla strela spred šestnástky len tesne minula pravý horný roh brány!
     
    87
    Stankovič faulovaný cca 30 metrov pred bránou, domáci získavajú výhodnú štandardku.
     
    88
    Za faul na Stankoviča vidí Michal Faško žltú kartu.
     
    89
    Pipíškov center obrana ešte odvrátila, k lopte sa však tesne pred päťkou dostal vo výbornej pozícii Gallik! De Vito ho v poslednej chvíli zastavil na hranici faulu, ak nie za ňou, rozhodca penaltu nepíska....!
     
    90
    Žltú kartu dostáva Pipíška (Dunajská Lužná).
     
    90
    Striedanie v tíme FK Dukla Banská Bystrica: z ihriska odchádza Wojnar, prichádza Vitek.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+1
    Hostia v zaujímavom brejku, strelu Faška k pravej žrdi ale kryl Močko.
     
    90+2
    Lužná mala k dispozícii možno posledný roh, v šestnástke bol aj brankár Močko, hlavička Luhového na bližšej žrdi ale tesne minula protiľahlý horný roh.
     
    90+3
    Domáci sa všetci nahrnuli pred Budinského, ten si ale s prehľadom stiahol dlhý nákop od Močka. Hostia smerujú k výhre v zápase, chýba im ešte pár sekúnd.
     
    90+3
    Hrá sa na obrannej polovici domáceho tímu, hostia už skúsene kontrolujú svoj náskok.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Banská Bytrica aj so šťastím postupuje do ďalšieho kola Slovnaft Cupu. Domáci celok jej totiž dnes bol vyrovnaným súperom, Lužná dokonca aj vyrovnala pekným gólom Gallika. Hostia o svojom triumfe rozhodli po spornej penalte, ktorú premenil Dolný. Domáci si potom ešte vytvorili šance, podľa môjho názoru im rozhodca uprel penaltu po faule na Pipíšku. Sledovali sme výborný a rušný zápas, diváci sa rozhodne mali na čo pozerať.
     
    S konštatovaním, že Banská Bystrica po tesnej výhre v Dunajskej Lužnej postupuje do ďalšieho kola Slovnaft cupu, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa! (15:25:46)

    Tomáš Schügerl


    Hľadáme spravodajcu pre tím Dunajská Lužná. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím MFK Dukla Banská Bystrica. Viac informácií tu.

    Góly: 64. Gallik (Nosko) – 9. Dolný, 73. Dolný (pen.)

    Karty:   20. Gallik (DLU), 45. Nosko (DLU), 90. Pipíška (DLU) – 83. Mazan (BBY), 88. Faško (BBY)


    Dunajská Lužná: Močko – Horňák, Teraz, Luhový, Pipíška – Galllik, Kecskéš (C), Nosko, Lacko (46.Stankovič)– Jackuliak, Fieber
    Náhradníci: Křížek (NB) – Havrila, Dlugoš, Barborik, Puchner, Stankovič

    MFK Dukla Banská Bystrica: Budinský – de Vito, Adámik (C), Savič, Neušel – Balko (60.Faško), Wojnar (90.Vitek), Moustapha (68.Šovčík), Dolný – Mazan, Peňaška
    Náhradníci: Boroš (NB) – Šovčík, Šumský, Vitek, Hric, Faško

    Rozhodca: Dohál – R. Sluk, M. Sluk

    Diváci: 460