Rusko – Lichtenštajnsko 4:0 (kon.) | Luxembursko – Bielorusko 1:1 (kon.) | Španielsko – S. Macedónsko 5:1 (kon.)
Estónsko – Slovinsko 1:0 (kon.) | San Maríno – Litva 0:2 (kon.) | Švajčiarsko – Anglicko 0:2 (kon.)
Rakúsko – Švédsko 1:1 (kon.) | Čierna Hora – Moldavsko 2:0 (kon.) | Ukrajina – Slovensko 0:1 (kon.)
koniec
Ukrajina
0:1 (0:1)
Slovensko
Pondelok 08.09.2014, 20:45 • Olimpiyskiy NSC (Kyjev) • Kvalifikácia ME
Predzápasové kurzy
     
    Kyjevská mrazivá noc je konečne za nami! Slovenská družina ju s vypätím všetkých síl predovšetkým v druhom polčase prežila a na Olympijskom štadióne si tak pripisuje viac, než len tri body! Dokázali sme sami sebe, i mnohým neprajníkom, že i proti najlepším celkom starého kontinentu dokážeme hrať vyrovnanú partiu. V úvodnom dejstve sme boli dokonca futbalovejší, než domáci favorit. V druhom polčase sme pri ukrajinských šanciach síce neraz tŕpli, ale nakoniec sa nám predsa len podarilo udržať najtesnejšie vedenie.

    Po dvoch kvalifikačných mizériách začíname tú tretiu najlepším možným spôsobom. Rázny prístup Jána Kozáka prináša svoje ovocie. Slovenská reprezentácia dnes ukázala svoju bojovnosť, svoje odhodlanie, miestami i futbalovú kvalitu a predovšetkým vieru vo vlastné schopnosti. Ak si tieto cnosti prenesieme i do ďalšieho priebehu kvalifikácie, mohli by nás čakať dva krásne futbalové roky!

    Verme, že tomu tak skutočne bude. Pre dnešok je to zo slovenského futbalového večera na Onlajny.eu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a želám dobrú noc. Ukrajina -Slovensko 0:1. (22:48:39)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Loptu sa nám opäť podarilo vyviesť na polovicu súpera, kde ju na svojich kopačkách drží Miroslav Stoch. Pre našich chlapcov to už vyzerá na definitívu.
     
    90+3
    Toto je zrejme najdôležitejší moment celého zápasu! Ukrajinská frustrácia už zrejme definitívne zvíťazí nad ich nespornou futbalovou kvalitou. Žlto-modré dresy zaplnili našu šestnástku, dokonca sa tam objavil i jeden červený gólmana Pyatova. Bol to práve Andriy Pyatov, ktorý vo veľkom závare pretlačil loptu za chrbát faulovaného Matúša Kozáčika, ktorého naremploval Fedetskiy. Nedovolený zákrok na nášho gólmana bol evidentný, oslavy domácich sú márne. Kuriózny gól nedostávame a verím, že už ho ani nedostaneme!
     
    90+2
    Ďalším hrdinom je Norbert Gyömbér, ktorý dnes dokázal nahradiť Martina Škrtela. Obranca Catanie opäť odvracal loptu pre utrápeným Zozulyom.
     
    90+1
    V úvode nadstaveného času sa ešte väčšmi pokúsime rozkúskovať úplný záver duelu. Najlepšieho hráča zápasu Róberta Maka nahradí Michal Ďuriš.
     
    90+1
    Ukrajinské peklo v Kyjeve potrvá ešte štyri nadstavené minútky. Dokážeme ich prežiť s čistým kontom? Všetci veríme, že áno.
     
    90
    Nedokázal to ani inak výborný Fedetskiy, ktorého zozadu prepadol Miňo Stoch. Slováci bránia v jedenástich.
     
    89
    Domáce gólové vykúpenie nepriniesol ani následný rohový kop čí center z ľavej strany od Shevchuka. Pred Kozáčikom to horí, ale Ukrajina nedokáže ani len zakončiť.
     
    88
    Po Pekaríkovom zbytočnom pridržaní Shevchuka sa smerom na našu bránku kopal voľný kop Rakitskeho, ktorý v zmätkoch dokázal odvrátiť Ján Ďurica.
     
    87
    V ostatných minútkach sa nám darí i nebezpečne podkurovať v protiútokoch, respektíve aspoň vyvážať loptu na súperovu polku. Aj to je teraz nesmierne dôležité.
     
    86
    Kartový mariáš Craiga Thompsona pokračuje. Už deviatu žltú vidí striedajúci Filip Kiss, ktorý zozadu podrazil Edmara.
     
    85
    Fedetskiy produkuje ďalší nedovolený zákrok na Tomáša Hubočana, ktorý cez neho šikovne prepadol a opäť nám ušetril minimálne jednu minútku hracieho času.
     
    84
    Naša jedenástka je už kompletne naskladaná na tridsiatich metroch od bránky Matúša Kozáčika. Mne osobne to príliš nevadí, futbal sú predsa božie šachy.
     
    83
    Ukrajina sa takýmito zbytočnými prestojmi pripravuje o čas, ktorý by mohla vložiť do záverečného náporu. Nechajme ju v tom teda pokračovať!
     
    82
    Craig Thompson zatiaľ nie práve podľa ostrovných meradiel vyťahuje jednu žltú kartu za druhou. Jej ďalším adresátom je naturalizovaný Brazílčan Edmar, ktorý zostrelil Jána Ďuricu.
     
    81
    Domáci striedajú i po druhýkrát, keď hraciu plochu opustí v druhej časti neviditeľný Husyev. Na jeho miesto už vybehol Artem Gromov.
     
    80
    Delí nás od toho ešte posledná desaťminútovka, no na Olympijskom štadióne v Kyjeve sa momentálne toho veľa nedeje. Našim sa zdarne darí kúskovať hru.

    Erik Farkaš

    Góly: 17. Mak(Hamšík)

    Karty:   27. Stepanenko (UKR), 37. Rakitskiy (UKR), 71. Bezus (UKR), 77. Fedetskiy (UKR), 82. Edmar (UKR) – 35. Kucka (SVK), 37. J.Ďurica (SVK), 62. A.Nemec (SVK), 86. Kiss (SVK)


    Ukrajina: Pyatov – Fedetskiy, Kucher (C), Rakitskiy, Shevchuk – Stepanenko, K. Kovalchuk – Yarmolenko, Edmar, Husyev – Zozulya
    Náhradníci: Boyko, Bezotosny – Ordets, Budkivskiy, Shakhov, Gladkiy, Makarenko, Khomchenovskiy, Morozyuk, Bezus, Gromov, Rebenok
    Manažér: Mykhaylo Fomenko (UKR)

    Slovensko: Kozáčik – Pekarík, Gyömbér, J. Ďurica, Hubočan – Kucka, Pečovský – V. Weiss., Hamšík (C), Mak – A. Nemec
    Náhradníci: J. Novota, Dúbravka – Ľ. Michalík, Breznaník, Guédé, Šesták, Stoch, F. Kiss, Piaček, Sylvestr, Čikoš, M. Ďuriš
    Manažér: Ján Kozák (SVK)

    Rozhodca: Craig Thomson – G. Chambers, A. Mulvanny – D. McGeachie (všetci SCO)