Hellas Verona – Lazio 1:1 (kon.)
koniec
Hellas Verona
1:1 (0:1)
Lazio Rím
Štvrtok 30.10.2014, 20:45 • VenueStadio Marc'Antonio Bentegodi • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vzájomné zápasy


    Od návratu Hellasu medzi ligovú elitu sa tieto dva celky stretli dvakrát. V prvom zápase, ktorý sa hral 22.decembra 2013 si Hellas na domácej pôde poradil s Laziom vysoko 4:1, pričom dva góly vsietil skúsený útočník Luca Toni. V tom druhom zápase, ktorý sa hral 5.mája tohto roku si na pôde Lazia oba celky rozdelili po bode za remízu 3:3.
     
    Verona

    Po ôsmych odohraných kolách má domáci Hellas na svojom konte 11 bodov, za ktoré mu patrí desiata priečka, pričom má jednobodový náskok pred dvojicou Fiorentina, Sassuolo a naopak má jednobodové manko za dvojicou Inter a Janov.

    Mužstvo z Verony si pripísalo naposledy výhru 4.októbra, keď si poradilo na domácej pôde 1:0 s Cagliari. Následne podľahlo taktiež na domácej pôde slávnemu milánskemu AC 1:3 a naposledy nestačili domáci na Neapol, ktorému podľahli na jeho štadióne vysoko 2:6.

    V domácom tábore kraľuje tabuľke strelcov trojica Nicolás López, Artur Ionita a Panagiotis Tachtsidis, z ktorej má každý na svojom konte dva presné zásahy.

    Lazio

    Rímskemu celku sa v tejto sezóne darí, po ôsmych kolách je Lazio na piatom mieste so ziskom 15 bodov, ale len o skóre je tak lepšie ako šieste AC Miláno. Na štvrtú Sampdoriu a tretie Udinese strácajú Rimania jeden bodík.

    Hostia sa momentálne vezú na víťaznej vlne, keďže vyhrali už štyri zápasy v rade. Po vysokej výhre 0:4 nad Palermom nasledovali dve víťazstva nad Sassuolom a Fiorentinou. V poslednom kole si na domácej pôde pripísalo Lazio výhru 2:1 nad Turínom.

    Najlepším strelcom v tábore hostí je s piatimi presnými zásahmi Filip Dordevič, za ktorým nasleduje trojica Antonio Candreva, Stefano Mauri a Marco Parolo, ktorá má na svojom konte po dva presné zásahy.
     
    Vitajte pri 9.kole talianskej Serie A, v ktorom Hellas Verona FC privíta na svojom trávniku Lazio Rím.
     
    -15
    Úvodné zostavy:

    Hellas Verona FC: Rafael – R. Márquez, A. Agostini, V. Moras, I. Martic, B. Janković, E. Hallfreðsson, P. Tachtsidis, Campanharo, L. Toni, N. López
    Náhradníci: F. Sørensen, J. Saviola, Luna, L. Christodoulopoulos, J. Gómez Taleb, F. Benussi, A. Ioniţă. M. Valoti, D. Brivio, A. González, P. Gollini, Nenê

    Lazio Rím: F. Marchetti – M. Ciani, Ş. Radu, S. de Vrij, L. Cavanda, L. Biglia, A. Candreva, S. Lulić, M. Parolo, O. Onazi, F. Đorđević
    Náhradníci: E. Berisha, E. Braafheid, Felipe Anderson, Ederson, M. Klose, Á. González, Bruno Pereirinha, C. Ledesma, T. Strakosha, D. Novaretti

    Rozhodca: M. Irrati – M. Musolino, V. Fiorito.
     
    -1
    Domáca Verona nastúpi na dnešný duel v tmavomodrej a žltej kombinácii, zatiaľ čo hostia z Ríma budú dnes o body bojovať v klasických bledomodrých dresoch.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    O úvodný výkop dnešného stretnutia sa postarali domáci, ale ich úvodná ofenzívna snaha nevyšla a stratili loptu, podobne na druhej strane ihriska dopadol útok Lazia.
     
    3
    Verona stratila na útočnej polovici loptu a dopredu mohlo ísť Lazio, ale center Candrevu bol príliš dlhý a nenašiel nikoho zo spoluhráčov.
     
    4
    Do brejku sa utrhla domáca dvojica, Nicolás López a Luca Toni, pričom prvý menovaný hľadal svojho skúsenejšieho kolegu, ale prízemný center zblokoval do brankárovej náruče Stefan de Vrij.
     
    5
    Po faule Lucu Toniho v strede pola sa k lopte dostalo Lazio Rím.
     
    7
    Úvod duelu sa nesie v znamení viacerých nepresností na oboch stranách a na prvú vážnejšiu šancu zatiaľ len čakáme.
     
    8
    Po Martičovom vhodení lopty spoza postrannej čiary sa Hellas v útoku nepresadil, ale zostal pri lopte, sktorou momentálne v strede pola hľadá spoluhráčov Emil Halfredsson.
     
    9
    Verona potiahla peknú akciu po pravom krídle, kde sa Nicolás López zbavil zasekávačkou hosťujúceho beka a poslal mäkkučký center do vápna na Toniho. Lopta však skončila v náručí Federica Marchettiho.
     
    11
    Úvodných desať minút dnešného súboja je za nami a po nepresnom centri od jedného z domácich uvidíme výkop od brány Marchettiho.
     
    12
    Lazio pekne kombinovalo prihrávkami na krátko na útočnej polovici, ale ich prihrávkam chýbal moment prekvapenia. Pred nabiehajúcim Parolom vybehol domáci gólman, Rafael, ktorý odkopol loptu mimo hracej plochy.
     
    13
    Islan´dan Halfredsson sa v strede pola nepresadil cez dvojicu súperov v bledomodrých dresoch a stratil loptu. Lazio išlo následne do útoku, ale hostia sa na pravej strane útočnej polovice nepresadili a domáci protiútok už zakladá Grék Tachtsidis.
     
    15
    Jeden z útočníkov Verony, zrejme Toni, si nabiehal na dlhý center a zdalo sa, že bude môcť ísť sám na gólmana Rimanov, Marchettiho, ale ten bol napokon rýchlejší a vzal si loptu do náručia. Po jeho odkope sa Lazio rýchlo dostalo na dostrel domácej svätyne, v nebezpečnom území centroval Antonio Candreva, ale jeho pokus skončil len v náručí pozorného Rafaela. Je za nami štvrťhodinka hry a stav je stále bezgólový, 0:0.
     
    17
    Uruguajský útočník v službách domáceho tímu, Nicolás López bol faulovaný na pravom krídle rumunským obrancom Raduom a po tomto nedovolenom zákroku zahrávali hráči Hellasu štandardnú situáciu. Jej exekúcie sa ujal Panagiotis Tachtsidis, ktorý však ľavačkou poslal nepresný center.
     
    19
    Stefan Radu vhadzoval spoza postrannej čiary na ľavej strane útočnej polovice hostí, ale tí takmer okamžite o loptu prišli. Pre zmenu ju domáci hráči krátko na to stratili v oblasti stredového kruhu.
     
    20
    Na vysoký center Lazia si nabiehal pred pokutovým územím Senad Lulič, ktorý však v následnom hlavičkovom súboji fauloval Tachtsidisa.
     
    21
    Nico López najskôr signalizoval, že bol faulovaný v pokutovom území, ale hlavný arbter mladému útočníkovi domácich nevyhovel a k lopte sa dostali hostia, ktorí ju však v strede pola stratili. Jeden z hráčov Hellasu vyslal následne pekný center na ľavú stranu vápna, kde si ho spracoval Luca Toni, ktorý bez problémov prekonal Marchettiho, ale gól mu nebol uznaný pre postavenie mimo hru.
     
    22
    Faulu sa dopustil Nigeríjčan v službách Lazia, Ogenyi Onazi, ktorý tak ako prvý hráč v dnešnom stretnutí videl žltú kartu.
     
    24
    Lazio kombinovalo na útočnej polovici a na hranici šestnástky sa dostal k dorazenej lopte Antonio Candreva, ktorý centroval do vápna. Nepresný pas stečoval na rohový kop pre hostí Boško Jankovič.
     
    25
    Po centri od pravej rohovej zástavky sa jeden z hráčov Ríma dostal k hlavičke, ktorá však presná nebola a neznamenala ohrozenie Rafaelovej brány.
     
    26
    V oblasti stredového kruhu sa tvrdého sklzu dopustil domáci Ivan Martič, ktorý videl žltú kartu. Následný voľný kop hostí rozohral Stefan Radu na krátko.
     
    27
    Lazio sa na útočnej polovici nepresadilo a dopredu mohli ísť domáci, ale v strede pola sa tentokrát dopustil faulu jeden z hostí, keď pridržal Lucu Toniho.
     
    28
    Rimania kombinujú na pravom krídle a ich útočnú snahu Alessandro Agostini svojím odkopom len pribrzdil, pretože hostia budú po vhadzovaní spoza postrannej čiary opäť pri lopte.
     
    29
    Najskôr sme videli krásny prechod do útoku v podaní Lazia, ale v momente keď mal Senad Lulič strieľať, stratil loptu a do rýchleho protiútoku sa dostala Verona. Následne si na krížny center na ľavú stranu pekne nabehol Jankovič, ktorý hľadal svojím centrom Toniho pred bránou, ale vyslal na svojho spoluhráča nepresný pas.
     
    31
    Po nenápadnej akcii hsotí sa po Cavandovom pase dostal k strele z ľavej strany Lulič, ale jeho prízemný pokus nemal potrebnú razanciu a skončil len v náručí pozorného Rafaela.
     
    33
    Akcia domáceho celku bola zastavená pre ofsajd, takže Boško Jankovič si na ľavé krídlo na loptu nabiehal zbytočne.
     
    34
    Gustavo Campanharo sa pokúšal presadiť sa na pravom krídle, ale v súboji s hosťujúcim Lucasom Bigliom neuspel a následne sme videli výkop od Marchettioho brány.
     
    35
    Argentínčan Luca Biglia s loptou na kopačkách na obrannej polovici Hellasu dlho ubvažoval komu poslať pas. Napokon sa rozhodol nehľadať nikoho zo spoluhráčov a vyslal z veľkej diaľky strelu na Rafaelovu bránu, ktorá však bola veľmi nepresná a domácu bránu nemohla ohroziť.
     
    37
    Pred pokutovým územím Lazia sa tvrdého faulu dopustil Cavanda, ktorý tvrdo poslal k zemi prenikajúceho Campanhara. Hellas bude zahrávať priamy kop z nebezpečnej pozície.
     
    38
    K exekúcii priameho kopu sa odhodlal Boško Jankovič, ktorý však svojím pokusom trafil len múr brániacich hráčov. Následne sa k odrazenej lopte dostal Nico Lópze, ktorý sa pekne predral po pravom krídle a dostal sa k centru do vápna, ktorý však nenašiel nikoho zo spoluhráčov.
     
    39
    Domáci Boško Jankovič sa octiol na trávniku, bolo to však bez zavinenia súperov, zrejme tento srbský futbalista dostal kŕč do nôh, ale zdá sa, že bude môcť v zápase pokračovať.
     
    40
    Faulu sa v oblasti stredového kruhu dopustil Filip Dordevič a domáci mali možnosť voľného kopu, ktorý Panagiotis Tachtsidis zahral netradične a vyslal prudkú strelu priamo na Marchettiho bránu a veľa nechýbalo a mohli sme byť svedkami netradičného presného zásahu. Napokon však predsa len Tachtsidisova strela minula konštrukciu hosťujúcej brány.
     
    42
    Lazio veľmi pekne zakombinovalo a k strele spoza šestnástky sa dostal Antonio Candreva, ktorý však svoju strelu nasmeroval len do náruče pripraveného Rafaela.
     
    42
    Lazio dalo gól!
    Z pravého krídla vyslal pekný center do vápna Antonio Candreva, loptu ešte pred vlastnou bránou stečoval Vangelis Moras, až sa k nej pri vzdialenejšej tyčke dostal záložník z Bosny a Hercegoviny SENAD LULIČ, ktorý svojím druhým tohtosezónnym gólom otvára skóre dnešného zápasu.
    Senad LULIČ - 0:1
     
    45
    V poslednej minúte prvého polčasu sme vidlei nepríjemnú zrážku na pravej strane útočnej polovice domácich, kde sa v strete zrazili domáci Campanharo a hosťujúci bek Radu.
     
    45+1
    K riadnemu hraciemu času sa nadstavujú dve minúty.
     
    45+2
    V závere prvého polčasu je ťažiskom hry stred pola a zrejme sa už žiadnej vážnejšej šance nedočkáme.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme videli pekný futbal s náznakom šnací na oboch stranách. Hellas sa mohol ujať vedenia, ale Toniho gól nebol uznaný pre ofsajd a tak sme na prvý presný zásah čakali až do 43.minúty, kedy zúžitkoval Candrevov center Senad Lulič a otvoril skóre.

    Lazio tak po prvom polčase vedie nad Hellasom Verona najtesnejším rozdielom 0:1 a druhé dejstvo dnešného futbalového predstavenia sa začne približne 21:50.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Hellas Verona FC: z ihriska odchádza Ivan Martič, prichádza Frederik Sorensen.
     
    46
    Striedanie v tíme Hellas Verona FC: z ihriska odchádza Boško Jankovič, prichádza Juan Gómez Taleb.
     
    47
    Mickael Cani bol v strede pola faulovaný Tonim a voľný kop zahrávalo Lazio, ale po ňom sa hostia nedokázali dlho udržať v útoku a hra sa presunula do stredu pola.
     
    48
    Canter z pravej strany z kopačky jedného z hostí sa snažil zblokovať striedajúci Sorensen, našťastie pre domácich bol Rafael v pozore a Sorensenov teč skončil len v jeho náručí.
     
    50
    V oblasti stredového kruhu bol faulovaný domáci kapitán Luca Toni a Hellas následne zahrával voľný kop. Krátko po jeho rozohratí bol na ľavej strane útočnej polovice faulovaný Taleb a Belgičan Luis Cavanda dostal za tento zákrok žlté napomenutie.
     
    51
    Po Cavandovom faule zahrávali domáci priamy kop z ľavej strany. po ktorom sa dostal do zaklončenia Luca Toni, ale ani tomuto skúsenému talianskemu útočníkovi sa nepodarilo vyrovnať .
     
    52
    Emil Halfredsson v strede pola výborne vybojoval loptu v súboji s Onazim a založil akciu domácej Verony. Po zblokovanom centri z ľavého krídla sa dostal k odrazenej lopte na pravej strane vápna Luca Toni, ktorý z voleja vystrelil na Marchettiho svätyňu, ale trafil len bočnú sieť hosťujúcej brány.
     
    54
    Francúz Mickael Cani stratil loptu, ktorú získali hráči domáceho celku a následne veľmi pekne centroval z pravej strany do vápna Nicolás López, ktorý našiel Toniho. Ten dokázal odhlavičkovať, ale poslal svoj pokus tesne nad brvno hosťujúcej svätyne.
     
    56
    Po dlhom centri zo stredu pola na ľavú stranu obrana domácich trošku podcenila situáciu a rátala s tým, že lopta skončí mimo hracej plochy. Senad Lulič, autor zatiaľ jediného gólu stretnutia sa však nevzdával a rýchlym šprintom sa snažil prekvapiť domácu defenzívu, ale loptu napokon nedokázal dostihnúť a budeme svedkami odkopu od Rafaelovej brány.
     
    58
    Center z pravej strany od jedného z hostí dokázal domáci gólman Rafael veľmi pekne vyboxovať mimo nebezpečného územia. Krátko na to sme mohli sledovať ofenzívnu snahu domáceho Hellasu, ale po ich nepresnosti sa lopty zmocnil Rafaelov náprotivok, gólman hostí Federico Marchetti.
     
    59
    Striedanie v tíme Lazio Rím: z ihriska odchádza Ogenyi Onazi, prichádza Álvaro González.
     
    59
    Striedanie v tíme Lazio Rím: z ihriska odchádza Senad Lulič, prichádza Felipe Anderson.
     
    61
    Je za nami hodinka hry a my môžme sledovať útočnú kombináciu Lazia, ktoré si prihráva na polovici domácich, ale v bezpečnej vzdialenosti od Rafaelovej brány.
     
    63
    Tachtsidis nezvládol prihrávku od spoluhráča a k vhadzovaniu spoza postrannej čiary sa v strede pola dostalo Lazio, ktoré sa však s rozohrávkou neponáhľalo a sériou spätných prihrávok sa hostia dostali až pred vlastné pokutové územie.
     
    65
    Po Rafaelovom výkope sa lopta dostala až k Marchettimu. Krátko potom sa faulu v hlavičkovom súboji dopustil jeden z domácich hráčov a Lazio zahrávalo voľný kop zo strednej vzdialenosti, Antonio Candreva vyslal na Rafaelovu bránu prudkú, no nie práve najpresnejšiu strelu.
     
    67
    Po Agostiniho pase z obrany sa predral takmer ža pred pokutové územie Halfredsson, ktorý zrejme chcel vystreliť na bránu, ale napokon zvolil prihrávku na ľavú stranu vápna, kde našiel svojím pasom Gómeza Taleba, ktorý vybojoval rohový kop pre svoj tím. Po ňom však Laziu nehrozilo žiadne nebezpečenstvo a hra sa presunula do stredu pola.
     
    68
    Belgičan Luis Cavanda tvrdým faulom vo vlastnom pokutovom území zastavil prienik Juana Gómeza Taleba, po ktorom bola nariadená penalta pre Hellas a navyše Cavanda dostáva druhú žltú a automaticky tým pádom aj červenú kartu, čo znamená, že hostia budú dohrávať dnešné stretnutie v početnej nevýhode.
     
    69
    Hellas Verona dala gól!
    Loptu si na biely bod postavil domáci kapitán a skúsený taliansky kanonier LUCA TONI, ktorý následne poslal peknú prízemnú strelu do protipohybu gólmana a svojím druhým tohtosezónnym gólom vyrovnáva stav dnešného stretnutia na 1:1.
    Luca TONI - 1:1
     
    72
    Hellas Verona pridal po vsietenom góle na aktivite a vybojoval si rohový kop z pravej strany. Po Lópezpvpom centri od rohovej zástavky sa dostal k hlavičke Frederik Sorensen, ale nenasmeroval svoj pokus presne.
     
    73
    Brazílčan v službách domáceho celku, Gustavo Campanharo, bol faulovaným hosťujúcim Parolom a k lopte sa dostala Verona, ktorej útok po ľavom krídle však neskončil inak než stratou lopty.
     
    75
    Dnešný zápas vstupuje do svojej poslednej štvrťhodinky hry a na polovici domáceho celku momentálne kombinuje Lazio.
     
    77
    Argentínčan v službách hostí, Lucas Biglia, tvrdo spredu napadol Emila Halfredssona a dostáva za tento faul žltú kartu.
     
    78
    Tentokrát sa pre zmenu faulu dopustili domáci, konkrétne Rafael Márquez, ktorý fauloval Dordeviča.
     
    78
    Striedanie v tíme Hellas Verona FC: z ihriska odchádza Panagiotis Tachtsidis, prichádza Artur Ionita.
     
    79
    Gómez Taleb sa odhodlal na hranici šestnástky k strele, tá však pomezdi dvoch hosťujúcich bekov neprešla. K odrazenej lopte sa ale na ľavej strane vápna dostal Toni, ktorý vypálil na bránu, lenže poslal svoju strelu vysoko vysoko nad brno hosťujúcej svätyne.
     
    81
    Halfredsson poslal v strede pola nepresný pas na ľavú stranu Ionitovi, ktorému sa teraz ospravedlňuje. Loptra skončila za postrannou čiarou odkiaľ ju do hry vrátili hráči Lazia, ale ich následná útočná snaha nemala dlhé trvanie, pretože Filip Dordevič, najlepší strelec hostí, bol v ofsajde.
     
    83
    Ofenzívna snaha domácemu celku nevyšla a následne sa Hellas musel brániť proti protiútoku Lazia, ktorého hlavným aktérom bol Antonio Candreva. Zdalo sa, že ten sa odhodlá k strele spoza šestnástky, ale potom sa stiahol na pravé krídlo a sériou spätných prihrávok sa hra vrátila do oblasti stredového kruhu, loptu však mali stále v moci Rimania.
     
    84
    Po nenápadnej akcii po ľavom krídle sa prekľučkoval až na hranicu vápna Nicolás López, ktorý následne vyslal peknú prízemnú strelu na bránu, ale mieril len do náruče pripraveného Marchettiho.
     
    86
    Lazio sa dostalo do útoku, ale na ľavom krídle hostia o loptu prišli, zatiaľ čo sa dnešný duel prehupol do svojej poslednej päťminútovky.
     
    87
    Striedanie v tíme Lazio Rím: z ihriska odchádza Filip Dordevič, prichádza Miroslav Klose.
     
    87
    Jeden z hosťujúcich hráčov sa dopustil faulu poblíž svojho pokutového územia a z veľmi zaujímavej situácie zahrával Emil Halfredsson priamy kop, ale jeho center dokázala defenzíva hostí odvrátiť.
     
    88
    Felipe Anderson sa ocitol na trávniku potom, čo ho tvrdým sklzom atakoval domáci Gustavo Campanharo, ktorý dostal za tento zákrok žltú kartu.
     
    90
    Riadna hracia doba druhého polčasu sa pomaly končí a k nej sa nadstavujú ešte tri minútky.
     
    90+1
    Po centri na ľavé krídlo sa rýchlim šprintom predral pred pokutové územia hostí Gómez Taleb, ktorý následne hľadal spoluhráča a vyslal prízemný pas na hranicu vápna, kde ho však vystihol jeden z hosťujúcich hráčov a Lazio sa dostalo k lopte.
     
    90+2
    Lazio si vybojovalo rohový kop potom, čo loptu zblokoval Alessandro Agostini, ale po Candrevovom centri od rohovej zástavky nehrozilo domácim žiadne nebezpečenstvo.
     
    90+3
    Dnešný duel sa už len viditeľne dohráva a zdá sa, že oba celky sa už uzmieril s remízovým výsledkom.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Do druhého dejstva dnešného futbalového predstavenia vstupovalo Lazio v najtesnejšom vedení, pretože od 42.minúty viedli hostia zásluhou presného zásahu Senada Luliča. V druhom polčase bol Hellas veľmi aktívny a vypýtal si svojou snahou penaltu, pred ktorou inkasoval hosťujúci Luis Cavanda druhú žltú kartu v dnešnom zápase, ktorá znamenala pre neho predčasný odchod pod sprchy. Následne sa z bieleho bodu presadil Luca Toni, ktorý vyrovnal na 1:1

    Do konca zápasu sme už žiadny ďalší gól nevideli a ja sa s Vami konštatovaním, že Hellas Verona a Lazio Rím si po remíze 1:1 delia body, lúčim a prajem príjemný zvyšok dnešného večera. (22:44:46)

    Tomáš Pajerský

    Góly: 69. Toni (pen.) – 42. Lulič

    Karty:   26. Martič (VER), 88. Campanharo (VER) – 22. Onazi (LAZ), 50. Cavanda (LAZ), 77. Biglia (LAZ)   68. Cavanda (LAZ)


    Hellas Verona: Rafael – R. Márquez, A. Agostini, V. Moras, I. Martic, B. Janković, E. Hallfreðsson, P. Tachtsidis, Campanharo, L. Toni, N. López
    Náhradníci: F. Sørensen, J. Saviola, Luna, L. Christodoulopoulos, J. Gómez Taleb, F. Benussi, A. Ioniţă. M. Valoti, D. Brivio, A. González, P. Gollini, Nenê

    Lazio Rím: F. Marchetti – M. Ciani, Ş. Radu, S. de Vrij, L. Cavanda, L. Biglia, A. Candreva, S. Lulić, M. Parolo, O. Onazi, F. Đorđević
    Náhradníci: E. Berisha, E. Braafheid, Felipe Anderson, Ederson, M. Klose, Á. González, Bruno Pereirinha, C. Ledesma, T. Strakosha, D. Novaretti

    Rozhodca: M. Irrati – M. Musolino, V. Fiorito