Srbsko – Španielsko 0:0 (kon.) | Slovensko – Taliansko 1:1 (kon.) | Ukrajina – Nemecko 0:3 (kon.)
Dánsko – Island 0:0 (kon.) | Anglicko – Chorvátsko 2:1 (kon.) | Francúzsko – Švédsko 2:0 (kon.)
koniec
Slovensko
1:1 (0:0)
Taliansko
Piatok 10.10.2014, 17:00 • Štadión FC ViOn (Zlaté Moravce) • Kvalifikácia na ME U21
Predzápasové kurzy
     
    Napätá a tesná bitka slovenských a talianskych rovesníkov do dvadsaťjeden rokov je na konci. Keby sme zápas rozdelili na tri tretiny, Galádovci by vyhrali prvú a tú záverečnú. V celkovom dojme je ale deľba bodov zaslúženým a logickým vyústením. Belottiho zásahom po rohovom kop vyústil dobrý vstup hostí Talianov do druhej časti, no dvadsať minút pred koncom zápasu sa po nádhernej individuálnej akcii postaral o vyrovnanie ružomberský Adam Zreľák.

    V polčase barážového dvojzápasu o postup na majstrovstvá Európy 2015 v Česku zostáva všetko otvorené. Mrzieť nás môže akurát inkasovaný gól na vlastnej pôde. Týmto konštatovaním sa s vami lúči redaktor Onlajny.eu Erik Farkaš. Zachovajte nám svoju priazeň i naďalej. Prajem príjemný víkend. (19:09:29)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Do talianskej odvety sme ale predsa len mohli ísť spokojnejší! Nechýbalo veľa a s odklepnutím poslednej sekundy zápasu sme mohli dokonať náš veľký obrat! Vďaka kopiacim sa faulom hostí sme ich dokázali zatlačiť. Zo skrumáže v šestnástke Talianov sme sa ešte k zakončeniu nedostali, ale odrazená lopta si našla Róberta Mazáňa, ktorý mohol dať svoj životný gól. Z vyše dvadsiatich metrov natiahol k poriadnej pumelici, ktorá smerovala asi pol metra nad hornú konštrukciu talianskej svätyne. Francesco Bardi sa preletel naprázdno, ale určite si poriadne odfúkol.
     
    90+2
    Artur Soares Dias siahol do kapsy až v tomto prípade, kedy rozbehnutého Patrika Hrošovského nedovolene zastavil Viviani.
     
    90+1
    V úvode trojminútového nadstaveného času tu bol nepríjemný zákrok Bianchettiho, ktorý odpálil Lobotku až na slovenskú striedačku. Dias ale kartu netasil.
     
    90
    Teraz sme ale mali sakramentské šťastie, keď sa po Mazáňovej strate lopty vyrojila dopredu až trojica hráčov v bielych dresoch. Molina na konci hosťujúceho brejku centroval na Berardiho, ktorý ale v kľúčovom okamžiku premáchol.
     
    89
    Aktívny strelec jediného gólu talianskych Azzurrini Andrea Belotti v závere opúšťa hraciu plochu. Nahrádza ho kmeňový hráč milánskeho Interu Samuele Longo.
     
    88
    Adam Zreľák teraz predlžoval Lobotkov center za svoj chrbát, no tam sa nenachádzal žiaden z hráčov v modrom drese.
     
    87
    Taliani sa ocitli už v skôr ojedinelom protiútoku, ktorý komicky zakončoval Crisetig. Ten atakoval rohovú zástavku. Rozohrávať bude Rusov.
     
    86
    Branislav Niňaj pokračuje vo výbornom výkone na oboch póloch ihriska. Na prízemný center belasého stopéra ale nereagoval žiaden z jeho spoluhráčov.
     
    85
    Artur Soares Dias neváhal vytiahnuť ani tretiu žltú kartu v zápase, ktorú na strane hostí inkasuje i druhý striedajúci hráč Salvatore Molina, ktorý si nedovolene pridŕžal Maleca.
     
    84
    Vrátane nadstaveného času nás čaká ešte posledná desaťminútovka. Taliani sa ich snažia prežiť častým kúskovaním hry i hereckými vložkami.
     
    83
    Výborne pripravený bol i Branislav Niňaj, ktorý si šikovnou zasekávačkou pripravil v šestnástke palebnú pozíciu, no loptu napálil iba vysoko nad Bardiho svätyňu.
     
    82
    Slovenskí junáci teraz obliehajú polovicu Azzuriini, ktorí nevládzu polapiť dych. Naši vyzerajú byť dobre pripravení.
     
    81
    S loptou ale teraz hrajú kontrolujúci Taliani, ktorí by zas bod zrejme brali. Do ofenzívy sa už momentálne príliš netlačia.
     
    80
    Slováci pôsobia dojmom, že remíza s inkasovaným gólom na vlastnom ihrisku by sa im dnes málila. Galádovci bažia po úplnom obrate.
     
    79
    Samozrejme teda nasledoval rohový kop, ktorý znovu rozohrával Plzenčan Hrošovský, no tentokrát už jeho center potrebné parametre postrádal.
     
    78
    Hrošovského pekný center na Zreľáka nanešťastie podvihol Rugani. Výborný center slovenského Pavla Horvátha mohol Ružomberčan Zreľák pretaviť v svoj druhý gól zápasu.
     
    77
    Nedávno prichádzajúci Lorenzo Crisetig sa stáva prvým potrestaným hráčom na strane hostí, keď tridsať metrov od bránky prebrúsil Maleca.

    Erik Farkaš

    Góly: 69. Zreľák (Paur) – 54. Belotti

    Karty:   42. J. Mihalík (SVK) – 77. Crisetig (ITA), 85. S. Molina (ITA), 90+2. Viviani (ITA)


    Slovensko: Rusov – Pauschek, Niňaj, D. Teixeira, R. Mazáň – Paur, Lásik (C) – I. Schranz, Hrošovský, J. Mihalík – Zreľák
    Náhradníci: Le Giang – Lobotka, Malec, Škvarka, Bukata, Vajlent, D. Hudák
    Manažér: Ivan Galád (SVK)

    Taliansko: Bardi – Zappacosta, Rugani, Bianchetti (C), Biraghi – D. Baselli, Viviani, Battocchio – Bernardeschi, Belotti, Berardi
    Náhradníci: Leali – Sabelli, Cristeg, Goldaniga, S. Molina, Benassi, Longo
    Manažér: Luigi Di Biagio (ITA)

    Rozhodca: Artur Soares Dias – R. Tavares, B. Rodrigues – C. Machado (všetrci POR)
    Utorok 14.10.2014
    Taliansko - Slovensko 3:1

    Góly: 5. Bernardeschi, 15. Belotti, 89. Longo – 63. Lobotka

    Karty:   31. Crisetig (ITA), 61. Berardi (ITA), 72. Bernardeschi (ITA) – 14. Duda (SVK), 20. Zreľák (SVK), 25. Viviani (SVK), 35. Lásik (SVK), 78. Rusov (SVK), 78. Hrošovský (SVK), 90. Teixeira (SVK)   34. Duda (ITA) – 77. Zreľák (SVK)