Olympiakos – Juventus 1:0 (kon.) | Atlético Madrid – Malmö 5:0 (kon.) | Liverpool – Real Madrid 0:3 (kon.)
Razgrad – Bazilej 1:0 (kon.) | Monaco – Benfica 0:0 (kon.) | Leverkusen – Zenit 2:0 (kon.)
Anderlecht – Arsenal 1:2 (kon.) | Galatasaray – Dortmund 0:4 (kon.)
koniec
AS Monaco
0:0 (0:0)
Benfica Lisabon
Streda 22.10.2014, 20:45 • Stade Louis II. • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované, Monaco a Lisabon sa dnes o body podelia, ani v druhom polčase sme sa totiž gólu nedočkali, aj napriek tomu že obidva tímy mali k tomu naozaj blízko.

    Po dneskajšku Monaco na čele skupiny nahradí Bayer Leverkusen, ktorý doma zdolal Zenit Petrohrad. Benfica aj naďalej zostáva s jediným bodom posledná.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok večera. (22:42:54)

     
    90+5
    Hostia presunuli hru na súperovu polovicu, tam sa snažia udržať loptu čo najdlhší čas, následne si loptu skúsene podržal Salvio, toho rukami k zemi stiahol Ferreira Carrasco, píska sa faul a domáci hráč navyše neujde kartovému trestu.
     
    90+4
    Zo šestnástky loptu nedôrazne odkopol André Almeida, čo sa mu takmer vypomstilo, svoju chybu ale v zápätí napravil a strelu Martiala zablokoval.
     
    90+3
    Benfica sa aspoň na chvíľu oslobodila, domáci hráči sa musia znova nanovo sformovať, čo im zaberie nejakú tú sekundu.
     
    90+2
    Obrovská šanca pre Monaco! Po rohovom kope sa k zakončeniu hlavou bližšie k vzdialenejšej tyči dostal Raggi, ale ani on nemieril presne a loptu poslal centimetre od ľavej tyče!
     
    90+2
    Ďalší zákrok domácej obrany, tentoraz na roh odvrátil Eliseu.
     
    90+1
    Hráči Monaca priamy kop doslova pokazili, nacvičený signál im vôbec nevyšiel, Kurzawa sa ešte snažil vrátiť loptu pred bránu z ľavého krídla, do bezpečia ju ale poslali hostia.
     
    90+1
    Medzitým sme získali údaj o nadstavenom čase, hrať sa bude navyše 5 minút.
     
    90
    Teraz sa to však môže zmeniť, striedajúci Samaris pred vlastnou šestnástkou poslal k zemi Carrasca a Monaco získava priamy kop z takmer ideálnej pozície.
     
    89
    Teraz sa im podarilo dlhšie podržať loptu v strednej časti ihriska a tak Lisabon stále drží nádej na jeden bodík za remízu.
     
    88
    Lisabončanom sa stále darí udržať súpera na uzde, hráči podávajú obetavý výkon, hádžu sa do striel, pri prvej možnosti odkopávajú loptu ďaleko od brány.
     
    87
    Hostia sa ubránili a pri prerušení hry využívajú posledné striedanie v zápase, do hry naskočí Samaris, ktorý vystrieda Péreza.
     
    86
    Fabinho následne pred bránu posielal prudký center, ten sa odrazil len na kopačky Toulalana, ktorý vystrelil poriadnu bombu, ktorá sa obtrela o rukavice brankára hostí, takže Monca bude mať k dispozícii roh. Lopta by totiž aj bez kontaktu s brankárom letela ponad bránu.
     
    85
    Až teraz mali domáci hráči k dispozícii priamy kop, ktorý najprv vyboxoval Artur Moraes, následná dorážka z prvej Kondogbiovi nevyšla, pretože sa pri strele pošmykol a bránu prestrelil.
     
    84
    Neúspešné dobývanie portugalskej brány pokračuje, Lisabončania úplne uzavreli priestor pred svojim pokutový územím a nedovolia súperovi dostať sa na dostrel brány.
     
    82
    Monaco využíva posledné striedanie v zápase, zápas predčasne končí pre Joãa Moutinha, na cca 10 minút si zahrá Bernardo Silva.
     
    81
    Monaco sa tlačí dopredu, Lisabon však uzavrel priestor pred vlastnou šestnástkou, zrejme sa dočkáme výhradne defenzívnej hry s pokusmi o protiútoky.

    Andrej Marienka

    Góly:

    Karty:   71. Carvalho (MNC), 78. Kurzawa (MNC), 90+5. Carrasco (MNC) – 9. Eliseu (BEN), 26. López (BEN), 36. Salvio (BEN)   75. López (BEN)


    AS Monaco: Subašić – Kurzawa, Ricardo Carvalho, Raggi, Fabinho – Kondogbia, Toulalan, João Moutinho – Ocampos, Berbatov, Dirar
    Náhradníci: Stekelenburg – Wallace, Ferreira Carrasco, Echiejile, Bakayoko, Bernardo Silva, Martial

    Benfica Lisabon: Artur Moraes – Eliseu, López, Luisão, Pereira – Gaitán, Pérez, André Almeida, Salvio – Talisca – Lima
    Náhradníci: Paulo Lopes – Bebé, Samaris, César, Goncalo Guedes, Derley, Pizzi

    Rozhodca: Marciniak – Sokolnicki, Listkiewicz (všetci POL)