Slovensko – Malta 1:0 (kon.)
koniec
Slovensko
1:0 (1:0)
Malta
Štvrtok 04.09.2014, 18:20 • Pod Dubňom (Žilina) • Reprezentácia U17
Predzápasové kurzy
     
    87
    Malťanom štandardná situácia absolútne nevyšla a po pokazenom signály okamžite striedajú. Na trávnik prichádza Scicluna, ktorý nahrádza Ryana Fenecha.
     
    86
    Ešte predtým ale budeme striedať, keď s prehľadom hrajúceho Filipa Kissa nahradí bundesligový univerzál Karim Gédé.
     
    83
    Podobným smerom následne zamieril i samotný Clayton Failla, pre ktorého dnešný duel skončil. Na posledných desať minút ho nahrádza Edward Herrera.
     
    78
    Hostia opäť striedajú, keď hraciu plochu opustí podhrotový hráč André Schembri. Na jeho miesto príde Andrew Cohen.
     
    73
    Ján Kozák posiela na trávnik ďalšie čerstvé sily. Na hraciu plochu už vybiehajú dvaja zástupcovia českej Synot ligy Michalovia Breznaník a Ďuriš. Pozície im prepustili Tomáš Hubočan a Marek Hamšík.
     
    70
    Pozor však aj na druhú stranu ihriska, kde Michael Mifsud vyučoval neskúseného Norberta Gyömbéra. Stopér Catanie Calcio si najskôr nepostrážil nábeh maltského kapitána z ľavej strany, následne s ním prehral tvrdý osobný súboj telo na telo a najlepší strelec histórie tejto malej krajiny sa už rútil na Kozáčika. Plzenského gólmana sa pokúsil prestreliť z ľavého okraja šestnástky, no Matúš si dal na bližšej žrdi dostatočný pozor. Mifsud nám však dnes robí nemalé problémy.
    Kissova hlavička!
     
    69
    Slovenskí reprezentanti mohli teraz dvakrát v krátkom slede zdvojnásobiť svoje vedenie, no nedeje sa tak. Najskôr parádnou a šikovnou strelou zaujal Róbert Mak, ktorý takmer zaskočil gólmana Andrewa Hogga. Následne sa po rohovom kope toho istého hráča dostal k zakončeniu Filip Kiss, ktorý však zblízka maltského gólmana prekonať nedokázal. Hogg reflexívnym zákrokom vyráža pred seba, kde odpratal loptu Rowen Muscat.
     
    66
    Pietro Ghedin po tretíkrát strieda, keď na trávnik pošle stopéra Steva Bezzinu. Pozíciu v strede obrany mu prenechal unavený Borg.
     
    63
    Striedať ale budú i hostia, keď ihrisko opustí Paul Fenech. Na jeho miesto príde Bjorn Kristensen, ktorý dostane približne polhodinu hracieho času.
     
    61
    Ján Kozák bude vôbec po prvýkrát striedať, no hneď trojnásobne. Dlhoročný tréner Košíc obmieňa takmer kompletnú ofenzívu, keď namiesto tria Nemec, Stoch a Weiss príde trojica Mak, Sylvestr a Šesták.
    Veľký závar v pokutovom území Malty!
     
    50
    Slovenskí reprezentanti si teraz zahrali v hosťujúcej šestnástke nohejbal, ktorý sa však nepodarilo zakončiť gólovo. Respektíve sme ho nezakončili vôbec. Tomáš Hubočan najskôr výborne naštartoval do šestnástky, z ktorej ľavej strany posielal loptu na druhú stranu, kde koníčkom zakončoval Peter Pekarík. Kapitán berlínskej Herthy však pálil iba smerom k Hubočanovi, ktorý to už zobral na seba, no jeho akrobacia skončila iba na stopérovi Borgovi. Pokračujeme za stavu 1:0.
     
    46
    Pred začiatkom druhého dejstva tu máme jednu zmenu, keď Andreia Ariusa nahradil najmladší člen výberu hostí Zach Muscat.
    A.NEMEC(V.WEISS) - 1:0
     
    43
    Slovensko dalo gól!
    Rastúci slovenský tlak napokon predsa len pramenil v úvodný gól tohoto stretnutia. Pekaríkov center z pravej strany na Filipa Kissa bol ešte odvrátený Borgom, no následne sa do lopty oprel Vladimír Weiss, ktorý posielal milimetrový center do stredu malého vápna. Tam sa spod tlaku dvojice defenzívnych hráčov v červenom vymanil ADAM NEMEC, ktorý z piatich metrov pohotovo prekonáva Andrewa Hogga, ktorý už tentokrát nemohol stihnúť zakročiť. 1:0 pre Slovensko!
    Kozáčikov skvelý zákrok!
     
    35
    Maltskí reprezentanti ale následne zrovnávajú krok a na šance je to už 2:2, pričom teraz sme sledovali hádam tú najvyloženejšiu. Nečakanú paseku narobila v našej šestnástke prudká prihrávka od Schembriho, ktorá prepadla k Ryanovi Fenechovi. Ten ju cez chybujúceho Filipa Kissa pretlačil až k Michalovi Mifsudovi, no skúseného zakončovateľa zoči-voči vychytal výborný Matúš Kozáčik, ktorý na dvakrát podržal naše mužstvo. Nedôrazom vo vlastnej šestnástke sme mohli zaplatiť senzačným vedením maltského trpaslíka.
     
    26
    Prvú zaujímavú príležitosť na otvorenie skóre si prekvapujúco vytvoril i outsider dnešného zápasu. Dlhá nakopávaná lopta od Camilleriho prepadla cez chybujúceho Ďuricu až k obávanému Michaelovi Mifsudovi, ktorý v súboji najskúsenejších hráčov na trávniku ušiel stopérovi moskovského Lokomotivu, no z hranice šestnástky napálil loptu iba poldruha metra nad bránku Matúša Kozáčika. Ten zatiaľ na loptu rukavicami ešte nesiahol.
    Hogg teraz podržal svoj tím!
     
    17
    Slovenskí futbalisti si po štandardnej situácii z ľavej strany dokázali vypracovať druhú sľubnú príležitosť na otvorenie skóre. Voľný kop z asi 25 metrov od bránky rozohrával Miroslav Stoch, ktorý posielal prudkú strielanú loptu na hranicu malého vápna. Tam ju síce nedokázal zasiahnuť žiaden z našich vysokých hráčov, no prepadnutá lopta takmer zaskočila gólmana Hogga. Maltská jednotka však s námahou vyrazila na ďalší rohový kop našich.
     
    16
    Ryan Fenech na pravej strane nešetrne zostrelil Mareka Hamšíka, čo arbiter Mirosla Zelinka ohodnotil žltou kartou. Slováci budú pokračovať zaujímavou štandardkou.
    Prvá šanca našich reprezentantov!
     
    8
    Naši reprezentanti pokračujú v počiatočnej aktivite a takmer už naša snaha rezultovala v úvodný gól do siete gólmana Hogga. Vladimír Weiss na pravej strane v spoločnosti Pekaríka vyšachoval defenzívnu trojicu v červenom, z čoho mohol ťažiť kapitán Marek Hamšík, ktorý vletel s loptou do šestnástky. Z jej pravej strany posielal prudkú a prízemnú loptu na prvú žrď. Na bližšej tyči sa v sklze pokúsil zakončiť Adam Nemec, no lopta napokon prešla až k Hoggovi, ktorý vyrazil pred seba. Tam už pred Filipom Kissom hasil stopér Borg.

    Erik Farkaš

    Góly: 43. A.Nemec(V.Weiss)

    Karty:   16. R.Fenech (MAA)


    Slovensko: Kozáčik – Pekarík, Gyömbér, J. Ďurica, Hubočan – F. Kiss, Pečovský – Weiss, Hamšík (C), Stoch – A. Nemec
    Náhradníci: Novota – Čikoš, Piaček, Guédé, Ľ. Michalík, Breznaník, Šesták
    Manažér: Ján Kozák (SVK)

    Malta: Hogg – Camilleri, Agius, Borg, Carauna – R. Fenech, Failla, R. Muscat, P. Fenech – Schembri, M. Mifsud (C)
    Náhradníci: Haber – A. Cohen, B. Kristensen, E. Herrera, Farrugia, Scicluna, Bezzina, Pisani, Z. Muscat
    Manažér: Pietro Ghedin (ITA)

    Rozhodca: Miroslav Zelinka – A. Kordula, O. Pelikán (všetci CZE) – J. Valášek (SVK)