Chabarovsk – Ufa 2:3 (kon.) | Novokuzneck – Omsk 2:1 (po pr.) | Novosibirsk – Barys 4:1 (kon.)
Čeljabinsk – Petrohrad 2:6 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Helsinki 1:2 (po pr.) | Togliatti – Riga 3:2 (po pr.)
Jaroslavľ – Kazaň 2:3 (1:2 po s.n.) | Viťaz – Metallurg Magnitogorsk 1:4 (kon.) | Soči – Jekaterinburg 6:3 (kon.)
koniec po predl.
Jugra Chanty-Mansijsk
1:2 (0:0, 1:1, 0:0 - 0:1)
Jokerit Helsinki
Pondelok 15.09.2014, 15:30 • Arena Jugra • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    LAJUNEN - 1:2
     
    62:21
    Jokerit Helsinki dáva gól!
    Rozhodnutie napokon padlo v predĺžení, gól dali hostia a vyhrávajú tak zápas 2:1 po predĺžení! Môžme tak povedať, že sa im zápas podarilo otočiť z 0:1 na 2:1. Predĺženie hrali aktívnejšie domáci, ale z gólu sa napokon radujú hostia, ale tento gól môžme pokojne zaradiť do kategórie veľmi šťastných, pretože puk sa odrazil po nevydarenej strele od zadného mantinelu na hokejku VILLEHO LAJUNENA, ktorý bol z uhľa, ale domáci brankár nestál v bránke, neskoro sa spamätal a nepomohol mu ani jeho unikátne natiahnutie a skok za pukom, ktorý napokon skončil v jeho bránke.
    Bez asistencie.
     
    59:50
    V samom závere riadnej hracej doby sme skoro videli rozhodujúci gól! Sallinen sa v zmätku pred domácou bránkou dostal do zakončenia, sám pred domácim brankárom však zaváhal a Birjukov puk zaľahol svojím telom.
     
    Oba tímy spolu s rozhodcami sú už späť na ľadovej ploche! Posledná tretia tretina sa nám tak čoskoro začne!
    HAGMAN - 1:1
     
    39:29
    Jokerit Helsinki dáva gól!
    Tesne pred koncom druhej tretiny vidíme aj druhý gól zápasu, ten dávajú tiež po využitej presilovke hostia a tak máme vyrovnané 1:1! NIKLAS HAGMAN sa dobre postavil pred bránku domáceho tímu a parádne tečoval strelu svojho spoluhráča za chrbát bezmocného gólmana domácich.
    Asistencia: Juhamatti Aaltonen a Ryan Gunderson.
     
    37:24
    Filatov oslabuje domáci tím z držanie a tak je tu presilovka pre hostí.
    BULJANSKIJ - 1:0
     
    36:44
    Jugra dal gól!

    Prvý gól zápasu je na svete, dočkali sme sa ho až v druhej tretine a po využitej presilovke ide domáci tím do vedenia 1:0! Domáci zahrali túto presilovku ukážkovo, držali sa v útočnom pásme a veľkému tlaku napokon hostia aj podľahli, keď ARTJOM BULJANSKIJ vo veľkom zmätku pred bránkou hostí dostal puk do bránky, gól ešte musel potvrdiť videorozhodca, nemal dôvod ho neuznať.
    Asistencia: Toni Rajala.
     
    34:47
    Harju oslabuje hostí za nedovolené bránenie. Presilovka pre domácich hokejistov.
     
    34:45
    Brankár hostí Karlsson mal teraz poriadne veľa prace, pred jeho bránkou bol veľký zmätok a puk sa snažil do bránky pretlačiť Magogin, strážca svätyne mu v tom však zabránil.
     
    29:35
    Presilovky si teraz zahrajú hostia, na trestnú lavicu ide Pepeljajev za držanie.
     
    26:18
    Rozhodca napokon poslal na trestnú lavicu len Hagmana, takže chvíľu tu bude hra 4 na 4 a potom krátka presilovka pre domáci tím.
     
    24:59
    Tak to je pre domácich hokejistov veľmi nepríjemné! Sitnikov sa previnil hákovaním a pre hostí to bude presilovka 5 na 3! Veľká šanca na strelenie úvodného gólu zápasu.
     
    23:41
    Domáci Maxwell oslabuje domácich na dve minúty, previnil sa hákovaním. Hostia začína stupňovať svoju aktivitu, toto by im malo ešte viac pomôcť.
     
    Oba tímy spolu s rozhodcami sú už späť na ľadovej ploche! Druhá tretina sa nám tak čoskoro začne!
     
    17:36
    Toto mohla byť expresne využitá presilovka domáceho tímu! Pred bránkou tečoval strelu svojho spoluhráča Čibisov, puk však skončil len na tyčke bránke hostí!
     
    17:21
    Rozhodcovia dnes zvolili veľmi prísny meter, opäť sa nám vylučuje! Ohtamaa oslabuje hostí za podrazenie.
     
    16:05
    Domáci brankár Birjukov sa teraz musel mať na veľkom pozore, pretože vznikol pred ním veľký zmätok, puk tak radšej priľahol a hru prerušil. Presilovka sa už hosťom rýchlo kráti.
     
    14:56
    Lenže hru 4 na 4 sme dlho nevideli, domáci Filatov je poslaný na trestnú lavicu za hru s vysokou hokejkou a tak je tu presilovka 4 na 3 pre hostí!
     
    14:47
    Bude sa nám v zápase opäť vylučovať, prvý krát však obojstranne. McLean ide za podrazenie, Magogin za nafilmovaný pád, keď pripomínal svojím letom vtáka.
     
    09:45
    Hostia sa dostali do prečíslenia 2 na 1, ale celé to zakončili veľmi zle! Omark napálil svoju tvrdú strelu len do domáceho brankára, ktorý následne puk prikryl a hru tak prerušil.
     
    08:05
    Teraz sa už domácemu tímu podarilo dostať sa do útočného pásma, ale nič z toho nevyťažili, i keď teraz na to mali možnosť! Puk pred prázdnu bránku dostal Magogin, ten však trafil zle! V hľadisku to len tak zahučalo.
     
    06:33
    Lajunen sa previnil proti pravidlám hákovaním a dostáva tak dve minúty. Prvá presilovka v zápase tak čaká na domáci tím.
     
    01:55
    Prvú presilovku v zápase si zahrajú hostia, pretože Lesnukhin dostáva 2 minúty za hákovanie! Hostia tak môžu svoj tlak znásobiť.
     
    V Arena Jugra je už všetko pripravené na začiatok zápasu! Oba tímy spolu s rozhodcami sú už na ľadovej ploche, vypočujeme si štátne hymny a zápas sa nám môže začať!

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 37. Buljanskij (Rajala.) – 40. Hagman (Aaltonen, Gunderson), 63. Lajunen (bez asistencie)


    Jugra Chanty-Mansijsk: Biryukov(Goryachevskikh) – Sergeyev, Pepelyaev, Magogin, Bulyansky, Sitnikov – Larsen, Ternavsky, Rajala, Kašpar, Maxwell – Sokolov, Putilov, Yatsenko, Bortnikov – Knyazev, Chibisov, Lesnukhin, Nikolayev.
    Jokerit Helsinki: Karlsson (Helenius) – Gunderson, Lajunen, Hagman, Kapanen, Aaltonen – Jaakola, Karalahti, Moses, Omark, Harju – Todd, Ohtamaa, Huhtala, McLean, Sallinen – Maki, Ben-Amor, Hahl.

    Rozhodca: Bondar, Buturlin – Golyak, Dedyulya