FK Dinamo Moskva – Eindhoven 1:0 (kon.) | FK Krasnodar – Everton 1:1 (kon.) | Rijeka – Sevilla 2:2 (kon.)
Feyenoord – Liége 2:1 (kon.) | Wolfsburg – Lille 1:1 (kon.) | Sparta Praha – YB Bern 3:1 (kon.)
Slovan Bratislava – Neapol 0:2 (kon.) | Aalborg – Rio Ave 1:0 (kon.) | D.Kyjev – FCSB 3:1 (kon.)
Guingamp – Solún 2:0 (kon.) | Minsk – Fiorentina 0:3 (kon.) | Lokeren – Met. Charkov 1:0 (kon.)
Trabzonspor – Légia Varšava 0:1 (kon.) | Villarreal – Limassol 4:0 (kon.) | Zürich – Mönchengladbach 1:1 (kon.)
Helsinki – Brugge 0:3 (kon.) | Turín – Kodaň 1:0 (kon.) | Asteras – Partizan 2:0 (kon.)
Tottenham – Besiktas 1:1 (kon.) | Giurgiu – Salzburg 1:2 (kon.) | Celtic – D. Záhreb 1:0 (kon.)
Praia – Panathinaikos 2:0 (kon.) | Inter – Karabach 2:0 (kon.) | Saint-Étienne – Dnipropetrovsk 0:0 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
0:2 (0:1)
SSC Neapol
Štvrtok 02.10.2014, 19:00 • Pasienky, Bratislava • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že Neapol dnes aj zásluhou gólu Mareka Hamšíka vyhral v Bratislave nad Slovanom 2:0, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera! (21:44:50)
     
    Hlasy z tlačovej konferencie :

    František Straka (tréner Slovana) : ,,Urobili sme prvú chybu na konci prvého polčasu, ktorý sme chceli uhrať na nulu. V druhom polčase sme sa zdvihli, boli tam z našej strany lepšie pasáže, škoda, že sme ich nevyužili. Súper bol kvalitatívne niekde inde, to nemôžeme popierať. Sila súpera bola naozaj veľká, preto sme zvolili defenzívnu taktiku s prehusteným stredom poľa. Škoda, že sa nám nepodarilo v druhom polčase zápas zdramatizovať."

    Rafael Benítez (tréner Neapolu) : ,,Výsledok je dôležitý aj z hľadiska neskoršieho postupu do ďalšej fázy. Dôležitý bol prvý gól Hamšíka, ale celkovo som spokojný s výsledkom i výkonom a nechcem vyzdvihovať jednotlivcov. Počas dnešného zápasu som videl, že veci sú pod kontrolou a som rád, že sme to dnes úspešne zvládli. Marek Hamšík odohral skvelý zápas a som rád, že ho miestni fanúšikovia tak milo privítali."
     
    Štatistiky zo zápasu :

    Strely celkom : 7:13
    Strely na bránu : 1:7
    Držanie lopty : 49% – 51%
    Rohové kopy : 3:3
     
    Je koniec, Neapol si z Bratislavy odváža tri body za zaslúžené víťazstvo 2:0. Slovan v druhom polčase predviedol predsa len lepší výkon, než v tom prvom, na góly to ale nestačilo. Naopak, Higuaín v 73.min vybehol na ihrisko a doslova o pár sekúnd zaznamenal druhý gól svojho tímu. Belasí potom mohli znížiť, Milinkovič však svoju veľkú šancu nepremenil a z priameho kopu potom trafil brvno. Neapol bol dnes lepší po všetkých stránkach, domáci predviedli asi maximum svojich možností a momentálne na taký tím, ako Neapol, jednoducho nestačia. Sledovali sme zaujímavý futbal s množstvom šancí, vzrušujúcich momentov a v peknej atmosfére. Slovan ostáva na dne tabuľky skupiny s 0 bodmi, hostia zvýšili svoj počet bodov na 6.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Hrá sa v strede ihriska, nič zvláštne sa už dnes zrejme nestane. Fans hostí už oslavujú zaslúžené víťazstvo svojho tímu.
     
    90+1
    Halenár zahral štandardku veľmi zle, prvý pokus nasmeroval len do múru, následne ešte dostal šancu po odrazenej lopte, túto strelu pre zmenu nasmeroval vysoko nad bránu.
     
    90+1
    Soumah sa v druhom polčase rozohral a robí problémy obrane hostí, teraz prenikol stredom ihriska a tlačil sa do zakončenia, napokon ho zozadu fauloval Maggio, nasleduje štandardka Slovana.
     
    90
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90
    Slovan sa pokúsil o jeden z posledných útokov, Čikoš sa ale na ľavej strane proti Davidovi Lópezovi presadiť nedokázal. Neapol dohráva zápas s loptou na kopačkách.
     
    89
    Domáci zahrávali ďalší rohový kop, loptu v šestnástke ale s prehľadom odhlavičkoval dobre postavený Koulibaly. Zápas sa pomaly blíži ku koncu, o víťazovi je zrejme rozhodnuté.
     
    88
    Neapol mohol zvýšiť na rozdiel triedy! Maggio vysunul na pravej strane Mertensa, ten vypálil prudkým volejom z pravého rohu šestnástky, Perniš v skvelom zákroku loptu vyrazil!
     
    87
    Slovan získal na útočnej polovici rohový kop, center smerujúci priamo na päťku ale vyboxoval pozorný Cabral. Pri lopte tak znovu hostia.
     
    86
    Mertens prešiel do šestnástky, kde ešte kombinoval s Higuaínom, stopéri Slovana ale loptu zablokovali a tá tak mierila k Pernišovi. Pred ním ju ale nepochopiteľne odkopol do outu Halenár, ktorý si s brankárom domácich evidentne nerozumel.
     
    85
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Richard Lásik, prichádza Kristián Kolčák.
     
    84
    Slovan akoby sa po inkasovanom góle trochu zbavil stresu a nervozity, predvádza teraz rýchlejšiu hru i pekné kombinácie, na konsolidovaný Neapol to ale zatiaľ nestačí.
     
    83
    Ešte sa vrátim k momentu striedania Mareka Hamšíka – diváci hráčovi poďakovali za výkon búrlivým standing ovation. Pekné gesto slovenských fanúšikov smerom ku kapitánovi hostí.
     
    83
    Lopta lieta zo strany na stranu, najprv nožničky v šestnástke Neapola nevyšli Peltierovi, aby sa hostia pokúsili o rýchly brejk, ktorý obranným odkopom zastavil skvelý Niňaj.
     
    82
    Jablonský nahral z ľavej strany do šestnástky Peltierovi, ten sa snažil prejsť cez Koulibalyho, ktorý ho tvrdým zákrokom poslal k zemi. Rozhodca penaltu nepíska, i keď zákrok vyzeral podozrivo.

    Tomáš Schügerl

    Góly: 35. Hamšík (Koulibaly), 74. Higuaín (Hamšík)

    Karty:   56. František Kubík (SBA)


    ŠK Slovan Bratislava: Perniš (C) – Čikoš, Niňaj, Gorosito, Jablonský – Grendel (46.Milinkovič), Lásik (85.Kolčák) – Kubík (71.Žofčák), Halenár, Peltier – Soumah
    Náhradníci: Poláček (NB) – Fořt, Žofčák, Milinkovič, Štefánik, Kolčák, Hudák

    SSC Neapol: Rafael Cabral – Maggio, Koulibaly, Britos, Ghoulam – David López, Inler – De Guzmán (63.Callejón), Hamšík (C) (80.Mesto), Mertens – Zapata (73.Higuaín)
    Náhradníci: Andújar (NB) – Henrique, Callejón, Higuaín, Mesto, Insigne, Gargano

    Rozhodca: Marijo Strahonja – Siniša Premužaj, Igor Krmar (všetci Chorvátsko)

    Diváci: 10738