Liberec – Kölner Haie 2:1 (kon.) | TPS – Linköping 3:4 (0:2 po s.n.) | Kärpät – Košice 3:2 (po pr.)
Krefeld – SønderjyskE 3:4 (kon.) | Frölunda – Briançon 6:2 (kon.) | Växjö – Kuopio 2:1 (kon.)
Skellefteå – IFK Helsinky 3:0 (kon.)
koniec po predl.
Kärpät Oulu
3:2 (1:1, 1:1, 0:0 - 1:0)
HC Košice
Streda 24.09.2014, 17:30 • Oulun Energia Areena • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas sa napokon skončil 6 sekúnd pred koncom predĺženia, kedy sa do šťastím presadil domáci Mashur. Čo dodať... Košice dnes predviedli výborný výkon a dva body si rozhodne zaslúžili, no aj tento jeden je skvelým úspechom pre celú slovenskú extraligu. HC Košice potrápil fínskeho majstra a po bojovnom výkone sa na Slovensko vráti so vztýčenou hlavou.

    S týmto konštatovaním sa už s vami pre dnešok lúčime a prajeme ešte príjemný zvyšok večera. (19:51:37)
     
    Koniec zápasu.
    Adam MASHUR - 3:2
     
    64:54
    Kärpät Oulu dal gól!

    Tak toto je pre Košičanov neuveriteľná smola. ADAM MASHUR vypálil a určite ani sám neveril, že to bude posledná strela zápasu. Nešťastne ju ešte tečoval zrejme Jenčík, no to už nehrá rolu. Košičania vybojovali na klzisku fínskeho majstra bod! Asistencia: Jonas Donskoi.
     
    64:32
    Košičania sa dokonca v závere dostali aj do dobrej príležitosti! Cebák posunul puk Hrnkovi, ktorý ale v rýchlosti cez posledného obrancu nevystrelil.
     
    64:02
    Medzičasom sa nám začala už posledná minúta predĺženia. Kärpät sa neustále tlačí do zakončenia, no hostia odolávajú. Slovenskí majstri hrajú ukážkovo a súper má s nimi veľké problémy.
     
    63:27
    čas sa kráti a do konca predĺženia ostáva už iba niekoľko desiatok sekúnd. Veľké napätie vrcholí a nervozita sa stupňuje.
     
    62:50
    Dobrá šanca aj pre Košičanov! Do útoku sa priamo pred bránku natlačil Lapšanský, ale jeho prudký puk bol zastavený hráčmi domáceho tímu.
     
    62:27
    Napokon sa ale domáci hráči dostali do pomerne zaujímavej pozície, ale z väčšej vzdialenosti spred bránky Kärpät minul priestor troch žrdí. Hylák mal trochu šťastia, pretože puk asi dobre nevidel.
     
    61:58
    Úvod predĺženia je pomerne opatrný na oboch stranách. Nič nenasvedčuje tomu, že by sme počas týchto piatich minút mohli vidieť gól.
     
    61:12
    Bartoš napokon puk vysunul na Spilara, ktorý sa šikovne opäť raz dostal do útočnej tretiny. Tam bol ale okamžite obklopený defenzívou a strieľať nemohol.
     
    60:50
    Bartoš si musel dať pozor pred vlastnou bránkou a puk šikovne uchmatnúť súperovmu útočníkovi. Zatiaľ sme žiadnu strelu nevideli.
     
    60:25
    Začalo sa päťminútové predĺženie vo štvoriciach na oboch stranách. Košickí hokejisti sú stále veľmi aktívni, ale zatiaľ je to bez šancí.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Riadna hracia doba je minulosťou a pred nami je predĺženie. Fínsky majster je možno trochu šokovaný, Slováci ho už obrali minimálne o bod. Podarí sa Košičanom ešte viac?
     
    60:00
    Koniec tretej tretiny.
     
    59:57
    Košičania sa dokonca dostali aj ku ďalšej dobrej príležitosti. Teraz pálil Sojčík, ale od modrej čiary neprekvapil. Do konca riadnej hracej doby ostáva už iba pár sekúnd a uvidíme predĺženie.
     
    59:21
    Spilar si vzal puk na svoju hokejku a technickými parádami sa dostal až do útoku. Tam síce súpera poriadne pomotal, ale napokon sa ku streleckému pokusu nedostal.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 1. Donskoi, 32. Junttila (Kemppainen, Donskoi), 65. Mashur (Donskoi) – 20. Sojčík, 30. Šeda (Spilar)


    Kärpät Oulu: Iiro Tarkki – Kukkonen, Masuhr, Niemelä, Glenn, Spang, Nutivaara, Vallin – Pyörälä, Deschamps, Davis – Manninen, Haataja, Huml – Junttila, Kemppainen, Donskoi – Keränen, Suoranta, Alikoski, Komulainen
    HC Košice: Hylák (Melicherčík) – Cebák, Jánošík, Černák, Štrbák (C), Drgoň, Šeda, Macejko – Lapšanský (Top Scorer), Kolena, Bartánus – Spilar (A), Češík, Jenčík (A) – Stupka, Chovan, Bartoš – Hinďoš, Hrnka, Sojčík

    Rozhodca: Lindqvist (FIN), Nord (SWE) – Orava (FIN), Perämäki (FIN)