Genk – Brugge 1:1 (kon.) | Gent – Mouscron 1:0 (kon.) | Kortrijk – Lokeren 2:3 (kon.)
koniec
KAA Gent
1:0 (0:0)
Royal Excel Mouscron
cz Nedeľa 14.09.2014, 18:00 • GHELAMCO-arena, Gent (kapacita 19999 diváků - vše k sezení). • Belgická Jupiler Pro League
Predzápasové kurzy
     
    Ještě dodám, že dnešní utkání sledovalo celkem 16 855 diváků.
     
    85
    Naposledy střídají i domácí. Brazilec Renato Neto nahradí Dejaegereho.
     
    84
    Mouscron se snaží o vyrovnání. Pomůže k tomu Gano, který vběhne na trávník místo Michela?
     
    82
    Mladík Kenny Saief nezapřel svůj temperament a při oslavě branky ukázal, jakou muskulaturu skrývá pod dresem. To se ovšem podle pravidel nesmí a dostává tak žlutou kartu.
    Kenny SAIEF - 1:0
     
    82
    Gent právě vstřelil branku!
    Nakonec se teorie o tom, že se Gent dostane k brance bez velkého počtu šancí, které měl v první půli, vyplní. Domácí Bizoni předvedli zásluhou krásné průnikové přihrávky Nielsena a neméně kvalitního centru Foketa krásný fotbalový moment. Ten zakončil střídající izraelský hráč KENNY SAIEF šťastnou hlavičkou, která jen tak tak propadla pod rukavicemi jinak výtečného Crise. Takže 1:0!
     
    78
    Badri to se svým jižanským temperamentem přehnal. Očividně se mu rozhodnutí sudího nelíbilo, což však neměl dávat takto najevo. Dostává žlutou kartu.
     
    75
    Střídají i hosté. Odešel Langil, který přepustil své místo na poslední čtvrthodinu Contoutovi. Opět je tu výměna Francouz za Francouze.
     
    74
    ...a hráč ročníku 1994 Benito Raman vystřídá marockého záložníka Mustaphu Oussalaha.
     
    74
    Dvojstřídání na straně domácích za účelem udělat krok ke kýžené brance. Kenny Saief nahrazuje neproduktivního Depoitra...
     
    64
    Teď se ale po velké minele v zadních řadách Bizonů musel vytáhnout poprvé výrazněji v utkání brankář domácích Matz Sels, který předvedl vynikající zákrok proti halfvoleji Anice Badriho!
     
    58
    První střídaní má na svědomí hostující trenér Chibab, který na hřiště pouze mění své francouzské krajany. V podstatě neviditelného Mbembu nahrazuje Tristan Dingomé.
     
    44
    Oussalah poslal do vápna skoro dokonalý centr, David Pollet ale ne a ne namířit první trefu v novém klubu. Tentokrát centr marockého záložníka trestuhodně podskočil!
     
    41
    Opět se ke slovu přihlásil bosenský rodák se švýcarským pasem. Thomas Foket jej ideálně našel na vrcholu šestnáctky, odkud sedmasedmdesátka vystřelila. Francouzský brankář Pierrick Cros ve službách Mouscronu se zaskvěl výbornou robinzonádou.
     
    33
    První žlutou kartu obdrželi také domácí. Provinil se ghanský stoper Nana Kwesi Asare.
     
    26
    No domácí fanoušci se musejí bavit, jejich miláčci jim zatím dělají radost, i když bezbrankovou. Po další krásné přihrávce Mustaphy Oussalaha pálil krásnou technickou ránu švýcarský šikula Danijel Miličevič do břevna!
     
    22
    Steeven Langil se nyní malinko přepočítal a po zásluze inkasuje žlutou kartu, již třetí svého týmu v dosavadním průběhu, za teatrální pád v pokutovém území.
     
    21
    Gent drtí valonského soupeře jako parní válec nerovnou silnici. Teď to pro změnu zavánělo penaltou. V šanci se po exekuci standardky zjevil Depoitre. Belgický nejlepší střelec svého týmu byl sporně zadržen. Píšťalka Vertentena zůstala němá.
     
    20
    Po jeho exekuci byl tvrdě atakován Miličevič, za což vidí hostující kapitán Vandendriessche žlutou kartu. Opět je tu zajímavá příležitost.
     
    17
    David Pollet ve druhé obrovské šanci, kterou nyní dokonale promarnil. Po signálu zahraném po přímém kopu byl zcela sám před Crosem, ovšem míč si neobratně ukopl a bylo po šanci.
     
    16
    První žlutou kartu za úmyslné hraní rukou vidí jediný belgický hráč v sestavě hostí. Pieter-Jan Monteyne může být i rád, protože to zavánělo spíše kartou, která je totožná jako jeho dres.
     
    11
    První velká šance domácích, do které se propracovala posila z Anderlechtu David Pollet. Hráč s devítkou na zádech využil zaváhání v obraně Mouscronu a po krátké kličce ve vápně pořádně prověřil rukavice Crose!

    Dominik Tobola

    Góly: 82. Saief

    Karty:   33. Asare (GNT), 82. Saief (GNT) – 16. Monteyne (MOP), 20. Vandendriessche (MOP), 22. Langil. (MOP), 78. Badri (MOP)


    KAA Gent: Sels – Asare, Gershon, Nielsen, Foket – Oussalah (74. Raman), Kums – Miličevič – Dejaegere (85. Renato Neto), Depoitre (74. Saief) – Pollet.
    Náhradníci: Vandenbussche – Renato Neto, Raman, Saief, Van der Bruggen, Locigno, Belhocine.

    Royal Excel Mouscron: Cros – Monteyne, Jeanvier, Mézague, Peyre – Vandendriessche, Mbemba (58. Dingomé) – Michel (84. Gano) – Langil (75. Contout), Badri – Diaby.
    Náhradníci: De Vlamynck – Gano, Verstraete, Dingome, Houzé, Contout.

    Rozhodca: B. Vertenten – R. Vanyzere, T. Nijssen – T. Derycke (všichni BEL).

    Diváci: 16 855.