CSKA Moskva – Metallurg Magnitogorsk 1:2 (kon.)
koniec
CSKA Moskva
1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Metallurg Magnitogorsk
Sobota 25.10.2014, 15:00 • CSKA Ice Place, Moskva • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:20
    Stanislav Galimov poslal do hry šiesteho korčuliara. CSKA začína svoj záverečný zúfalý nápor!
     
    56:08
    Početná prevaha Metallurgu sa však veľmi rýchlo skončila. Fauloval totiž aj český center prvého útoku hostí Jan Kovář.
     
    55:22
    Jevgenij Arťjuchin sa cez ruku natlačil až pred Košečkina, ktorého podľa názoru arbitrov fauloval, aj keď sa nám to zdá byť trošku pritiahnuté za vlasy. Každopádne, presilovka pre Magnitku.
     
    54:30
    Alexander Radulov dostal od defenzívy Magnitky až príliš veľa priestoru, ktorý využil na natlačenie sa do šance. Ruský ostrostrelec zakončoval po prehodení puku na backhand, no Košečkin bol pozorný.
     
    51:40
    Jevgenij Kosov sa krásnym manévrom odpútal od mantinelu a zároveň zbavil dvojice protihráčov. Z ostrého uhlu potom nepríjemne zakončil, no Galimov dokázal zakročiť, a to aj napriek tomu, že cez hradbu tiel pred sebou toho veľa nevidel.
     
    46:27
    Prochorkin sa dostal k puku okamžite po vyhratom buly a nahodil ho smerom na Koščkinovu svätyňu, ktorému clonil vo výhľade obor Arťjuchin. Aj napriek tomu si brankár Magnitky dokázal poradiť.
    Jevgenij TIMKIN - 1:2
     
    43:03
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Jeden z bekov CSKA odišiel na hráčsku lavicu, nechal na modrej čiare úplne voľného JEVGENIJHO TIMKINA, ktorý si hokejkou zaklepal o puk, ktorý mu krásnou kolmicou posunul Chris Lee a TIMKIN zoči-voči Galimovovi uspel a prekonal ho presne mierenou strelou, po ktorej sa puk obtrel o ľavú tyč domácej svätyne! Asistencie: Chris Lee, Bogdan Potechin.
     
    34:52
    Jan Kováŕ musel odísť na po faule vo vlastnej obrannej tretine na trestnú lavicu. Presilovka pre CSKA Moskva, ktoré tak má možnosť prinavrátiť si vedenie.
     
    34:00
    No, tak Metallurg poriadne ožíva a v tejto fáze je lepším tímom. Vladimir Kamenev dostal ideálnu puk na kruhy, odkiaľ sa parádne oprel do puku a Stanislav Galimov vytiahol nádherný zákrok pravým betónom!
     
    32:45
    Razom mohol nabrať dnešný zápas diametrálne odlišný vývoj. Domáci prepadli v útočnom pásme, Potechin krásnou prihrávkou vysunul do samostatného nájazdu Denisa Zaripova, ktorý mohol behom niekoľkých desiatok sekúnd otočiť vývoj zápase na stranu Magnitky, no v mikro-súboji so Stanislavom Galimovom tentoraz neuspel a puk poslal len do jeho vyrážačky!
    Denis ZARIPOV - 1:1
     
    31:51
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Túto presilovku už dokázali hokejisti Magnitogorsku využiť a Arťjuchina po necelej minúte vyháňajú z lavice hanby. Jan Kovář posunul puk na pravý kruh DENISOVI ZARIPOVOVI. Už to vyzeralo tak, že hviezdy útočník Magnitky príliš špekuluje a ideálny momente na strelu preváhal, no ZARIPOV si počkal na pohyb obrancov pred ním a následnou strelou švihom k bližšej žrdi Galimova to trafil náramne. Asistencia: Ján Kovář.
     
    31:12
    Jevgenij Arťjuchin sa nevyvaroval nedovolenému zákroku. Ďalšia presilovka pre Metallurg, ktorý tak má opäť možnosť na vyrovnanie.
     
    28:30
    Bombu Chrisa Leeho od modrej čiary dokázal ešte tesne pred Galimovom jemne tečovať Francis Pare. Puk mieril medzi betóny Stanislava Galimova, ktorý ich však prilepil k sebe a úspešne zakročil.
     
    27:00
    Francis Pare našiel skvelom prihrávkou v ešte lepšej streleckej parkete Denisa Platonova, ktorý zakončil z prvej, no len do hrude pripraveného Stanislava Galimova. Ten si poradil i s následnými dorážkami.
     
    24:30
    Grigorenko si urobil miesto pred bránkoviskom hostí, kde dostal spoza brány prihrávku od Radulova. Grigorenko zakončil bez prípravy, no Košečkin podržal svoj tím!
     
    24:10
    Presilovka pre CSKA po seknutí Jevgenijho Grigorenka, ktoré pozornosti arbitrom neuniklo.
     
    19:34
    Chris Lee v záverečnej minúte prvej tretiny oslabil svoj tím. CSKA môže dohrať tretinu v početnej prevahe o jedného hráča.
     
    19:20
    O niekoľko sekúnd neskôr sa už Prochorkin dostal k puku v dobrej streleckej pozícii. Snažil sa ho upratať k pravej žrdi, no Košečkin bol reflexívnym zákrokom proti druhému gólu vo svojej sieti.
     
    17:15
    V týchto fázach prvej tretiny CSKA Moskva svojho súpera doslova ničí. Jevgenij Arťjuchin sa na modrej čiare zbavil svojho strážcu, dostal sa s Žafrajovom do prečíslenia, ktorému prenechal puk a útočník tretej lajny donútil Košečkina k zákroku betónom!
     
    14:40
    Jevgenij Arťuchin si predĺžil striedanie, čo mu v tejto situácii tréneri rozhodne vyčítať nebudú, pretože vymyslel výbornú prihrávku na Igora Grigorenka, ktorý v dobrej streleckej parkete prestrelil!
     
    14:00
    Po peknej kombinácii štvrtej útočnej lajny CSKA zakončoval z vcelku dobrej streleckej pozície Iľja Nikulin. Košečkin bol na svojom mieste a puk vyrazil.
     
    12:10
    Alexander Radulov vletel z trestnej lavice späť na ľadovú plochu ako víchor, ukradol puk hosťom na modrej čiare a pre Metallurg to mohlo dopadnúť zle-nedobre. Košečkin bol vytiahnutý z brány, no gólom sa táto situácia napokon neskončila. Igor Grigorenko totiž preváhal ideálny moment na prihrávku.
     
    09:47
    Magnitogorsk si svojou aktivitou v útočnom pásme vypýtal presilovú hru. Na trestnú lavicu odišiel Alexander Radulov za hákovanie.
     
    07:30
    Francis Pare krásnou prihrávkou puk predložil puk ku vzdialenejšej tyčke Jevgenijmu Kosovovi, ktorému to na čepeľ nesadlo úplne ideálne. Puk síce prešiel popod Galimovov betón a krížom cez celé bránkovisko, no medzi tri tyče sa tesne nevošiel!
    Jan MURŠAK - 1:0
     
    04:54
    CSKA Moska dala gól!
    Moskovčanom sa podarilo presilovú hru využiť a ujať sa vedenia. So strelou Radulova bez prípravy si ešte dokázal Košečkin poradiť, no puk vyrazil len na opačný kruh k JANOVI MURŠAKOVI, ktorý sa rozhodne chcel do tej strely oprieť lepšie, no napokon to stačilo na gól, ktorý Košečkin inkasoval medzi svoje betóny. Asistencie: Alexander Radulov, Bogdan Kiselevič.
     
    03:31
    Jevgenij Grigorenko si odišiel posedieť na trestnú lavicu za oplácanie.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 5. Jan Muršak (Alexander Radulov, Bogdan Kiselevič) – 32. Denis Zaripov (Jan Kovář), 44. Jevgenij Timkin (Chris Lee, Bogdan Potechin)


    CSKA Moskva: Galimov (Lalende) – Denisov, Bondarev, Mišarin, Zaitsev, Nuamenkov, Kiselevič, Panin – Radulov, Da Costa, Muršak, Prochorkin, Mamin, Kvartalnov, Arťjuchin, Grigorenko, Žarkov, Žafrajov, Nikulin, Andronov, Telegin.
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Pechurskij) – Lee, Antipin, Malenkich, Batjiršin, Birjukov, Tereščenko, Chabarov – Kovář, Zaripov, Pare, Kaletkin, Timkin, Platonov, Jakutsenja, Osala, Junkov, Potechin, Kosov, Kamenev.

    Rozhodca: Bulanov, Olenin – Lazarev, Sjusejev

    Diváci: 5600