Estónsko – Slovinsko 1:7 (kon.) | Luxembursko – Škótsko 0:3 (kon.) | Bosna – Maďarsko 1:4 (kon.)
Holandsko U21 – Slovensko U21 0:1 (kon.) | Ukrajina – Lichtenštajnsko 3:0 (kon.) | Švajčiarsko – Lotyšsko 7:1 (kon.)
Holandsko – Slovensko 0:1 (kon.) | Francúzsko – Island 1:1 (kon.)
koniec
Holandsko U21
0:1 (0:0)
Slovensko U21
Pondelok 08.09.2014, 18:30 • Koning Willem II Stadion (Tilburg) • Kvalifikácia na ME U21
Predzápasové kurzy
     
    Trénerský mág Ivan Galád sa momentálne nachádza nad slovenským klbkom v strede hracej plochy tilburgského stánku. Nielen on, ale kompletný reprezentačný výber si za dnešné predstavenie zaslúži absolutórium. Holandského favorita sme prakticky počas celého duelu prehrávali. Dlho to však vyzeralo, že vytúžený gól napokon na naše kopačky nezavíta. To ostalo v platnosti, keďže víťazné gólové vyvrcholenie našej snahy prišlo z hlavy Adama Zreľáka, ktorý efektným spôsobom prekonal gólmana Hahna. Slováci už v závere heroicky udržali jednogólové víťazstvo, ktorým si zabezpečujú priamy postup do baráže o účasť na Eure 2015 v Českej Republike. Suverénni Holanďania sa tak budú musieť spoliehať na výsledky zajtrajších duelov.

    Týmto konštatovaním sa s Vami lúčim, no zároveň Vás pozývam do nehostinného Kyjeva, kde pokračuje náš slovenský večer na Onlajny.eu. Kiežby sa i seniorskému výberu darilo podobne, ako omladine Ivana Galáda. Dnešok patrí slovenskému futbalu, bavte sa ním i naďalej! (20:26:54)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Medzitým úspešne kúskujeme záver stretnutia, keď namiesto úžasného playmakera Patrika Hrošovského prichádza Tomáš Malec.
     
    90+1
    Aby bol tento rezultát i konečný, budeme musieť prežiť ešte tri nadstavené minútky, ktoré pridáva španielska rozhodcovská štvorica.
     
    90
    Fúha, tak teraz určite všetkým slovenským futbalovým priaznivcom poriadne odľahlo. Obrovská šanca Holandska vyrovnaním našťastie a po zásluhe nekončí! Nevýrazný kapitán Jong Oranje Marco van Ginkel ponúkol svoj súkromný moment večera, keď výbornou uličkou vyslal do šance striedajúceho Sinkgravena. Ten zvládol jedným dotykom prebratie lopty, no v koncovke ho z desiatich metrov vychytal kráľ Dobrivoj Rusov, ktorý jeho prízemný pokus z ľavej strany na vzdialenejšiu žrď chytá napevno. Slováci naďalej vedú 1:0 a momentálne i bezpečne postupujú do baráže!
     
    89
    Gólman Hahn zmätkuje na hranici veľkého vápna, keď takmer lapil loptu mimo šestnástky. Napokon to zvládol, ale domácich to stálo asi desať sekúnd.
     
    88
    Galádovi borci sa už stiahli pred vlastnú šestnástku, kde by radi prežili záver dnešného zápasu. Snáď si v závere nepokazíme famózny výkon a zatiaľ i výsledok.
     
    87
    Teraz nám v šestnástke pri čaroch avizovaného technika Boëtiusa poriadne zatŕplo, ale výborný Niňaj ho napokon v sklze zbavil kúzla.
     
    86
    Filigrantský záber domácej réžie, ktorá si na tribúne vybrala malého chlapca, ktorý si zakrýval oči vetrovkou. Miestny komentátor túto nepriamu kritiku podporil.
     
    85
    Michalovi Škvarkovi stačil i desaťsekundový pobyt na trávniku, aby sa zapísal do análov dnešného stretnutia. Okamžite po vbehnutí na trávnik zastavuje holandský brejk, čo Javier Estrada oceňuje len treťou žltou kartou v zápase.
     
    84
    Ondrej Duda postupom času v zápase rástol a napokon odohral svoj štandard. Na posledných cca desať minút ho nahradí Michal Škvarka.
     
    83
    Rusov medzitým získava ďalšie desiatky sekúnd, keď isto chytá Vilhenov center z voľného kopu. Slováci pôsobia nesmierne kompaktne.
     
    82
    Holandský manažér Adrie Koster pripravil i poslednú zmenu dnešného duelu. Guusa Huppertsa nahrádza šikovný Jean-Paul Boëtius.
     
    81
    Následne sa k centrovanej lopte z pravej strany dostal Ligeon, ale Dobrivoj Rusov sebavedomo zakryl loptu na zemi.
     
    80
    Holanďania zas mohli kontrovať rohovým kopom, ktorý však na dvakrát odvrátil dnes bezchybný Branislav Niňaj.
     
    79
    Následný rohový kop zas priniesol Hrošovského strelu z druhej vlny, ktorá ale mierila dva metre mimo pravej žrde.
     
    78
    Opäť dajme pozor na ľavú stranu Slovenska, kadiaľ sa pretlačil Schranz, no jeho zrazený center rozvlnil len bočnú sieť.
     
    77
    Domáci po druhýkrát striedali. Na trávnik vybehol Daley Sinkgraven, ktorý nahradil v prvom polčase trestaného Jorrita Hendrixa.
     
    76
    Ivan Galád si doprial gólový dúšok svojho nápoja a okamžite sa už koncentruje na záverečnú štvrťhodinu veľkého zápasu.

    Erik Farkaš

    Góly: 72. Zreľák(R.Mazáň)

    Karty:   18. Hendrix (NED21) – 64. Duda (SVK21), 85. Škvarka (SVK21)


    Holandsko U21: Hahn – Ligeon, van Aken, Rekik, Aké – Hendrix, Vilhena – Hupperts, van Ginkel (C), Promes – Castaignos
    Náhradníci: van der Hart – Skingraven, Manu, Boëtius, Locadia, te Wierik, van der Hoorn
    Manažér: Adrie Koster (NED)

    Slovensko U21: Rusov – Pauschek, Niňaj, D. Hudák, R. Mazáň – Paur, Lásik (C) – O. Duda, Hrošovský, Schranz – Zreľák
    Náhradníci: P. Le Giang – A. Rusnák, K. Mészáros, Škriniar, Škvarka, Lobotka, Malec
    Manažér: Ivan Galád (SVK)

    Rozhodca: Javier Estrada – J. Fernández, F. Martín – J. González (všetci ESP)