Boston – Florida 2:1 (po pr.) | Philadelphia – Edmonton 4:1 (kon.) | Washington – Calgary 3:4 (po pr.)
Columbus – Carolina 2:4 (kon.) | NJ Devils – St. Louis 0:1 (kon.) | Montreal – Chicago 0:5 (kon.)
Ottawa – Detroit 3:1 (kon.) | Minnesota – Pittsburgh 1:4 (kon.) | Winnipeg – Nashville 3:1 (kon.)
Dallas – LA Kings 1:3 (kon.) | Colorado – Vancouver 2:5 (kon.) | Arizona – Toronto 3:2 (kon.)
koniec
Ottawa Senators
3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Detroit Red Wings
Streda 05.11.2014, 01:30 • Canadian Tire Centre • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:03
    Ottawa Senators dáva gól! Je rozhodnuté ! Zo stredného pásma sa strelou do prázdnej brány presadil CLARKE MacARTHUR. Asistencie : Ceci.
     
    58:50
    Jimmy Howard odkorčuloval na striedačku. Detroit hrá power-play.
     
    55:30
    Dramatické momenty na oboch stranách. Najprv Niklas Kronwall trafil tyč Andersonovej brány a následne mohol rozhodnúť z rýchleho brejku Turris. Stav ostáva stále 2:1 pre domácich.
     
    54:56
    Detroit môže vyrovnať. Dve minúty za držanie dostáva Cowen.
     
    54:37
    Ottawa Senators dáva gól! Domáci tím sa opäť dostáva do vedenia. Domáci kapitán Karlsson vybojoval pri mantineli puk, následne Stone našiel voľného obrancu PATRICKA WIERCIOCHA, ktorý strelou švohom prekonal Howarda. Pre Wierciocha to bol prvý gól v sezóne. Asistencie: Stone, Karlsson.
     
    48:30
    Ďalší fantastický zákrok Howarda. Tentokrát sa rýchlo presunul sprava doľava a strelu MacArthura z prvej lapačkou pohotovo vyrazil.
     
    46:55
    Vidíme ďalšie vylúčenie. Na trestnú lavicu si odišiel sadnúť Gustav Nyquist.
     
    46:10
    Hokejisti Detroitu mali veľkú šanca na to aby sa dostali do vedenia ! Dostali sa totiž do predčíslenia 2 na 1, Darren Helm peknou prihrávkou našiel úplne voľného Tomáša Jurča ale na jeho strelu parádnym zákrokom reagoval Craig Anderson.
     
    42:34
    Detroit Red Wings dal gól!
    A máme opäť vyrovnaný stav. Svoj dôraz pred bránou potvrdil HENRIK ZETTERBERG a beckhandovou strelou pod brvno z tesnej blízkosti prekonal Anderssona. Asistencie: Dekeyser, Franzen.
     
    38:30
    Tentokrát sa ale už vylučovať bude a presilovú hru si zahrá Detroit. Dve minúty za podrazenie dostáva Chris Neil.
     
    36:23
    Domáci brankár teraz zaváhal za svojou bránou, ale jeho obrancovia nakoniec na poslednú chvíľu zabránili skórovať vo veľkej šanci Sheahanovi.
     
    34:37
    Ottawa Senators dáva gól! Domáci tím využíva po 37 sekundách presilovú hru. Ako správny kapitán sa predviedol švédsky obranca ERIK KARLSSON, ktorý od modrej čiary prestrelil Jimmyho Howarda. Asisitencie: Kyle Turris, David Legwand.
     
    34:00
    Presne 6 minút pred koncom druhej tretiny sa bude vylučovať. Branden Smith zahákoval Kyle Turrisa a tak si zahrajú presilovú hru domáci.
     
    24:13
    Najväčšia šanca zápasu. Po tom ako Zetterberg zlomil hokejku sa sám na bránu Detroitu rútil Kyle Turris ale brankár Howard opäť predviedol svoje majstrovstvo a gól nedostal
     
    23:29
    Prvá presilovka aj na strane Detroitu. Dve minúty za nedovolené bránenie dostáva Erik Karlsson.
     
    15:28
    Domáci tím bude hrať 20 sekúnd presilovku 5:3. Na trestnú lavicu totiž odišiel Joakim Anderssn za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.
     
    13:40
    Hlavný rozhodca zápasu po prvýkrát vylučuje. Za hákovanie si ide odsedieť dvojminútový trest Jonathan Ericsson.
     
    8:26
    V priebehu niekoľkých sekúnd sa dostal do dvoch dobrých šancí Chris Neil. Jeho prvú strelu vyrazil Howard a v druhej šanci domáci útočník netrafil puk.
     
    2:00
    Prvá obrovská šanca zápasu. Do výbornej šance sa dostal Bobby Ryan, no Howard predviedol skvelý zákrok.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 35. Karlsson (Turris, Legwand), 55. Wiercioch (Stone, Karlsson), 60. MacArthur (Ceci) – 43. Zetterberg (Dekeyser, Franzen)


    Ottawa Senators: Anderson (Lehner) – Phillips (A), Karlsson (C), Ceci, Cowen, Gryba, Wiercioch – MacArthur, Turris, Ryan – Chiasson, Zibanejad, Michálek – Neil (A), Legwand, Smith – Stone, Lazar, Hoffman – Condra.
    Detroit Red Wings: Howard (Gustafsson) – Ericsson, Kronwall (A), DeKeyser, Lashoff, Kindl, Smith – Abdelkader, Datsyuk (A), Zetterberg (C) – Tatar, Sheahan, Nyquist – Franzen, Helm, Jurčo – Andersson, Glendening, Miller.

    Rozhodca: Jean Hebert, Brad Watson – David Brisebois, Derek Nansen