Manchester City – CSKA Moskva 1:2 (kon.) | Bayern – AS Rím 2:0 (kon.) | Amsterdam – Barcelona 0:2 (kon.)
Paríž – APOEL 1:0 (kon.) | Lisabon – Schalke 4:2 (kon.) | Maribor – Chelsea 1:1 (kon.)
Doneck – Borisov 5:0 (kon.) | Bilbao – Porto 0:2 (kon.)
koniec
Paríž Saint-Germain
1:0 (1:0)
APOEL Nikósia
Streda 05.11.2014, 20:45 • Parc des Princes (Paríž) • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vítam Vás pri sledovaní zápasu Ligy Majstrov skupiny F medzi Paríž Saint-Germain a APOEL FC Nikózia.

    Paríž Saint-Germain

    Domácemu tímu sa v doterajších zápasoch skupinovej fázy darilo. Ani raz ešte neprehral, a pripísal si dve výhry a jednu remízu po náročnom zápase s Ajaxom. V tabuľke je so siedmimi bodmi na prvom mieste o bod pred druhou Barcelonou a zdá sa, že nebude mať problémy s postupom do vyraďovacích bojov. V domácej lige sa mu darí tiež veľmi dobre a s 24 bodmi je na druhom mieste za prvým Olympique Marseille. Dnes by nemali mať Parížania s Cyperským tímom väčšie problémy, ale v doterajšom priebehu Ligy majstrov sme videli viacero prekvapení a ani dnes nie je nič isté.

    APOEL FC Nikózia

    Hostia z Cypru sú na tom presne opačne ako ich dnešný súper. Parížania zatiaľ ani raz neprehrali a hostia z Nikózie naopak ani raz nevyhrali. Na konte majú po dvoch prehrách a jednej remíze len jediný bod a v tabuľke skupiny F im patrí posledné miesto. APOEL je síce v posledných rokoch pravidelný účastník Ligy majstrov, ale túto sezónu to nevyzerá na postup zo skupiny a zrejme budú bojovať len o tretie miesto a presun do Európskej ligy. V domácej súťaži sa im darí výborne a jasne kraľujú cyperskej lige. V zápase proti francúzskemu tímu im bude chýbať obranca Kaká a taktiež John Arne Riise, ktorý má problémy s chodidlom. Dnes majú proti sebe silného súpera, ale Liga majstrov je nevyspytateľná a aj bohatý parížsky klub sa dá poraziť. Uvidíme čo nám prinesie dnešný zápas. Veríme, že to bude atraktívny duel ako sa na slávnu európsku súťaž patrí.

    Dnešný zápas sa odohrá na štadióne Parc des Princes v Paríži, ktorý má kapacitu 48 712 divákov.


     
    Úvodné zostavy:

    Paríž Saint-Germain: S.Sirigu- T.Silva, Maxwell, G. Van der Wiel, D.Luiz, Lucas, T.Motta, B.Matuidi, J.Pastore, E.Cavani, E.Lavezzi

    Náhradníci: N.Douchez, Marquinhos, S.Aurier, L.Digne, Y.Cabaye, A.Rabiot, J.Bahebeck

    APOEL FC: Urko- J.Guilherme, Carlão, N.Morais, M.Sérgio, N.Loannou, G.Efrem, T.Gomes, Vinicius, Manduca, R.Djebbour

    Náhradníci: D.Chiotis, A.Papazoglu, K.Artymatas, T.De Vincenti, C.Sheridan, N.Alexandrou, E.Aloneftis

    Rozhodca: Olegario Benquerença- R.Santos, N.Pereira.
     
    Na štadióne Le Parc des Princes znie hymna Ligy majstrov. O chvíľu sa začne zápas medzi Paríž Saint-Germain a APOEL FC Nikózia.
     
    Domáci hráči nastúpia v klasických tmavomodrých dresoch a hostia z Cypru v žltých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Rozhodca Olegario Benquerença fúkol prvý krát do píšťalky a zápas sa začal. Pri lopte sú hráči domáceho tímu.
     
    1
    Paríž dal gól! V Parku princov sa dejú veľké veci ! Rýchly úvodný gól zaznamenáva EDINSON CAVANI, ktorý si po prihrávke do 16ky loptu perfektne spracoval a z otočky vystrelil na bránu. Urko jeho strelu takmer chytil ale bola dosť prudká a tak končí v sieti.
    CAVANI - 1:0
     
    3
    Tak plynie už tretia minúta a loptu majú stále domáci hráči. Skvelý úvod pre parížsky tím.
     
    4
    Lopta stále na kopačkách domáceho tímu ale zatiaľ je to len pokojné rozohrávanie v s strede ihriska bez ohrozenia súperovej brány.
     
    5
    Na chvíľu loptu získali hostia ale APOEL si ju dlho neužil a opäť sa púšťajú dopredu domáci hráči.
     
    6
    Úvod tohto zápasu nám priniesol rýchly gól po ktorom sa hra ukludnila. Loptu držia takmer nepretržite hráči Saint-Germain ale zatiaľ sa nehrnú do útoku.
     
    7
    Hostia sa znova na chvíľu dostali k lopte ale ich pokus o vysunutie útočiaceho hráča stroskotal a už kombinujú Parížania.
     
    8
    A je tu prvý rohový kop v stretnutí. Zahral ho Lavezzi ale po odkope jedného z hráčov hostí si to domáci zopakujú.
     
    9
    Ani druhý rohový kop šancu nepriniesol a dopredu idú hráči APOEL.
     
    10
    Domáci zatiaľ dobre bránia a hostia sa nedostali k ohrozeniu brány. Teraz sú síce vpredu ale na prvú strelu hostí stále čakáme.
     
    11
    Efrem sa postaral o prvú strelu hostí a je z toho rohový kop.
     
    12
    Veľká šanca pre APOEL po druhom rohovom kope. Skvelý Sirigu zachránil reflexívnym zákrokom. Už mohlo byť vyrovnané.
     
    13
    Domáci majú opäť loptu na kopačkách a snažia sa upokojiť hru. Aj hostia už pohrozili prvou vážnou šancou a ukázali, že s nimi treba tiež počítať.
     
    14
    Matuidi sa v útoku dopustil útočného faulu a tak sa hostia oslobodzujú.
     
    15
    Sérgio pekne vyviezol loptu až k 16ke domácich ale tam bola akcia zabrzdená. Teraz si hráči APOEL prihrávajú ďaleko od domácej brány.
     
    16
    Sérgio to skúšal priamou strelou na domácu bránu ale Sirigu nemal veľa práce a pohodlne ju chytá.
     
    17
    V úvode je to pokojný zápas s minimom faulov. Teraz ostáva ležať na zemi Efrem z APOEL ale zdá sa, že bude v poriadku. Rozhodca zákrok naňho ako faul neposúdil a tak sa pokračuje v hre.
     
    18
    Neuveriteľné ! Hostí zachránila žrď po obrovskej šanci domácich. Cavani hlavičkoval do žrde a ani nabiehajúci Lavezzi nedokázal loptu dostať do siete.
     
    19
    Loptu už majú hostia ale pokus o center do 16ky Parížanov končí v rukách domáceho brankára. APEOL môže byť rád, že neinkasoval druhý gól po veľkej šanci a ešte môže zo zápasom niečo urobiť.
     
    20
    Kamera si v hľadisku vyberá Ibrahimovica, ktorý dnešný zápas sleduje len z tribúny. Opäť to vpredu skúšali hostia ale nebolo z toho žiadne ohrozenie brány.
     
    22
    Domáci majú loptu na kopačkách ale dopredu sa príliš netlačia. Akoby vyčkávali na väčšiu aktivitu hostí. Skúšajú to nakopávanými loptami.
     
    23
    Ruka Cavaniho v pokutovom území hostí zastavila útok Parížanov. APOEL sa snaží ale domáci kontrolujú hru. Prvá polovica prvého polčasu je v réžii domáceho tímu.

     
    24
    Veľmi pokojná rozohrávka domáceho tímu, hlboko na svojej polovici a pomalý prechod do útoku. Tento krát to končí rohovým kopom z ľavej strany pre domácich.
     
    25
    Domáci sa dostali do šance keď Lavezzi hlavičkoval v 16ke APEOLu ale Urka neohrozil. Lopta je však znova na kopačkách domácich hráčov.
     
    27
    Domáci sa usadili na polovici hostí a skúšajú to centrovanými loptami z oboch strán. Zatiaľ obrana APOELu odoláva ale domáci sú jednoznačne lepší.
     
    28
    Strela Lucasa teraz presvištala okolo ľavej žrde brány hostí. Veľká šanca pre Parížanov.
     
    29
    Teraz to aktívny Lucas skúšal hlavou a je z toho rohový kop. Hlavou sa v 16ke presadil Cavani ale jeho hlavička končí vedľa brány Urka.
     
    30
    Hostia sa nevedia dostať z vlastnej polovice. Parížania dokonale kontrolujú hru a púšťajú sa do ďalšieho útoku.
     
    31
    Lucas sa skúšal dostať do 16ky z pravej strany ale tam ho zastavila obrana APOELu. Neskôr útočný faul kapitána Silvu vyháňa domácich hráčov z útočnej polovice.
     
    32
    Hostia sa snažili zdržať v útoku trochu dlhšie ale vôbec sa im to nedarí. Po pár prihrávkach okamžite strácajú loptu a toto asi nebude cesta k úspechu v dnešnom stretnutí.
     
    33
    Skvelý Lucas ukázal nádhernú individuálnu akciu, ktorú zakončil strelou z 10 metrov ale Urko bol pozorný. Rohový kop pre domácich.
     
    34
    Z rohového kopu gól nepadol a lopta je na polovici domáceho tímu kde ju majú pod kontrolou hráči Saint-Germain. Pokojný zápas v Paríži, ktorý nám priniesol rýchly gól a následne niekoľko veľkých šancí. Zatiaľ bez žltej karty a s minimom faulov.
     
    35
    Lucas bol faulovaný a je z toho nebezpečný priamy kop pre domáce mužstvo. Z 20 metrov bude zahrávať štandardku sám Lucas.
     
    36
    Z priameho kopu domáci tím nič nevyťažil a do útoku idú hostia. Efrem to skúša po ľavej strane ale stroskotal na domácej obrane. Hostia sú však stále vpredu.
     
    37
    Po krásnej akcii šanca Cavaniho ale ani z tejto príležitosti gól nepadol. Urko si loptu z jeho kopačky ukradol dosť nebezpečným spôsobom ale penalta to nebude. Tak domáci už zahodili niekoľko veľkých šancí na zvýšenie náskoku.
     
    39
    Lavezzi bol zrejme dosť nepríjemne faulovaný ale rozhodca to posúdil ako čistý zákrok. Tak teraz hlavný rozhodca pustil niekoľko zákrokov na oboch stranách a vyvrcholilo to nepríjemným zákrokom na Lavezziho. Aj spomalený záber ukázal, že to bol jasný faul po ktorom mal nasledovať priamy kop.
     
    40
    Do konca prvého polčasu ostáva 5 minút. Loptu majú na kopačkách domáci hráči. Pomaličky sa presúvajú na polovicu APOEL FC Nikózia.
     
    42
    Lopta už obišla snáď všetkých domácich hráčov ale Urko zasahovať nemusel. Všetko sa deje ďaleko od brány hostí.
     
    43
    APOEL konečne ukradol loptu Parížanom a na konci prvého polčasu sa môže pokúsiť o nejakú akciu a prípadné vyrovnanie.
     
    44
    Sérgio je zrejme najnebezpečnejší hráč APOELu a teraz si vypýtal faul z 20 metrov. Veľká šanca na vyrovnanie pre hostí.
     
    44
    Nie nie hosťom sa nedarí. Ani táto štandardka šancu nepriniesla a domáci sa pohodlne ubránili. Už majú loptu na svojich kopačkách. Posledná minúta prvého polčasu.
     
    45
    Rozhodca nadstavil 1 minútu.
     
    45+1
    Vpredu je domáci tím a prvý polčas sa pomaly končí.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas zápasu medzi Paríž Saint-Germain a APOEL FC Nikózia je za nami. Priniesol nám expresný úvodný gól a následne niekoľko veľkých šancí. Na druhý gól sme však čakali márne a snáď sa ďalších presných zásahov dočkáme v druhom polčase. V prvom dejstve boli jednoznačne lepší domáci hráči a Sirigu prakticky nemal prácu. Treba však spomenúť veľkú šancu hostí pri ktorej sa Sirigu vyznamenal a skvele reflexívne vyrazil hlavičku hráča hostí. Druhý polčas začne o 15 minút.
     
    Hráči už prichádzajú na hraciu plochu. O chvíľu sa začne druhý polčas.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie hostí. Do druhého polčasu nastúpil Sheridan namiesto Gomesa.
     
    46
    Cavani mal hneď v úvode veľkú šancu. Po prihrávke z ľavej strany to skúsil z prvej ale z 8 metrov bránu hostí netrafil.
     
    48
    Hostia to skúšajú nakopávanými loptami. Zatiaľ to ovocie neprináša ale je pred nami ešte 45 minút a zápas je otvorený. Sirigu odkopáva od svojej brány.
     
    49
    Cavani to skúsil z 12 metrov ale jeho technická strela letela vysoko nad bránu hostí. Mohol to riešiť trochu lepšie, pretože pri ňom nebol žiaden hráč APOELu.
     
    50
    Hostia sú vpredu a snažia sa niečo vymyslieť ale domáca obrana je dobre sformovaná a loptu drží ďaleko od vlastnej brány.
     
    51
    Thiago Motta skvele zapracoval v obrane a lopta sa presunula druhú stranu. Domáci hráči to skúšali vysunutím Lavezziho ale loptu majú hostia z Cypru.
     
    52
    Thiago Motta sa presunul viac dopredu a skúša to na ľavej strane. Oba tímy sa však sústreďujú na obranu a tak je veľmi ťažké sa presadiť.
     
    53
    Urko vykopáva ďaleko od svojej brány a hostia sa pokúšajú niečo vymyslieť a vyrovnať nepriaznivý stav. Sirigu však zatiaľ nič riešiť nemusel. Lopta je v strede ihriska.
     
    54
    Pokus o peknú narážačku hosťujúcich hráčov končí ako ďalšie akcie opäť neúspešne a dopredu idú domáci.
     
    55
    Nádherná individuálna akcia Lucasa. Obišiel troch hráčov Nikózie a zastavil ho až posledný obranca v 16ke hostí.
     
    55
    Cavani zahadzuje ďalšiu šancu. Dostal krásnu prihrávku do 16ky z pravej strany ale jeho strela z prvej končí vysoko nad bránou Urka.
     
    57
    Lucas predvádza veľké veci v dnešnom zápase. Aj Zidane by mu mohol závidieť. Skvelé kľučky a ťah na bránu. Zaslúžil by si určite gól za dnešný výkon.
     
    58
    Matuidi sa dostával do šance po poskytnutej výhode po faule na Lavezziho. Matuidi však stroskotal na obrane hostí a rozhodca nariadil priamy kop pre domácich.
     
    59
    Striedanie hostí. Odchádza Manduca a na jeho miesto prichádza De Vincenti.
     
    60
    Urko zachraňoval pred Pastorem. Ten dostal skvelú prihrávku do 16ky a pred ním stál už len brankár APOELu. Ďalšia veľká šanca pre domáci tím.
     
    61
    Domáci úplne ovládli dnešný zápas. Sú neustále vpredu a druhý gól je na spadnutie. Hostia môžu byť radi, že držia prijateľný výsledok.
     
    62
    A chystá sa posledné striedanie hostí. Zatiaľ sú na polovici hostí nasťahovaní Parížania a snažia sa presadiť. Ich prihrávky a centre však končia v rukách Urka, ktorý má dnes ťažký zápas ale zatiaľ chytá výborne.
     
    63
    Lopta je na kopačkách domácich hráčov. Tí si ju posúvajú na polovici ihriska a pozerajú kde sa nájdu štrbiny v obrane APOELu.
     
    63
    Posledné striedanie hostí. Odchádza Djebbour a prichádza Aloneftis.
     
    65
    Parížania to skúšajú postupnými prihrávkami nakopávanými loptami, strelami ale Urko a obrana APOELu drží hostí nad vodou.
     
    66
    Teraz boli hostia na krátko na polovici domáceho tímu. Strávili tam však veľmi krátky čas a lopta je opäť na kopačkách hráčov Saint-Germain. Dnes majú domáci zápas pod kontrolou a víťazstvo im s najväčšou pravdepodobnosťou neunikne.
     
    67
    Priamy kop pre domáci tím po faule na Pastoreho. Zahrávať ho bude Lavezzi.
     
    68
    Gól z toho nebol a David Luiz začína z vlastnej polovice nový útok domáceho tímu.
     
    69
    Aloneftis vystrelil na bránu a Sirigu vyráža na rohový kop. Prvá šanca hostí v druhom polčase.
     
    70
    Kamera si opäť vyberá Ibrahimovica na tribúne domáceho štadióna. Ten do hry zasiahnuť nemôže a trápenie svojho tímu mu určite nerobí radosť.
     
    71
    Pastore bojuje pri rohovej zástavke ale je z toho priamy kop pre hostí po útočnom faule. Tak uvidíme či APOEL ešte niečo vymyslí a zdramatizuje tento zápas.
     
    72
    Lucas centroval z ľavej strany a Cavani v 16ke tiesnený hlavičkoval mimo brány, v ktorej stojí Urko. Ani z tejto šance gól nepadol.
     
    74
    Parížania držia loptu takmer neustále, niekedy to skúsia smerom dopredu ale stále vidíme len neúspešné pokusy o strelenie druhého gólu.
     
    75
    Thiago Silva kapitán domáceho tímu mal teraz obranné starosti po tom ako sa hostia na chvíľu dostali na polovicu súpera.
     
    75
    Pastore to skúšal na opačnej strane strelou z hranice 16ky ale tá išla vysoko nad bránu hostí. Stav sa teda nemení ani po 75 odohraných minútach.
     
    76
    Chystá sa prvé striedanie domáceho tímu. Zatiaľ sa hrá v pokojnom tempe prevažne v strede ihriska. Pripomínam, že zatiaľ sme nevideli ani jednu žltú kartu.
     
    77
    Striedanie v domácom tíme. Odchádza Lavezzi a prichádza Bahebeck.
     
    78
    Do konca stretnutie ostáva niečo viac ako 10 minút. Loptu držia na kopačkách domáci hráči ale hostia sa sporadicky dostávajú do útočných výpadov ktoré zaváňajú šancou. Domáca obrana je však stále skvele organizovaná a každú akciu preruší úž v zárodku.
     
    80
    Cavani opäť v 16ke hostí. Dostal skvelú prihrávku z pravej strany a jeho strela opäť končí vysoko nad bránou. Už niekoľký krát v dnešnom zápase sa opakuje rovnaká situácia.
     
    82
    Domáci sa držia na polovici APOELu a hráči hostí majú veľké starosti s obranou. Na útoky im neostáva veľa času ani síl.
     
    83
    Pastore ani Cavani sa nedokázali presadiť v ďalšej príležitosti a hráči Nikózie si môžu na chvíľu vydýchnuť.
     
    84
    Ak môžeme dnes niečo vyzdvihnúť na tíme z Cypru tak je to určite skvelá defenzívna činnosť. Skvele pokrývajú hráčov domáceho tímu a tí majú minimum priestoru.
     
    85
    Pripravuje sa ďalšie striedanie domáceho tímu. Zatiaľ sú v útoku domáci hráči. Vinicius im však loptu zobral a skúsil aj menší únik dopredu, ten bol ale neúspešný a lopta končí na kopačkách domáceho tímu.
     
    86
    Striedanie domáceho tímu. Odchádza skvelý Lucas a prichádza Cabaye.
     
    87
    Do konca zápasu ostáva niekoľko minút a pri lopte sú stále Parížania. Zdá sa, že dnešný zápas dotiahnu do víťazného konca.
     
    89
    APOEL skúšal dostať loptu pred domácu bránu, to sa im však vôbec nedarí a času už neostáva veľa. Domáci pokojne držia jednogólový náskok.
     
    90
    Bahebeck sa v 16ke hostí pohral s hráčmi APOELu ale jeho strela bola zblokovaná a je z toho len rohový kop pre domácich.
     
    90+1
    Už plynie nadstavený čas. Hra je teraz rozpačitá na oboch stranách. Lopta je na polovici APOELu a to vyhovuje domácim.
     
    90+3
    Koniec zápasu.

     
    Je tu koniec zápasu medzi Paríž Saint-Germain a APOEL FC Nikózia. Končí sa zaslúženou výhrou domáceho tímu. Ten bol lepší v celom zápase a zaslúžene získava 3 body. Hostia sa snažili niečo vymyslieť ale dnes na domáci tím objektívne nemali a nakoniec môžu byť spokojní, že si z Paríža odvážajú len jednogólovú prehru. Bol to pokojný zápas bez žltých kariet a chýbali mu azda len góly, ktoré mohli prísť po viacerých šanciach Cavaniho aj Lavezziho ale ani jeden z nich sa v druhom polčase nedokázal presadiť.
    S týmto konštatovaním sa s Vami lúčim a prajem Vám dobrú noc. (22:37:50)

    Patrik Saloky

    Góly: 1. Cavani


    Paríž Saint-Germain: S.Sirigu- T.Silva, Maxwell, G. Van der Wiel, D.Luiz, Lucas, T.Motta, B.Matuidi, J.Pastore, E.Cavani, E.Lavezzi
    Náhradníci: N.Douchez, Marquinhos, S.Aurier, L.Digne, Y.Cabaye, A.Rabiot, J.Bahebeck

    APOEL Nikósia: Urko- J.Guilherme, Carlão, N.Morais, M.Sérgio, N.Loannou, G.Efrem, T.Gomes, Vinicius, Manduca, R.Djebbour
    Náhradníci: D.Chiotis, A.Papazoglu, K.Artymatas, T.De Vincenti, C.Sheridan, N.Alexandrou, E.Aloneftis

    Rozhodca: Olegario Benquerença- R.Santos, N.Pereira