Chabarovsk – Novgorod 2:7 (kon.) | Vladivostok – Čerepovec 5:4 (1:0 po s.n.) | Novokuzneck – CSKA Moskva 1:6 (kon.)
Jekaterinburg – Kazaň 3:5 (kon.) | Čeljabinsk – Barys 4:6 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Omsk 3:2 (kon.)
Togliatti – Metallurg Magnitogorsk 3:2 (kon.) | Nižnekamsk – Ufa 0:4 (kon.) | Jaroslavľ – D. Moskva 4:2 (kon.)
koniec
Traktor Čeljabinsk
4:6 (1:2, 1:1, 2:3)
Barys Nur-Sultan
Štvrtok 02.10.2014, 15:00 • Yunost Sport Palace , Čejľabinsk • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Konstantin RUDENKO - 4:6
     
    59:32
    Barys Astana dala gól!
    Aj posledné zvyšky nádejí Traktoru na body z tohto zápasu definitívne pochoval gólom do prázdnej brány Konstantin Rudenko, na ktorého zásahu sa asistenciu podieľal Roman Starčenko. Asistencia: Roman Starčenko.
     
    59:00
    Anton Glinkin sa v strednom pásme ujal puku, vzal to na seba a napokon celú akciu aj sám zakončil, no našiel len pripravenú lapačku Jána Laca!
     
    50:55
    Nigel Dawes má na konte gól i asistenciu, teraz sa do štatistík zapísal už menej pozitívnym spôsobom, putoval totiž na lavicu hanby. Presilovka pre Traktor.
     
    46:45
    Traktor si už vypracoval aj šancu na vyrovnanie. Po nahodení puku v podaní Andreja Kosticyna sa pred Lacom strhla poriadna mela, v ktorej sa najlepšie zorientoval práve slovenský brankár.
     
    44:26
    Traktor Čeljabinsk dal gól!
    Neskutočné veci sa teraz dejú v aréne Traktoru. V úvodnej fáze tretej tretiny padá gól za gólom, nezainteresovaný fanúšik sa z takéhoto priebehu musí mimoriadne tešiť. Domácim hokejistom sa musím ospravedlniť, pretože som si myslel, že ich dva za sebou obdržané góly úplne odrovnajú, no stal sa pravý opak a Čeľjabinsk je vďaka rýchlej reakcii opäť v hre o body. Anton Glinkin nahodil puk na bránu Laca, pred ktorým ho ešte dokázal tečovať DANIL GUBAREV. Asistencie: Andrej Popov, Anton Glinkin.
    Nigel DAWES - 3:5
     
    43:31
    Barys Astana dala gól!
    S nádejami domáceho tímu na body z dnešného duelu to veru nevyzerá príliš ružovo. Astana totiž uštedrila v krátkom časovom slede svojmu súperovi aj druhý úder a Traktor sa z toho bude spamätávať len veľmi ťažko. Opäť v tom mala prsty dvojica Blochin a NIGEL DAWES, s tým rozdielom, že si teraz obaja vymenili svoje úlohy a gól si po strele z ľavého krídla pripísal na konto americký krídelník. Asistencia: Jevgenij Blochin
    Jevgenij BLOCHIN - 3:4
     
    42:32
    Barys Astana dala gól!
    Hra štyroch na štyroch lepšie svedčala Barysu Astana, ktorý si v nej opätovne naklonil zápas na svoju stranu. Po prihrávke Nigela Dawesa k strele napriahol JEVGENIJ BLOCHIN. Ten to trafil parádne, Demčenko nedokázal zastaviť puk, ktorý skončil pod brvnom jeho svätyne. Asistencia: Nigel Dawes.
     
    41:27
    Domáci si však hru v prevahe o jedného muža príliš dlho neužili. Už po niekoľkých sekundách totiž nasledoval na trestnej lavici sediaceho Cernoka, Nikita Chlystov.
     
    41:27
    Nikita Cernok je prvým potrestaným hráčom záverečnej tretiny. Presilovka pre Traktor.
    Martin RůŽIČKA - 3:3
     
    40:22
    Traktor Čeljabinsk dal gól!
    Nástup do tretej tretiny si hokejisti Traktoru lepšie nemohli ani predstaviť! Už po jej pár sekundách dokázali vyrovnať a začíname prakticky odznova. MARTIN RUŽIČKA stál v správnom čase na správnom mieste, dostal ideálnu prihrávku a so zakončením do prázdnej brány už nemal ani ten najmenší problém.
     
    35:28
    Po práci Bulisa v útočnom pásme sa na ofenzívny výlet vydal Kondratjev, ktorý sa cez ruku natlačil bližšie k bráne, pred ktorú následne backhendom predkladal puk. Laco to za pomoci svojich spoluhráčov zvládol.
     
    32:30
    Verdikt rozhodcov bol jednoznačný: gól neplatí.
     
    32:20
    Hostia to rozohrali veľmi pekne, Starčenko dostal krížnu prihrávku, do puku sa oprel z prvej, no Demčenko sa stihol rýchlo presunúť a puk prikryť. Bude sa však telefonovať, či puk nezachytil až za bránkovou čiarou.
     
    31:28
    Aťjušovovi vystrelila hokejka príliš vysoko. Barys má k dispozícii opäť presilovú hru.
    Semjon KOKUJOV - 2:3
     
    27:33
    Traktor Čeljabinsk dal gól!
    O niekoľko sekúnd neskôr sa však hokejisti Traktoru vrátili do útočného pásma, kde predviedli okulahodiacu kombináciu na jeden dotyk, ktorú po osi Wilson-Penkovskij zakončil presnou strelou z prvej SEMJON KOKUJOV. Asistencie: Kyle Wilson, Arťjom Penkovskij,
     
    23:15
    Starosti domácich pokračujú. Po faule Vjačeslava Osnovina sa budú musieť brániť presilovke Astany.
     
    23:00
    Čeľjabinsk už v zápase nepokračuje v bráne s Fokinom, ktorý to po troch inkasovaných góloch zabalil a prepustil miesto v bránkovisku Traktoru Demčenkovi.
    Brandon BOCHENSKI - 1:3
     
    22:24
    Barys Astana dala gól!
    Po tretí krát v zápase aréna v Čeľjabinsku úplne stíchla, hostia vedú už o dva góly. Defenzíva Traktoru si nedala pozor na obávanú zámorskú formáciu kazašského tímu, ktorá opäť naplno preukázala svoje prednosti. Dustin Boyd predložil puk pred bránu BRANDONOVI BOCHENSKEMU, ktorý síce bol bránený, no aj tak si našiel priestor, vletel hokejkou do puku a prepasíroval ho za Lacov chrbát. Asistencia: Dustin Boyd.
     
    19:02
    V momente, kedy sa už presilovka o dvoch hráčov končila, ešte v útočnom pásme fauloval strelec dnešného úvodného gólu Nikolaj Antropov, ktorého arbitri poslali na lavicu hanby za hru s vysokou hokejkou.
     
    18:02
    Nuž, pre domácich to teraz zaváňa veľkým problémom. Ďalším potrestaným je totiž Maxim Kondratjev, Barys tak má k dispozícii presilovku o dvoch hráčov!
    Maxim SEMJONOV - 1:2
     
    14:57
    Barys Astana dala gól!
    Tak, Traktor sa napokon celé dve minúty nebránil, čo však pre domácich nie je žiadna výhra, Barys sa opätovne ujíma vedenia. Presilovková formácia Astany to pripravila na bombu od modrej MAXIMOVI SEMJONOVOVI, ktorý sa oprel do puku a prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste, vrátane brankára Fokina. Asistencia: Jevgenij Blochin.
    Anton GLINKIN - 1:1
     
    11:03
    Traktor Čeljabinsk dal gól!
    Aréna v Čeľjabinsku vybuchla nadšením. Traktoru sa podarilo svoju aktivitu pretaviť do vyrovnávajúceho gólu. Defenzíva Barysu si nepostrážila nahodený puk, pri zadnom mantineli bol v osobnom súboji úspešnejší Čistov, ktorý čierne čudo predložil pred bránu ANTONOVI GLINKINOVI. Ten si ešte vylepšil streleckú pozíciu a nechytateľne zavesil do ľavého horného rohu Lacovej svätyne! Asistencia: Stanislav Čistov.
     
    08:40
    Český center Jan Bulis dostal zaujímavú prihrávku, naviedol si puk do dobrej pozície na zakončenie, odkiaľ vyskúšal prekonať Laca, ktorý však z česko-slovenského zápolenia vyšiel nateraz úspešnejšie.
     
    04:57
    Oskars Bartulis si v súboji pomohol háčikom, ktorý pozornosti rozhodcov neunikol. Presilovka pre Traktor. domáci fanúšikovia si od svojich miláčikov pýtajú vyrovnanie.
    Nikolaj ANTROPOV - 0:1
     
    03:00
    Barys Astana dala gól!
    Hra sa teda presťahovala pred Vladislava Fokina, ktorý musel krátko po buly loviť puk zo svojej siete, Barys sa dostáva do vedenia! NIKOLAJ ANTROPOV získal po vhadzovaní puk pre svoj tím, na modrej sa k nemu dostal Roman Savčenko, ktorý ho poslal pred Fokina. Domáci brankár si s tečovaným pokusom dokázal poradiť, no puk vyrazil len pred ANTROPOVA, ktorý ho poľahky dorazil na miesto určenia. Asistencia: Roman Savčenko.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 12. Anton Glinkin (Stanislav Čistov), 28. Semjon Kokujov (Kyle Wilson, Arťjom Penkovskij), 41. Martin Růžička, 45. Danil Gubarev (Andrej Popov, Anton Glinkin) – 3. Nikolaj Antropov (Roman Savčenko), 15. Maxim Semjonov (Jevgenij Blochin), 23. Brandon Bochenski (Dustin Boyd), 43. Jevgenij Blochin (Nigel Dawes), 44. Nigel Dawes (Jevgenij Blochin), 60. Konstantin Rudenko (Roman Starčenko)


    Traktor Čeljabinsk: Fokin (Demčenko 23. minúta) – Quint, Kondratěv, Chlystov, Piganovič, Borodkin, Aťušov, Katičev – Panov, Bulis, Růžička – Čistov, Glinkin, Popov – Kosticyn, Kokujov, Wilson – Penkovskij, Osnovin, Gubarev – Mokin
    Barys Nur-Sultan: Laco (Ivanov) – Lundin, Bartulis, Semjonov, Blochin, Savčenko, Cerenok, Ibrajbekov – Dawes, Boyd, Bochenski – Ruděnko, Starčenko, Antropov – Puškarjov, Upper, Rymarev – Rachmanov, Gavrilin, Lichotnikov – Popovič

    Rozhodca: Bondar, Gamalei – Palej, Otmachov Alexander