Slovensko – Slovinsko 2:1 (kon.)
koniec
Slovensko
2:1 (1:0)
Slovinsko
Pondelok 10.11.2014, 13:00 • Grosics Gyula Stadion (Tatabánya/HUN) • Kvalifikácia ME U19
     
    Nervózny zápas na Grosics Gyula Stadion je za nami. Oba tímy si svorne rozdelili po päť kartových napomínaní, pričom už v jedenástej minúte bol vylúčený náš najlepší obranca Atila Varga. Ani to ale slovenskú omladinu neznechutilo a krátko pred polčasovou prestávkou nás poslal do vedenia Tomáš Vestenický. Dvadsať minút po pauze ale znovu platil nerozhodný rezultát, keď po chybe v našej rozohrávke vyrovnal Ožbolt. Slováci sa ale dočkali už o sedem minút neskôr, keď Tomáš Vestenický vybojoval penaltu, ktorú si druhým gólom v zápase i sám premenil. Vo zvyšku zápasu sme hru naďalej kontrolovali s výnimkou nebezpečnej hlavičky Ožbolta, s ktorou si ale Marek Rodák dokázal poradiť.

    Slovenská futbalová reprezentácia do 19 rokov teda vstúpila do prvej fázy kvalifikácie na ME 2015 v Grécku víťazne. Už v stredu v rovnakom čase nás čakajú rovesníci z Azerbajdžanu. Onlajny.eu budú opäť pri tom, vy si to teda nenechajte ujsť! Na dnes je to už ale všetko, ďakujem za pozornosť a želám príjemný zvyšok dňa. (14:54:38)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Až po asi troch minútach zovretia sa Slovinci dokázali vymaniť z vlastného rohu ihriska. Zatiaľ ale kombinujú iba v dostatočnej vzdialenosti od Rodáka.
     
    90+2
    Káčer si teraz dokázal zakryť loptu, aby následne nastrelil jedného zo slovinských hráčov a získal roh. Naši zvládajú záver zápasu rutinérsky.
     
    90+1
    Sme späť, bohužiaľ nepoznám údaj o nadstavenom čase. Každopádne hráme teraz v rohu ihriska, kde to je pre našu repre dobré.
     
    89
    Verme, že o nič podstatné neprídeme a keď už, tak nech sú to len samé pozitívne veci pre slovenský výber do 19 rokov.
     
    87
    Medzitým opäť strácame obrazové spojenie so štadiónom Grosics Gyula, ktorý na podobné prenosy skrátka nie je vybavený.
     
    85
    Polievka sa krátko po svojom nasadení mohol postarať o potvrdzujúci gól v sieti Radikona, no náš útočník to technicky nezvládol. Najskôr síce dokázal prešprintovať Stankoviča, no ten ho už v šestnástke stihol dobehnúť a riskantne mu vypichol loptu. Situácia následne pokračovala ďalej v ochotný Polievkov pád, ktorého na zemi následne dohrával práve Stankovič. Do situácie sa oprel i Zoro pomstiteľ Filip Lesniak a hromadnú strkanicu napokon vyriešil až Marco Guida, ktorý udelil šalamúnsky po žltej. Nám toto kúskovanie hry samozrejme len vyhovuje.
     
    83
    Slovincom sa vďaka ďalšiemu rohovému kopu podarilo pritlačiť, no následne si nedali pozor na zadné vrátka a rýchly brejk tak musel hasiť i za cenu žltej karty Krivčič.
     
    81
    Milan Malatinský sťahuje hrdinu doterajšieho priebehu, dvojgólového strelca Tomáša Vestenického. Na jeho miesto prichádza Polievka.
     
    80
    Táto štandardná situácia už toľko vzrušenia nepriniesla, keď najvyššie v modrom drese vyskočil žilinský stopér Vavro.
     
    79
    Marek Rodák teraz výborným zákrokom podržal našich chlapcov. Slovinci si po dlhom čase dokázali pripraviť príležitosť na strelenie gólu a takmer bolo vyrovnané! Na pravej strane mal k dispozícii dostatok priestoru full-back Primc, ktorý presne odcentroval na hranicu malého vápna. V jeho strede naša obrana zabudla na zatiaľ jediného slovinského strelca Ožbolta, ktorý šikovným tečom takmer prekonal našu jednotku. Rodák ale pohotovým zákrokom dokázal vytesniť loptu mimo priestoru troch žrdí. Roh pre Slovinsko.
     
    78
    Na druhej strane sa doťahujúci tím dostal k streleckému pokusu, ktorý ale z Vokičovej kopačky smeroval vysoko nad bránku.
     
    77
    Sympatickou snahou sa teraz na pravej strane prezentoval Čmelík, ktorý ale napokon nedokázal prepasírovať loptu na Vestenického.
     
    76
    Tomáš Vestenický s tretím zápisom do hlavných štatistík, no jeho hattrick sa nekoná. Namiesto toho zahral po Krivčičovej zadovke rukou.
     
    75
    Káčer ale pokračoval vo svojej aktivite a krátko nato vybojoval roh pre slovenské farby. Ten priniesol Vestenického zakončenie z druhej vlny, ktoré ale bieli stačili zablokovať.
     
    74
    Na druhej strane Káčer nabíjal dobre postavenému Vestenickému, ktorý ale v kľúčovom okamžiku podkĺzol.
     
    73
    Vokič sa teraz ďalekonosnou strelou snažil nachytať Mareka Rodáka, no jeho pokus zablokoval už všadeprítomný Hromada.
     
    72
    Slováci teraz bez väčších ťažkostí kontrolujú loptu a tým pádom i svoje nadobudnuté tesné vedenie. Do konca asi dvadsať minút.
     
    71
    Ten smeroval na zadnú žrď, kde najvyššie skákal obrovitý Vavro, ale ani jeho centimetre nestačili na privysoký center Lesniaka.
     
    70
    Ďalší trest by pre Balkáncov mohol byť ešte futbalovejší, keď po Klemenčičovom defenzívnom zákroku dostaneme výhodu rohového kopu.
     
    69
    Slovinci nám po inkasovanom góle začínajú nervóznieť, čo teraz deklaroval i stopér Poljanec, ktorý na polovici ihriska zostrelil agilného Káčera.
     
    67
    Milan Malatinský okamžite po góle strieda, keď na trávnik pošle stopéra Denisa Vavra. Hraciu plochu opúšťa dobre hrajúci Nikolas Špalek.
     
    65
    Slovensko dalo gól!
    Už pri šestnástkovom páde si TOMÁŠ VESTENICKÝ bral loptu do svojich rúk a nikomu ju už nevenoval. Možno raz budúci zakončovateľ rímskej vlčice si suverénne postavil loptu a poslal ju presne do ľavého dolného rohu Radikonovej bránky. Slovinský brankár šiel do opačnej strany a zostal tak bez šance. Slováci sa po dvadsiatich minútach druhej časti vracajú do vedenia!
     
    65
    Nerozhodný stav sa ale môže veľmi rýchlo zmeniť a naši bojovníci sa môžu vrátiť späť do jednogólového vedenia! Marko Klemenčiči teraz v šestnáste vletel do Tomáša Vestenického ako blázon a po surovom podťatí jeho nôh Marco Guida ani na okamžik nezaváhal. Jednoznačne ukázal na biely bod, Slováci budú zahrávať pokutový kop!
     
    64
    Medzitým nás znovu trápili menšie obrazové výpadky, ale verme, že už bude všetko v poriadku. Stále hráme za stavu 1:1.
     
    62
    Naposledy strieda už spokojnejší slovinský tréner Primož Gliha, ktorý na zelený pažiť vysiela Vokiča. Odpracované má pre dnes Lorbek.
     
    60
    Prvú zmenu vykonáva i Milan Malatinský, ktorý na hraciu plochu posiela Žilinčana Miroslava Káčera. Ihrisko opúšťa so žltou kartou hrajúci Haraslín.
     
    58
    Slovinsko dalo gól!
    Na Grosics Gyula Stadion je z ničoho-nič vyrovnané! Slovinská omladina dokázala rovnako udrieť zo svojej prvej vážnejšej príležitosti dnešného zápasu. Po nepresnej rozohrávke v našom strede poľa putovala zlá prihrávka dozadu, ktorú nedokázal zachytiť stopér Kružliak a bolo zle. ALEN OŽBOLT sa dostal do nezastaviteľného úniku, ktorý nedokázal prerušiť ani gólma Marek Rodák a striedajúci hráč Primoža Glihu strelou povedľa nášho gólmana vyrovnáva. Slovinský manažér si môže mädliť ruky, jeho chlapci sa vracajú do hry.
     
    57
    Marek Rodák opäť na zemi, keď musel vyštartovať po pretiahnutej prihrávke na striedajúceho Bartuloviča.
     
    56
    Nikolič sa teraz snažil nevýraznou strelou zaskočiť Rodáka, ktorý ale jeho krížny pokus bez problémov spacifikoval.
     
    55
    Jeden taký rezultoval v nedovolený zákrok pomalého Stankoviča, no následný center z voľného kopu dokázal sám odvrátiť.
     
    54
    Slovinci sa po euforickom vstupe do druhého polčasu znovu sťahujú hlbšie na svoju polovicu, čo nám poskytuje priestor na ofenzívne manévre s loptou.
     
    53
    Loptu mu dokázal last second zákrokokom zozadu vypichnúť a následne sa neujal ani náš ďalší rohový kop. Pokračujeme ale v aktivite.
     
    52
    Filip Lesniak robí obrane v bielych dresoch nemalé problémy, no stopér Poljanec ho teraz nepustil do nájazdu na Radikona.
     
    51
    Tá bola prisúdená slovinskému mančaftu, ktorý sa to okamžite snažil využiť na center do vápna, ktorý ale znovu lapil spoľahlivý Rodák.
     
    50
    Zaujímavá situácia na poliacej čiare, keď sa po kontakte Kadleca s jedným zo slovinských hráčov rozhohrávala rozhodcovská lopta.
     
    49
    Ten z pravej strany znovu rozohrával Filip Lesniak, ktorého center bola ale na prvej žrdi odvrátený pozorným Poljancom.
     
    48
    Na opačnej strane sme sledovali aktívny pressing Vestenického, ktorý prinútil Stankoviča k chybe. Slovinský stopér odohral aspoň na rohový kop.
     
    47
    Slovinci hneď na úvod druhej časti s dlhým outovým vhadzovaním do našej šestnástky, ktoré ale odpratal kapitán Jakub Hromada.
     
    46
    Slovinský manažér Primož Gliha si o prvopolčasovom vystúpení svojich zverencov urobil vlastnú mienku a druhej časti už nevyslal Jogovara s Gajičom. Ich miesta zaujali Ožbolt a Bartulovič.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Úvodné dejstvo na Grosics Gyula Stadion je minulosťou, miestny hlásateľ odpálil pravú maďarskú diskotéku, čaká nás pätnásťminútová prestávka. Prvý polčas futbaloví fajnšmekri zrejme ani nedopozerali. Slováci síce mali výborný vstup do stretnutia, no následne ich na dlhú dobu vypojilo z hry vylúčenie Vargu. Postupom času ale naši naberali na istote a hneď z prvej veľkej šance zápasu sa Tomášovi Vestenickému podarilo otvoriť skóre. Slovinský výber nám toho zatiaľ napriek presilovke veľa neponúkol, Slovensko po zásluhe odchádza do kabín s jednogólovým náskokom.

    Verme, že sa ho našim chlapcom podarí minimálne udržať. To sa ale začneme dozvedať približne od 14:01.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Z následného voľného kopu sa hráči v bielom nedokázali presadiť, keď vysoký center od Glihu spacifikoval gólman Rodák. Nadstavujeme ešte jednu minútku.
     
    44
    Teraz nám na ľavej strane trochu zatŕplo, keď cez Čmelíka preletel rozbehnutý Nikolič. Rozhodca Guida našťastie na jeho hollywoodsky rev nereagoval.
     
    43
    Uvidíme, čo to narobí so psychikou mladých Slovincov. Tí na konci svojej polhodinovej presilovke kapitulovali gól do šatne.
     
    41
    Slovensko dalo gól!
    Malatinského omladina spod Tatier sa ale v závere úvodného dejstva napriek oslabeniu ujíma dôležitého vedenia 1:0! Slováci započali krásnu a priamočiaru akciu po pravej strane, kadiaľ sa rozbehol rýchlonohý Špalek. Ten na okraji šestnástky prehadzoval loptu na TOMÁŠA VESTENICKÉHO a pri jeho skúsenostiach sa už v takejto pozícii nemohol mýliť. Loptu napálil mazácky krížom na vzdialenejšiu žrď, gólman Radikon zostal bez nároku na zákrok. Slovensko sa ujíma jednogólového vedenia!
     
    40
    Slováci sa snažia takticky vyčkať do polčasovej prestávky a slovinskí hráči zdá sa zatiaľ nemajú dostatočnú kvalitu na otvorenie skóre.
     
    39
    Tempo zápasu záverom úvodného dejstva opäť trochu upadá. Momentálne sledujeme sériu outových vhadzovaní na protiľahlej strane.
     
    38
    Bohvie, ako by sa tento zápas odvíjal, keby sme hrali v plnom počte. Po zhruba polhodine zatiaľ nie sme zvlášť znevýhodnení.
     
    37
    Zatiaľ to ale príliš nevyzerá, že by sme hrali v početnom oslabení. Slovinci sa len veľmi ťažko dostávajú cez náš stredový val.
     
    36
    Následný Lesniakov center smeroval na hranicu malého vápna, kde ale hlavičkoval iba dobre postavený Poljanec.
     
    35
    Teraz by nášho trénera mohla upokojiť aspoň prvá žltá karta, ktorá putuje i do táboru Balkáncov. Vidí ju Jugovar, ktorý tesne za polkou zostrelil Hraslína.
     
    34
    Keďže opakovaný záber je v týchto podmienkach len zbožným prianím, nezostáva nám nič iné, než veriť talianskemu arbitrovi. Milan Malatinský ale náš postoj zjavne nezdieľa.
     
    33
    Teraz už ale áno, keď sa rozbehnutý Čmelík dožadoval pokutového kop. Marco Guida ale bez váhania rozpažil.
     
    32
    Na okamžik sme teraz znovu stratili spojene s Tatabányou, ale našťastie sa nič podstatné pre vývoj stretnutia nestalo.
     
    31
    Za nami je už polhodina zápasu. Na prvú vážnejšiu príležitosť stále len čakáme. Zápasu určite neprospelo skoré vylúčenie Atilu Vargu.
     
    30
    Vysoký center od rohovej zástavky smeroval na vzdialenejšiu žrď, kde skákal stopér Kružliak, no ten na loptu doskočiť nedokázal.
     
    29
    Konečne sa dokázali presadiť po rýchlej akcii na pravej strane, kde práve Stankovič odvracal obetavým zákrokom na rohový kop.
     
    28
    Aj tretia žltá karta dnešného zápasu putuje do slovenského táboru. Vidí ju Lukáš Haraslín, ktorý na polovici zastavil vyvážajúceho Stankoviča.
     
    27
    Tomáš Vestenický sa teraz mimo šestnástky snažil dostať loptu pod kontrolu, no pred dotierajúcim Klemenčičom sa mu to nepodarilo.
     
    26
    Napokon sme zahrávali voľný kop, po ktorého odfláknutej exekúcii sme sa museli brániť po rýchlom úniku Nikoliča. Ten hľadal v šestnástke Gajiča, ktorý si ale zozadu nedovolene pristrčil Kadleca.
     
    25
    Klemenčič ale následne na pravej strane odpálil Kupca a Marco Guida mal podľa nastoleného trendu siahnuť do kapsy.
     
    24
    Veľa sme s ňou ale nevymysleli a agresívne pressujúci hráči v bielych dresoch nás o ňu dokázali obetavo pripraviť.
     
    23
    Tuším, že Haraslín centroval iba za bránkovú čiaru. Výkop Radikona ale následne na polovici ihriska pramenil v nedovolený zákrok slovinského útočníka a zostávame tak pri lopte.
     
    22
    Po ofenzívnych manévroch Gajiča sa k rýchlej kontre dostali naši mladíci, no center im z pravej strany absolútne nevyšiel.
     
    21
    Loptu totiž veľmi ľahko stratil, následne fauloval rozohrávajúceho Hromadu a Slovinci tak musia vyprázdniť našu polovicu ihriska.
     
    20
    S loptou teraz v našom vápne operoval Nikolič, ktorý si dokázal zaseknúť Kružliaka, no následne to so svojim individuálnym majstrovstvom prehnal.
     
    19
    Na druhej strane sa o čosi podobné pokúšala dvojia Vestenický a Lesniak, no i tú si defenzívne rady splnili svoju úlohu.
     
    18
    Slovinci sa teraz snažili využiť chybičku v našej rozohrávke, no v šestnástke sa nedokázali dostať k streleckému pokusu. So šestkou výborne zapracoval Kružliak.
     
    17
    Na karty je to teda 2:0 z nášho pohľadu. Žiaľ, jedna z nich mala i tú nepríjemnejšiu farbu. Slováci to budú mať v zbytku zápasu komplikované.
     
    16
    Slovenská omladina pokračuje v zbieraní kartičiek, ako by mali určitú výmennú hodnotu. Ďalším potrestaným je Andrej Kadlec, ktorý na pravej strane fauloval Lorbeka.
     
    15
    Konkrétne krátko za jeho úvodnou štvrťhodinou. Zatiaľ sme nevideli ani jednu zaujímavejšiu príležitosť na otvorenie skóre.
     
    14
    Milan Malatinský teraz pri postrannej čiare burcuje svojich zverencov, aby nestrácali sebavedomie. Stále sa nachádzame len na začiatku zápasu.
     
    13
    Slovenský realizačný tím sa teraz snaží naštartovať zabrzdené Slovensko, ktorého aktivita po Vargovom vylúčení značne opadla.
     
    12
    Nepoznám presne trestný systém v tejto súťaži, ale pre Vargu sa možno táto kvalifikačná skupina skončila po desiatich minútach.
     
    11
    Nuž, s poskytnutým voľným kopom z ľavej strany sme naložili azda najhoršie, ako sa len dalo. Akýsi skrátený roh smeroval na bližšiu žrď, kde skákal náš najlepší obranca Atila Varga, ktorý vo vzduchu trafil lakťom do tváre jedného zo slovinských hráčov. Taliansky rozhodca Marco Guida bol nekompromisný a po vyše desiatich minútach posiela naše mužstvo do oslabenia! Slovenskí hráči príliš dlho ani neprotestovali.
     
    10
    Teraz tak budú môcť činiť po voľnom kope z ľavej strany, ktorý vybojoval v úvode aktívny Špalek. Ako naši naložia s touto štandardnou situáciou?
     
    9
    Možno to bol i pravý full-back Gal Primc, ktorý sa sťahuje až do obrannej rady. Slováci pokračujú vo svojej aktivite.
     
    8
    Slováci sú od začatia prenosu neustále v ofenzíve. Na ľavej strane sa presadzoval Špalek, ktorého ale dokázal zastaviť KLemenčič.
     
    7
    Naši mladíci nastupujú v modrých dresoch a v úvodnom dejstve hrajú sprava-doľava. Slovinská omladina vytiahla bielu sadu.
     
    6
    Konečne sa k nám dostal obraz z Tatabánye, ktorý síce nemá špičkovú kvalitu, ale pokúsime sa podľa neho riadiť a sprostredkovať vám dianie na ihrisku.
     
    5
    Jugovar s prvým streleckým pokusom slovinského výberu do devätnásť rokov, no tentokrát ešte mieril mimo priestoru troch žrdí.
     
    4
    Zatiaľ je to na Grosics Gyula Stadion iba samý nedovolený zákrok. Pritvrdzuje sa na na oboch stranách. Zatiaľ bez kariet i streleckých pokusov.
     
    3
    Slovenský futbalový zväz nám zatiaľ žiaľ priamo z Maďarska nedokáže poskytnúť obrazový prenos a tak budeme veriť textovým správam od UEFA.
     
    2
    Úvodné kvalifikačné stretnutie o postup do ďalšej fázy bojov o účasť na majstrovstvách Európy 2015 v Grécku pred malým okamžikom začalo.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Rodák – A. Kadlec, Kružliak, A. Varga, Kupec – Hromada (C) – Čmelík, Haraslín, Lesniak, Špalek – Vestenický
    Náhradníci: Junas – Vavro, Kotrík, Káčer, Bénes, Vlček, Polievka
    Manažér: Milan Malatinský (SVK)

    Slovinsko: Radikon – Klemenčič, Poljanec, G. Stankovič – Primc, Lorbek (C), M. Krivčič, Gliha – Ž. Nikolič, Gajič, Jugovar
    Náhradníci: Jarc – Vokič, Potokar, Vrbanec, B. Kramer, Ožbolt, Bartulovič
    Manažér: Primož Gliha (SLO)

    Rozhodca: Marco Guida – M. Passeri (obaja ITA), P. Kóbor – Á. Farkas (obaja HUN).
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.

    Erik Farkaš

    Góly: 41. Vestenický (Špalek), 65. Vestenický (pen.) – 58. Ožbolt

    Karty:   16. A. Kadlec (SVK), 28. Haraslín (SVK), 76. Vestenický (SVK), 85. Lesniak (SVK) – 35. Jugovar (SLO), 65. Klemenčič (SLO), 69. Poljanec (SLO), 83. Krivčič (SLO), 85. G. Stankovič (SLO)   11. Varga (SVK)


    Slovensko: Rodák – A. Kadlec, Kružliak, A. Varga, Kupec – Hromada (C) – Čmelík, Haraslín, Lesniak, Špalek – Vestenický
    Náhradníci: Junas – Vavro, Kotrík, Káčer, Bénes, Vlček, Polievka
    Manažér: Milan Malatinský (SVK)

    Slovinsko: Radikon – Klemenčič, Poljanec, G. Stankovič – Primc, Lorbek (C), M. Krivčič, Gliha – Ž. Nikolič, Gajič, Jugovar
    Náhradníci: Jarc – Vokič, Potokar, Vrbanec, B. Kramer, Ožbolt, Bartulovič
    Manažér: Primož Gliha (SLO)

    Rozhodca: Marco Guida – M. Passeri (obaja ITA), P. Kóbor – Á. Farkas (obaja HUN)