Neustadt – Grodig 2:4 (kon.)
koniec
SC Wiener Neustadt
2:4 (1:3)
SV Grodig
cz Streda 05.11.2014, 18:30 • Wiener Neustädter Stadion, Wiener Neustadt • Rakúska Bundesliga
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy nashledanou. (20:21:56)
    Yordy Reyna je druhým nejlepším střelcem rakouské ligy spolu s Marcem Djuricinem a Robertem Beričem.

     
    Domácí fanoušci pochopitelně nebyli spokojeni s dnešním výkonem svého týmu a někteří z nich si po konečném hvizdu pořádně zabučeli. Ten totiž znovu potvrdil, že má výrazné mezery v defenzívě, a od Grödigu inkasoval hned čtyřikrát. Třikrát navíc od nejlepšího muže na placu Yordyho Reyny. Dost slabou náplastí mohou být dva vstřelené góly. Se záchranou to Wiener Neustadt bude mít i nadále složité.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává těsně po skončení tohoto duelu Strobl (GRD).
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Sudí navázali hru míčem rozhodčího. O'Brien se snažil ihned rozehrát akci a překvapit soupeře, ovšem bez úspěchu.
     
    90+1
    Nutz a jeho další úder, opět dostal naloženo. Ale nedivme se, že se mu v závěru nechce na nohy. Tohle by totiž pořádný, lidově řečeno, koňar.
     
    90
    Goiginger si počínal důrazně a získal míč, s nímž pelášil sám na Schierla. Jenže zakončení mu pak nevyšlo, střelu poslal jen hodně nad bránu.
    TIEBER - 2:4
     
    88
    Neustadt právě vstřelil branku!
    Že by drama? Domácí tak jako tak přidávají alespoň čestný úspěch. Ranftlovu střelu z vápna stačil Stankovic zachytit, vyrazil však míč nešťastně před MICHAELA TIEBERA, u nějž nebyl natěsno nejblíže postavený obránce Maak, a tak náhradník Wieneru Neustadt mohl dorážet do prázdné branky.
     
    87
    Grödig se snažil kombinovat na pravé straně, Nutz s Goigingerem si vyměňovali míč, až nakonec druhý jmenovaný pouze fauloval.
     
    86
    Utkání se už bude dohrávat už jen z povinnosti. Wiener Neustadt zkrátka ve druhé půli nenavázal na svůj dobrý výkon z prostřední části prvního dějství.
    MARTSCHINKO - 1:4
     
    84
    Grödig právě vstřelil branku!
    Tak tohle je poslední hřebíček do rakve Wieneru Neustadt. CHRISTOPH MARTSCHINKO si to namířil středem hřiště až na hranici vápna, a protože domácí obrana si ho jako by vůbec nevšímala, mohl svou levačkou zamířit po zemi přesně k tyčce Schierla. Asistence: Robert Völkl.
     
    83
    Střídání v týmu SV Grödig: ze hřiště odchází Huspek, přichází Goiginger.
     
    83
    Domácím už zbývá opravdu málo času na to, aby utkání dostali alespoň do remízy. jeho hře se přitom častěji objevují velké nepřesnosti. Třeba nynější centr z pravé strany neměl absolutně šanci na úspěch.
     
    Dnešní utkání sleduje 1050 diváků.
     
    81
    ...mizerně kopnuté od Dobrase. Centr totiž sotva doletěl na hranici šestnáctky.
     
    80
    Strobl zezadu podrazil pronikajícího Dobrase, který od lajny sám rozehraje zajímavou standardku...
     
    79
    Na triubnách, které jsou bohužel pro Wiener Neustadt, ale ostatně pro celý fotbal, poloprázdné, se ozvalo jen hluboké povzdechnutí. Střídající Koch totiž levé strany pálil hodně nepřesně.
     
    78
    Nutz dnes dostal naloženo opravdu hodněkrát. Obránci soupeře si s ním neberou servítky, podobně jako v tomto případě ve středu hřiště.
     
    77
    Potzmanna dlouho ošetřovali přímo na hrací ploše. Ale už se za lajnou opět hlásí o slovo a rád by se zapojil do hry.
     
    76
    Střídání v týmu SC Wiener Neustadt: ze hřiště odchází Freitag, přichází Koch.
     
    75
    Potzmann po souboji s Tieberem upadl na zem, druhý jmenovaný se pak snažil sebrat míč, ale kolenem nešťastně trefil právě ležícího protihráče. Tomu se země vůbec nechce.
     
    74
    Žlutí se nám to, žlutí... Freitag (WIE) dostává žlutou kartu za skluz vedený bezohledným způsobem zezadu vůči svému soupeři.
     
    73
    Američan O'Brien se snažil ve vápně prosadit po další nebezpečném dlouhém autu, nicméně gólman Stankovic měl tenhle prostor pohlídaný.
     
    72
    Druhé dějství je o poznání méně zajímavé než to první. Je to způsobené i taktikou, neboť Grödig nemá potřeba vysouvat se zbytečně dopředu.
     
    69
    Střídání v týmu SV Grödig: ze hřiště odchází Tomi, přichází Völkl.
     
    68
    Střídání v týmu SV Grödig: ze hřiště odchází Djuric, přichází Emmanuel.
     
    68
    Denner (WIE) dostává také žlutou kartu. Trochu zbytečná, přestupek totiž provedl ve středu hřiště.
     
    67
    Tomi se snažil zakončovat akrobaticky přes hlavu nůžkami, a i když mu brankář Schierl balón polapil, gól by stejně neplatil pro ofsajd.
     
    66
    Autor hattricku Reyna se po přestávce zatím k ničemu vážnějšímu nedostal. Je pravda, že dost vypomáhá i vzadu. Teď je důležitější právě lépe bránit.
     
    65
    Střídání v týmu SC Wiener Neustadt: ze hřiště odchází Maderner, přichází Tieber.
     
    63
    Hosté se zatím velmi pozorně brání. Wiener Neustadt sice drží více míč na svých kopačkách, jenže vytvořit si permanetní tlak či ohrozit gólmana Stankovice, to se mu zatím nedaří.
     
    61
    Další žlutá karta na straně Grödigu. Martschinko (GRD) totiž zastavil soupeřovu akci jen za cenu držení.
    Dobrasův přímý volný kop polapil Stankovic
     
    60
    A tohle nebyla špatná standardka ze strany hostujícího celku. Jako již tradičně se jí ujal Dobras, který obstřelil zeď a mířil na bližší tyčku, tam ale zasáhl Schierl.
     
    59
    Potzmann (GRD) je prvním potrestaným hráčem na straně hostů. Za svůj nevybíravý skluz na hranici vápna si jí určitě zasloužil.
    Schöpf spadl v pokutovém území, penalta nařízená nebyla
     
    59
    Pokutový kop, či ne? Pravděpodobně ne. Schöpf si pro faul šel až moc ochotně a spíše do soupeře narazil. Harkam nechal pokračovat ve hře.
     
    58
    Maak šel do hlavičkového souboje s Madernerem dost zostra. Doslova ho povalil na zem. Domácí záložník se až po delší chvíli zvedl ze hřiště zpátky na nohy.
    Potzmann odkopl balón na brankové čáře pryč
     
    56
    Tak teď měli hosté pořádnou kliku! Dlouhý aut totiž propadl až ke gólmanovi Schierlovi, jemuž míč proskočil mezi nohama a mířil do brány. Na brankové čáře ho ale odkopl do bezpečí pozorný Potzmann.
     
    54
    Nutzův následný rohový kop nebyl úspěšný. Kdyby Grödig přidal ještě jednu branku, o vítězi by bylo asi definitivně rozhodnuto.
     
    53
    Hosté podnikli jeden takový výpad ihned po rohovém kopu soupeře, po kterém se marně snažil zakončovat Mimm. Hosté se dostali do brejku 3 na 2, jenže vše zhatila přihrávka Potzmanna z pravé strany, kterou zachytil jeden z domácích obránců ve skluzu.
     
    52
    Zdá se, že Grödig bude spoléhat ve druhé půli hlavně na brejky. Čím dál více se evidentně soustředí na bránění.
     
    50
    Reyna tentokráte pokračovat ve hře nemohl, neboť se dostal do ofsajdu.
     
    49
    Dobraz a jeho další standardka. Jenže ty mu dnes moc nejdou. Centr poslal pouze do rukavic Stankovice.
     
    48
    Druhý poločas začíná rozhodně opatrněji než ten první. Emoce trošku opadly, ale pravděpodobně ne na dlouho.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SC Wiener Neustadt: ze hřiště odchází Deutschmann, přichází Schöpf.
    Peruánská média duel mezi Wienerem Neustadt a Grödigem pozorně sledují. A mají velkou radost, že mužem tohoto utkání je YORDY REYNA, který letos vsítil už osm branek.

     
    Grödig v první půli potvrdil roli favorita a především zásluhou svého nejlepšího střelce Yordyho Reyny, jenž během 40 minut zkompletoval hattrick, zatím vede 3:1. Wiener Neustadt nehraje vyloženě špatný fotbal, zásluhou Dobrase dokázal snížit, jenže pak mu soupeř zase utekl o dvě branky.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    44
    Nutz byl nyní svým protihráčem hezky okopáván zezadu. Harkam pro žlutou kartu nesáhl.
     
    43
    Hlavně dohrát tenhle poločas bez dalšího inkasování. Asi takový nyní mají cíl hráči Grödigu. V současné chvíli se jim daří držet balón na kopačkách.
    REYNA - 1:3
     
    40
    Grödig právě vstřelil branku!
    Peruánský útočník YORDY REYNA završuje v prvním poločase hattrick! Wiener Neustadt byl v posledních dvaceti minutách lepším týmem a inkasoval z ničeho nic. Martschinko poslal zleva nadýchaný centr do vápna, kde jeho spoluhráč předskočil nedůrazného Sušace a jemným obloučkem hlavou překonal marně se natahujícího Schierla. Asistence: Christoph Martschinko.
     
    40
    Martschinko se snažil odcentrovat do vápna z levé strany, jenže neuspěl. Do míče se mu vložil jeden z protihráčů.
     
    39
    Dobras je na hřišti stále nejaktivnějším mužem. Pořád se nabízí, snaží se vymýšlet přihrávky. Tentokráte mu ale realizace příliš nevyšla.
     
    38
    Hosté jsou nyní směrem dopředu nicotní. Domácí se snaží stále útočit, nemají úplně daleko k vyrovnání.
     
    36
    Ranftl se tlačil k balónu u brankové čáry, a i když sudí Harkam zapískal později, o faul se opravdu jednalo. míče tak zůstane Grödig.
     
    35
    Obě lavičky začínají být hodně nervózní. Jakýkoli výrok rozhodčích se jim příliš nelíbí. Harkam s jeho kolegy zatím hře nechávají volnou ruku.
     
    34
    Dobras rozehrával rohový kop z pravé strany, ovšem centr jen proletěl šestnáctkou a skončil v zámezí.
     
    33
    jestliže měl Wiener Neustadt mizerný vstup do utkání, teď je to on, kdo přebral iniciativu hry. Je aktivnější a stále se snaží vymyslet něco směrem dopředu.
    DOBRAS - 1:2
     
    31
    Neustadt právě vstřelil branku!
    Tohle byla parádní akce ze strany domácích! Vše začalo u Dennera, po jehož čistém zákroku na vlastní polovině se Wiener Neustadt dostal do brejku. Po několika přesných přihrávkách si míč poté vyměnili Rauter s KRISTIJANEM DOBRASEM, jenž nikým nehlídaný se štěstím, ale přece překonal bezmocného Stankovice. Asistence: Herbert Rauter.
     
    30
    V posledních několika minutách jsme na hřišti mohli vidět jen několik osobních soubojů. Hraje se celkem ostře a není se čemu divit. Takhle má vypadat duel o záchranu.
    Tomi svou možnost spálil
     
    26
    Velká hrubice Mimma, který nedokázal míč odvrátit do bezpečí! Grödig mohl vést už o tři branky. Jenže Tomi, kterému balón spadl do klína, si z blízkosti neporadil se zakončením a poslal svůj pokus pouze nad branku Schierla.
     
    25
    Rauter si nyní na půlce pomohl rukama, tady se hra přerušovat prostě musela. I přes protesty domácího útočníka.
     
    24
    Freitag u lajny ostře zasluzoval do Huspeka. Sudí Harkam však nechal pokračovat ve hře. Hostujícímu záložníkovi se ze hřiště moc zvedat nechtělo.
     
    22
    Stoper Mimm nyní hezky prodlužoval standardku hlavou do blízkosti brankáře Stankovice. Ten ale jeho záměr vystihl a pro balón si v klidu seběhl.
     
    21
    Další standardku pro domácí, tentokráte z levé strany. Dobras tentokráte poslal svou střelu jen hodně nad branku.
    první šance Wieneru Neustadt
     
    19
    A v šanci se objevili také domácí! Jeden z hostujících obránců zaspal, následnou střelu Ranftla, jehož vyslal Deutschmann, v malém vápně vyrazil Stankovic jen před sebe, kde na míč o kousek nedosáhl Mimm. Kdyby ano, zívala by před ním poloprázdná branka a v klidu by dorážel. Takhle defenzíva Grödigu nakonec zasáhla.
     
    18
    První žlutá karta tohoto utkání. Dobras (WIE) zajel u laviček ostře do Nutze a vysloužil si poprávu osobní trest.
     
    17
    Tomi si v hlavičkovém souboji na půlce pomohl rukama vůči Mimmovi, takže domácí tentokráte zůstanou u míče.
     
    16
    Domácí měli k dispozici první standardku z dobré pozice. Centr Dobrase ovšem doletěl jen na bližší tyčku, kde si hostující obrana poradila.
     
    14
    Nutz se snažil z vápna přihrávat do nebezpečného prostoru, jenže neuspěl. Po následném rohovém kopu se Grödig vystavil do ofsajdu.
    další nepřesný pokus Huspeka
     
    13
    Další dobrá možnost pro hostující celek! Reyna adresoval svou přihrávku doprava na rozeběhnutého Huspeka, ten si narovnal balón na pravačku, jenže jeho nepovedený přízemní pokus skončil nakonec jen vedle.
     
    12
    Už to zase smrdělo ze strany Grödigu velkou šancí. Tomi byl v celkem slušné pozici na hranici šestnáctky, jenže balón nezpracoval, a tak defenzíva Wieneru Neustadta mohla zasáhnout.
     
    11
    I nadále se Grödig tlačí do zakončení. Domácí toho na hřišti zatím moc nepředvedli. Hostující gólman Stankovic může být zatím relativně v klidu.
    nepovedená střela Huspeka
     
    9
    Další velká šance hostů na navýšení náskoku! Domácí pořádají v obraně den otevřených dveří. Huspek se po přihrávce od Tomiho ocitl ve vápně naprosto sám, jenže balón netrefil ideálně, a tak Schierl jeho pokus v pohodě lapil do koše.
    REYNA - 0:2
     
    8
    Grödig právě vstřelil branku!
    Tak to je další krutá rána do řad Wieneru Neustadt. Opět se trefuje YORDY REYNA během krátké chvíle. Nutz přihrál míč doprava na Huspeka, odtud letěla přihrávka někam na hranici malého vápna, kde se sice ke střele nedostal Potzmann, ale jeho spoluhráč stačil míč slabě tečovat, a ten se došoural za brankovou čáru. Tenhle gól ale neměl platit, poněvadž Reyna stál pravděpodobně v ofsajdu. Asistence: Philipp Huspek.
     
    7
    Reyna se dostal u lajny do těsné kontaktu s protihráči. Měl těžkou pozici, vybojoval však alespoň autové vhazování pro Grödig.
     
    6
    Ačkoli v sobotu Wiener Neustadt vedl, tentokráte mu začátek utkání vůbec nevyšel. Jedna chyba poslal hosty záhy do vedení.
    REYNA - 0:1
     
    4
    Grödig právě vstřelil branku!
    Nejlepší střelec Grödigu se prosazuje už na samotném začátku utkání! Tak to je snový start pro hosty. YORDY REYNA si naběhl na harnici ofsajdu na dlouhý pas Nutze ze středu pole, byl o krůček dříve u míče než gólman Schierl, který šel do tohoto souboje nedůrazně, takže peruánský útočník mohl zamířit do prázdné branky. Asistence: Stefan Nutz.
     
    3
    U míče jsou zatím více hosté, nicméně k ohrožení Schierlovy branky se ještě nedostali.
     
    2
    Reyna se dostal k balónu na levé straně, dostal se ovšem do úhlu, takže zvolil centr na zadní tyč, který nikoho ze spoluhráčů nenašel.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SC Wiener Neustadt: Schierl – Ranftl, Mimm, Deutschmann, Sušac – O'Brien, Freitag – Maderner, Dobras, Denner – Rauter
    Náhradníci: Prettenthaler, Koch, Tieber, Schöpf, Mally, Stadler, Sereinig

    SV Grödig: Stankovic – Potzmann, Maak, Strobl, Martschinko – Brauer, Nutz – Huspek, Reyna, Djuric – Tomi
    Náhradníci: Völkl, Handle, Wallner, Strasser, Goiginger, Emmanuel

    Rozhodčí: Harkam – Hübler, Kolbitsch.
    Utkání se v sobotu nedohrálo kvůli mlze. Rakouský svaz rozhodl, že se opakovat bude právě dnes, jen pár dní poté.

     
    Domácí mají výrazné problémy v defenzívě, za uplynulých 13 kol inkasovali 35 gólů. Největší zbraní hostů by měl být peruánský forvard Yordy Reyna, který z patnácti gólů Grödigu zařídil rovnou třetinu. Avšak i Wiener Neustadt má v záloze jednu velkou zbraň, záložník Herbert Rauter nasázel už také pět branek.
     
    I když hosté jsou v tomto utkání mírným favoritem, zrovna Wiener Neustadt není jejich nijak oblíbeným soupeřem a mají s ním spíše vyrovnanou bilanci. Od roku 2008 oba týmy sehrály celkem osm zápasů – třikrát zvítězil Grödig, třikrát Wiener Neustadt, ve dvou případech se zrodila remíza. Grödig ovšem zvládl poslední dva zápasy s Wienerem Neustadt velmi dobře, venku vyhrál 3:1 a pak před vlastními fanoušky dokonce 3:0.
     
    Oba celky se nemůžou pyšnit nijak oslnivou formou. Wiener Neustadt získal za posledních šest kol pouhý jediný bod, na vítězství čeká od konce srpna. Grödig je na tom lépe, ale rovněž si nemůže vesele plesat. Za stejné období získal pohou jednu výhru a jednu remízu.
     
    Před večerním programem Ligy mistrů se v Rakousku dohrává 14. kolo. A bude to důležitý souboj o záchranu. Grödig je sedmý, a pokud by zvítězil, může se dostat do klidného středu tabulky. Wiener Neustadt, který je s osmi body na kontě poslední a nutně potřebuje jakýkoli úspěch, ovšem bude mít výhodu domácího prostředí.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Patrik Sandev

    Góly: 31. Dobras, 88. Tieber – 4. Reyna, 8. Reyna, 40. Reyna, 84. Martschinko

    Karty:   18. Dobras (WIE), 68. Denner (WIE), 74. Freitag (WIE) – 59. Potzmann (GRD), 61. Martschinko (GRD), 90+4. Strobl (GRD)


    SC Wiener Neustadt: Schierl – Ranftl, Mimm, Deutschmann (46. Schöpf), Sušac – O'Brien, Freitag (76. Koch) – Maderner (65. Tieber), Dobras, Denner – Rauter
    Náhradníci: Prettenthaler, Koch, Tieber, Schöpf, Mally, Stadler, Sereinig

    SV Grodig: Stankovic – Potzmann, Maak, Strobl, Martschinko – Brauer, Nutz – Huspek (83. Goiginger), Reyna, Djuric (68. Emmanuel) – Tomi (69. Völkl)
    Náhradníci: Völkl, Handle, Wallner, Strasser, Goiginger, Emmanuel

    Rozhodca: Harkam – Hübler, Kolbitsch

    Diváci: 1050