Chomutov – Benátky n/J 6:1 (kon.) | Kadaň – Havířov 2:1 (2:1 po s.n.) | Třebíč – Jihlava 2:1 (kon.)
Ústí n/L – Most 3:2 (1:0 po s.n.) | Šumperk – Prostějov 5:4 (po pr.) | Havlíčkův Brod – Litoměřice 1:3 (kon.)
koniec
BK Havlíčkův Brod
1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
HC Stadion Litoměřice
cz Pondelok 27.10.2014, 18:00 • ZS Kotlina • 1. liga (ČR)
Partner:
     
    57:38
    Hosté si sami komplikují poklidný závěr zápasu. Na trestné lavici už sedí Adam Chlapík (LTM) za držení protihráče. Hraje se 4 na 4.
     
    56:52
    Matěj Beran (HBR) v podstatě odsoudil svůj tým takřka s neochvějnou jistotou k další porážce, jež Rebelům nepřinese ani jeden bod. Dostal 2 minuty za faul loktem, navíc si vykoledoval osobní trest na 10 minut za nesportovní chování a za stejný prohřešek i do konce zápasu. Při odjezdu z ledové plochy vztekle flákl s dvířkami od ledové plochy, ale zlobit se zřejmě může jen sám na sebe.
     
    55:03
    Ještě ale není konec. Za katr rozhodčí poslal Martina Ondráčka (LTM), který se proti hokejovým regulím provinil hákováním.
     
    51:59
    Dominik Málek (LTM) ještě dává Rebelům jiskřičku naděje. Provinil se nedovoleným bráněním.
    V. BÍLEK - 1:3
     
    50:14
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    A je vymalování, Havlíčkův Brod nabírá po dalším inkasovaném gólu při oslabení dvoubrankovou ztrátu a jeho vidina bodového zisku se opět rozplývá kdesi v dálce! Elitní útočné komando Severočechů teď dokonale vyšachovalo havlíčkobrodskou obranou trojici a VÍTĚZSLAV BÍLEK potvrdil roli nejlepšího litoměřického střelce, když z mírného úhlu na levé straně poslal kotouč neomylně ke vzdálenější tyčce! Asistence: Jaroslav Kalla, Jiří Rys.
     
    49:25
    Hosté okamžitě rozjeli svůj přesilovkový kolotoč a bez přípravy v mohutném nápřahu na modré čáře vypustil jedovatý projektil Jakub Šulc. Jeho gólová střela skončila na fantastickém semaforu gólmana Svobody!
     
    49:00
    Stejná situace jako v první třetině. Kotouč vyhodil z ledové plochy Dominik Boháč (HBR) a inkasoval 2 minuty za zdržování hry. Stadion si zahraje 1 minutu a 36 sekund 5 na 3 a má velkou šanci přiblížit se tříbodovému zisku ještě více.
     
    48:36
    To je opravdu neuvěřitelné. Další faul z kategorie naprosto zbytečných posílá Rebely do oslabení. Za bránou gólmana Krále se provinil krosčekem Matěj Beran (HBR) a upřímně nechápu, na co si teď u hlavního rozhodčího při odjezdu na lavici hanby stěžuje.
    ONDRÁČEK - 1:2
     
    46:07
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    V Kotlině je ticho jako na hřbitově, Kališníci se z ničeho nic znovu ujímají nejtěsnějšího vedení! Od modré čáry vypálil MARTIN ONDRÁČEK, a i když to vypadalo, že puk by se měl stát pro gólmana Svobodu snadnou kořistí prolétl mladému muži s maskou, který si vybral v nejhorší možný moment slabou chvilku, mezi rukou a tělem! Bez asistence.
     
    45:31
    Tak to je obrovská škoda pro havlíčkobrodské barvy, které mohl poslat do těsného vedení Roman Maliník, jenže zblízka v mírném úhlu na pravé straně minul bránu!
     
    44:45
    Naopak, mohlo udeřit při přesilovce domácích na jejich straně! Jiří Rys se tlačil za havlíčkobrodskou obranu, ale mezi kruhy mu utekl puk z hole!
     
    43:58
    Zbytečného vyloučení se dopustili i Kališníci. Bývalý hráč Havlíčkova Brodu Martin Ondráček (LTM) v blízkosti útočné modré čáry přidržel protihráče.
    KUCHLER - 1:1
     
    43:15
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Havlíčkobrodská Kotlina se konečně může naplno radovat, Rebelové prolomili své střelecké trápení a srovnávají se soupeřem krok! Litoměřická obrana zaspala, když nahrávka Tomáše Rouska propadla mezi hostujícími zadáky na rozjetého JIŘÍHO KUCHLERA, který si sjel co nejblíže brankovišti a z mírného úhlu na levé straně nedal svižnou a přesnou střelou pod horní tyčku brankáři Královi žádnou šanci! Asistence: Tomáš Rousek, Roman Maliník.
     
    41:41
    Obrovský zmatek před litoměřickým brankovištěm domácí nevyužili k vyrovnání! Gólman Král vyrazil ránu od modré čáry a Rebelové se hnali k nebezpečným dorážkám zblízka, ale nikdo z nich nedopravil kotouč do odkryté klece!
     
    39:45
    Ještě tu máme přesilovku pro brodský soubor. V pravém kruhu litoměřického pásma se dopustil hákování Angel Krstev (LTM).
    A. CHLAPÍK - 0:1
     
    36:53
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Troufám si říct, že zbytečně vyloučený Roman Přikryl dostane na střídačce od trenérů pořádně vynadáno, protože hosté přesilovku bleskově využívají! Radek Míka posunul puk do levého kruhu na Martina Nováka, který obstřelil hradbu těl v předbrankovém prostoru a našel v protějším kruhu volného ADAMA CHLAPÍKA, jenž si nikým nerušený srovnal puk na hůl a krásnou střelou propálil gólmana Svobodu! Asistence: Martin Novák, Radek Míka.
     
    36:11
    Ne, disciplína skutečně není věc, která by havlíčkobrodské hokejisty zdobila. Naprosto hloupý faul předvedl v útočném pásmu Roman Přikryl (HBR), který svého soupeře evidentně hákoval.
     
    35:29
    David Pavlíček tvrdě vypálil z prostoru pravého kruhu, kde byl úplně sám, ale zasáhl jen masku gólmana Krále! Vzápětí neuspěl ani od modré čáry, puk skončil v lapačce!
     
    34:26
    Pozor, teď se Stadionu rýsovala slibná útočná akce! Při přečíslení 2 na 1 se dostal k puku Vítězslav Bílek, jenže zblízka nedokázal překonat přesunujícího se gólmana Svobodu!
     
    34:04
    S vyloučeními se nám teď doslova roztrhl pytel, rozhodčí jsou v posledních minutách v hlavních rolích. Hosté špatně vystřídali a obdrželi dvouminutový trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Na lavici hanby zamířil Adam Chlapík (LTM).
     
    33:20
    Hodně rušno teď bylo před gólmanem Svobodou, kam se hosté usilovně tlačili. Nakonec však nedokázali přesně zakončit z vyložené pozice!
     
    33:00
    Kališníci se vrátili do blízkosti gólmana Svobody, a i když je Havlíčkobrodští k zakončení nepustili, je tu další litoměřická přesilovka. Daniel Kolář (HBR) zasáhl protihráče do obličeje vysokou holí.
     
    29:25
    Tak to je hodně nepříjemné. Havlíčkobrodská družina se bránila velmi dobře, jenže Ján Sýkora (HBR) obdržel 2 minuty za zdržování hry a domácí jdou do tří.
     
    28:11
    Kališníci se usadili v útočném pásmu a za svou aktivitu byli odměněni přesilou hrou. Do hokejového vězení byl na 2 minuty vykázán Martin Janáček (HBR) za vražení na hrazení.
     
    21:19
    Při souboji v rohu litoměřického pásma to s důrazem přehnal Angel Krstev (LTM), jenž usedá na lavici hanby kvůli hákování. Brodští fanoušci chtějí gól.
     
    19:06
    Jan Schleiss se ocitl v příznivé střelecké pozici v mírném úhlu na levé straně, jenže ani on nezamířil přesně a tři červené tyče gólmana Krále minul!
     
    17:00
    Roman Maliník se objevil úplně sám v dobré palebné pozici před brankovištěm, ale nesešteloval si dobře mířidla a vypálil nepřesně!
     
    14:40
    Zdeněk Doležal teď nebezpečně zahrozil, když mu do´přála brodská obrana až moc volného prostoru. Zblízka však ztroskotal na Svobodových betonech!
     
    11:03
    Šimon Antončík (LTM) obdržel 2 minuty za hákování. Pomohl si nedovoleným zákrokem proti Matějovi Beranovi, jenž se uvolňoval před brankovištěm.
     
    08:39
    Po sérii nahrávek pálil z mírného úhlu na levé straně úplně volný Václav Tomek, ale nastřelil jen brankáře Krále. Kotouč se odrazil před brankoviště, ale v nepřehledné skrumáži byli silnější hosté, kteří uhasili počínající požár!
     
    05:07
    Václav Tomek přebral puk v útočném pásmu, rozjel se podél levého mantinelu a z mírného úhlu vypálil, ale o kousek minul vzdálenější tyčku!

    Ladislav Vácha

    Góly a asistencie: 44. Kuchler (Rousek, Maliník) – 37. A. Chlapík (M. Novák, Míka), 47. Ondráček, 51. Bílek (Kalla, Rys)


    BK Havlíčkův Brod: R. Svoboda (Polívka) – Jaroměřský, Pavlíček, Kotaška, Sklenička, Kolář, Boháč, Zítka, Janáček "A" – Maliník "C", Kuchler, Rousek – Babka, Heřman, Tomek – Beran, Schleiss, Sýkora – Chlubna, Přikryl, Milfait.
    HC Stadion Litoměřice: Král (Přikryl) – Šulc "A", Krstev, Míka "A", Mikliš, Špelda, Hrbas, Málek – Bílek, Kalla, Rys – M. Novák "C", Švagrovský, A. Chlapík – Procházka, Dvořáček, Volek – Z. Doležal, Antončík, Ondráček – Schwamberger.

    Rozhodca: Martin Horinek – Jakub Štětina, Daniel Reich

    Diváci: 421