Slovensko – Slovinsko 2:1 (kon.)
koniec
Slovensko
2:1 (1:0)
Slovinsko
Pondelok 10.11.2014, 13:00 • Grosics Gyula Stadion (Tatabánya/HUN) • Kvalifikácia ME U19
     
    85
    Polievka sa krátko po svojom nasadení mohol postarať o potvrdzujúci gól v sieti Radikona, no náš útočník to technicky nezvládol. Najskôr síce dokázal prešprintovať Stankoviča, no ten ho už v šestnástke stihol dobehnúť a riskantne mu vypichol loptu. Situácia následne pokračovala ďalej v ochotný Polievkov pád, ktorého na zemi následne dohrával práve Stankovič. Do situácie sa oprel i Zoro pomstiteľ Filip Lesniak a hromadnú strkanicu napokon vyriešil až Marco Guida, ktorý udelil šalamúnsky po žltej. Nám toto kúskovanie hry samozrejme len vyhovuje.
     
    83
    Slovincom sa vďaka ďalšiemu rohovému kopu podarilo pritlačiť, no následne si nedali pozor na zadné vrátka a rýchly brejk tak musel hasiť i za cenu žltej karty Krivčič.
     
    76
    Tomáš Vestenický s tretím zápisom do hlavných štatistík, no jeho hattrick sa nekoná. Namiesto toho zahral po Krivčičovej zadovke rukou.
     
    69
    Slovinci nám po inkasovanom góle začínajú nervóznieť, čo teraz deklaroval i stopér Poljanec, ktorý na polovici ihriska zostrelil agilného Káčera.
     
    65
    Nerozhodný stav sa ale môže veľmi rýchlo zmeniť a naši bojovníci sa môžu vrátiť späť do jednogólového vedenia! Marko Klemenčiči teraz v šestnáste vletel do Tomáša Vestenického ako blázon a po surovom podťatí jeho nôh Marco Guida ani na okamžik nezaváhal. Jednoznačne ukázal na biely bod, Slováci budú zahrávať pokutový kop!
     
    35
    Teraz by nášho trénera mohla upokojiť aspoň prvá žltá karta, ktorá putuje i do táboru Balkáncov. Vidí ju Jugovar, ktorý tesne za polkou zostrelil Hraslína.
     
    28
    Aj tretia žltá karta dnešného zápasu putuje do slovenského táboru. Vidí ju Lukáš Haraslín, ktorý na polovici zastavil vyvážajúceho Stankoviča.
     
    16
    Slovenská omladina pokračuje v zbieraní kartičiek, ako by mali určitú výmennú hodnotu. Ďalším potrestaným je Andrej Kadlec, ktorý na pravej strane fauloval Lorbeka.
     
    11
    Nuž, s poskytnutým voľným kopom z ľavej strany sme naložili azda najhoršie, ako sa len dalo. Akýsi skrátený roh smeroval na bližšiu žrď, kde skákal náš najlepší obranca Atila Varga, ktorý vo vzduchu trafil lakťom do tváre jedného zo slovinských hráčov. Taliansky rozhodca Marco Guida bol nekompromisný a po vyše desiatich minútach posiela naše mužstvo do oslabenia! Slovenskí hráči príliš dlho ani neprotestovali.

    Erik Farkaš

    Góly: 41. Vestenický (Špalek), 65. Vestenický (pen.) – 58. Ožbolt

    Karty:   16. A. Kadlec (SVK), 28. Haraslín (SVK), 76. Vestenický (SVK), 85. Lesniak (SVK) – 35. Jugovar (SLO), 65. Klemenčič (SLO), 69. Poljanec (SLO), 83. Krivčič (SLO), 85. G. Stankovič (SLO)   11. Varga (SVK)


    Slovensko: Rodák – A. Kadlec, Kružliak, A. Varga, Kupec – Hromada (C) – Čmelík, Haraslín, Lesniak, Špalek – Vestenický
    Náhradníci: Junas – Vavro, Kotrík, Káčer, Bénes, Vlček, Polievka
    Manažér: Milan Malatinský (SVK)

    Slovinsko: Radikon – Klemenčič, Poljanec, G. Stankovič – Primc, Lorbek (C), M. Krivčič, Gliha – Ž. Nikolič, Gajič, Jugovar
    Náhradníci: Jarc – Vokič, Potokar, Vrbanec, B. Kramer, Ožbolt, Bartulovič
    Manažér: Primož Gliha (SLO)

    Rozhodca: Marco Guida – M. Passeri (obaja ITA), P. Kóbor – Á. Farkas (obaja HUN)