Slovensko – Slovinsko 2:1 (kon.)
koniec
Slovensko
2:1 (1:0)
Slovinsko
Pondelok 10.11.2014, 13:00 • Grosics Gyula Stadion (Tatabánya/HUN) • Kvalifikácia ME U19
     
    Nervózny zápas na Grosics Gyula Stadion je za nami. Oba tímy si svorne rozdelili po päť kartových napomínaní, pričom už v jedenástej minúte bol vylúčený náš najlepší obranca Atila Varga. Ani to ale slovenskú omladinu neznechutilo a krátko pred polčasovou prestávkou nás poslal do vedenia Tomáš Vestenický. Dvadsať minút po pauze ale znovu platil nerozhodný rezultát, keď po chybe v našej rozohrávke vyrovnal Ožbolt. Slováci sa ale dočkali už o sedem minút neskôr, keď Tomáš Vestenický vybojoval penaltu, ktorú si druhým gólom v zápase i sám premenil. Vo zvyšku zápasu sme hru naďalej kontrolovali s výnimkou nebezpečnej hlavičky Ožbolta, s ktorou si ale Marek Rodák dokázal poradiť.

    Slovenská futbalová reprezentácia do 19 rokov teda vstúpila do prvej fázy kvalifikácie na ME 2015 v Grécku víťazne. Už v stredu v rovnakom čase nás čakajú rovesníci z Azerbajdžanu. Onlajny.eu budú opäť pri tom, vy si to teda nenechajte ujsť! Na dnes je to už ale všetko, ďakujem za pozornosť a želám príjemný zvyšok dňa. (14:54:38)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Až po asi troch minútach zovretia sa Slovinci dokázali vymaniť z vlastného rohu ihriska. Zatiaľ ale kombinujú iba v dostatočnej vzdialenosti od Rodáka.
     
    90+2
    Káčer si teraz dokázal zakryť loptu, aby následne nastrelil jedného zo slovinských hráčov a získal roh. Naši zvládajú záver zápasu rutinérsky.
     
    90+1
    Sme späť, bohužiaľ nepoznám údaj o nadstavenom čase. Každopádne hráme teraz v rohu ihriska, kde to je pre našu repre dobré.
     
    89
    Verme, že o nič podstatné neprídeme a keď už, tak nech sú to len samé pozitívne veci pre slovenský výber do 19 rokov.
     
    87
    Medzitým opäť strácame obrazové spojenie so štadiónom Grosics Gyula, ktorý na podobné prenosy skrátka nie je vybavený.
     
    85
    Polievka sa krátko po svojom nasadení mohol postarať o potvrdzujúci gól v sieti Radikona, no náš útočník to technicky nezvládol. Najskôr síce dokázal prešprintovať Stankoviča, no ten ho už v šestnástke stihol dobehnúť a riskantne mu vypichol loptu. Situácia následne pokračovala ďalej v ochotný Polievkov pád, ktorého na zemi následne dohrával práve Stankovič. Do situácie sa oprel i Zoro pomstiteľ Filip Lesniak a hromadnú strkanicu napokon vyriešil až Marco Guida, ktorý udelil šalamúnsky po žltej. Nám toto kúskovanie hry samozrejme len vyhovuje.
     
    83
    Slovincom sa vďaka ďalšiemu rohovému kopu podarilo pritlačiť, no následne si nedali pozor na zadné vrátka a rýchly brejk tak musel hasiť i za cenu žltej karty Krivčič.
     
    81
    Milan Malatinský sťahuje hrdinu doterajšieho priebehu, dvojgólového strelca Tomáša Vestenického. Na jeho miesto prichádza Polievka.
     
    80
    Táto štandardná situácia už toľko vzrušenia nepriniesla, keď najvyššie v modrom drese vyskočil žilinský stopér Vavro.
     
    79
    Marek Rodák teraz výborným zákrokom podržal našich chlapcov. Slovinci si po dlhom čase dokázali pripraviť príležitosť na strelenie gólu a takmer bolo vyrovnané! Na pravej strane mal k dispozícii dostatok priestoru full-back Primc, ktorý presne odcentroval na hranicu malého vápna. V jeho strede naša obrana zabudla na zatiaľ jediného slovinského strelca Ožbolta, ktorý šikovným tečom takmer prekonal našu jednotku. Rodák ale pohotovým zákrokom dokázal vytesniť loptu mimo priestoru troch žrdí. Roh pre Slovinsko.
     
    78
    Na druhej strane sa doťahujúci tím dostal k streleckému pokusu, ktorý ale z Vokičovej kopačky smeroval vysoko nad bránku.
     
    77
    Sympatickou snahou sa teraz na pravej strane prezentoval Čmelík, ktorý ale napokon nedokázal prepasírovať loptu na Vestenického.
     
    76
    Tomáš Vestenický s tretím zápisom do hlavných štatistík, no jeho hattrick sa nekoná. Namiesto toho zahral po Krivčičovej zadovke rukou.
     
    75
    Káčer ale pokračoval vo svojej aktivite a krátko nato vybojoval roh pre slovenské farby. Ten priniesol Vestenického zakončenie z druhej vlny, ktoré ale bieli stačili zablokovať.
     
    74
    Na druhej strane Káčer nabíjal dobre postavenému Vestenickému, ktorý ale v kľúčovom okamžiku podkĺzol.
     
    73
    Vokič sa teraz ďalekonosnou strelou snažil nachytať Mareka Rodáka, no jeho pokus zablokoval už všadeprítomný Hromada.
     
    72
    Slováci teraz bez väčších ťažkostí kontrolujú loptu a tým pádom i svoje nadobudnuté tesné vedenie. Do konca asi dvadsať minút.
     
    71
    Ten smeroval na zadnú žrď, kde najvyššie skákal obrovitý Vavro, ale ani jeho centimetre nestačili na privysoký center Lesniaka.

    Erik Farkaš

    Góly: 41. Vestenický (Špalek), 65. Vestenický (pen.) – 58. Ožbolt

    Karty:   16. A. Kadlec (SVK), 28. Haraslín (SVK), 76. Vestenický (SVK), 85. Lesniak (SVK) – 35. Jugovar (SLO), 65. Klemenčič (SLO), 69. Poljanec (SLO), 83. Krivčič (SLO), 85. G. Stankovič (SLO)   11. Varga (SVK)


    Slovensko: Rodák – A. Kadlec, Kružliak, A. Varga, Kupec – Hromada (C) – Čmelík, Haraslín, Lesniak, Špalek – Vestenický
    Náhradníci: Junas – Vavro, Kotrík, Káčer, Bénes, Vlček, Polievka
    Manažér: Milan Malatinský (SVK)

    Slovinsko: Radikon – Klemenčič, Poljanec, G. Stankovič – Primc, Lorbek (C), M. Krivčič, Gliha – Ž. Nikolič, Gajič, Jugovar
    Náhradníci: Jarc – Vokič, Potokar, Vrbanec, B. Kramer, Ožbolt, Bartulovič
    Manažér: Primož Gliha (SLO)

    Rozhodca: Marco Guida – M. Passeri (obaja ITA), P. Kóbor – Á. Farkas (obaja HUN)