Liberec – Kölner Haie 2:1 (kon.) | TPS – Linköping 3:4 (0:2 po s.n.) | Kärpät – Košice 3:2 (po pr.)
Krefeld – SønderjyskE 3:4 (kon.) | Frölunda – Briançon 6:2 (kon.) | Växjö – Kuopio 2:1 (kon.)
Skellefteå – IFK Helsinky 3:0 (kon.)
koniec po predl.
Kärpät Oulu
3:2 (1:1, 1:1, 0:0 - 1:0)
HC Košice
Streda 24.09.2014, 17:30 • Oulun Energia Areena • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
Partner:
    Adam MASHUR - 3:2
     
    64:54
    Kärpät Oulu dal gól!

    Tak toto je pre Košičanov neuveriteľná smola. ADAM MASHUR vypálil a určite ani sám neveril, že to bude posledná strela zápasu. Nešťastne ju ešte tečoval zrejme Jenčík, no to už nehrá rolu. Košičania vybojovali na klzisku fínskeho majstra bod! Asistencia: Jonas Donskoi.
     
    64:32
    Košičania sa dokonca v závere dostali aj do dobrej príležitosti! Cebák posunul puk Hrnkovi, ktorý ale v rýchlosti cez posledného obrancu nevystrelil.
     
    62:50
    Dobrá šanca aj pre Košičanov! Do útoku sa priamo pred bránku natlačil Lapšanský, ale jeho prudký puk bol zastavený hráčmi domáceho tímu.
     
    53:20
    Košičania sa takmer dostali do vedenia! Skvelá práca pred domácim gólmanom mohla priniesť svoje ovocie, keď sa do zakončenia tlačil Hinďoš, ale v ťažkej pozícii mu napokon súper puk z hokejky vypichol.
     
    48:57
    Košičania sa budú brániť. Na trestnú lavicu smeruje Kolena, ktorý sa previnil podrazením.
     
    46:19
    Pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná. Kukkonen nepríjemne zasiahol Štrbáka do citlivých miest a smeruje na trestnú lavicu za sekanie.
     
    46:00
    Košičania sa budú musieť brániť. na trestnú lavicu smeruje za držanie Šeda.
     
    44:50
    Kärpät Oulu spálil obrovskú príležitosť! Pred bránkou ostal úplne osamotený Haataja a dokonca na neho smerovala aj presná prihrávka. V čistej pozícii ale puk poslal iba do betónov Hyláka.
     
    42:06
    Opäť zaujímavé šanca pre Košíce. K puku sa teraz v útoku dostal Šeda, no jeho prudkú ranu od modrej čiary zastavil iba súperov gólman. Košičania sú naďalej aktívni.
     
    41:25
    Ďalšia zaujímavá šanca pre Košice! Po češíkovej prihrávke dostal vysoký puk do pásma SPilar, no šikovný útočník si ho aj tak sklepol a dokázal vypáliť. Bolo to ale iba z uhla a to Tarkki prečítal.
     
    40:49
    Na opačnej polovici klziska sa predviedli aj Oceliari! O prvú strelu sa pokúsil Kolena, no puk bol zrazený a dostal sa iba do medzikružia. Tam síce šprintoval Jenčík, no bol tvrdo odstavený a k rane sa nedostal.
     
    37:36
    Veľmi nepríjemná situácia pre hosťujúci tím! Na mieste, odkiaľ Košice už dvakrát skórovali, sa k puku dostal Hinďoš, no jeho okamžitú ranu gólman Kärpätu v rýchlosti zachytil.
     
    34:58
    Obrovská šanca pre domáci tím. Košice si zle rozobrali súpera pred bránkou a mohli veľmi rýchlo inkasovať. Pri bránkovisku ostal úplne osamotený Komulainen, ktorý ihneď pálil. Hylák ale na zemi predviedol skvelý pohyb, presunul sa k ľavej žrdi a strelu chytil.
     
    34:01
    Košičania to vymysleli zaujímavo a radi by išli opäť do vedenia! Pokúsil sa o to mladučký obranca Černák, ktorý poslal na bránku poriadne štipľavú strelu. S tou si ale gólman v bránke Oulu dokázal poradiť a z hokejky iba 17-ročného zadáka neinkasoval. Iba pre zaujímavosť: obrovský talent slovenského hokeja je odchovancom Košíc a v seniorskom drese tohto tímu hrá už od 16 rokov. Aktuálne má spomedzi všetkých obrancov Tipsport extraligy na svojom konte najviac gólov – v piatich zápasoch sa presadil už trikrát.
    JUNTTILA - 2:2
     
    31:36
    Kärpät Oulu dal gól!

    Je opäť vyrovnané. Dvojica hostí sa dostala do útoku, na konci ktoého bol po prihrávke od Kemppainena JULIUS JUNTTILA, ktorý zakončoval v podstate do odkrytej siete, pretože Hylák sa od ľavej žrde presunúť nestihol. Asistencie: Joonas Kemppainen a Joonas Donskoi.
     
    29:50
    Tak toto je neuveriteľné! Fínsky majster prehráva na vlastnom klzisku so šampiónom zo Slovenska, HC Košice reprezentuje svoju krajinu bravúrne!
    Michal ŠEDA - 1:2
     
    29:10
    Košice dali gól!

    Košičania sa dostávajú do vedenia! Po skvelom Spilarovom prenechaní puku na MICHALA ŠEDU spomínaný obranca nemohol zaváhať a veľmi prudkou ranou ponad padajúceho obrancu dostáva slovenského majstra do vedenia. Asistencia: Gabriel Spilar.
     
    26:45
    Košičania mohli opäť inkasovať! Hostia mali v tejto chvíli aj kúsok šťastia, pretože puk prešiel popred Hyláka, no domáci tím ho nedokázal zasiahnuť a usmerniť do siete.
     
    23:40
    Ďalšia veľká šanca domáceho tímu! Kärpät sa nasťahoval až pred bránku, kde to dnes Hylák rozhodne nemá ľahké. Aj v tomto prípade ale zachoval chladnú hlavu a dokázal puk do siete nepustiť.
     
    22:19
    Hostia ale puk na svoje hokejky predsa len získali a zamierili do útoku! Podarilo sa to Stupkovi, ktorý predviedol svoj talent a napokon vystrelil z podobnej situácie ako skóroval Sojčík, no domáci brankár si dal tentokrát pozor.
     
    20:40
    Déja Vu? Opäť sme videli iba chybu v defenzíve Košíc a domáci hráči sa dostali do obrovskej príležitosti. Opäť tam dol úspešný strelec Donskoi, no predviedol sa najmä Junttila, ktorý ale vo finálnom momente zostrelil iba svojho útočníka. Košičania mohli na začiatku tretiny opäť prehrávať.
    Peter SOJČÍK - 1:1
     
    19:26
    Košice dali gól!

    Je vyrovnané! Útočník PETER SOJČÍK potiahol puk popri ľavom mantineli po obrovskej chybe Humla a ukážkovo vystrelil, čím nedal domácemu gólmanovi absolútne žiadnu šancu na zákrok. Bez asistencií.
     
    15:50
    Košičania to teraz urobili dobre a vo vlastnom oslabení sa im podarilo zaútočiť. Aj keď sa akcia strelou neskončila, niekoľko desiatok cenných sekúnd z času Oceliari ukrojili.
     
    15:29
    Košice sa budú brániť! Šeda sa previnil nedovoleným bránením v hre.
     
    11:50
    Presne to teraz domáci hráči aj predviedli! Dostali puk do útoku, kde ho ponúkli Alikoskimu, no jeho prudkú ranu zastavil zázračnou lapačkou Hylák.
     
    09:50
    Kärpät si ale na svoju šancu počkal a takmer sa mu podarilo skórovať! Oslabení Košičania nedokázali pred bránkou dobre pokryť všetkých súperov, k puku sa tam dostal Davis a Hylák mal čo robiť, aby puk nepustil za svoje betóny.
     
    08:19
    Košice sa budú brániť! na trestnú lavicu smeruje za hákovanie Bartánus.
     
    07:20
    Obrovská šanca pre domácich! Košickí hokejisti si pred bránkou nedokázali pokryť nepríjemného súpera, Kärpät poslal prihrávku priamo pred bránku, kde už bol Pyörälä, no Hylák predviedol ukážkový zákrok a lapačkou zastavil takmer jasný gól súpera.
     
    00:58
    Košičania si zahrajú presilovku! Juha-Pekka smeruje na trestnú lavicu za nepríjemné sekanie na Hyláka.
    Joonas DONSKOI - 1:0
     
    00:13
    Kärpät Oulu dal gól!

    Tak toto je pre Košice veľká smola. Jánošík nešťastne stratil puk v strednom pásme, na hokejku si ho vzal JOONAS DONSKOI a v samostatnom úniku prekonal bezmocného Hyláka. Bez asistencií.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 1. Donskoi, 32. Junttila (Kemppainen, Donskoi), 65. Mashur (Donskoi) – 20. Sojčík, 30. Šeda (Spilar)


    Kärpät Oulu: Iiro Tarkki – Kukkonen, Masuhr, Niemelä, Glenn, Spang, Nutivaara, Vallin – Pyörälä, Deschamps, Davis – Manninen, Haataja, Huml – Junttila, Kemppainen, Donskoi – Keränen, Suoranta, Alikoski, Komulainen
    HC Košice: Hylák (Melicherčík) – Cebák, Jánošík, Černák, Štrbák (C), Drgoň, Šeda, Macejko – Lapšanský (Top Scorer), Kolena, Bartánus – Spilar (A), Češík, Jenčík (A) – Stupka, Chovan, Bartoš – Hinďoš, Hrnka, Sojčík

    Rozhodca: Lindqvist (FIN), Nord (SWE) – Orava (FIN), Perämäki (FIN)