QPR – Liverpool 2:3 (kon.) | Stoke City – Swansea 2:1 (kon.)
koniec
Stoke City FC
2:1 (1:1)
Swansea City
Nedeľa 19.10.2014, 17:00 • Britannia Stadium (Stoke-on-Trent) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90
    Steven N´Zonzi v závere inkasuje žltú kartu, keď nedovolene zozadu zastavuje unikajúceho Jeffersona Montera.
     
    86
    Gylfiho Sigurdssona už v druhej časti tak vidieť nebolo. V závere tak opúšťa hraciu plochu, prichádza ďalší útočník Marvin Emnes.
    Walters (PIETERS) - 2:1
     
    76
    Stoke City FC dalo gól!
    Mark Hughes si môže mädliť ruky, jeho žolík JONATHAN WALTERS sa stará o otočenie výsledku z 0:1 na 2:1. Prvým vinníkom na strne hostí bol Angel Rangel, ktorý rozohral presne na kopačku Charlieho Adama. Ten rozohral pred vápno na Croucha, ktorý pätou uvoľnil do šance Erika Pietersa. Ten presne odcentroval presne do priestoru Jona Waltersa, ktorý sa odpútal od Fernándeza a milimetrovou hlavičkou k pravej žrdi pridáva druhý gól Hrnčiarov!
     
    75
    Po troch domácich hráčoch tu máme prvý trest i na strane Walesanov. Nedovoleným zákrokom zozadu na N´Zonziho sa previnil Bony Wilfried.
     
    73
    Na hraciu plochu sa dostáva hrdina viacerých zápasov minulej sezóny Oussama Assaidi. Ihrisko opúšťa doráňaný Victor Moses.
     
    67
    Veľká gólová príležitosť sa ale po štandardnej situácii zrodila i na druhej strane. Od pravej postrannej čiary centroval z voného kopu Gylfi Sigurdsson, ktorý posielal loptu na zadnú žrď. Tam skákal najvyššie nedávno prichádzajúci Gomis, ktorý sklepol loptu pod seba pre Kiho. Ten sa odpútal od Adama a prudko vystrelil. Kórejskému stredopoliarovi sa podarilo prekonať i Beogiča, no na čiare ho dokázal zastúpiť stopér Marc Wilson.
     
    66
    Dvojstriedanie na druhej strane. Ihrisko opúšťa Nathan Dyer a Tom Carroll, ktorých na hracej ploche nahradí dvojica Gomis a Montero.
     
    65
    Peter Crouch mohol dokonať obrat domáceho Stoke City, ale zatiaľ sa tak ešte nedeje. Rohový kop z ľavej strany rozohrával tradičný exekútor Charlie Adam. Prudký center na bližšej žrdi podskočil Jonathan Walters, ktorý ale dokázal loptu zľahka pohladiť. K poriadnej koncovke sa na zadnej tyčí dostal až obrovitý anglický útočník, ktorý z troch metrov ale hlavičkuje bránený tesne nad. Lukasz Fabianski mal teraz poriadnu dávku šťastia.
     
    62
    Odchádza i tvorca domácej hry, stredopoliar Stephen Ireland. Na jeho mieste defenzívnejšie ladený Američan Geoff Cameron.
     
    61
    Mark Hughes po hodine hry strieda, keď ihrisko podľa očakávaní opustí Mame Biram Diouf. Na jeho miesto naskakuje Jonathan Walters.
     
    56
    Stoke City rozohralo priamy kop veľmi šikovne, keď Charlie Adam preukázal svoj kreatívny inštinkt. Loptu po zemi zakrútil povedľa hosťujúci múr. Loptu pred Crouchom ešte stihol odvrátiť stopér Federico Fernndez, no guľatý nezmysel sa dostal len k Philo Bardsleymu, ktorý sa oprel do lopty z hranice šestnástky. Škótova bomba vyletela spoza Carrolla, no napokon letela len nejaký meter alebo dva nad bránku Lukasza Fabianskeho. Na Brittania Stadium stále patový stav.
     
    45+1
    V úvode nadstaveného času zaznamenávame tretiu žltú kartu na strane domácich, ktorej adresátom je Phil Bardsley, ktorý sa dopustil útočného faulu.
    ADAM - 1:1
     
    43
    Stoke City FC dalo gól!
    Na druhej strane si zodpovednosť na svoje bedrá prevzal CHARLIE ADAM, ktorý sa taktiež nemýlil. Lukasz Fabianski síce narozdiel od svojho kolegu dokázal vystihnúť smer strely, no na dokonale umiestnenú Škótovu ľavačku si ani len nesiahol. Lopta smerovala presne do pravého dolného rohu, na Britannia Stadium začíname odznovu!
     
    42
    No ale pozor! Pokutový kop sa bude kopať i na druhej strane! Ángel Rangerl na pravej strane nestíhal rýchlonohému Victorovi Mosesovi, ktorého v zápätí zatiahol za dres, čo nigerijský krídelník využil na teatrálny pád v šestnástke. Michael Oliver mu skočil na špek a ukázal na biely bod!
     
    35
    Mame Biram Diouf teraz hodne divoko zašiel do rozohrávajúceho Fernándeza, ktorého nepríjemne zasiahol do členka. Oliver musel znovu tasiť.
    BONY - 0:1
     
    34
    Swansea dala gól!
    Loptu si na biely bod postavil sám faulovaný BONY WILFRIED, ktorý nedal Begovičovi ani najmenšiu šancu. Bosenský gólman šiel po svojej ľavej ruke, no lopta smerovala presne do jeho protismeru. Útočník z Pobrežia Slonoviny s prehľadom premieňa, hostia sa ujímajú vedenia.
     
    33
    Michael Oliver teraz z ničoho nič ukazuje na biely bod! Ryan Shawcross si v pri bránení rohového kopu až príliš dôrazne pridržiaval Bonyho Wilfrieda, ktorý sa následne porúčal k zemi. Oliver na okamih zaváhal, ale napokon predsa zapískal a ukázal smerom do stredu domácej šestnástky. Mladý anglický arbiter to videl správne, kapitán Hrnčiarov si jednoznačne pridržal afrického zakončovateľa. Shawcross to má navyše za kartu.
     
    10
    V desiatej minúte už bolo rušno na oboch stranách, no stále pokračujeme bez gólov. Po nádhernej kombinácii, ktorú šperkoval Ki s Bonym sa k lopte dostal Gylfi Sigurdsson, ktorý pätou poslal do šance práve kórejského stredopoliar Ki-Sung Yeunga. Ten v nájazde na Begoviča nepochodil, keď prízemnou koncovkou trafil len nohu bosenského gólmana. Na druhej strane rýchly brejk Potters, ktorý od polovice ihriska ťahal Charlie Adam, ktorý spred šestnástky i vystrelil. Jeho pumelica sa ale tiahla tesne mimo ľavej žrde Lukasza Fabianskeho.
     
    6
    Prvá zaujímavá príležitosť patrí hosťujúcim Labutiam, aj keď tie ešte nedokázali zakončiť. Gylfi Sigurdsson prihrával zo stredu ihriska na Nathana Dyera. Ten si rýchly pohybom vytiahol vyššie Shawcrossa, ktorého následne oklamal šikovnou pätičkou. Loptu nezachytil ani Bardsley a tak sa jej zmocnil znovu SIgurdsson, ktorý mohol postupovať sám na bránku. Vybiehajúceho Begoviča si správe oobhadzoval, o loptu si až príliš predkopol a už ju nedokázal upratať do siete. Begovič so šťastím Islanďanov nájazd prežil.

    Erik Farkaš

    Góly: 43. Adam (pen.), 76. Walters (Pieters) – 34. Bony (pen.)

    Karty:   33. Shawcross (STO), 35. M. Diouf (STO), 45+1. Bardsley (STO), 90. N´Zonzi (STO) – 75. Bony (SWA)


    Stoke City FC: Begovič – Bardsley, Shawcross (C), M. Wilson, Pieters – Adam, N´Zonzi – M. Diouf, Ireland, V. Moses – Crouch
    Náhradníci: T. Sørensen – Muniesa, Walters, Cameron, Sidwell, Assaidi, Bojan
    Manažér: Mark Hughes (WAL)

    Swansea City: Fabianski – Rangel, F. Fernández, A. Williams (C), N. Taylor – T. Carroll, Ki – N. Dyer, G. Sigurdsson, Routledge – Bony
    Náhradníci: Tremmel – Emnes, B. Gomis, J. Montero, Bartley, Shephard, Fulton
    Manažér: Garry Monk (ENG)

    Rozhodca: Michael Oliver – S. Burt, S. Child – L. Mason