FK Dinamo Moskva – Eindhoven 1:0 (kon.) | FK Krasnodar – Everton 1:1 (kon.) | Rijeka – Sevilla 2:2 (kon.)
Feyenoord – Liége 2:1 (kon.) | Wolfsburg – Lille 1:1 (kon.) | Sparta Praha – YB Bern 3:1 (kon.)
Slovan Bratislava – Neapol 0:2 (kon.) | Aalborg – Rio Ave 1:0 (kon.) | D.Kyjev – FCSB 3:1 (kon.)
Guingamp – Solún 2:0 (kon.) | Minsk – Fiorentina 0:3 (kon.) | Lokeren – Met. Charkov 1:0 (kon.)
Trabzonspor – Légia Varšava 0:1 (kon.) | Villarreal – Limassol 4:0 (kon.) | Zürich – Mönchengladbach 1:1 (kon.)
Helsinki – Brugge 0:3 (kon.) | Turín – Kodaň 1:0 (kon.) | Asteras – Partizan 2:0 (kon.)
Tottenham – Besiktas 1:1 (kon.) | Giurgiu – Salzburg 1:2 (kon.) | Celtic – D. Záhreb 1:0 (kon.)
Praia – Panathinaikos 2:0 (kon.) | Inter – Karabach 2:0 (kon.) | Saint-Étienne – Dnipropetrovsk 0:0 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
1:1 (1:0)
Besiktas Istanbul
Štvrtok 02.10.2014, 21:05 • White Hart Lane (Londýn) • Európska liga
Predzápasové kurzy
    D. BA - 1:1
     
    89
    Besiktas dáva gól!
    Loptu si na biely bod postavil ten najpovolanejší a síce anglickou Premier League ostriealný bombardér zo Senegalu DEMBA BA. Ten si rutinérsky vychutnal Huga Llorisa, ktorý zostal prikovaný na čiare. Letná posila z londýnskej Chelsea poslala loptu do ľavého dolného rohu. Hlúposť Vlada Chirichesa bude stáť Spurs dva body.
     
    88
    Vlad Chiriches podčiarkuje svoju dnešnú športovú tragédiu a po zbytočnej ruke vo vlastnej šestnástke venuje Beisktasu príležitosť na vyrovnanie. Po babráckom zákroku hornou končatinou sa totiž bude kopať penalta. Rumunský stopér je navyše odmenený žltou kartou.
     
    82
    Zároveň to bol už posledný príspevok Gokhana Toreho, ktorý nám už toho dnes viacej neponúkne. Desať minút pred koncom ho vymieňa Kerim Frei.
     
    79
    Mlčiaci kanonier Roberto Soldado bol dnes znovu v tieni talentovaného Harryho Kanea, pred ktorým dostáva „prednosť" a ide si odpočinúť späť na lavičku. Na jeho miesto prichádza potentnejší bombardér Emmanuel Adebayor.
     
    76
    Hugo Lloris opäť vystavuje na slávu svoj povestný reflex, ktorý znemožňuje vyrovnať už zúfalému Dembovi Ba. Ten sa v šestnástke dostal k nádhernej hĺbkovej prihrávke od pravého obrancu Serdara Kurtulusa, ktorého milimetrový center hraničil s futbalovou dokonalosťou. Demba Ba si ho vo vápne dokázal sklepnúť do kroku, no z bezprostrednej vzdialenosti už pohotového Huga Llorisa prestreliť nedokázal. Francúz inštinktívne vyráža na hornú sieť.
     
    72
    Jeden z najlepších hráčov na hracej ploche Olcay Sahan teraz opúšťa hraciu plochu. Na jeho miesto už vybehol Mustafa Pektemek.
     
    71
    Veľký match na severe Londýna pokračuje! Namiesto hosťujúcich snáh o vyrovnávajúci zásah sme teraz sledovali príležitosť Spurs na zdvojnásobenie svojho vedenia. Na ľavej strane sa až k centru dostal waleský obranca Ben Davies, ktorý presne prihrával na Harryho Kanea. Ten si loptu pri spracovaní nechal mierne skákať, aby jej halfvolejom udelil ešte výraznejšiu razanciu. Jeho bomba však na jeho smolu šla do reakčného priestoru gólmana Zengina, ktorý stihol vyraziť do strany.
     
    66
    Strieda i chorvátsky ikonický manažér Slaven Bilič, ktorý sťahuje rakúskeho stredopoliara Veliho Kavlaka. Namiesto neho už na trávniku máme Özyakupa.
     
    65
    Mauricio Pochettino občerstvuje svoj stred poľa, keď namiesto Stambouliho príde na trávnik overená kvalita v podobe Moussu Dembélého.
     
    64
    Prekrásna príležitosť hostí nanešťastie pre Turkov i pre futbal samotný vyrovnávajúcim gólom nekončí. Po pravej strane sa po Toreho prihrávke preštrikoval José Sosa, ktorý následne zodvihol hlavu a presne zacentroval niekam do okolia pokutového bodu. Tam sa najlepšie orientoval výborný Olcay Sahan, ktorý si trúfol na akrobatickú koncovku, ktorej k pravej šibenici chýbalo asi tridsať centimetrov. Lloris bol tentokrát odsúdený do role spokojného diváka.
     
    60
    Po hodine ako prvý opúšťa trávnik nevýrazný Paulinho, ktorý toho v strede veľa neponúkol. Na jeho miesto prichádza Aaron Lennon.
     
    58
    Spočiatku ostýchavý Nabil Bentaleb sa postupom času rozohral k veľkému stretnutiu. Stredom poľa ale akciu odštartoval inak neviditeľný Roberto Soldado, ktorý si s ohľadom na svoju formu neveril a tak radšej ponúkol príležitosť beztak lepšie postavenému Bentalebovi. Ten ňou z hranice šestnástky nepohrdol a krížnou strelou poriadne natiahol Zengina. Ten ale napokon zasahovať nemusel, pretože lopta sa kotúľala tesne mimo ľavej žrde.
     
    56
    Nie šťastie, ale Hugo Lloris drží trojbodové nádeje Tottenhamu Hotspur i naďalej pri živote. Dnes tragického Vlada Chirichesa opäť vycvičil neúnavný Demba Ba. Bývalý zakončovateľ londýnskej Chelsea, či West Hamu United sa cez rumunského stopéra prehnal ako okolo kužela, aby následne prihral doľava na Sahana. Toho mierne vyhodil z konceptu Eric Dier, ktorý mu kĺzačkou v šestnástke skomplikoval koncovku, no posledné slovo mal i tak Hugo Lloris, ktorý nádhernou robinsonádou vyškriabal jeho pokus nad brvno.
     
    54
    Opäť sa po slušnej pasáži hry hostí mohla vlniť sieť práve za gólmanom Tolgom Zenginom, ktorého tentokrát vystrašil Andros Townsend. Ten sa na pravej strane po Stambouliho zadovke dostal k svojej typickej akcii, kedy si loptu hodil na silnejšiu ľavú nohu a z asi dvadsiatich metrov nebezpečne vypálil. Jeho oblúčik dostal slušnú trajektóriu, ktorej koniec mal smerovať pod brvno hosťujúcej svätyne. K tomuto rozprávkovému koncu chýbal Townsendovi asi meter.
     
    50
    Za neprestajné ťahanice v malom vápne s Dembom Ba vidí ďalšiu žltú kartu domáci stopér Federico Fazio. Senegalský útočník sa zatiaľ trestu vyhol.
     
    47
    Hneď v úvode druhej časti je tu žltá karta pre Nabila Bentaleba, ktorý si po strate lopty nedovolene pridŕžal Hutchinsona.
     
    38
    Harry Kane sa zatiaľ dostáva do šancí s prehľadom tridsaťročného mazáka. Peknou uličkou pomedzi obrancov ho teraz na šestnástke z pravej strany vysúval anglický krídelník Andros Townsend. Kane sa šikovne vyhol postaveniu mimo hry i osobnému bráneniu od Sivoka, no z veľkého uhlu už na kapitána istanbulského zástupcu nevyzrel. Tolga Zengin dokázal jeho prudkú koncovku vyraziť doľava na rohový kopy.
     
    33
    Tretia nádherná akcia Besiktasu v zápase taktiež nekončí gólom. Turci by si to za svoju snahu a rýchli priamočiary futbal už zaslúžili. Po pravej strane sa s loptou prehnal aktívny José Sosa, ktorý hranice šestnástky prudko a po zemi centroval na hranicu malého vápna. Tam sa v sklze márne načahoval po lopte Demba Ba, aby na druhej žrdi dobiehajúci Olcay Sahan šikovnou strelou do Llorisovho protipohybu len tesne minul. Francúz si pripísal nesmierne dôležitý zákrok, keď ľavou nohou dokázal zmeniť trajektóriu lopty, ktorá by zrejme smerovala do siete.
    KANE - 1:0
     
    27
    Tottenham dal gól!
    Doteraz len brániaci sa Londýnčania, ktorí pôsobili bez nápadu razom zatrúbili do ofenzívy a po prvej priamočiarej akcii Spurs otvárajú skóre. Alžírsky stredný záložník Nabil Bentaleb ustál dôležitý súboj na polovici ihriska, kde ho nedokázal od lopty odzbrojiť Kurtulus. Bentaleb následne posielal kolmicu na HARRYHO KANEA, ktorý sa presadil cez stopéra Franca a milimetrovo presnou krížnou strelou z dvadsiatich metrov otvoril skóre. Tolga Zengin si na loptu nesiahol, Kohúti idú do vedenia.
     
    12
    Besiktas Istanbul pokračuje s veľkým elánom, ale ani v tomto prípade sa ešte neujíma vedenia. Na ľavej strane výborne zapracoval Sahan, ktorý vybojoval loptu pre Josého Sosu. Kmeňový hráč ukrajinského Charkovu centroval na hranicu malého vápna, kde sa nebezpečne pohyboval Demba Ba. Ten najskôr cez Federica Fazia nezakončil, ale z následnej otočky prudkou ranou napálil loptu do brvna Llorisovej bránky. Ten si poriadne odfúkol, pretože loptu by s priestoru troch žrdí vytesniť asi nestihol. Pokračujeme bez gólov.
     
    7
    Emotívny večer na White Hart Lane sa nám pekne rozbieha. Krátko po Dembovi Ba bol potrestaný i Ben Davies, ktorý na polovici ihriska prebrúsil Josého Sosu.
     
    6
    Vlad Chiriches opäť skončil na polovici hracej plochy na zemi, no tentokrát sa jednalo o nedovolený zákrok Dembu Ba, ktorý za lakeť v Rumunovej tvári vidí i úvodné žlté napomínanie.
     
    2
    Výber Slavena Biliča začína pekne zostra a Tottenham už mohol veľmi rýchlo prehrávať! Na polovici ihriska stratil loptu chybujúci stopér Vlad Chiriches, ktorého pri rozohrávke prepadol Olcay Sahan. Ten okamžite prihrával na Dembu Ba, ktorý v ostrom súboji padol spolu s Federicom Faziom, aby sa stratenej lopty znovu zmocnil Sahan. Ten pálil z približne dvadsiatich metrov k ľavej žrdi, ktorú jeho prudká rana minule len o decimetre. Lloris musel po poldruha minúte špiniť dres. Skóre sa ale zatiaľ nemení.

    Erik Farkaš

    Góly: 27. Kane (Bentaleb) – 89. D. Ba (pen.)

    Karty:   7. B. Davies (TOT), 47. Bentaleb (TOT), 50. Fazio (TOT), 88. Chiriches (TOT) – 6. D. Ba (BIS)


    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Dier, Fazio, Chiriches, B. Davies – Paulinho, Stambouli, Bentaleb – Townsend, Soldado, Kane
    Náhradníci: Vorm – Naughton, Lamela, A. Lennon, Adebayor, Kaboul, M. Dembélé
    Manažér: Mauricio Pochettino (ARG)

    Besiktas Istanbul: Zengin (C) – Kurtulus, P. Franco, T. Sivok, Ramon – Kavlak, A. Hutchinson – Töre, J. Sosa, Sahan – D. Ba
    Náhradníci: Gönen – Pektemek, O. Özyakup, Gülüm, Uysal, Köybası, K. Frei
    Manažér: Slaven Bilič (CRO)

    Rozhodca: Manuel Gräfe – G. Kleve, C. Bornhorst – M. Pickel (všetci GER)