APOEL – Amsterdam 1:1 (kon.) | Zenit – Monaco 0:0 (kon.) | Malmö – Olympiakos 2:0 (kon.)
Atlético Madrid – Juventus 1:0 (kon.) | Razgrad – Real Madrid 1:2 (kon.) | Bazilej – Liverpool 1:0 (kon.)
Leverkusen – Benfica 3:1 (kon.) | Arsenal – Galatasaray 4:1 (kon.) | Anderlecht – Dortmund 0:3 (kon.)
koniec
Malmö FF
2:0 (1:0)
Olympiakos F.C.
Streda 01.10.2014, 20:45 • Swedbank Stadion • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že Malmö zaslúžene vyhralo nad Olympiakosom Pireus 2:0, sa sa vami lúčim a prajem dobrú noc! (22:38:01)
     
    Je koniec, na štadióne v Malmö prepukla obrovská radosť! Klub zo 40 000 mestečka naďalej prekvapuje a teraz zdoláva grécky Olympiakos Pireus zaslúžene 2:0! Hostia začali lepšie, mali územnú prevahu, vo finálnej fáze sa im ale nedarilo. Domáci mali Markusa Rosenberga, ktorý bol dnes jednoznačne rozdielovým hráčom a dvomi peknými gólmi rozhodol o tom, že tri body dnes večer ostanú v Malmö.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Ešte posledné zakončenie zo strany hostí, Mitroglou chcel vsietiť aspoň čestný úspech, v ťažkej pozícii na ľavej strane šestnástky ale loptu netrafil dobre, vďaka čomu si Olsen pripísal jednoduchý zákrok.
     
    90+2
    Na druhej strane jeden z posledných pokusov hostí, center do šestnástky ale končí len v rukaviciach veľmi dobre chytajúceho Olsena.
     
    90+1
    V prvej minúte nadstavenia v šanci domáci, ktorí podnikli ďalší zo série rýchlych protiútokov. Rosenberg bol s loptou na pravej strane šestnástky, odkiaľ poslal center na Cibickiho, ktorý už čakal pripravený na vzdialenejšej žrdi, tesne pred ním odhlavičkoval Abidal!
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90
    V poslednej minúte síce pri lopte hostia, v útoku ale nedokázali nič vymyslieť. Snaha tu je, zo strany Olympiakosu ale prišla neskoro.
     
    89
    Hostia zahrávali rohový kop, loptu ale odhlavičkoval Helander. Odrazenú loptu si ešte prebral Durmaz a dvakrát sa snažil centrovať do šestnástky, ani raz nenašiel spoluhráčov, na čo pri druhom pokuse vyštartoval z brány Olsen a spoľahlivým zákrokom upokojil hru.
     
    88
    Malmö sa už do útoku naozaj nehrnie, domáci to chcú už dnes v pokoji dohrať. Olympiakos ako vo väčšine zápasu pri lopte, stále to ale je len v neutrálnom území bez šance ohroziť bránu.
     
    87
    Mitroglou chcel ešte postupovať dopredu a vykresať tak iskierku nádeje pre svoj tím, po hlavičkovom priťuknutí však bol v tesnom ofsajde. Pri lopte tak Malmö.
     
    86
    Hostia ešte v poslednej zúfalej snahe, Domínguez ale na pravej strane nevybojoval ani rohový kop. V podaní Pireusu sledujeme nevydarené predstavenie, hostia absolútne nezužitkovali svoju hernú prevahu z prvého polčasu a v tom druhom sú horším mužstvom.
     
    85
    A už to hrozilo tretím gólom! Rosenberg vysunul do rýchleho brejku na pravej strane Thelina, ten už-už prenikal do šestnástky, napokon sa dobre vrátil Abidal a v poslednej chvíli hráča Malmö odzbrojil!
     
    84
    Po tvrdom súboji je ošetrovaný hráč domácich Cibicki, chvíľu bude hra prerušená. Domáci fanúšikovia doslova šalejú, ich malé Malmö zrejme zdolá slávny Olympiakos!
    ROSENBERG - 2:0
     
    82
    Malmö dáva gól! Je zrejme definitívne rozhodnuté! MARKUS ROSENBERG korunuje svoj veľký večer druhým gólom! Znovu to začalo výkopom Olsena – jeho dlhý nákop prepadol na ľavú stranu šestnástky, kde nedôrazného Abidala odzbrojil Cibicki, pozdĺž vybiehajúceho Roberta nahral do stredu šestnástky, kde presne do ľavého vinkla odkrytej brány trafil Markus Rosenberg – 2:0!
     
    81
    Náznak brejku na druhej strane, kde má Rosenberg snáď dvoje pľúca. Znovu prenikol po pravej strane, jeho krížny center ale odvrátil dobre postavený Abidal.
     
    80
    Hosťujúci útočný hrot Mitroglou sa konečne dostal do zakončenia – v šestnástke si vyskočil na presný center a hlavičkoval z cca 12 metrov, mieril ale len do stredu brány, takže Olsen nemal problém zasiahnuť.

    Tomáš Schügerl

    Góly: 42. Rosenberg, 82. Rosenberg (Cibicki)

    Karty:   69. Adu (MMO) – 47. Afellay (OLY), 56. Maniatis (OLY), 68. Milivojević (OLY)


    Malmö FF: Olsen – Ricardinho, Helander, Johansson, Tinnerholm – Forsberg, Halsti, Adu, Kiese Thelin – Eriksson, Rosenberg
    Náhradníci: Azinovic, Cibicki, Hammar, Konate, Kroon, Mehmeti, Rakip

    Olympiakos F.C.: Roberto – Elabdellaoui, Botia, Abidal, Masuaku – N´dinga, Milivojević, Maniatis – Kasami, Mitroglou, Afellay
    Náhradníci: Avlonitis, Bouchalakis, Diamantakos, Dominiquez, Durmanz, Giannoulis, Megyeri

    Rozhodca: S. Karasev