Slovensko – Malta 1:0 (kon.)
koniec
Slovensko
1:0 (1:0)
Malta
Štvrtok 04.09.2014, 18:20 • Pod Dubňom (Žilina) • Reprezentácia U17
Predzápasové kurzy
     
    Na štadióne Pod Dubňom je dobojované, respektíve dohrané. Druhý polčas už aj vzhľadom na početné rošády v zostavách zaostal za slušným tempom v úvodnom dejstve. Slovenskí reprezentanti si vďaka gólu Adama Nemca zabezpečili víťazstvo, aj keď na posilnenie streleckého sebavedomia to bolo predsa len málo. Výhra je ale výhra a už tento najbližší pondelok by nám na Ukrajine samozrejme stačil i takýto chudobný triumf. Slovensko teda v priemernom medzištátnom stretnutí zdolalo maltského trpaslíka najtesnejším rozdielom 1:0.

    Týmto konštatovaním sa s Vami lúčim, no slovenský večer na Onlajny.eu ešte zďaleka nekončí. Už za necelú štvrťhodinku nastupuje v Senci naša reprezentácia do 21 rokov, ktorá zabojuje o postup do baráže o účasť na ME 2015 v Českej Republike. Do NTC pricestovali rovesníci zo Škótska. Aj týmto duelom vás bude sprevádzať Erik Farkaš. (20:16:19)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Ten smeroval na hranicu siedmich metrov, kde hlavou zakončoval Ján Ďurica. Skúsený stopér však poslal loptu iba do Hoggovej náruče.
     
    90+2
    Róbert Mak sa uprostred nadstavenia rozbehol po ľavej strane, no jeho center už Jakuba Sylvestra na hrote neoslovil. Zahrávať však budeme ešte jeden rohový kop.
     
    90+1
    Záverečná nuda bude pokračovať ešte počas troch nadstavených minút, ktoré pridáva rozhodcovská štvorica na čele s Miroslavom Zelinkom.
     
    90
    Nezmenil to ani Norimbergčan Jakub Sylvestr, ktorý na hranci šestnsátky nedokázal obísť bojovného Rowena Muscata.
     
    89
    Uvidíme, ako na nich zapôsobí piskot nespokojných priaznivcov Pod Dubňom. Záverečná štvrtina hry už postráda akékoľvek tempo.
     
    88
    Ján Kozák hecuje svojich zverencov pokrikom: „Vyššie!" Hráči v bielych dresoch však tento taktický ťah zatiaľ ignorujú.
     
    87
    Malťanom štandardná situácia absolútne nevyšla a po pokazenom signály okamžite striedajú. Na trávnik prichádza Scicluna, ktorý nahrádza Ryana Fenecha.
     
    86
    Ešte predtým ale budeme striedať, keď s prehľadom hrajúceho Filipa Kissa nahradí bundesligový univerzál Karim Gédé.
     
    85
    Pozor teraz na štandardnú situáciu maltského výberu, ktorá bude z pravej strany nasledovať po nedovolenom zákroku Michala Breznaníka.
     
    84
    Viktor Pečovský i naďalej v strede poľa hryzie a nevypúšťa ani jeden súboj. Na svojej koži, respektíve členku to teraz pocítil i Andrew Cohen.
     
    83
    Podobným smerom následne zamieril i samotný Clayton Failla, pre ktorého dnešný duel skončil. Na posledných desať minút ho nahrádza Edward Herrera.
     
    82
    Teraz by ich možno i zahodil niekam do hája, keby sa ďalekonosným pokusom dokázal presadiť Clayton Failla, no ten poslal loptu niekam do žilinských ulíc.
     
    81
    Tempu na konci duelu nepomáha ani ležiaci Rowen Muscat, ktorý sa na nohy ani príliš neponáhľa. Pietro Ghedin si spokojne podvihol okuliare.
     
    80
    Rozhýbať druhé dejstvo sa pokúsil Róbert Mak, ktorý však okolo Camilleriho nenasadil. Následne fauloval Michal Ďuriš.
     
    79
    Zápas Pod Dubňom akoby sa len dohrával. Slováci sa už dopredu príliš nehrnú a Malta pri všetkej úcte asi na viac proste nemá.
     
    78
    Hostia opäť striedajú, keď hraciu plochu opustí podhrotový hráč André Schembri. Na jeho miesto príde Andrew Cohen.
     
    77
    Slováci pokračujú vo vysokom držaní lopty, no za aktívne by som ho asi neoznačil. Zatiaľ nám chýba rýchlosť a priamočiarosť.
     
    76
    Ján Kozák teraz vyskočil zo striedačky ako čertík z krabičky a okamžite čistil žalúdky našim obrancom, ktorí si nedokázali rozdeliť individuálne bránenie hráčov v červenom.

    Erik Farkaš

    Góly: 43. A.Nemec(V.Weiss)

    Karty:   16. R.Fenech (MAA)


    Slovensko: Kozáčik – Pekarík, Gyömbér, J. Ďurica, Hubočan – F. Kiss, Pečovský – Weiss, Hamšík (C), Stoch – A. Nemec
    Náhradníci: Novota – Čikoš, Piaček, Guédé, Ľ. Michalík, Breznaník, Šesták
    Manažér: Ján Kozák (SVK)

    Malta: Hogg – Camilleri, Agius, Borg, Carauna – R. Fenech, Failla, R. Muscat, P. Fenech – Schembri, M. Mifsud (C)
    Náhradníci: Haber – A. Cohen, B. Kristensen, E. Herrera, Farrugia, Scicluna, Bezzina, Pisani, Z. Muscat
    Manažér: Pietro Ghedin (ITA)

    Rozhodca: Miroslav Zelinka – A. Kordula, O. Pelikán (všetci CZE) – J. Valášek (SVK)