Srbsko – Španielsko 0:0 (kon.) | Slovensko – Taliansko 1:1 (kon.) | Ukrajina – Nemecko 0:3 (kon.)
Dánsko – Island 0:0 (kon.) | Anglicko – Chorvátsko 2:1 (kon.) | Francúzsko – Švédsko 2:0 (kon.)
koniec
Slovensko
1:1 (0:0)
Taliansko
Piatok 10.10.2014, 17:00 • Štadión FC ViOn (Zlaté Moravce) • Kvalifikácia na ME U21
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Do talianskej odvety sme ale predsa len mohli ísť spokojnejší! Nechýbalo veľa a s odklepnutím poslednej sekundy zápasu sme mohli dokonať náš veľký obrat! Vďaka kopiacim sa faulom hostí sme ich dokázali zatlačiť. Zo skrumáže v šestnástke Talianov sme sa ešte k zakončeniu nedostali, ale odrazená lopta si našla Róberta Mazáňa, ktorý mohol dať svoj životný gól. Z vyše dvadsiatich metrov natiahol k poriadnej pumelici, ktorá smerovala asi pol metra nad hornú konštrukciu talianskej svätyne. Francesco Bardi sa preletel naprázdno, ale určite si poriadne odfúkol.
     
    90+2
    Artur Soares Dias siahol do kapsy až v tomto prípade, kedy rozbehnutého Patrika Hrošovského nedovolene zastavil Viviani.
     
    89
    Aktívny strelec jediného gólu talianskych Azzurrini Andrea Belotti v závere opúšťa hraciu plochu. Nahrádza ho kmeňový hráč milánskeho Interu Samuele Longo.
     
    85
    Artur Soares Dias neváhal vytiahnuť ani tretiu žltú kartu v zápase, ktorú na strane hostí inkasuje i druhý striedajúci hráč Salvatore Molina, ktorý si nedovolene pridŕžal Maleca.
     
    77
    Nedávno prichádzajúci Lorenzo Crisetig sa stáva prvým potrestaným hráčom na strane hostí, keď tridsať metrov od bránky prebrúsil Maleca.
     
    71
    Už defenzívnejšie ladení Taliani reagujú na vzniknutú situáciu, keď namiesto stredného záložníka Baselliho prichádza Lorenzo Crisetig.
    ZREĽÁK - 1:1
     
    69
    Slovensko dalo gól!
    Z ničoho nič, z azda prvej vydarenej útočnej akcie v druhom polčase vyrovnávame! Absolutórium pre ADAMA ZREĽÁKA, ktorý akciou a predovšetkým prebratím lopty na štýl Joga bonito posiela tento duel znovu do patovej situácie. Na začiatku akcie bol Jakub Paur, ktorý nádherným oblúčikom z poliaceho kruhu objavil vystrihaného Ružomberčana. Ten si nádhernou finesou prebral loptu, zbavil sa Ruganiho, proti ktorému zároveň ustál ťažký osobný súboj, aby následne krížnou strelou zo šestnástky nedal šancu Francescovi Bardimu. Gólman Chieva sa po jeho prízemnej strele naťahoval márne, Slovensko – Taliansko 1:1!
     
    66
    Od Ivana Schranza to už navyše bola posledná akcia dnešného zápasu. Na zelenom pažiti ho nahrádza urastený forward nórskeho Rosenborgu Tomáš Malec.
     
    61
    Ešte pred jeho rozohrávkou ale hostia striedajú, keď ofenzívne naladeného Federica Bernardeschiho nahradí stredopoliar Salvatore Molina.
     
    56
    Ivan Galád sa pokúša o impulz do našich radov, keď na trávnik posiela trenčianskeho záložníka Lobotku. Schádza Jaroslav Mihalík.
    BELOTTI - 0:1
     
    54
    Taliansko dalo gól!
    Logický sled udalostí práve vyústil v očakávaný gól v sieti Dobrivoja Rusova. Slovenská omladina ešte prežila ďalšie chybné vystúpenie z pozície v podaní Teixieru, keď na bránkovej čiare opustenej svätyne odvracal Batocchiov oblúčik Lukáš Pauschek. Ten nepustil do hry Bernardeschiho, ale následne sa kopal rohový kop, ktorý priniesol úvodný presná zásah tohoto stretnutia. Center od pravej rohovej zástavky na bližšej žrdi podvihol jeden z talianskych zadákov, ktorý dokonale namazal do pohybu ANDREU BELOTTIHO, ktorý si už presný zásah i zaslúžil. Desať minút po polčasovej prestávke prehrávame. Smutné, ale objektívne konštatovanie.
     
    50
    Azzurrini sa ale z ničoho nič vymanili spod aktívneho a vysokého pressingu zverencov Ivana Galáda a mohlo byť zle-nedobre. Výbornou hĺbkovou prihrávkou sa prezentoval Baselli, ktorý posielal ľahký oblúčik za našu obrannú štvoricu. Dionatan Teixeira si znovu nedal pozor na útočníka Belottiho, ktorý sa dokázal vyhnúť postaveniu mimo hry, no v nájazde na Rusova nepochodil. Nepriestrelný brankár Trnavy zavrel bránu a nepustil Belottiho koncovku pomedzi nohy. Zakončovateľ sicílskeho Palerma bol navyše pod tlakom od dobiehajúceho Teixeiru.
     
    44
    Taliani sú už na konci úvodného dejstva ďaleko nebezpečnejším celkom, slovenské nadšenie a predovšetkým koncentrácia na konci polčasu povoľuje. Prsty v tom mala najjagavejšia postava v bielom drese Domenico Berardi, ktorý dostal dobrú loptu pomedzi rozostupujúcu sa obranu. Kmeňový hráč turínskeho Juventusu si v šestnástke poľahky zasekol Teixeiru, avšak tento časový deficit využil Rusov na včasné vybehnutie. Berardi už trnavského gólmana neprestrelil a z následnej dorážky nepochodil ani Bernardeschi.
     
    42
    Prvú a pomerne zbytočnú kartičku vidí Jaroslav Mihalík, ktorý prehnane reagoval na verdikt arbitra Diasa, ktorý si nenechal skákať po hlave. Kartový trest bol ale prísnym vyústením danej situácie.
     
    37
    V Zlatých Moravciach to teraz poriadne zahučalo a zrejme sme sledovali najnebezpečnejšiu príležitosť doterajšieho priebehu. Nanešťastie ju mali hostia z Apeninského polostrova, ktorí z ľavej strany rozohrávali rohový kop. Ten pristál na hlave kapitána Azzurrini Bianchettiho, ktorý hlavičkoval šikovne od zeme. Jeho koníček sa tesne pred Rusovom snažil upratať do siete ešte Battocchio, ktorý však loptu za chrbát trnavského gólmana neumiestnil. Teda za chrbát áno, ale tečovaný pokus smeroval mimo priestoru troch žrdí.
     
    33
    Branislav Niňaj zatiaľ síce podáva výborný výkon, ale ani jeho maximálna obetavosť teraz nezabránila zakončiť s chuťou hrajúcemu Belottimu. Stopér bratislavského Slovanu najskôr na hranici malého vápna blokoval halfvolej Bernardeschiho, aby mu následne spôsoboval nepríjemnosti i ďalší ofenzívny hráč Azzurrini. Konkrétne to bol spomínaný Belotti, ktorý sa kostrbato, ale predsa len na dvakrát pretlačil cez Niňaja a z uhlu dokázal i zakončiť. Našťastie jeho rana neskončila pod brvnom našej svätyne. Kľúčová bola v tomto prípade hra telom od výborného Niňaja.
     
    25
    V krátkom slede sme sledovali zaujímavé situácie na oboch koncoch ihriska. Najskôr sa po Berardiho prihrávke z pravej strany hotoval k zakončeniu Belotti, ktorý však bol výborne zablokovaný obetavým Niňajom, ktorý mu včas vložil kopačku do strely. Asi tri minúty na to sme zahrozili i my, keď sa k dlhej lopte na pravú stranu šestnástky dostal Ivan Schranz. Ten s prehľadom mazáka sklepával pod seba na dobre postaveného Patrika Hrošovského, ktorý pálil pomedzi nohy kapitána Bianchettiho. Líder talianskej defenzívy dokázal loptu zraziť pre pripraveného Bardiho. Pokračujeme bez gólov.
     
    17
    Prvá gólová príležitosť v Zlatých Moravciach patrila slovenskej omladine Ivana Galáda. Patrik Hrošovský ukázal svoj kreatívny kumšt, keď sa po ľahkonohom obídení dvojice hráčov v bielom dostal až do šestnástky, odkiaľ prepasíroval loptu na Ivana Schranza. Trnavský útočník ťažil z práce slovenského Pavla Horvátha a krížnou strelou sa pokúsil zaskočiť Bardiho. Ten proti jeho pokusu z okraja malého vápna zasahovať nemusel a Mihalík mal k lopte na druhej žrdi ďaleko. Guľatý nezmysel presvišťal pár decimetrov povedľa ľavej žrde!

    Erik Farkaš

    Góly: 69. Zreľák (Paur) – 54. Belotti

    Karty:   42. J. Mihalík (SVK) – 77. Crisetig (ITA), 85. S. Molina (ITA), 90+2. Viviani (ITA)


    Slovensko: Rusov – Pauschek, Niňaj, D. Teixeira, R. Mazáň – Paur, Lásik (C) – I. Schranz, Hrošovský, J. Mihalík – Zreľák
    Náhradníci: Le Giang – Lobotka, Malec, Škvarka, Bukata, Vajlent, D. Hudák
    Manažér: Ivan Galád (SVK)

    Taliansko: Bardi – Zappacosta, Rugani, Bianchetti (C), Biraghi – D. Baselli, Viviani, Battocchio – Bernardeschi, Belotti, Berardi
    Náhradníci: Leali – Sabelli, Cristeg, Goldaniga, S. Molina, Benassi, Longo
    Manažér: Luigi Di Biagio (ITA)

    Rozhodca: Artur Soares Dias – R. Tavares, B. Rodrigues – C. Machado (všetrci POR)
    Utorok 14.10.2014
    Taliansko - Slovensko 3:1

    Góly: 5. Bernardeschi, 15. Belotti, 89. Longo – 63. Lobotka

    Karty:   31. Crisetig (ITA), 61. Berardi (ITA), 72. Bernardeschi (ITA) – 14. Duda (SVK), 20. Zreľák (SVK), 25. Viviani (SVK), 35. Lásik (SVK), 78. Rusov (SVK), 78. Hrošovský (SVK), 90. Teixeira (SVK)   34. Duda (ITA) – 77. Zreľák (SVK)