Chabarovsk – Novgorod 2:7 (kon.) | Vladivostok – Čerepovec 5:4 (1:0 po s.n.) | Novokuzneck – CSKA Moskva 1:6 (kon.)
Jekaterinburg – Kazaň 3:5 (kon.) | Čeljabinsk – Barys 4:6 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Omsk 3:2 (kon.)
Togliatti – Metallurg Magnitogorsk 3:2 (kon.) | Nižnekamsk – Ufa 0:4 (kon.) | Jaroslavľ – D. Moskva 4:2 (kon.)
koniec
Traktor Čeljabinsk
4:6 (1:2, 1:1, 2:3)
Barys Nur-Sultan
Štvrtok 02.10.2014, 15:00 • Yunost Sport Palace , Čejľabinsk • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Mimoriadne atraktívne na góly plodné stretnutie napokon má trojbodovú príchuť pre Barys Astana, ktorý vyhral 6:4. Astana viedla od začiatku duelu, no bojovní domáci sa vždy dokázali dotiahnuť . Na dva rýchle góly zo začiatku tretej tretiny však už dokázali zareagovať len raz. Každopádne, dnešné stretnutie bolo pre nezaujatého fanúšika naozaj reklamou na hokej.

    Ďakujem vám za pozornosť, na záver mi už neostáva nič iné, len sa s vami rozlúčiť a popriať pekný zvyšok večera. (17:28:46)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
    Konstantin RUDENKO - 4:6
     
    59:32
    Barys Astana dala gól!
    Aj posledné zvyšky nádejí Traktoru na body z tohto zápasu definitívne pochoval gólom do prázdnej brány Konstantin Rudenko, na ktorého zásahu sa asistenciu podieľal Roman Starčenko. Asistencia: Roman Starčenko.
     
    59:00
    Anton Glinkin sa v strednom pásme ujal puku, vzal to na seba a napokon celú akciu aj sám zakončil, no našiel len pripravenú lapačku Jána Laca!
     
    58:30
    Minútu a pol pred koncom však už Traktor naozaj nemá, na čo vyčkávať a Demčenko posiela do hry šiesteho korčuliara.
     
    58:05
    Trénerský triumvirát Traktoru Čeľjabinsk si vzal oddychový čas. Demčenko po ňom zatiaľ ostáva v bráne.
     
    57:11
    Prvá formácia Čeľjabinsku zavrela svojho súpera v jeho obrannom pásme, od modrej pálil na Laca, ktorý toho veľa nevidel, Borodkin, no puk po jeho bombe zadunel len na zadnom mantineli.
     
    56:20
    Po zblokovanej strele je hra prerušená a pokračovať sa bude vhadzovaním pred Jánom Lacom.
     
    56:00
    Domácim sa podarilo dostať do útočného pásma, no hostia sa veľmi rýchlo zmocnili puku a vypoklonkovali Traktor do stredného pásma.
     
    54:50
    Astana však teraz podkúrila v útočnom pásme. Ohrozenie Demčenka z toho síce nebolo, no cenné sekundičky sa hosťom podarilo našetriť.
     
    53:55
    Je pochopiteľné, že hokejisti Barysu Astana sa už príliš dopredu nepúšťajú a útoky súpera väčšinou zachytávajú v štvorici, až pätici na svojej modrej čiare. Domácim sa tak ťažko prebíja do Lacovej blízkosti.
     
    52:55
    Vylúčenie Nigela Dawesa nespôsobilo Astane žiadnu ujmu. Hostia už hrajú opäť v kompletnom zložení a sú pripravení čeliť záverečnému náporu súpera.
     
    52:40
    Defenzíva Barysu to zvláda fantasticky, puk sa hosťom podarilo vyhodiť cez celú dĺžku klziska.
     
    52:00
    Domácim čas veľmi rýchlo uteká a viac ako polovica presilovky je už fuč. Traktor svoju akciu musí zakladať až od Demčenka.
     
    51:25
    S prvou strelou hráčov Traktoru počas tejto početnej prevahy nemal Laco žiadnu prácu, pretože bola vytečovaná na ochrannú sieť.
     
    50:55
    Nigel Dawes má na konte gól i asistenciu, teraz sa do štatistík zapísal už menej pozitívnym spôsobom, putoval totiž na lavicu hanby. Presilovka pre Traktor.
     
    49:00
    V ofenzíve sa po dlhšom čase pripomenuli aj hokejisti Barysu Astana, menovite to bol Bochenski, ktorý preveril pripravenosť Demčenka.
     
    48:25
    Tréner Barysu Astana si berie oddychový čas.
     
    48:00
    Čistov zaviezol puk do útočnej tretiny, na jeho prácu nadviazal zakončením Chlystov, no Laco bol opäť pozorný.
     
    46:45
    Traktor si už vypracoval aj šancu na vyrovnanie. Po nahodení puku v podaní Andreja Kosticyna sa pred Lacom strhla poriadna mela, v ktorej sa najlepšie zorientoval práve slovenský brankár.
     
    44:26
    Traktor Čeljabinsk dal gól!
    Neskutočné veci sa teraz dejú v aréne Traktoru. V úvodnej fáze tretej tretiny padá gól za gólom, nezainteresovaný fanúšik sa z takéhoto priebehu musí mimoriadne tešiť. Domácim hokejistom sa musím ospravedlniť, pretože som si myslel, že ich dva za sebou obdržané góly úplne odrovnajú, no stal sa pravý opak a Čeľjabinsk je vďaka rýchlej reakcii opäť v hre o body. Anton Glinkin nahodil puk na bránu Laca, pred ktorým ho ešte dokázal tečovať DANIL GUBAREV. Asistencie: Andrej Popov, Anton Glinkin.
    Nigel DAWES - 3:5
     
    43:31
    Barys Astana dala gól!
    S nádejami domáceho tímu na body z dnešného duelu to veru nevyzerá príliš ružovo. Astana totiž uštedrila v krátkom časovom slede svojmu súperovi aj druhý úder a Traktor sa z toho bude spamätávať len veľmi ťažko. Opäť v tom mala prsty dvojica Blochin a NIGEL DAWES, s tým rozdielom, že si teraz obaja vymenili svoje úlohy a gól si po strele z ľavého krídla pripísal na konto americký krídelník. Asistencia: Jevgenij Blochin
    Jevgenij BLOCHIN - 3:4
     
    42:32
    Barys Astana dala gól!
    Hra štyroch na štyroch lepšie svedčala Barysu Astana, ktorý si v nej opätovne naklonil zápas na svoju stranu. Po prihrávke Nigela Dawesa k strele napriahol JEVGENIJ BLOCHIN. Ten to trafil parádne, Demčenko nedokázal zastaviť puk, ktorý skončil pod brvnom jeho svätyne. Asistencia: Nigel Dawes.
     
    41:27
    Domáci si však hru v prevahe o jedného muža príliš dlho neužili. Už po niekoľkých sekundách totiž nasledoval na trestnej lavici sediaceho Cernoka, Nikita Chlystov.
     
    41:27
    Nikita Cernok je prvým potrestaným hráčom záverečnej tretiny. Presilovka pre Traktor.
    Martin RůŽIČKA - 3:3
     
    40:22
    Traktor Čeljabinsk dal gól!
    Nástup do tretej tretiny si hokejisti Traktoru lepšie nemohli ani predstaviť! Už po jej pár sekundách dokázali vyrovnať a začíname prakticky odznova. MARTIN RUŽIČKA stál v správnom čase na správnom mieste, dostal ideálnu prihrávku a so zakončením do prázdnej brány už nemal ani ten najmenší problém.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V druhej tretine sme videli dva góly, po jednom na každej strane. Oproti prvému odchodu do kabín sa tak rozdiel medzi oboma tímami nezmenil. Traktor v závere druhej časti ukázal, že pôjde tvrdo za vyrovnaním a Jána Laca pravdepodobne čakajú v tretej tretine poriadne krušné chvíle.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:00
    Ohlásená posledná minúta druhej tretiny.
     
    38:10
    Hráči Astany mali vo svojom pásme puk jasne na svojich hokejkách, no ľahkovážne oň prišli a trestať mohol Rymarev. Jeho strelu švihom Laco vyrazil po dobrej reakcii pravým betónom.
     
    37:15
    Wilson dokázal spoza brány dostať puk pred Laca, do ktorého ešte dorážala dvojica Kokujov a Kosticyn, no slovenský brankár v službách Barysu celú situáciu ustál a pokryl puk.
     
    36:30
    Traktor to v týchto momentoch opäť poriadne roztočil v útočnom pásme. Domáci by radi stav zápasu dorovnali ešte pred koncom druhej tretiny.
     
    35:28
    Po práci Bulisa v útočnom pásme sa na ofenzívny výlet vydal Kondratjev, ktorý sa cez ruku natlačil bližšie k bráne, pred ktorú následne backhendom predkladal puk. Laco to za pomoci svojich spoluhráčov zvládol.
     
    33:28
    Traktor zvláda v dnešnom súboji hru proti početnej prevahe veľmi dobre, aj teraz sa dokázal ubrániť.
     
    32:30
    Verdikt rozhodcov bol jednoznačný: gól neplatí.
     
    32:20
    Hostia to rozohrali veľmi pekne, Starčenko dostal krížnu prihrávku, do puku sa oprel z prvej, no Demčenko sa stihol rýchlo presunúť a puk prikryť. Bude sa však telefonovať, či puk nezachytil až za bránkovou čiarou.
     
    32:10
    Bulis ukazuje, že ja na oslabenie mimoriadne cenným a platným hráčom, čo v tomto prípade potvrdil vyvezením puku do útočného pásma, kde nazbieral cenné sekundičky.
     
    31:28
    Aťjušovovi vystrelila hokejka príliš vysoko. Barys má k dispozícii opäť presilovú hru.
     
    30:40
    Na formáciu okolo Bochenskiho si tentoraz domáca defenzíva dala pozor. Kapitán Barysu je aj dnes vo veľkej pohode a predĺženie kontraktu s kazašským celkom už stihol osláviť jedným gólovým zápisom.
     
    29:00
    Puk majú v držaní hostia, ktorí potrebujú hru troška upokojiť. Domáci sú totiž v laufe a hrať s nimi hokej hore-dole by sa nemuselo vyplatiť.
    Semjon KOKUJOV - 2:3
     
    27:33
    Traktor Čeljabinsk dal gól!
    O niekoľko sekúnd neskôr sa však hokejisti Traktoru vrátili do útočného pásma, kde predviedli okulahodiacu kombináciu na jeden dotyk, ktorú po osi Wilson-Penkovskij zakončil presnou strelou z prvej SEMJON KOKUJOV. Asistencie: Kyle Wilson, Arťjom Penkovskij,
     
    27:00
    Domáci vybojovali puk v obrannom pásme a v trojici vyrazili vpred. Po peknom prenechaní puku sa snažil prekonať Laca strelou do horných poschodí brány Kondratjev, ktorého však sklamala muška.
     
    25:15
    Osnovin je späť na ľadovej ploche z trestnej lavice.
     
    25:00
    Výborná práca domácej defenzívy, na ktorú nadviazal Jan Bulis. Český útočník vyhodil puk až ku Lacovi. Toto oslabenie už domáci zvládnu pravdepodobne bez ujmy.
     
    24:15
    Hostia rozkrútili v útočnom pásme poriadny kolotoči, Demčenko zatiaľ so svojou defenzívou odoláva.
     
    23:15
    Starosti domácich pokračujú. Po faule Vjačeslava Osnovina sa budú musieť brániť presilovke Astany.
     
    23:00
    Čeľjabinsk už v zápase nepokračuje v bráne s Fokinom, ktorý to po troch inkasovaných góloch zabalil a prepustil miesto v bránkovisku Traktoru Demčenkovi.
    Brandon BOCHENSKI - 1:3
     
    22:24
    Barys Astana dala gól!
    Po tretí krát v zápase aréna v Čeľjabinsku úplne stíchla, hostia vedú už o dva góly. Defenzíva Traktoru si nedala pozor na obávanú zámorskú formáciu kazašského tímu, ktorá opäť naplno preukázala svoje prednosti. Dustin Boyd predložil puk pred bránu BRANDONOVI BOCHENSKEMU, ktorý síce bol bránený, no aj tak si našiel priestor, vletel hokejkou do puku a prepasíroval ho za Lacov chrbát. Asistencia: Dustin Boyd.
     
    22:00
    Bulis potiahol puk od ľavého mantinelu na os klziska, kde však bolo príliš husto a český útočník nebol pustený k zakončeniu. Napokon ešte z jeho práce dokázal Traktor vyťažiť aspoň buly pred Lacom.
     
    21:02
    Domácim sa však vôbec nepodarilo usadiť v útočnom pásme a rozložiť presilovkovú formácii. Nikolaj Antropov je už späť na ľadovej ploche.
     
    20:30
    Prostrednú tretinu Traktor otvoril v presilovej hre, ktorú si preniesol ešte z konca úvodnej časti.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina trvala vcelku dlho, čo zapríčinilo časté prerušovanie v jej úvodnej i záverečnej fáze. Do kabín odchádzajú spokojnejší hostia, ktorý vedu 2:1. Astanu môže mrzieť akurát to, že sa jej nepodarilo nič vyťažiť z presilovky o dvoch hráčov.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:30
    Laco ešte musel zasahovať proti strele z väčšej vzdialenosti, na ktorú dobre videl a bez problémov si dokázal poradiť.
     
    19:02
    V momente, kedy sa už presilovka o dvoch hráčov končila, ešte v útočnom pásme fauloval strelec dnešného úvodného gólu Nikolaj Antropov, ktorého arbitri poslali na lavicu hanby za hru s vysokou hokejkou.
     
    18:02
    Nuž, pre domácich to teraz zaváňa veľkým problémom. Ďalším potrestaným je totiž Maxim Kondratjev, Barys tak má k dispozícii presilovku o dvoch hráčov!
     
    17:03
    S blížiacim sa koncom úvodnej tretiny, akoby sa roztrhlo vrece s vylúčeniami. V posledných sekundách presilovky domácich fauloval Martin Růžička.
     
    15:13
    Nikita Cernok svojim faulom ponúka Traktoru možnosť na okamžite vyrovnanie v početnej prevahe.
    Maxim SEMJONOV - 1:2
     
    14:57
    Barys Astana dala gól!
    Tak, Traktor sa napokon celé dve minúty nebránil, čo však pre domácich nie je žiadna výhra, Barys sa opätovne ujíma vedenia. Presilovková formácia Astany to pripravila na bombu od modrej MAXIMOVI SEMJONOVOVI, ktorý sa oprel do puku a prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste, vrátane brankára Fokina. Asistencia: Jevgenij Blochin.
     
    14:15
    Prvá minúta presilovej hry hostí je už minulosťou, domácim sa zatiaľ darí dobre brániť.
     
    13:15
    Jevgenij Katičev si pomohol nedovoleným spôsobom, Barys si zahrá prvú presilovku v zápase, čím sa minimálne na dve minúty zastaví ofenzívny rozlet Traktoru.
     
    13:00
    Domáci sú v tejto fáze prvej časti hry pochopiteľne na koni, čo sa snažia využiť vo svoj prospech. Pätica Traktoru opäť točila kazašský celok v jeho obrannej tretine, no hostia si dokázali v tomto prípade poradiť.
     
    12:00
    Aktéri duelu majú po druhý krát v prvej tretine priestor na menšie vydýchnutie počas reklamného brejku.
    Anton GLINKIN - 1:1
     
    11:03
    Traktor Čeljabinsk dal gól!
    Aréna v Čeľjabinsku vybuchla nadšením. Traktoru sa podarilo svoju aktivitu pretaviť do vyrovnávajúceho gólu. Defenzíva Barysu si nepostrážila nahodený puk, pri zadnom mantineli bol v osobnom súboji úspešnejší Čistov, ktorý čierne čudo predložil pred bránu ANTONOVI GLINKINOVI. Ten si ešte vylepšil streleckú pozíciu a nechytateľne zavesil do ľavého horného rohu Lacovej svätyne! Asistencia: Stanislav Čistov.
     
    10:15
    Hostia sa teraz dostali do útočného pásma, no s pukom na hokejkách v ňom pobudli naozaj len chvíľku. Puk má v moci už Aťušov, ktorý čaká na prestriedanie svojich spoluhráčov.
     
    09:30
    Hokejisti Traktoru Čeľjabinsk prevzali nad zápasom kontrolu, k čomu im dopomohli aj dve minúty hrané v početnej výhode. Barys sa sústredí predovšetkým na defenzívu.
     
    08:40
    Český center Jan Bulis dostal zaujímavú prihrávku, naviedol si puk do dobrej pozície na zakončenie, odkiaľ vyskúšal prekonať Laca, ktorý však z česko-slovenského zápolenia vyšiel nateraz úspešnejšie.
     
    08:22
    Po prerušení hry je na programe reklamná prestávka.
     
    07:57
    Čistov v súboji pri mantineli za Jánom Lacom neuspel, hostia sa dostali k puku a môžu ísť vpred.
     
    06:57
    Bartulis je späť na ľadovej ploche. Jeho spoluhráči oslabenie zvládli bez väčších ťažkostí, Traktor sa k vážnejšiemu ohrozeniu Laca nedostal.
     
    06:30
    Brániacej sa štvorici Barysu sa podarilo vyhodiť puk cez celú dĺžku klziska. Početná prevaha domácich sa pomaly chýli ku svojmu koncu.
     
    05:55
    Kosticyn, ktorý je architektom tejto presilovej hry, to zaujímavo hádzal pred bránu jednému zo svojich spoluhráčov, ktorý aj puk dokázal tečovať, no len mimo svätyne Laca.
     
    04:57
    Oskars Bartulis si v súboji pomohol háčikom, ktorý pozornosti rozhodcov neunikol. Presilovka pre Traktor. domáci fanúšikovia si od svojich miláčikov pýtajú vyrovnanie.
     
    04:00
    Na opačnej strane musel preukázať svoje kvality Ján Laco, ktorý zlikvidoval pokus najproduktívnejšieho hráča Traktoru, Alexandra Popova.
    Nikolaj ANTROPOV - 0:1
     
    03:00
    Barys Astana dala gól!
    Hra sa teda presťahovala pred Vladislava Fokina, ktorý musel krátko po buly loviť puk zo svojej siete, Barys sa dostáva do vedenia! NIKOLAJ ANTROPOV získal po vhadzovaní puk pre svoj tím, na modrej sa k nemu dostal Roman Savčenko, ktorý ho poslal pred Fokina. Domáci brankár si s tečovaným pokusom dokázal poradiť, no puk vyrazil len pred ANTROPOVA, ktorý ho poľahky dorazil na miesto určenia. Asistencia: Roman Savčenko.
     
    03:00
    Rudenko dokorčuľoval k puku za bránou Laca ako prvý, no zasahovať nemusel. Domácim nevyšiel prechod cez stredné pásmo, pískalo sa zakázané uvoľnenie.
     
    02:20
    Úvod prvej tretiny je značne rozkúskovaný častými prerušeniami hry. Oba tímy sa zatiaľ nevedia dostať do potrebného tempa.
     
    01:40
    Fokin prikryl jednoduchú strelu vo svojej moci. Hra bola prerušená a pokračovať sa bude vhadzovaním po ľavici domáceho gólmana.
     
    00:40
    Ako prví v zápase sa do útočného pásma pozreli hostia, no pobudli v ňom len chvíľku a k puku sa dostali domáci, ktorý založia akciu spoza brankára Fokina.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Traktor Čeljabinsk: Fokin (Demčenko) – Quint, Kondratěv, Chlystov, Piganovič, Borodkin, Aťušov, Katičev – Panov, Bulis, Růžička – Čistov, Glinkin, Popov – Kosticyn, Kokujov, Wilson – Penkovskij, Osnovin, Gubarev – Mokin

    HC Barys Astana: Laco (Ivanov) – Lundin, Bartulis, Semjonov, Blochin, Savčenko, Cerenok, Ibrajbekov – Dawes, Boyd, Bochenski – Ruděnko, Starčenko, Antropov – Puškarjov, Upper, Rymarev – Rachmanov, Gavrilin, Lichotnikov – Popovič

    Rozhodca: Bondar, Gamalei – Palej, Otmachov Alexander.
     
    Všetkým hokejovým priaznivcom želám príjemné štvrtkové popoludnie, ktoré vás pozývam stráviť sledovaním online prenosu, v ktorom sa dozviete všetko podstatné z duelu medzi Traktorom Čejľabinsk a Barysom Astana.

    Oba tímy pôsobia vo Východnej konferencie. Lepšie, čo sa týka tabuľkového postavenia, je na tom hosťujúci Barys Astana, ktorému patrí so sedemnástimi bodmi získanými v dvanástich dueloch piata priečka tabuľky.

    Prím v ofenzíve kazašského celku hrajú hráči zo zámoria. Najaktívnejším v zbieraní bodov je zatiaľ kanadský útočník so skúsenosťami z NHL Nigel Dawes, ktorému sekundujú krajan Boyd a Američan Bochenski.

    Traktor Čeľjabinsk odohral v úvode nového ročníka v porovnaní so svojim štvrtkovým súperom o zápas menej. Hokejisti Traktoru teda doposiaľ nastúpili na jedenásť zápasov. Získali v nich pätnásť bodov, s ktorými sa v tabuľke pohybujú na hrane postupu do play-off.

    Produktivitu majú domáci rozdelenú medzi viacero niekoľko bodových hráčov. Lídrom interného bodovania je Alexander Popov, ktorý má na konte dva góly a päť asistencií. Najlepším strelcom finalistu súťaže spred dvoch rokov je so štyrmi trefami do čierneho Rus Čistov.

    Dnešní súperi sa vo vzájomnej konfrontácii stretli počas vlaňajšej sezóny dva krát a v oboch prípadoch sa meranie ich síl skončilo jednoznačným výsledkom.

    Barys Astana najprv doma utrpel vysokú prehru 1:5, aby to o necelé dva mesiace neskôr Traktoru Čeľjabinsk vrátil v jeho aréne, z ktorej si kazašský celok odviezol tri body po rovnako jednoznačnom víťazstve v pomere 0:4.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 12. Anton Glinkin (Stanislav Čistov), 28. Semjon Kokujov (Kyle Wilson, Arťjom Penkovskij), 41. Martin Růžička, 45. Danil Gubarev (Andrej Popov, Anton Glinkin) – 3. Nikolaj Antropov (Roman Savčenko), 15. Maxim Semjonov (Jevgenij Blochin), 23. Brandon Bochenski (Dustin Boyd), 43. Jevgenij Blochin (Nigel Dawes), 44. Nigel Dawes (Jevgenij Blochin), 60. Konstantin Rudenko (Roman Starčenko)


    Traktor Čeljabinsk: Fokin (Demčenko 23. minúta) – Quint, Kondratěv, Chlystov, Piganovič, Borodkin, Aťušov, Katičev – Panov, Bulis, Růžička – Čistov, Glinkin, Popov – Kosticyn, Kokujov, Wilson – Penkovskij, Osnovin, Gubarev – Mokin
    Barys Nur-Sultan: Laco (Ivanov) – Lundin, Bartulis, Semjonov, Blochin, Savčenko, Cerenok, Ibrajbekov – Dawes, Boyd, Bochenski – Ruděnko, Starčenko, Antropov – Puškarjov, Upper, Rymarev – Rachmanov, Gavrilin, Lichotnikov – Popovič

    Rozhodca: Bondar, Gamalei – Palej, Otmachov Alexander