Omsk – Chabarovsk 4:1 (kon.) | Barys – Viťaz 0:2 (kon.) | Jekaterinburg – A. Mytišči 3:4 (0:1 po s.n.)
Metallurg Magnitogorsk – Záhreb 6:0 (kon.) | Ufa – Vladivostok 6:4 (kon.) | Čerepovec – Jugra Chanty-Mansijsk 4:2 (kon.)
Kazaň – HC Slovan 4:3 (kon.) | CSKA Moskva – Čeljabinsk 2:0 (kon.) | Riga – Soči 1:2 (kon.)
koniec
Avangard Omsk
4:1 (3:0, 1:1, 0:0)
Amur Chabarovsk
Streda 10.09.2014, 14:00 • Omsk aréna • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V dnešnom ligovom stretnutí o všetkom rozhodla prvá tretina, ktorú vyhral domáci Omsk 3:0 a trojgólový náskok si dokázal udržať až do záveru stretnutia. Výhra Avangardu je jednoznačne zaslúžená, počas celého zápasu mali domáci herne navrch a prehrávali svojho súpera po všetkách stránkach.

    Odo mňa je to na dnes všetko, ďakujem za pozornosť a prajem Vám príjemný zvyšok popoludnia. (16:21:02)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:18
    Hrá sa už posledná minúta dnešného duelu, Omsk nič prevratné v ofenzíve nevymyslel a po akcii spoza brány sa pustili do útoku hostia, ale stroskotali na útočnej modrej čiare.
     
    58:00
    Dnešné stretnutie sleduje 7690 divákov.
     
    57:31
    Zápas sa už len dohráva, ale na nepozornosť doplatil v strednom pásme Fisenko, ktorý tvrdo narazil do jedného z domácich hráčov a chvíľu ostal otrasene ležať na ľade.
     
    56:21
    Strelu jedného z domácich hráčov zblokoval Terjajev až na ochrannú sieť a vhadzovať sa bude v strednom pásme. Kalininov trest sa skončil a tak sa hrá po dlhšej dobe s piatimi hráčmi na oboch stranách.
     
    55:45
    Aj pri hre štyroch proti štyrom je lepším tímom Omsk, ale do tlaku sa domáca štvorica dostať nedokázala, zatiaľ čo hostia sa dostali do rýchleho brejku a potom, čo Barulin prikrýval strelu Taimiho, získali pásmo.
     
    54:18
    Znovu sa vylučuje a po druhýkrát v dnešnom zápase odchádza na trestnú lavicu Sergej Kalinin, ktorý dostal trest za podrazenie a oslabuje domáci celok.
     
    53:51
    Omsk si veľmi dlho prihrával na ľavej strane útočnej tretiny a zdalo sa, že už ani nevystrelí, ale po krížnom pase sa z pravého kruhu jeden z domácich odhodlal k strele. Tú Borisov vyrazil pred seba.
     
    53:21
    Za vlastnou bránou sa dopustil nedovoleného zákroku Slovák Marcel Haščák a dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    52:30
    Za sekanie odchádza na trestnú lavicu Sergej Peretjagin a Omsk si tak zahrá presilovú hru 4 na 3.
     
    52:01
    Domáci Sobotka sa pred vlastnou bránou dostal do potýčky s Baškirovom, ale všetko mali rozhodcovia pod dohľadom a udeľujú obom hráčom vzájomný trest za hrubosť.
     
    51:24
    Pekná akcia domácich bola zakončená strelou z hokejky Vladimíra Sobotku, ktorý z pravej strany dostal pekný krížny pas priamo na čepel hokejky a tvrdo vystrelil z medzikuržia. Borisov však puk chytá a prerušuje hru.
     
    50:18
    Hosťom sa po dlhšej dobe podarilo dostať sa do útopčnej tretiny, kde veľmi nebezpečne strieľal z ľavého kruhu Viktor Tereščenko, ale Barulina neprekvapil.
     
    49:31
    Tempo hry s pribúdajúcim záverom upadá, vo vlastnom pásme držia puk na hokejkách hostia, ktorí sa však cez obranný val Omsku dostať nevedia.
     
    48:25
    Nahodenie hostí skončilo len v lapačke Barulina, hra sa prerušovala a nasleduje reklamná pauza.
     
    47:56
    Ťažiskom hry je momentálne stredné pásmo, pretože ani jeden z tímov sa nevie dostať do útoku, práve naopak videli sme viacero nepresnotí na jednej či druhej strane.
     
    46:59
    Presilová hra domácich už je minulosťou, ale tí stále nebezpečne kombinujú v útočnej tretine a všetko nasvedčuje tomu, že dnes dokráčajú za víťazstvom.
     
    45:38
    Chabarovsk vyhadzuje puk cez všetky čiary a Barulin síce zakladá akciu domácich, ale Amur sa v tomto oslabení ubránil, pretože Fisenko sa už vracia na ľadovú plochu.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 3. Kurjanov (Popov, Wandell), 11. Perežogin (Kalinin), 12. Sobotka (Paršin), 36. Berdnikov (Semjonov) – 38. Terjajev (Fisenko)


    Avangard Omsk: Barulin (Kostin) – Kuljaš, Pivcakin, Ljamin, Gustafsson, Vasiljev, Blaťák, Dervuk – Pervušin, Perežogin, Kalinin – Sobotka, Širokov, Paršin – Kurjanov, Popov, Wandell – Berdnikov, Mozer, Ivanov – Semjonov
    Amur Chabarovsk: Borisov (Bolšakov) – Taimi, Safronov, Ježov, Tereščenko, Kurbatov, Terjajev, Peretjagin – Špirko, Tarasov, Junkov – Niinimaki, Miklík, Haščák – Fisenko, Lugin, Kacuba – Baškirov, Litovčenko, Železnov – Abramov

    Rozhodca: Rogačjov, Čerenkov – Koršak, Černyšev