QPR – Aston Villa 2:0 (kon.)
koniec
Queens Park Rangers
2:0 (1:0)
Aston Villa FC
Pondelok 27.10.2014, 21:00 • Loftus Road, Londýn, Anglicko • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Tak a je dobojované. Z víťazstva sa tešia hráči QPR, ktorí v dnešnom zápase porazili Aston Villu 2:0. O prvý gól sa v 17.minúte postaral Charlie Austin, a ten istý hráč pridal v 68.minúte ďalší presný zásah. QPR sa posúva na 19.miesto, Aston Villa na 15.priečku.

    To je odo mňa všetko. Prajem Vám ešte príjemný večer. (22:50:58)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Dlhou loptou bol hľadaný Benteke, lenže včasným vybehnutím bol pri nej prvý pozorný brankár Green.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Queens Park Rangers: ihrisko opúšťa Fer, jeho miesto zaujme Kranjcar.
     
    90+1
    Nadstavený čas v 2.polčase sú 3 minúty!
     
    90+1
    Stretnutie sa už iba dohráva, čaká sa na záverečný hvizd hlavného rozhodcu. Uvidíme koľko minút ešte pridá.
     
    90
    Traore bol pri rohovej zástavke ťahaný za dres, priamy kop pre QPR bude zrejme rozohraný nakrátko.
     
    89
    Benteke sa odhodlal k strele, no bolo to veľmi nepresné. Nasledovať bude kop od Greenovej brány.
     
    88
    Aston Villa vybojovala rohový kop. Ten už bol aj rozohraný, lenže nič z neho nebolo, pretože domáca obrana poslala loptu do bezpečia.
     
    87
    Striedanie v tíme Queens Park Rangers: ihrisko opúšťa Vargas, jeho miesto zaujme Traore.
     
    85
    Hostia sa dopustili útočného faulu, voľný kop pre QPR.
     
    84
    Dnešné stretnutie sleduje 18439 divákov (VYPREDANÉ)!
     
    83
    Hostia obliehajú pokutové územie domácich, lenže finálna prihrávka zatiaľ neprichádza.
     
    82
    QPR si užíva posledné minúty zápasu, má nahrané, no hostia stále hrozia a Rangeri si budú musieť dávať veľký pozor.
     
    81
    Domáci Austin a hosťujúci Cissokho mali medzi sebou menšiu výmenu názorov. Všetko vyriešil hlavný rozhodca Lee Mason dôrazným dohovorom.

     
    79
    Obrovská šanca hostí! Cleverley sa dostal k odrazenej lopte, ktorú z voleja napálil smerom do domácej brány. Green loptu vyrazil pred seba, kde dobiehal Clark, lenže tiesnený Sandrom nezakončil tak ako chcel, no lopta aj tak smerovala do priestoru brány. Brankár Green sa opäť zneškodnil ďalší pokus. Tak teraz je domáci brankár svojimi fanúšikmi oslavovaný.
     
    78
    Aston Villa teraz vybojovala rohový kop. Ten už bol aj zahraný a Benteke sa dostal k hlavičke, lenže nebolo to vôbec razantné a domáca obrana poslala loptu do bezpečia.
     
    77
    Lowton (Aston Villa) videl za nešetrný zákrok žltú kartu.
     
    76
    Hostia teraz stratili loptu na útočnej polovici ihriska a domáci sa rútia do rýchleho protiútoku.
     
    75
    Tak teraz domáci pohrozili, našťastie pre hosťujúcich fanúšikov sa táto akcia neskončila gólom, za čo môžu ďakovať brankárovi Guzanovi.
     
    73
    Vargas v obrovskej šanci! Tak teraz obrana hostí horí. Vargas dostal výbornú loptu za obranu, kam si perfektne nabehol. Následne sa ocitol sám pre brankárom Guzanom, ktorý ostal na nohách, čo bola jeho výhoda a domáci hráč ho nakoniec trafil. Tak už to mohlo byť rozdielom troch gólov.
     
    72
    Pekný center hostí zprava, lenže teraz sa Cole a Benteke zrazili a lopta skončila mimo Greenovej brány. Dvaja vlastní hráči sa teraz nedohodli a bola z toho celkom komická situácia.
     
    71
    Tak zdá sa, že už o víťazovi je rozhodnuté. Hostia sa za 71.minút nedostali s výnimkou Clarkovej šance, do žiadnej inej a ich až katastrofálna séria bez streleného gólu sa zrejme predĺži po dnešku o ďalších 90 minút.
     
    70
    Dvojité striedanie v tíme Aston Villy: ihrisko opústili , ich miesta zaujali Bent a Cole.
    Austin (VARGAS) - 2:0
     
    68
    Queens Park Rangers dali gól!
    Vargas unikol po pravom krídle, naslepo poslal loptu do pokutového územia, kde našiel spoluhráča CHARLIEHO AUSTINA, ktorý sa z bezprostrednej blízkosti nemýlil. Dvojgólového strelca tentoraz neustrážil Vlaar. Domáci sa dostávajú do dvojgólového vedenia a hostia to teraz budú mať veľmi ťažké.
     
    67
    Hoilett triafa tyčku! Čerstvý Hoilett si naviedol loptu zľava na stred, loptu si hodil na pravačku a jeho technická strela končí na ľavej tyčke bezmocného brankára Guzana. Lopta sa po odraze od žrde odrazila za bránkovú čiaru mimo bránu.
     
    66
    Domáci Vargas bol hľadaný kolmou prihrávkou medzi stopérov, lenže bolo to nepresné a ako prvý bol pri lopte pozorný brankár Guzan.
     
    65
    Ďalší center hosťujúceho Cissokha, lenže bolo to veľmi nízke a domáca obrana poslala loptu do bezpečnej vzdialenosti od Greenovej brány.
     
    64
    Obraz hry sa v posledných minútach vôbec nemení. Hostia tlačia domácich, lenže nevedia sa presadiť. Naopak QPR sa snaží pohroziť z protiútokov, lenže tie im v druhom polčase zatiaľ vôbec nevychádzajú.
     
    63
    Striedanie v tíme Queens Park Rangers: ihrisko opúšťa Zamora, jeho miesto zaujme Hoilett.
     
    62
    Domáci Zamora bol poslaný k zemi, voľný kop pre domácich.
     
    61
    Aston Villa nestrelila gól už vyše 500 minút!
     
    60
    The Villans majú loptu pod kontrolou, prihrávajú si v strede poľa, lenže to k ničomu nevedie.
     
    59
    Weimann (Aston Villa) poslal k zemi Yuna a videl za tento zákrok žltú kartu.
     
    58
    Benteke vybojoval loptu pri postrannej čiare, lenže následne si ju ďaleko predkopol a následne sa dopustil útočného faulu. Lopta pre domácich.
     
    57
    Obrovská šanca hostí! Westwood poslal center priamo na hlavu Bentekeho, lopta sa odrazila k úplne voľnému Clarkovi, ktorému dlho trvalo spracovanie a následne tiesnený mieril mimo bránu! Tak aby táto nevyužitá gólová šanca hostí ešte nemrzela.
     
    56
    Isla sa dopustil nedovoleného zákroku na Bentekeho, priamy kop pre hostí.
     
    55
    Zamora to skúšal po ľavej strane, lenže jeho center bol zblokovaný. Jeho spoluhráči loptu po viacerých súbojoch nevybojovali, pod kontrolou ju majú hráči Aston Villy.
     
    54
    Weimann sa ocitol mimo hry, dnes už po niekoľký-krát. Lopta pre Rangerov.
     
    53
    Agbonlahor dostal loptu do behu od spoluhráča, lenže bolo to príliš dlhé a ako prvý bol pri nej domáci Isla. Lenže na polovici ihriska jeho spoluhráči stratili loptu, a hostia sa tak púšťajú do ďalšej útočnej akcie.
     
    51
    Domáci Yun bol teraz pri postrannej čiare poslaný k zemi, lopta pre QPR.
     
    50
    Francúz Cissokho odcentroval zľava, no bolo to veľmi presné a lopta skončila nad Greenovou bránou. Nasledovať bude kop od domácej svätyne.
     
    49
    Zo strany hostí je to veľmi statické, chýba tam pohyb a hlavne väčšie chcenie vyrovnať.
     
    48
    Domáci sa teraz zmocnili lopty v strede poľa, lenže Zamora zlyhal v rozohrávke, a tak ju majú opäť pod kontrolou hráči Aston Villy.
     
    47
    Hostia sa usadili na útočnej polovici ihriska, snažia sa dostať cez hustý stred poľa, lenže tade cesta nevedie a domáci im to dávajú jasne najavo.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    ŠTATISTIKY PO PRVOM POLČASE

    Držanie lopty: 41% – 59%
    Strely (celkom): 4-8
    Strely (na bránu): 1-4
    Rohové kopy: 2-2
    Fauly: 5-4
    Žlté karty: 0-0
    Červené karty: 0-0
     
    Tak máme za sebou prvý polčas. V ňom si lepšie viedli hráči QPR, ktorí vedú po prvom dejstve 1:0. O jediný presný zásah sa v 17.minúte po sklepnutí Zamoru postaral Charlie Austin. Hostia majú územnú prevahu, viac si prihrávajú, no je to veľmi statické a nevedia sa dostať do vyloženej gólovej šance. The Villans gól nestrelili už vyše 8 hodín, čo je veľmi zlá štatistika zverencov Paula Lamberta.

    2.polčas sa začne približne o 22:03.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Aston Villa to ešte skúša, chce streliť klasický gól do šatne, lenže obrana domácich je veľmi koncentrovaná a pozorná. Hostia k ničomu vážnejšiemu nepúšťa.
     
    45
    Nadstavený čas v 1.polčase sú 2 minúty!
     
    44
    Hostia majú loptu na svojich kopačkách, lenže sú výborne bránení domácimi hráčmi. Tí ich zatiaľ nepustili do žiadnej gólovej šance.
     
    43
    Prvý polčas sa už iba dohráva, čaká sa na hvizd hlavného rozhodcu.
     
    42
    Nakoniec z toho nič nebolo, lenže domáci ostávajú pri lopte a úspešne kombinujú na útočnej polovici ihriska.
     
    41
    V hre sa už pokračuje a jeden z hosťujúcich hráčov sa dopustil nedovoleného zákroku. Domáci budú mať výhodu voľného kopu z celkom zaujímavej pozície.
     
    39
    Benteke sa dostal k strele, lenže nemalo to razanciu a Green si s tým poradil. Weimann je pravdepodobne zranený a po súboji s Ferom a potrebuje ošetriť, hra je na chvíľu prerušená.
     
    38
    Cleverley to skúšal centrom zľava, lenže bolo to veľmi nízke. Následne dostal druhú šancu, lenže skončilo sa to rovnako.
     
    37
    Weimann bol poslaný dopredu Lowtonom, následne odcentroval, lenže opäť bol pri lopte prvý brankár Green. Veľmi spoľahlivý výkon zatiaľ podáva domáci brankár Green, ktorý výborne číta hru.
     
    36
    Loptu majú v moci hostia, prihrávajú si v strede poľa a pomaly sa posúvajú dopredu.
     
    35
    Domáci Isla na pravom krídle, posúva loptu na Sandra, ktorý to skúsil z kroku priamo na Guzanovu bránu, lenže bolo to nepresné. Nasledovať bude kop od hosťujúcej brány.
     
    34
    Cissokho opäť centroval zľava, lopta prepadla cez Bentekeho, lenže dostala sa až k Weimannovi. Jeho strela bola zblokovaná a lopty sa zmocnili domáci hráči, ktorí už vymýšľajú útočnú akciu.
     
    33
    Zamora sa dostal k lopte za obranou hostí, lenže loptu si dobre nespracoval a ako prvý bol pri nej pozorný brankár Guzan.
     
    32
    Lopta už je na opačnej strane, konkrétne ju má Sandro, ktorý po súboji s Westwoodom padá. Hlavný arbiter Lee Mason píska a bude z toho zaujímavá štandartka.
     
    31
    Hosťujúci Weimann sa dostal k hlavičke po centri od spoluhráča zľava, lenže nebolo to príliš razantné a Green s tým nemal problém.
     
    30
    Držanie lopty
    44% – 56%
    Mierna prevaha hostí vyjadrená v číslach.
     
    29
    Tí už kombinujú v útočnej akcii. Cleverley našiel dlhým centrom na ľavom krídle Cissokha, ten z prvej hľadal pred Greenom spoluhráča Bentekeho, lenže ten na to vôbec nebol pripravený a lopta preletela cez celú päťku mimo bránu za bránkovú čiaru. Nasledovať bude kop od domácej brány.
     
    28
    Domáci majú loptu v moci, aktuálne si prihrávajú na útočnej polovici ihriska, lenže je to veľmi statické. Teraz dokonca stratili loptu, snažil sa ju vybojovať Henry, lenže pomáhal si rukami. Voľný kop pre hostí.

     
    27
    Anglický útočník Austin bol opäť hľadaný dlhým centrom, lenže tentoraz to nebolo presné a lopty sa zmocnili hostia. Tí o ňu však hneď aj prišli.
     
    25
    Zamora dostal prihrávku na krídlo, lenže bolo to pridlhé a lopta sa dostala až za postrannú čiaru. Vhadzovanie pre The Villans.
     
    24
    QPR teraz oblieha pokutové územie Aston Villy, lenže nevie sa dostať cez jej pozornú obranu.
     
    23
    Tom Cleverley sa dopustil nedovoleného zákroku vo vzdušnom súboji, lopta pre domácich.
     
    22
    Rangeri kombinujú na útočnej polovici ihriska, snažia sa podržať loptu na svojich kopačkách a upokojiť hru.
     
    21
    Domáci Yun sa odhodlal k strele zo strednej vzdialenosti, lenže lopta smerovala vedľa brány. Padajúci brankár Guzan sa lopty dotkol, a tak bude nasledovať rohový kop.
     
    20
    Hosťujúci Benteke dostal výborný center do pokutového územia, dokázal sa dostať k hlavičke, lenže lopta skončila tesne vedľa pravej tyče domácej brány.
     
    19
    Tak toto je šok pre hostí, ktorí boli jednoznačne lepším tímom, lenže inkasujú ako prví a budú musieť zmazať jednogólové manko.
     
    17
    Queens Park Rangers dali gól!
    Tak po aktivite hostí sa paradoxne ako prví presadili domáci. Dlhý center pred pokutovým územím našiel Zamoru, ten hruďou sklepol CHARLIEMU AUSTINOVI, ktorý sa oprel do lopty. Tá mu jednoznačne sadla a prízemnou strelou k pravej žrdi strieľa úvodný presný zásah. Domáci sa dostávajú do jednogólového vedenia.
    Charlie AUSTIN - 1:0
     
    16
    Sanchez sa odhodlal k strele zo strednej vzdialenosti, loptu trafil z voleja, lenže opäť smerovala iba do stredu domácej brány, kde stál pripravený brankár Green a s týmto pokusom nemal žiaden problém.
     
    15
    Hosťujúci Dunn je zapojený v ďalšej akcii, no je to veľmi nepresné z oboch strán. Hostia majú loptu v moci, no finálna prihrávka zatiaľ neprichádza.
     
    13
    Agbonlahor využil dieru pred stopérmi QPR, naviedol loptu na stred, následne si ju hodil na ľavačku, lenže vystreliť nestihol nakoľko jeden zo stopérov mu šmýkačkou loptu odkopol.
     
    12
    Levy sa teraz usadili na útočnej polovici ihriska a obliehajú pokutové územie domácich. Zatiaľ sú vytláčaní do rohov pozornou obranou Rangerov.
     
    11
    Zápas je poznačený častými stratami lôpt, oba tímy sa striedajú v držaní lopty. Snáď sa to v ďalšom priebehu stretnutia zlepší.
     
    10
    Center domáceho Yuna do pokutového územia nebol vôbec presný, pretože našiel iba rukavice brankára Guzana.
     
    9
    The Villans majú loptu na svojich kopačkách, prihrávajú si v strede poľa a pomaly sa posúvajú dopredu.
     
    8
    Hostia majú loptu v moci a úspešne kombinujú na útočnej polovici ihriska. Nakoniec sa jej zmocnil domáci ľavý obranca Yun, lenže lopta mu odskočila a bude z toho ďalší rohový kop.
     
    7
    Benteke sa predieral cez pokutové územie, lenže predkopol si loptu príliš ďaleko od nôh a následne sa dopustil nedovoleného zákroku, lopta pre Rangerov.
     
    6
    Hosťujúci Benteke vybojoval rohový kop. Ten už bol aj rozohraný nakrátko a následný center Green vyboxoval mimo svojho pokutového územia.
     
    5
    Prvá vážnejšia šanca v zápase! V odrazenej lopte sa na hranici pokutového územia ocitol hosťujúci Westwood, lenže jeho strela z voleja smerovala len do stredu brány, kde stál pozorný brankár Green.
     
    4
    Domáci útočník Austin sa teraz dopustil útočného faulu, voľný kop pre Aston Villu.
     
    3
    Z rohu nakoniec nič nebolo, hostia poslali loptu do bezpečia a aj sa rútili do rýchleho protiútoku, lenže bolo to spomalené a následne o loptu prišli.
     
    2
    Domáci v úvodnej akcii zápasu a bude z toho rohový kop.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -1
    O výkop sa postarajú domáci. Prajem Vám príjemný športový zážitok.
     
    -5
    Hráči už prichádzajú na hraciu plochu. Domáci sa predstavia v modro-bielej kombinácii dresov, hostia v bordovo-modrej.

     
    -35
    Úvodné zostavy:

    Queens Park Rangers: Green – Isla, Dunne, Caulker, Yun – Vargas, Henry, Sandro, Fer – Zamora, Austin
    Náhradníci: Ferdinand, Hill, Hoilett, Kranjcar, Murphy, Phillips, Traore
    Manažér: Harry Redknapp

    Aston Villa FC: Guzan – Lowton, Vlaar, Clark, Cissokho – Cleverley, Westwood, Sanchez – Weimann, Benteke, Agbonlahor
    Náhradníci: Bacuna, Bent, Cole, Given, N'Zogbia, Okore, Richardson
    Manažér: Paul Lambert

    Rozhodca: Lee Mason – Bennett, McDonough – Jones.
     
    Vítam Vás pri sledovaní zápasu 9.kola Premier League medzi Queens Park Rangers a Aston Villa FC. Z tohto zápasu vám prinesieme v textovej forme akcie, štatistiky, zaujímavosti a v grafickej forme GIF obrázky.
    __________________________________________

    Queens Park Rangers
    Zverenci Harryho Redknappa to v tomto ročníku Premier League nemajú rozohrané vôbec dobre. Po 8 kolách sa nachádzajú na nelichotivom poslednom 20.mieste, keď získali 4 body za 1 víťazstvo, 1 remízu a 6 prehier. Naposledy sa predstavili na domácej pôde. kde privítali slávnejší Liverpool FC. O úvodný presný zásah sa postaral až v 67.minúte domáci Dunne, lenže bol z toho vlastný gól. Diváci na Loftus Road hnali svojich miláčikov do vyrovnania a tým sa to nakoniec podarilo, a to v 87.minúte zásluhou Vargasa. Mnohí ľudia čo zápas sledovali, či už priamo na štadióne alebo pri televíznych obrazovkách, by si mysleli, že už sa nič vážnejšie nestane, lenže stal sa opak. Hostí poslal v 90.minúte znova do vedenia Coutinho, lenže v druhej minúte nadstaveného času znova vyrovnal Vargas. Ešte stále to však nebolo všetko. Bodku za stretnutím dal domáci stopér Caulker, ktorý si strelil vlastný gól, a tak si Liverpool odniesol vydreté 3 body. Medzi najlepších hráčov domácich patrili jednoznačne strelec dvoch gólov Vargas a stredopoliar Fer.

    Posledné zápasy
    19.10.2014 QPR – Liverpool 2:3
    05.10.2014 West Ham – QPR 2:0
    27.09.2014 Southampton – QPR 2:1
    20.09.2014 QPR – Stoke City 2:2
    14.09.2014 Manchester United – QPR 4.0

    Predpokladaná zostava: Green – Onuoha (štart otázny pre zranenie), Caulker, Ferdinand, Suk-Young – Isla, Sandro (štart otázny pre zranenie), Henry, Fer – Vargas, Zamora
    Absencie: Faurlin, Mutch, Barton
    Najlepší strelec: Charlie Austin/Eduardo Vargas – 2 góly
    __________________________________________

    Aston Villa FC
    Tím okolo Paula Lamberta bude mať v tejto sezóne zrejme jasný cieľ – záchrana. Po 8 odohraných zápasoch patrí Aston Ville 15.priečka, keď má na svojom konte 10 bodov za 3 výhry, 1 remízu a 4 prehry. V ich poslednom zápase sa predstavila na horúcej pôde Evertonu. Domáci mali od začiatku navrch, mali územnú prevahu, vyšší počet striel, a to sa odrazilo aj na výsledku. O úvodný gól sa v 18.minúte postaral Jagielka po prihrávke od Bainesa. Krátko po zmene strán pridal druhý gól Belgický reprezentant Lukaku, no a definitívu skóre dal v 76.minúte Coleman. Výkonom z hosťujúcich radov vynikal najmä Cleverley, naopak zápas celkom nevyšiel Americkému brankárovi Guzanovi.

    Posledné zápasy
    18.10.2014 Everton – Aston Villa 3:0
    04.10.2014 Aston Villa – Manchester City 0.2
    27.09.2014 Chelsea – Aston Villa 3:0
    20.09.2014 Aston Villa – Arsenal 0:3
    13.09.2014 Liverpool – Aston Villa 0:1

    Predpokladaná zostava: Guzan – Hutton, Vlaar, Senderos, Cissokho – Cleverley, Westwood, Sánchez – Weimann, Benteke, Agbonlahor
    Absencie: Kozák, Delph, Senderos, Baker
    Najlepší strelec: Gabriel Agbonlahor/Andreas Weimann – 2 góly
    __________________________________________

    Vzájomné zápasy
    16.03.2014 Aston Villa – QPR 3:2
    01.12.2012 QPR – Aston Villa 1:1
    01.02.2012 Aston Villa – QPR 2:2
    25.09.2011 QPR – Aston Villa 1:1
    24.09.2008 Aston Villa – QPR 0:1

    Postavenie v tabuľke
    15. Aston Villa 3-1-4 4:12 10
    20. QPR 1-1-6 6:18 4

    Zaujímavosti
    QPR prehralo 9 z posledných 11 zápasov v Premier League.
    Aston Villa prehrala 8 z posledných 10 vonkajších zápasov v najvyššej anglickej súťaži.
    The Villans nestrelili ligový gól už 441 minút.
    Queens Park Rangers dostalo aspoň 2 góly v posledných 5 ligových zápasoch.

    Loftus Road
    Dnešné stretnutie sa odohrá na Loftus Road, ktorého kapacita je 18439 miest.


    Stávkové kandelárie
    Na víťazstvo domácich sa kurz pohybuje na hranici 2.30, na remízu okolo 3.20 a na výhru hostí približne 3.23.

    Môj tip: 2:1
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Marek Farkaš

    Góly: 17. Austin (Zamora), 68. Austin (Vargas)

    Karty:   59. Weimann (AST), 77. Lowton (AST)


    Queens Park Rangers: Green – Isla, Dunne, Caulker, Yun – Vargas (87.Traore), Henry, Sandro, Fer (90+2.Kranjcar) – Zamora (63.Hoilett), Austin
    Náhradníci: Ferdinand, Hill, Hoilett, Kranjcar, Murphy, Phillips, Traore
    Manažér: Harry Redknapp

    Aston Villa FC: Guzan – Lowton, Vlaar, Clark, Cissokho – Weimann (70.Bent), Westwood (70.Cole), Sanchez, Cleverley – Benteke, Agbonlahor
    Náhradníci: Bacuna, Bent, Cole, Given, N'Zogbia, Okore, Richardson
    Manažér: Paul Lambert

    Rozhodca: Lee Mason – Bennett, McDonough – Jones

    Diváci: 18439