Myjava – Trnava 2:0 (kon.)
koniec
Spartak Myjava
2:0 (1:0)
FC Spartak Trnava
Piatok 12.09.2014, 18:30 • Štadión Spartaka Myjava, Myjava • Niké liga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    SPARTAK MYJAVA

    Kopaničiari sa v úvode potýkali s náročnými okolnosťami, keď kvôli rekonštrukcii trávnika odohrali sedem z ôsmich zápasov na ihriskách súperov. Investícia sa oplatila – Myjava má k dispozícii nový trávnik, na konte slušný počet získaných bodov a pred sebou množstvo zápasov v jesennej časti na domácom ihrisku. Mužstvo trénera Petra Gergelyho sa v tabuľke síce nachádza na predposlednej priečke, v prípade výhry ale okamžite poskočí až na 8.miesto pred svojho piatkového súpera Trnavu. Najväčšou slabinou tímu je útok, ktorý má Myjava vôbec najslabší v lige – ofenzíva Kopaničiarov sa prezentovala len 5 piatimi vstrelenými gólmi.
     
    FC SPARTAK TRNAVA

    Spartakovci v malom Ríme počas tohto víkendu oslavujú tradičný jarmok a náladu by si určite chceli zlepšiť aj pri futbale. Preto môžeme očakávať, že do Myjavy pocestuje početná skupina skvelých fans Spartaka. Trnavčania už skončili pôsobenie v Európskej lige, kde ale zanechali skvelý dojem a rozhodne majú na čom stavať. Momentálne sa sústredia na Fortuna ligu – kde aj kvôli pohárovým povinnostiam úplne nezachytili štart a nachádzajú sa v spodnej polovici tabuľky. Dvaja hráči z kádra mali počas prestávky reprezentačné povinnosti – brankár Rusov aj útočník Schranz výrazne prispeli k výhre ,,dvadsaťjednotky" v Holandsku a k jej postupu do baráže.
     
    Aktuálna forma

    Myjava v posledných troch kolách získala len raz bodovala, treba však zohľadniť aj náročný žreb. Navyše, Kopaničiarom sa podaril husársky kúsok – v 7.kole doma zdolali majstrovský Slovan 2:1 po krásnych nožničkách Pekára zo záveru stretnutia. V minulom kole Myjava pomerne jasne nestačila na Trenčín, keď na jeho štadióne po nevýraznom výkone prehrala 0:2.

    Trnava má za sebou pestrú šnúru výsledkov – od domácej výhry s Ružomberkom prešla cez prekvapujúcu prehru v trápiacich sa Košiciach po domácu remízu so Senicou. Tá ale môže Spartak veľmi mrzieť, veď o výhru prišiel po inkasovanom góle v závere stretnutia. Nesmieme zabúdať ani na pozitívny výkon Trnavy v odvete play-off Európskej ligy v Zürichu, kde Spartak remizoval 1:1.
     
    Postavenie v tabuľke

    Myjava sa aktuálne nachádza na 11.priečke ligovej tabuľky so ziskom 7 bodov a skóre 5:9. Tabuľka ale trochu skresľuje – mužstvá od 8.miesta nadol sú poriadne natlačené v rozmedzí jedného bodu a ak v piatok Myjava vyhrá, razom sa dostane až na spomínanú ôsmu priečku.

    Trnava je v tabuľke na 8.mieste so ziskom 8 bodov a vyrovnaným skóre 7:7. Spartak by si mal dať pozor, aby ostal v kontakte s mužstvami bojujúcimi o vyššie priečky, predovšetkým so skupinkou ,,desať-bodových" – Dunajská Streda, Podbrezová a Zlaté Moravce, čiže s mužstvami od 5. do 7.miesta.
     
    Súboj dvoch Spartakov vo výbornej atmosfére a v boji o dôležité ligové body - tak to je snáď najlepšia pozvánka na otvárací duel 9.kola Fortuna ligy. Myjava sa po dlhej sérii zápasov na ihriskách súperov postupne vracia na domáci trávnik a bude sa snažiť nadviazať na perfektnú domácu premiéru zo 7.kola, kedy Kopaničiari zdolali doma majstrovský Slovan. Trnava sa po vypadnutí z Európskej ligy vracia do slovenskej futbalovej reality a bude sa snažiť dostať na vyššie priečky, ktoré zodpovedajú klubovým ambíciám. Je jasné, že pôjde o veľa – Myjava sa chce posunúť z predposledného miesta, Trnava potrebuje každý bod na to, aby nestratila kontakt s čelom tabuľky. Pri sledovaní zápasu sa na vás v piatok od 18:30 teší Tomáš Schügerl!
     
    Aktuálne info z Myjavy : V meste Myjava bol kvôli pretrvávajúcemu dažďu a rozvodneniu rieky Myjava vyhlásený 3.stupeň povodňovej aktivity! Mesto sa situáciu snaží riešiť, futbalový klub na svojom oficiálnom konte na Facebooku vyhlásil, že zápas sa dnes večer uskutoční! Veríme, že Myjavčania náročnú situáciu naozaj zvládnu, o prípadných zmenách vás budeme informovať!
     
    Úvodné zostavy:

    Spartak Myjava: Solnička – Jánošík, Černáček (C), Častulín – Pekár, Ciprys, Bílovský, Marček, Daniel – Sládek, Šimonek.
    Náhradníci: Belic – Beňo, Švec, Kastelovič, Duga, Bruško, Oršula.

    FC Spartak Trnava: Rusov – Siva, Janečka (C), Tóth, Čonka – Vlasko, Kuzma, Sabo, Nascimento – Mikovič, Schranz.
    Náhradníci: Kneževič – Greššák, Špalek, Vyskočil, Jendrišek, Jirka, Farrugia

    Rozhodca: Chmura – Benko, Ádám.
     
    Príjemný futbalový večer prajem všetkým priaznivcom tejto krásnej hry. O niekoľko desiatok sekúnd sa v Myjave začne 9.kolo Fortuna ligy a my pri tom formou textového prenosu samozrejme nebudeme chýbať. Do začiatku zápasu si ešte pozrite zostavy oboch mužstiev, ktoré nedoznali väčších prekvapení. Prajem vám príjemný športový zážitok!
     
    V Myjave doznela štátna hymna Slovenskej republiky, útulný štadión je veľmi pekne zaplnený nadšenými fanúšikmi. Myjavčania sa chcú pri futbale odreagovať od nepríjemných myšlienok, ktoré im dnes priniesli dažde spojené s lokálnymi povodňami.
     
    Myjavčania v tradičných bielo-čiernych dresoch, hostia z Trnavy v červeno-bielej farebnej kombinácii. Všetko je už pripravené na úvodný výkop!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop mala k dispozícii Trnava, po výkope nasledovala dlhá rozohrávka medzi obrancami. Janečka nezvládol prihrávku na krátku vzdialenosť, loptu tak prvý raz v zápase získali domáci.
     
    2
    Trnavčania ale loptu veľmi rýchlo získali späť a podnikli prvú útočnú akciu, keď loptu stredom ihriska potiahol Schranz a nahrával na ľavú stranu Vlaskovi, jeho center do šestnástky odvrátil Černáček.
     
    3
    Okamžite ale vzrušenie na druhej strane, Kopaničiari v rýchlom brejku, keď sa k lopte v šestnástke už-už dostával v dobrej pozícii Sládek, nakoniec ale aj s prispením dobrého zákroku Tótha nedokázal zakončiť.
     
    4
    Hra na malý moment prerušená, keď Kuzma v súboji zasiahol rukou do tváre Bílovského, ktorý sa len ťažko zdvíhal zo zeme. Faul to podľa rozhodcu nebol, hra pokračuje rozohrávkou hostí.
     
    5
    Obrany kraľujú prvým minútam dnešného duelu. Sládek totiž síce prešiel stredom ihriska, následnú nahrávku už si ale Šimonek nespracoval, keď bol veľmi tesne bránený.
     
    6
    Myjavčania v prvej naozaj zaujímavej akcii zápasu! Bílovský prešiel po ľavej strane, dostal sa s loptou až pred šestnástku, kde si ešte zasekol Saba a snažil sa vystreliť, práve Sabo sa ale do situácie dokázal veľmi rýchlo vrátiť a obetavou vkĺzačkou pokus Bílovského zablokoval! Následná strela po odrazenej lopte letela vysoko nad.
     
    7
    Domáci v týchto chvíľach predsa len trochu aktívnejší. Momentálne je Myjava častejšie pri lopte a postupnými kombináciami sa snaží prepracovať do ofenzívnych akcií.
     
    8
    Nová posila Myjavy Šimonek faulovala v útočnej snahe, Rusov mohol vykopávať až od rohovej zástavky. Loptu si spracovali obrancovia Myjavy, tí po nepresnej rozohrávke vrátili loptu späť Trnavčanom.
     
    9
    Myjava dala gól!
    Domáci otvárajú skóre zápasu a dostávajú sa do rýchleho vedenia! Akciu začal Sládek, ktorý sa uvoľnil v šestnástke a strieľal z výbornej pozície, jeho pokus k pravej žrdi ešte vyrazil Rusov. Sládek sa ale dostal k odrazenej lopte na pravej strane šestnástky a vrátil ju presne do stredu, kde bol ŠTEFAN PEKÁR a ten loptu umiestnil prízemnou strelou k ľavej žrdi – 1:0!
     
    10
    Tak to je nepríjemný moment pre hostí, ktorí už od začiatku musia doťahovať gólové manko. Každopádne, zápas sa nám v tejto chvíli otvorí a snáď uvidíme viac gólových šancí.
     
    12
    Hostia to skúsili dlhou nakopávanou loptou dopredu, tam ale loptu s prehľadom odhlavičkoval skúsený Ćernáček.
     
    13
    Mohlo byť zvýšené! Častulín si spracoval perfektnú prihrávku do behu na pravej strane a poslal strieľaný center do šestnástky, Rusov na loptu nedosiahol, rovnako ale dopadol aj útočník Myjavy Arnold Šimonek, ktorý by inak zakončoval do odkrytej brány! Pred dobiehajúcim Pekárom potom na protiľahlej strane odkopol Siva.
     
    14
    Domáci sú naďalej pri chuti, úvod dnešného duelu im naozaj vychádza lepšie. Daniel sa dostával s loptou dopredu, v poslednej chvíli bol ale odzbrojený Sabom.
     
    15
    Hostia sa snažia odpovedať na aktivitu Myjavy, po akcii Schranza je z toho aspoň rohový kop pre Trnavu. Po centri Clebera odhlavičkovali domáci obrancovia, je z toho ďalší roh.
     
    16
    Trnava sa po ďalšom rohu na krátku chvíľu usadila pred šestnástkou domácich, z tejto snahy ale rezultovala len strela Saba zo strednej vzdialenosti, záložník hostí ale nemieril presne.
     
    17
    Myjavčania po dvoch minútach bránenia znovu aktívni v útoku, keď po outovom vhadzovaní predlžoval loptu na Pekára Šimonek, Tóth bol ale pozorný a loptu odvrátil tak šikovne, že od Šimoneka mierila za bránkovú čiaru.
     
    18
    Tak teraz mali hostia aj kus šťastia...Erik Daniel sa totiž zmocnil lopty na pravej strane a už-už postupoval osamotený do šestnástky, podľa rozhodcu ale pri získaní lopty fauloval obrancu hostí. Prísny to verdikt rozhodcu, pokračujeme výkopom Rusova.
     
    19
    Následne hostia loptu stratili, keď poslali pozdrav na druhú stranu až ku Solničkovi. Po jeho výkope predlžoval loptu dopredu Šimonek, našiel ale len rukavice Rusova.
     
    20
    V týchto chvíľach vidíme kopu nepresností na oboch stranách ihriska. Schranz, ktorý je dnes v útoku Trnavy trochu osamotený, posielal prihrávku do šestnástky, tam odkopol Častulín.
     
    21
    Myjava v ďalšej rýchlej, zaujímavej akcii, keď Častulín predĺžil na pravú stranu k Pekárovi, jeho center do šestnástky preletel nikým netečovaný až na druhú stranu, kde sa lopty ujal Janečka.
     
    22
    Trnava mohla vyrovnať! Vlasko v obrovskej šanci, keď mu Schranz loptu nádherne naservíroval na pravý roh päťky, Vlasko si loptu zasekol a prudko vystrelil, trafil ale len brvno, od ktorého sa lopta odrazila späť do hry!
     
    23
    Hra naberá grády! Kopaničiari podnikli peknú akciu, keď Častulín dlhou prihrávkou dopredu vysúval Bílovského, pred ním ale loptu včas skrotil vybiehajúci Rusov.
     
    24
    Nádherný futbalový moment! Cléber z Trnavy napriahol z cca 25 metrov a mieril presne do ľavého horného rohu, Solnička sa natiahol, ako bol len dlhý a vytlačil loptu na rohový kop!
     
    25
    Bezprostredne po rohu ďalšie ohrozenie pre Solničku, ktorému vypadol center Mikoviča, lopta následne poskakovala na päťke, tam sa nedostal nikto z hostí a tak loptu dokázal odkopnúť do bezpečia Černáček!
     
    26
    Hra má skvelé tempo, sledovali sme útok Myjavy, keď loptu potiahol Ciprys a už-už prechádzal okolo Janečku, ten napokon v dobrom obrannom zákroku získal loptu pre hostí. Okrem toho založil útok, do ktorého sa dostal Cléber, jeho center na pravú stranu šestnástky ale odvrátil Častulín!
     
    27
    Myjava odvpovedá na útočné snahy hostí, nechce sa nechať v ofenzíve zahanbiť. Pekár si spracovával dlhý center, loptu mu ale v súboji s Tóthom ušla za bránkovú čiaru.
     
    28
    Vlasko sa postupne dostáva do svojej fazóny v strede poľa, keď teraz zakladal útočnú akciu hostí a vysúval na pravej strane Schranza, toho ale čistým zákrokom na hranici šestnástky zastavil výborne hrajúci Častulín.
     
    29
    Trnavčania v týchto chvíľach prebrali opraty hry do svojich rúk a držia loptu na svojich kopačkách. Zatiaľ to však ale nevychádza vo finálnej fáze, obrana Myjavy hrá zatiaľ veľmi dobre.
     
    30
    Teraz ale akcia Trnave nevyšla, keď sa lopty ujal stopér Černáček a pohodlne ju vyviezol dopredu. Na ťahu tak domáci, pred nami je ešte 15 minút prvého polčasu.
     
    31
    Solnička si prebral dlhý nákop, ktorý smeroval k jeho bráne. Môže upokojiť hru a postupne rozohrať loptu smerom dopredu.
     
    32
    Vlasko v super-šanci číslo 2! Čonka prihrával do šestnástky z ľavej strany, Vlasko si prebral loptu tesne pred päťkou a z otočky vystrelil, Solnička na zemi nohou vyrazil!
     
    33
    Následne šanca aj na druhej strane! Pekár prešiel do šestnástky po ľavej strane a miesto prihrávky na Daniela volil okamžitú strelu, to nebolo šťastné riešenie, keďže útočník domácich prestrelil bránu!
     
    34
    Trnavčania predviedli rýchlu a priamočiaru akciu, z ostrého uhla až takmer z bránkovej čiary skúšal prekvapiť Solničku Mikovič, brankár domácich loptu vyboxoval.
     
    34
    Žltú kartu dostává Martin Mikovič (FC Spartak Trnava).
     
    36
    Tak to bol nepríjemný súboj medzi Častulínom a Sabom. Obaja hráči išli do súboja nohami napred, nakoniec z toho našťastie nie je žiadne zranenie. Hra pokračuje rozohrávkou hostí.
     
    37
    Spartak v peknej útočnej akcii, keď loptu po pravej strane potiahol Siva a okamžite centroval do šestnástky, kde však našiel len Častulína, ktorý odhlavičkoval do bezpečia.
     
    38
    Neúspešná akcia Myjavy, domáci sú v posledných minútach vpredu naozaj málo výrazní. Sládek teraz len odovzdal loptu Rusovovi, ktorý môže rozohrávať akciu hostí.
     
    39
    Domáci mohli následne zahrávať štandardku, po dlhom centri sa ale nikto z domácich nepresadil. Svoju akciu môžu začať hostia.
     
    40
    Trnave to ale teraz vôbec nevyšlo, keď síce Cléber potiahol loptu dopredu, miesto nahrávky ale volil center, ktorý doletel až za bránkovú čiaru.
     
    41
    Hostia v platonickej útočnej snahe, keď sa pri ľavej postrannej čiare snažil presadiť Cléber, Častulín ho ale okamžite pokryl a odvrátil loptu do outu.
     
    42
    Trnava stále hrozí! Kuzma sa dostal k lopte na osi ihriska vo vzdialenosti 20 metrov a okamžite to skúsil strelou k ľavej žrdi, ktorú len tesne minul!
     
    43
    Zase raz Černáček, ten naozaj kraľuje obrane Myjavy. Aj teraz zastavil ďalšiu akciu hostí, keď s prehľadom odvrátil center Schranza.
     
    44
    Čonka na ľavej strane vycvičil troch protihráčov a okamžite posielal center do pokutového územia, kam sa vrátil Ciprys a odhlavičkoval loptu do bezpečia.
     
    45
    V závere polčasu uvidíme šancu Trnavy. Mikovič sa predieral dopredu, až ho zozadu fauloval Marček, nasleduje štandardka hostí z cca 25 metrov.
     
    45
    Žltú kartu dostává Tomáš Marček (Spartak Myjava).
     
    45
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Vlasko zahral štandardku, keď poslal center na Janečku, ktorý sa síce dostal k hlavičke na úrovne penaltového bodu, jeho pokusu k pravej žrdi ale chýbala razancia, Solnička teda kryl.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Domáci sa v prvom polčase rýchlo ujali vedenia, ktoré dokázali udržať aj napriek niekoľkým šanciam hostí. V tej najväčšej trafil Vlasko brvno a aj preto po prvom polčase majú k trom bodom bližšie domáci. Pri pokračovaní zápasu sa na vás teším od 19:32.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Úvod druhej polovice zápasu lepšie zachytili domáci a viedli akciu cez stred poľa, tam ale ich snahu zabrzdil nepresnou prihrávkou Marček.
     
    47
    Pekár takmer prekvapil Rusova! Myjavský záložník si prebral loptu na ľavej strane a nečakane to skúsil prudkou strelou spoza obrancu, mieril tesne nad brvno! Rusov loptu nekontroval, skôr sa neisto snažil zasiahnuť.
     
    48
    Myjava v druhej časti zatiaľ stále o niečo aktívnejšia, Daniel predviedol peknú individuálnu akciu, zakončoval ale strelou nad.
     
    49
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Martin Mikovič, prichádza Erik Jendrišek.
     
    50
    Mikovič odišiel z trávnika poriadne nahnevaný, zrejme nečakal, že ho tréner Jarábek takto skoro stiahne z ihriska. Na trávniku miesto neho bývalý reprezentant Jendrišek.
     
    51
    Myjavčania získali loptu po zlej rozohrávke hostí a na krátku chvíľu sa usadili pred bránou Spartaka. Z aktivity rezultovala strela Ciprysa, ktorý strieľal z veľkej vzdialenosti, trafil len brániaceho Janečku.
     
    52
    Siva v dobrom obrannom zákroku, keď loptu hlavou sklepol na brankára Rusova. Hostia v druhom polčase zatiaľ neškodní, takto sa k vyrovnaniu len ťažko prepracujú.
     
    53
    Tak predsa len, akoby som to privolal! Vlasko potiahol loptu po ľavej strane a prakticky až od bránkovej čiary poslal nahrávku do šestnástky, kde sa uvoľnil Jendrišek a snažil sa vystreliť, jeho pokus zablokoval skvelým sklzom Černáček!
     
    54
    Trnavčania mali po faule Jánošíka k dispozícii štandardku, po zblokovanom centri predviedol nádherné exportné nožničky Vlasko, loptu ale zastavil Častulín. Následná strela Tótha mierila vysoko nad.
     
    55
    Hostia vo veľmi dobrej fáze hry, bojujú o vyrovnanie! Jendrišek mohol dvakrát strieľať z hranice šestnástky, oba pokusy ale zastavil obranný val Myjavčanov!
     
    55
    Siva takmer zaskočil Solničku, keď jeho nevydarený center nabral zvláštnu trajektóriu a skončil len tesne nad brvnom, domáci brankár sa veru musel poriadne naťahovať!
     
    56
    Domáci záložník Ciprys predviedol krásny obranný zákrok, keď vkĺzačkou vypichol loptu spod nôh unikajúceho Schranza. Ožívajú aj fanúšikovia hostí, cítia, že ich mužstvo sa nadychuje k náporu a snaží sa o zvrat nepriaznivo sa vyvíjajúceho zápasu.
     
    57
    Žltú kartu dostává Peter Solnička (Spartak Myjava).
     
    57
    Vlasko kľučkoval, kľučkoval, až dokľučkoval. Po prihrávke Saba si totiž prebral loptu na pravej strane šestnástky, jedna kľučka mu vyšla, druhá ale už nie, a aj preto miesto potenciálneho ohrozenia brány nasledoval odkop Ciprysa.
     
    58
    Ciprys hrá proti svojmu bývalému tímu skvele, teraz vysúval dopredu Bílovského, pred ním odkopol vybiehajúci Rusov. Po následnom oute a centri ešte bojoval pred Rusovom Šimonek, brankár hostí si ale loptu stiahol do svojich rukavíc.
     
    59
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Cleber Silva Nascimento, prichádza Nikolas Špalek.
     
    60
    Vlasko svoju nohu v súboji natiahol poriadne vysoko a trafil Ciprysa. Pri lopte Myjava, domáci môžu pred poslednou polhodinou duelu trochu upokojiť hru.
     
    61
    Kopaničiari ale nedokážu udržať loptu na svojich kopačkách, Trnava s ľahkosťou rozohráva. Takáto skorá totálna defenzíva neveští pre Myjavu nič dobré...
     
    62
    Hostia to dnes skúšajú akrobaticky, ani to im ale vo finále nepomáha. Siva posielal center do šestnástky, na bližšej žrdi loptu predĺžil Vlasko, aby Jendrišek presne z bieleho bodu zakončoval akrobaticky, vyzeralo to pekne, lopta ale mierila mimo brány.
     
    63
    Trnavský novic Špalek sa uviedol nepresnou nahrávkou, keď jeho oblúčik do šestnástky našiel len rukavice Solničku. Po dobrej fáze hry sa teraz hostia dostali do mierneho útlmu, ich snaha je len platonická.
     
    64
    Dve veľké nepresnosti na oboch stranách. Najprv veľmi zle prihral Myjavčan Bílovský, ktorého prihrávku si prebral Siva, ten ale okamžite vracia loptu až k Solničkovi.
     
    65
    Kopaničiari po veľmi dlhej dobe v útoku pohrozili. Sládek si skúsene prebral loptu a nahral napravo Danielovi, jeho center bol zablokovaný na roh.
     
    67
    Myjava dala gól!
    Neskutočné, doslova z ničoho-nič strieľa Myjava druhý poisťujúci gól! Po centri z rohového kopu zakončoval zblízka nožničkami Černáček, ktorý trafil do hlavy brániaceho Janečku. Od neho sa lopta odrazila na ľavú stranu, kde bol úplne voľný PETER JÁNOŠÍK a z päťky strelou pomedzi nohy prekonáva Rusova!
     
    68
    Jánošík stiahol unikajúceho Vlaska tesne pred vlastnou šestnástkou, je z toho zaujímavá štandardka Spartaka z výbornej pozície tesne spred šestnástky.
     
    69
    Žltú kartu dostává Peter Jánošík (Spartak Myjava).
     
    69
    Kuzma, Tóth, a znovu Kuzma – takto postupne strieľali hostia na bránu po spomínanej štandardke. Ani jeden zo streleckých pokusov ale neprešiel cez obranný val hostí, ktorí všetky pokusy odvrátili do bezpečia.
     
    69
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Arnold Šimonek, prichádza Filip Oršula.
     
    70
    Vlasko sa ešte snaží pozdvihnúť zástavu Spartaka. Pekne prenikol po ľavej strane a posielal center do šestnástky, tam bol ale Solnička a pohodlne loptu stiahol do svojich rukavíc.
     
    71
    Pekár pekne obohral Janečku a po jeho faule vybojoval štandardku z 25 metrov, center Sládeka ale preletel nikým netečovaný cez trnavskú šestnástku.
     
    72
    Solnička v skvelom zákroku, keď po dlhom nákope zasahoval pred dotierajúcim Jendriškom, po zásahu Solničku je z toho rohový kop pre hostí.
     
    73
    Špalek centroval z rohového kopu, jeho pokus ale nebol presný a nikým netečovaný skončil až za bránkovou čiarou.
     
    73
    Vlasko v svojej tutovke číslo 3! Ani teraz ale neskóroval – v tomto prípade prešiel cez ľavú stranu, dostal sa až do šestnásky a zblízka vystrelil, mieril ale tesne nad bránu!
     
    75
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Erik Daniel, prichádza Denis Duga.
     
    76
    Novic Duga sa neuviedol ideálne, keď mu Sládek sklepol dlhú loptu, strela Dugu z voleja ale mierila vysoko nad bránu. Hostia majú ešte 15 minút na zdramatizovanie zápasu, budú to mať ale veľmi ťažké.
     
    77
    A znovu Vlasko! Ten by si gól hádam aj zaslúžil – teraz si po centri Čonku prebral loptu na ľavej strane šestnástky, pekne si ju hodil doľava a pokúsil sa o strelu, Černáček obetavo zablokoval!
     
    78
    Akcia hostí pokračovala, Trnavčania držali domácich v ich šestnástke, snahu ale zastavil Sabo, ktorý poslal veľmi nepresný volej až k pravej rohovej zástavke.
     
    79
    Mohlo to byť rozdielom triedy! Pekár nádherne potiahol loptu po ľavej strane, kde už proti sebe nemal brániaceho hráča, krížnou prihrávkou loptu naservíroval Bílovskému, ktorý strieľal z miesta pokutového kopu, vo vyloženej pozícii mieril nad!
     
    80
    Vlasko s Jendriškom bojovali v šestnástke Myjavy, proti početnej presile sa ale presadiť nedokázali. Útoku Trnavy dnes chýba potrebná ľahkosť a myšlienka.
     
    81
    Myjavčania sa dostali do rýchleho brejku, keď dopredu postupoval Sládek spolu s Pekárom, Sládekovi sa ale ani na dvakrát nepodarilo prihrať, preto nakoniec nahrával až doprava na Daniela. Ten síce dokázal odcentrovať, hlavičke Sládeka ale chýbala razancia.
     
    82
    Jendrišek vo veľkej šanci! Po predĺženom centri z ľavej strany zakončoval osamotený na päťke, Solnička mu umne zmenšil strelecký uhol a dokázal lapiť túto skvelú šancu!
     
    83
    Hostia rozohrávajú na vlastnej obrannej polovici, mali by sa ale poponáhľať, veď musia vstreliť dva góly, aby si odniesli aspoň bod. Začína to ale vyzerať, akoby Trnave dnes nebolo súdené...
     
    84
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Peter Sládek, prichádza Tomáš Bruško.
     
    85
    Bruško sa uviedol nepresnou nahrávkou, keď síce na ľavej strane vysúval Pekára, nahrávke však venoval príliš veľkú razanciu a tak lopta končí za bránkovou čiarou. Vykopáva Rusov.
     
    86
    Ciprys dnes naozaj veľmi aktívny, vyviezol loptu dopredu a nahrával doprava Bruškovi, ten mu okamžite vracal späť do šestnástky, Rusov bol ale rýchlejší a skrotil loptu do svojich rukavíc.
     
    87
    Ach, tak to bol nepríjemný moment...po hlavičkovom súboji nekontrolovateľne dopadol na trávnik trnavský stopér Tóth, vyzerá to na vyrazený dych..snáď bude obranca hostí v poriadku!
     
    88
    Tóth odchádza po vlastných za outovú čiaru, uvidíme, či sa ešte do hry vráti. Trnavčania športovo vrátili loptu domácim.
     
    89
    Myjavčania akoby ešte ponúkali šancu hosťom. Bruško totiž veľmi nepresne rozohral štandardku, Trnavčania môžu rozohrať jednu z posledných útočných akcií.
     
    90
    Vlasko naďalej aktívny, aj teraz prešiel po ľavej strane a centroval na vzdialenejšiu žrď, kde hlavičkoval novic Farrugia, slabou hlavičkou mieril mimo brány.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+1
    Kopaničiari v peknej útočnej akcii, keď si loptu v strede prebral Marček a kolmicou vysúval Oršulu, ten sa v súboji s Janečkom nepresadil.
     
    90+2
    Duga mohol ešte prikrášliť výsledok, keď sa po akcii Častulína dostal k strele v strede šestnástky, pri zakončení z otočky sa trochu pošmykol a tak celý pokus vyznel dosť akrobaticky, lopta napokon minula pravú žrď.
     
    90+3
    Trnava môže ešte skorigovať výsledok, po štandardke strieľal spred šestnástky tvrdo Sabo, Jánošík zablokoval na posledný roh v zápase.
     
    90+3
    Bol to gól, či nie?! Podľa rozhodcu nie – po rohu zakončoval zblízka Jendrišek, Solnička loptu v poslednej chvíli skrotil na bránkovej čiare, kde ešte dokopával Schranz, podľa rozhodcu lopta za čiarou nebola a Schranz v súboji fauloval Solničku!
     
    90+3
    Žltú kartu dostává Ivan Schranz (FC Spartak Trnava).
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Skončila sa predohrávka 9.kola Fortuna ligy, v ktorej sa z výhry 2:0 radovala Myjava. Domácim pomohol rýchly gól z 9.minúty, po ktorom sa zatiahli do defenzívy a vyrážali do rýchlych brejkov. Hostia sa snažili, vytvorili si aj viacero šancí, dnes však zlyhávali v koncovke. Keď sa už zdalo, že si Trnava vytvorí záverečný tlak na vyrovnanie, skóroval nečakane Jánošík a upravil konečný stav na 2:0. Myjava dnes podala skvelý výkon v obrane, ktorý bol podložený skvelým brankárom Solničkom. Z hostí zaujal jedine aktívny Vlasko, ani ten ale nepremenil tri veľké šance. Myjava sa v tabuľke posúva na 8.miesto práve pred Trnavu, ktorá pokračuje v nevyrovnaných ligových výsledkoch.
     
    S konštatovaním, že v predohrávke 9.kola Fortuna ligy zvíťazila Myjava nad Trnavou 2:0, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa! (20:25:33)

    Tomáš Schügerl


    Hľadáme spravodajcu pre tím Spartak Myjava. Viac informácií tu.

    Góly: 9. Pekár (Sládek), 67. Jánošík (Černáček)

    Karty:   45. Marček (MYJ), 57. Solnička (MYJ), 69. Jánošík (MYJ) – 34. Mikovič (TRN), 90+3. Schranz (TRN)


    Spartak Myjava: Solnička – Jánošík, Černáček (C), Častulín – Pekár, Ciprys, Bílovský, Marček, Daniel (75. Duga) – Sládek (84. Bruško), Šimonek (69. Oršula).
    Náhradníci: Belic – Beňo, Švec, Kastelovič, Duga, Bruško, Oršula.

    FC Spartak Trnava: Rusov – Janečka (C), Siva (74.Farrugia), Tóth, Čonka – Sabo, Kuzma – Vlasko, Nascimento (59. Špalek), Mikovič (49. Jendrišek) – Schranz.
    Náhradníci: Kneževič – Greššák, Špalek, Vyskočil, Jendrišek.

    Rozhodca: Chmura – Benko, Ádám

    Diváci: 2316