Slovensko – Malta 1:0 (kon.)
koniec
Slovensko
1:0 (1:0)
Malta
Štvrtok 04.09.2014, 18:20 • Pod Dubňom (Žilina) • Reprezentácia U17
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:20.
     
    Vitajte v Žiline, kde nás čaká motivačná generálka pred ostrým štartom kvalifikácie na Euro 2016 vo Francúzsku.

    Proti reprezentačnému výberu Malty si budeme chcieť Pod Dubňom zvýšiť toľko potrebné sebavedomie a tak trošku i zahnať do kúta prekliatie tohto slovenského super-stánku. V Žiline sme z ostatných ôsmich duelov 5x prehrali a 3x remizovali so záporným skóre 4:12!
    Pre trénera Jána Kozáka to bude vôbec druhé vystúpenie na tomto štadióne v pozícii reprezentačného trénera SR (Bosna a Hercegovina 1:2). Najbližšie tu privítame ťažkú váhu so Španielska, preto by sme tento krásny štadión mali zbaviť kúzla. Malta je nato viac než ideálny súper.

    Slovensko:

    Pre „Kozákovcov" to nebude prvé domáce vystúpenie v tomto roku. V máji sme v Senci zdolali silný výber Čiernej Hory, ktorú uzemnili dva góly zo záverov polčasov. Na konci úvodného dejstva sa presadil Vladimír Weiss a s blížiacim sa koncom duelu sa trafil už Trnavčan Erik Jendrišek. Na začiatku roka sme ešte s prehľadom zdolali Izrael (3:1) a jedinou škvrnkou roku 2014 tak zostáva prehra v pretaktizovanej bitke s Capellovym Ruskom (0:1).
    V súboji s Maltou by si mal tréner Kozák zveľadiť svoju priaznivú bilanciu 4 – 3 – 3 (12:8). Po dnešnej povinnej jazde nás už v pondelok čaká vonku Ukrajina, mesiac nato dvojzápas Španielsko (D), Bielorusko (V) a kvalifikačnú jeseň zakončíme v Macedónsku.

    Malta:

    Maltská futbalová reprezentácia patrí k vymierajúcej skupine európskych výberov, ktoré ešte nezachytili moderné trendy a stále patria do spoločenstva fackovacích panákov. Svoje možnosti však maltskí „rytieri" naznačili už v uplynulej kvalifikácii, kedy sa postarali o veľkú senzáciu. V predošlej kvalifikácii síce získali len tri body, no tie prišli z pôdy „slovenského postrachu" Arménska (1:0).
    To by ale bolo zo strany progresu „Jastrabov" asi tak všetko. V nasledujúcich ôsmich dueloch dokázali bodovať už len v jedinom prípade (Faerské Ostrovy 3:2). Kvalifikáciu končili dvojzápasom prídelov (Česká Republika 1:4; Dánsko 0:6). V tomto kalendárnom roku majú za sebou dve nezdarné vystúpenia, keď ani v jednom z nich nestačili na Albánsko (0:2), respektíve na nováčika z Gibraltáru (0:1).

    Vzájomné zápasy:

    30.03.1994; Malta – Slovensko 1:2 (prípravný)
    (Laferla – J. Timko, Hýravý)

    16.08.1994; Slovensko – Malta 1:1 (prípravný)
    (Hipp – Laferla)

    22.09.1996; Slovensko – Malta 6:0 (kval. MS 98)
    (2x Tittel, Šimon, Zeman, J. Timko, Dubovský)

    31.03.1997; Malta – Slovensko 0:2 (kval. MS 98)
    (Jančula, Tittel)

    15.08.2006; Slovensko – Malta 3:0 (prípravný)
    (3x Šebo)

    Reprezentačný výber Malty bol oficiálne našim vôbec prvým európskym súperom v ére samostatnosti po roku 1994. Druhý zápas priniesol i prvé vylúčenie nášho hráča v novej ére (Ľubomír Moravčík). Pri poslednom stretnutí pred ôsmimi rokmi debutoval i nepopulárne populárny Filip Šebo.
    Momentálne nezamestnaný futbalista sa postaral o najrýchlejší hattrick v našej histórii
    (59 min.). Okrem neho sa tromi gólmi v jedinom zápase blysol iba Ján Arpáš (1944; Chorvátsko 3:7) a Róbert Vittek (2004; Lichtenštajnsko 7:0).

    NOMINÁCIE:

    Slovensko:

    Brankári:
    Martin Dúbravka (Esbjerg fB), Matúš Kozáčik (Viktoria Plzeň), Ján Novota (Rapid Viedeň)

    Obrancovia: Michal Breznaník (Sparta Praha), Erik Čikoš (Slovan Bratislava), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva), Norbert Gyömbér (Catania Calcio), Tomáš Hubočan (Dinamo Moskva), Peter Pekarík (Hertha Berlín), Jozef Piaček (MŠK Žilina), Ľubomír Michalík (Kairat Almaty)

    Stredopoliari: Karim Guédé (SC Freiburg), Marek Hamšík (SSC Neapol), Filip Kiss (Ross County), Juraj Kucka (CFC Janov), Róber Mak (PAOK FC), Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Miroslav Stoch (Al-Ain FC), Stanislav Šesták (VfL Bochum), Vladimír Weiss (Lekhwiya SC)

    Útočníci: Michal Ďuriš (Viktoria Plzeň), Adam Nemec (Union Berlín), Jakub Sylvestr (1. FC Norimberg)

    *Najskúsenejší hráči: Marek Hamšík (69 štartov), Ján Ďurica (66), Stanislav Šesták (55)
    *Najlepší strelci: Stanislav Šesták (12 gólov), Marek Hamšík (11), Ján Ďurica a Miroslav Stoch (po 4)
    *Debutant: Jozef Piaček – 31 rokov
    *Domáci hráči: Jozef Piaček a Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Erik Čikoš (Slovan Bratislava)
    *Najstarší hráč: Ján Ďurica – 32 rokov
    *Najmladší hráč: Norbert Gyömbér – 22 rokov
    *Absentujú: Ján Mucha, Martin Škrtel, Dušan Švento, Martin Jakubko, Róbert Vittek

    Malta:

    Brankári:
    Justin Haber (FC Birkirkara), Andrew Hogg (Kalloni Lekanopedio)

    Obrancovia: Steve Borg, Ryan Camilleri a Jonathan Caruana (všetci FC Valletta), Andrei Agius (bez angažmán), Steve Bezzina (FC Balzan), Clayton Failla (FC Hibernians), Zach Muscat (FC Birkirkara)

    Stredopoliari: Paul Fenech, Edward Herrera a Ryan Scicluna (všetci FC Birkirkara), Andrew Cohen a Bjorn Kristensen (obaja FC Hibernians), Ryan Fenech (FC Valletta), Rowen Muscat (Dunaújváros PASE), Steve Pisani (FC Floriana), André Schembri (FSV Frankfurt)

    Útočníci: Michael Mifsud (Sliema Wanderers), Jean Paul Farrugia (Spartak Trnava)

    *Najskúsenejší hráči: Michael Mifsud (104 zápasov), Andrew Cohen (56), André Schembri (55)
    *Najlepší strelci: Michael Mifsud (39 gólov), André Schembri (3), Jonathan Carauna (2)
    *Legionári: Andrew Hogg (Kalloni Lekanopedio/GRE), Rowen Muscat (Dunaújváros PASE/HUN), André Schembri (FSV Frankfurt/GER), Jean Paul Farrugia (Spartak Trnava/SVK)
    *Debutanti: Zach Muscat (21 rokov), Steve Pisani (22)
    *Najstarší hráč: Michael Mifsud – 33 rokov
    *Najmladší hráč: Zach Muscat – 21 rokov
    *Absentujú: Roderick Briffa, Shaun Bajada, John Mintoff a Terence Vella

    Hlasy pred zápasom:

    Ján Kozák:„V Európe sa už nedá podceniť žiadne mužstvo. Aj Malta disponuje niekoľkými šikovnými hráčmi, je to menšia krajina, ale pre nich je každý zápas prestížny." --- „V poli disponujú šikovnými hráčmi, snažia sa organizovane hrať v defenzíve, prechádzajú do rýchlych protiútokov. Je to mužstvo, ktoré nemá toľko kvalitných hráčov, ale v tých menších krajinách je to normálne."

    Marek Hamšík: „V Európe už žiadne predjedlá nie sú. Aj Malta nám bude vzdorným súperom, ale určite budeme favoritom a mali by sme ten zápas vyhrať."

    Michal Breznaník: „Mali sme už problémy aj s trpaslíkmi. Musíme ten zápas vyhrať, aby sme sa pripravili na kvalifikáciu. Zahrať dobre, aby sme vedeli, na čom sme, dať góly."

    Juraj Kucka: „Dúfajme, že sa na nich nabažíme a dobre sa pripravíme na Ukrajinu. Málo tímov je slabších. Tieto zápasy sú vždy ťažšie."

    Môj tip: 3:0
     
    -30
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Kozáčik – Pekarík, Gyömbér, J. Ďurica, Hubočan – F. Kiss, Pečovský – Weiss, Hamšík (C), Stoch – A. Nemec
    Náhradníci: Novota – Čikoš, Piaček, Guédé, Ľ. Michalík, Breznaník, Šesták
    Manažér: Ján Kozák (SVK)

    Malta: Hogg – Camilleri, Agius, Borg, Carauna – R. Fenech, Failla, R. Muscat, P. Fenech – Schembri, M. Mifsud (C)
    Náhradníci: Haber – A. Cohen, B. Kristensen, E. Herrera, Farrugia, Scicluna, Bezzina, Pisani, Z. Muscat
    Manažér: Pietro Ghedin (ITA)

    Rozhodca: Miroslav Zelinka – A. Kordula, O. Pelikán (všetci CZE) – J. Valášek (SVK).
     
    -5
    Kapitáni Marek Hamšík a Michael Mifsud už privádzajú obe jedenástky na hraciu plochy. Po doznení štátnych hymien môžeme začať!
     
    -4
    Maltskú hymnu zmixoval miestny hlásateľ s hitom Numb od skupiny Linkin Park. Po skrotenej verzii už skutočnej hymny bude nasledovať i tá slovenská.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop žilinskej generálky na ostrý kvalifikačný štart na Ukrajine obstarali hostia v červených dresoch. Naši chlapci v bielom zľava-doprava.
    Zápas sa začal!
     
    2
    Hosťom sa v úvode darilo slušnú dobu držať loptu vo svojej moci, no po prechode na našu polovicu ju okamžite vybojoval Viktor Pečovský.
     
    3
    Miňo Stoch sa nedokázal presadiť na ľavom krídle a následne nepochodila ani rozohrávka v podaní Filipa Kissa. Pri lopte už po niekoľkýkrát gólman Hogg.
     
    4
    Tomáš Hubočan si už na ľavej strane počínal ďaleko úspešnejšie, keď dokázal poslať dobrý center smerujúci na Adama Nemca. Pred ním, respektíve nad ním ale loptu boxoval hosťujúci brankár Hogg.
     
    5
    Po faule Mareka Hamšíka sme mali k dispozícii voľný kop, ktorý rezultoval v závar v maltskej šestnástke, no k zakončeniu sa slovenskí futbalisti nedostali.
     
    6
    Malta sa zatiaľ snaží presadzovať prevažne dlhými loptami, ktoré však s veľkým prehľadom zbierajú iba naši stopéri.
     
    7
    Po prvýkrát sme predviedli rýchlejšiu a priamočiarejšiu kombináciu, vďaka ktorej sme vyšachovali hosťujúci stred poľa, no Jonathan Carauna bol v bránení Weissa pozorný. Bieli ale zostávajú pri lopte.
     
    8
    Naši reprezentanti pokračujú v počiatočnej aktivite a takmer už naša snaha rezultovala v úvodný gól do siete gólmana Hogga. Vladimír Weiss na pravej strane v spoločnosti Pekaríka vyšachoval defenzívnu trojicu v červenom, z čoho mohol ťažiť kapitán Marek Hamšík, ktorý vletel s loptou do šestnástky. Z jej pravej strany posielal prudkú a prízemnú loptu na prvú žrď. Na bližšej tyči sa v sklze pokúsil zakončiť Adam Nemec, no lopta napokon prešla až k Hoggovi, ktorý vyrazil pred seba. Tam už pred Filipom Kissom hasil stopér Borg.
    Prvá šanca našich reprezentantov!
     
    9
    Slováci pokračujú v dobrom vstupe do zápasu a naďalej si držíme jednoznačnú prevahu. Malta sa zatiaľ iba márne snaží presadzovať brejkami.
     
    10
    Miroslav Stoch s Adamom Nemcom zapracovali na ľavej strane, no rohový kop z ich snahy prameniť nebude, aj keď sa to spočiatku zdalo.
     
    11
    Rozohrával tak gólman Andrew Hogg, ktorý zatiaľ musel riešiť predovšetkým dva ostré centre do svojej šestnástky.
     
    12
    Vlado Weiss si výborne hodil loptu z osi ihriska na ľavú stranu, kde ho však zakrižoval Jonathan Carauna. Mladý Vladko tak z výhody ťažiť nedokázal.
     
    13
    Najbližší pár desiatok sekúnd budeme hrať v početnej výhode, keďže André Schembri musí podstúpiť krátke ošetrenie.
     
    14
    Miňo Stoch opäť rozkmital svoje rýchle nohy, no finálna prihrávka na Nemca mu už nevyšla. Loptu následne pokryl Agius.
     
    15
    Ľavá strana pokračuje vo svojom aktívnom pojatí hry. Tentokrát centroval Tomáš Hubočan, no jeho center na vzdialenejšiu žrď bol nepresný.
    Obrana hostí fungovala dobre.
     
    16
    Ryan Fenech na pravej strane nešetrne zostrelil Mareka Hamšíka, čo arbiter Mirosla Zelinka ohodnotil žltou kartou. Slováci budú pokračovať zaujímavou štandardkou.
     
    17
    Slovenskí futbalisti si po štandardnej situácii z ľavej strany dokázali vypracovať druhú sľubnú príležitosť na otvorenie skóre. Voľný kop z asi 25 metrov od bránky rozohrával Miroslav Stoch, ktorý posielal prudkú strielanú loptu na hranicu malého vápna. Tam ju síce nedokázal zasiahnuť žiaden z našich vysokých hráčov, no prepadnutá lopta takmer zaskočila gólmana Hogga. Maltská jednotka však s námahou vyrazila na ďalší rohový kop našich.
    Hogg teraz podržal svoj tím!
     
    18
    Ten sme rozohrávali nakrátko, no žiadnu nádejnú príležitosť sme si pripraviť nedokázali. Naďalej tak na góly čakáme márne.
     
    19
    Suchoty neuhasí ani Miroslav Stoch, ktorý do nádejného úniku na Hogga vybiehal z postavenia mimo hry. Oceniť však musím intuíciu Mareka Hamšíka.
     
    20
    Ten v tomto prípade zapojil i Adama Nemca, ktorý sa cez Andreia Agiusa síce nepresadil, ale opäť budeme môcť rozohrávať od rohovej zástavky.
     
    21
    Weissova centrovaná lopta ale končí iba vo vďačnej náruči Andrewa Hogga, ktorý môže upokojiť situáciu vo vlastnej šestnástke.
     
    22
    Koľkýže krát sa Malťanom darí kombinácia na našej polovici? Druhý, tretíkrát? Opäť z toho nič nepramenilo a aj naši hráči si potrebujú odpočinúť.
     
    23
    Veľké tímy tak konajú s loptou na kopačkách, ale od našich hráčov sa to predovšetkým za nerozhodného stavu nedá očakávať.
     
    24
    Súper často zapája do rozohrávky i gólmana Hogga, ktorý zväčša nemá komu prihrať a jeho nákopy tak často končia u našich stopérov.
     
    25
    Proti nim sa Michael Mifsud prakticky nemá šancu presadiť a tak sa outsider dnešného duelu i vlastným pričinením dostáva pod tlak.
     
    26
    Prvú zaujímavú príležitosť na otvorenie skóre si prekvapujúco vytvoril i outsider dnešného zápasu. Dlhá nakopávaná lopta od Camilleriho prepadla cez chybujúceho Ďuricu až k obávanému Michaelovi Mifsudovi, ktorý v súboji najskúsenejších hráčov na trávniku ušiel stopérovi moskovského Lokomotivu, no z hranice šestnástky napálil loptu iba poldruha metra nad bránku Matúša Kozáčika. Ten zatiaľ na loptu rukavicami ešte nesiahol.
     
    27
    Na tohto skúseného útočníka si ale budeme musieť dávať pozor. Je to akási obdoba kvality Andyho Selvu vo výbere San Marína.
     
    28
    Mifsuda moja pochvala nakopla k ďalšiemu rýchlemu brejku, keď tentokrát prevetral Norberta Gyömbér, no stopér Catanie to zvládol.
     
    29
    Po Weissovej aktivite na pravej strane budeme mať k dispozícii ďalší rohový kop, na ktoré vyhrávame už 3:0.
     
    30
    Pretiahnutý Weissov center prepadol až k Stochovi, ktorý sa pohral s Muscatom, no následne to už v súboji s Camillerim prehnal a rozohrávať sa tak znovu bude od svätyne Andrewa Hogga.
     
    31
    Na pár desiatok sekúnd ale budeme mať príležitosť ďalšej presilovej hry, keď na trávniku tentokrát zostáva ležať Rowen Muscat.
     
    32
    Tomáš Hubočan servíroval ďalší nepresný center do šestnástky, ktorý prepadol až k Weissovi a ten získava ďalší rohový kop.
     
    33
    No a ideme stále dookola. Pretiahnutý center z jednej strany, zrazený z druhej a následne nedotiahnutý signál zo získanej štandardky.
     
    34
    Loptu zatiaľ držíme v 65-ich percentách hry, no zatiaľ nám to nie je absolútne k ničomu. Na šance je to zatiaľ 2:1 pre nás.
     
    35
    Maltskí reprezentanti ale následne zrovnávajú krok a na šance je to už 2:2, pričom teraz sme sledovali hádam tú najvyloženejšiu. Nečakanú paseku narobila v našej šestnástke prudká prihrávka od Schembriho, ktorá prepadla k Ryanovi Fenechovi. Ten ju cez chybujúceho Filipa Kissa pretlačil až k Michalovi Mifsudovi, no skúseného zakončovateľa zoči-voči vychytal výborný Matúš Kozáčik, ktorý na dvakrát podržal naše mužstvo. Nedôrazom vo vlastnej šestnástke sme mohli zaplatiť senzačným vedením maltského trpaslíka.
    Kozáčikov skvelý zákrok!
     
    36
    Následný rohový kop v podaní Ryana Fenecha už pristál iba u Matúša Kozáčika, ktorý prednedávnom vytiahol zákrok zápasu.
     
    37
    Na druhej strane sa v prvej brejkovej situácii našich ocitol Miroslav Stoch, ktorý si však loptu na svoju silnejšiu pravačku hodiť nedokázal.
     
    38
    Iným presadzovaním sa nemáme veľa šancí. Tých brejkových situácii je zatiaľ veľmi málo a kombináciou sa nám zatiaľ príliš nedarí.
     
    39
    Uvidíme, čo príde teraz, keď sa po faule na Vlada Weissa bude kopať nebezpečný voľný kop z niečo vyše dvadsiatich metrov.
     
    40
    Táto situácia si možno želala priamu strelu na bránku, no Miňo Stoch hľadal iba Jána Ďuricu, pred ktorým skákal stopér Borg. Pokračovať budeme rohovým kopom z ľavej strany.
     
    41
    Vybojovaný rohový kop sme mohli rozohrávať hneď na dvakrát, no ani jedna alternatíva úspech neslávila.
     
    42
    Maltskému výberu sa navyše zranil stredný obranca Andrei Agius, ktorý zostáva ležať na hracej ploche, kde už prebieha jeho ošetrovanie.
     
    43
    Slovensko dalo gól!
    Rastúci slovenský tlak napokon predsa len pramenil v úvodný gól tohoto stretnutia. Pekaríkov center z pravej strany na Filipa Kissa bol ešte odvrátený Borgom, no následne sa do lopty oprel Vladimír Weiss, ktorý posielal milimetrový center do stredu malého vápna. Tam sa spod tlaku dvojice defenzívnych hráčov v červenom vymanil ADAM NEMEC, ktorý z piatich metrov pohotovo prekonáva Andrewa Hogga, ktorý už tentokrát nemohol stihnúť zakročiť. 1:0 pre Slovensko!
    A.NEMEC(V.WEISS) - 1:0
     
    45
    Úvodné dejstvo bude pokračovať ešte počas dvoch nadstavených minút, ktoré pridáva hlavný arbiter Miroslav Zelinka.
     
    45+1
    Nič závažné sa však už zrejme nestane. Oba tímy už iba vyčkávajú na polčasovú prestávku a pokyny od svojich trénerov.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Za nami je úvodné dejstvo na štadióne Pod Dubňom, v ktorom sme sledovali tradičnú prípravu v pokojnejšom tempe. V úvode sme sa snažili o nátlakovú hru, ktorá pramenila do dvoch zaujímavých príležitostí pred Hoggom. Následne sa však do zápasu obul i Michael Mifsud, ktorý si desať minút pred prestávkou vytvoril najväčšiu príležitosť hostí. Tú však využiť nedokázal a tak prišiel trest na druhej strane, kedy sa s blížiacim koncom prvého polčasu presadil Adam Nemec, ktorý tak stanovil polčasový rezultát 1:0.

    V druhom dejstve sa snáď pridajú i ďalší strelci a dokážeme sa tak ideálne naladiť na pondelkový zápas na Ukrajine. Redaktor webu Onlajny.eu Erik Farkaš sa vám so štartom druhej časti prihlási približne o 19:23.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
    Druhý polčas sa začal!
     
    46
    Pred začiatkom druhého dejstva tu máme jednu zmenu, keď Andreia Ariusa nahradil najmladší člen výberu hostí Zach Muscat.
     
    47
    Tréner Ján Kozák zatiaľ nestriedal, ale zmeny určite prídu v priebehu druhej časti. Možno ich čakať už po odohratí úvodnej desaťminútovky.
     
    48
    Opatrný úvod druhého dejstva sa snažil narušiť Miroslav Stoch, ktorého nadýchaný center ale prepadol iba k brankárovi Hoggovi.
     
    49
    Na druhej strane si nachystal streleckú parketu Ryan Fenech, no ten svojou nepresnou strelou atakoval len kaplnku v rohu ihriska.
     
    50
    Slovenskí reprezentanti si teraz zahrali v hosťujúcej šestnástke nohejbal, ktorý sa však nepodarilo zakončiť gólovo. Respektíve sme ho nezakončili vôbec. Tomáš Hubočan najskôr výborne naštartoval do šestnástky, z ktorej ľavej strany posielal loptu na druhú stranu, kde koníčkom zakončoval Peter Pekarík. Kapitán berlínskej Herthy však pálil iba smerom k Hubočanovi, ktorý to už zobral na seba, no jeho akrobacia skončila iba na stopérovi Borgovi. Pokračujeme za stavu 1:0.
    Veľký závar v pokutovom území Malty!
     
    51
    Na druhej strane sme sledovali penaltové protesty hostí, no Zach Muscat faulovaný určite nebol. Naopak si koledoval o žltého Oscara za simulovanie.
     
    52
    Ďaleko futbalovejšie sa na druhej strane presadzoval Vladimír Weiss, ktorého ale výborne na hranici šestnsátky zastavil Failla.
     
    53
    Po Kissovej prihrávke sa na pravej strane otvoril priestor pre Vlada Weissa, ktorý zrazeným centrom cez Caraunu získava ďalší rohová kop.
     
    54
    Na tie vyhrávame už 7:1, ale ani tento nepriniesol náš prvý gól zo štandardky. Pred Hubočanom odvracal nedávno prichádzajúci Zach Muscat.
     
    55
    Slováci poračujú v počiatočnom nápore, no stále sa nám nedarí zakončiť na bránku. Norbert Gyömbér sa tentokrát nachádzal v postavení mimo hru.
     
    56
    Rušno je teraz po oboch stranách Jána Kozáka, kam sa vracajú náhradníci slovenského výberu. Čoskoro budeme zrejme striedať.
     
    57
    Tomáš Hubočan dokázal prehlavičkovať Schembriho, čím otvoril príležitosť na rýchly útok pre Mareka Hamšíka, no ten to celé spomalil a červení sa tak stihli vrátiť do bloku.
     
    58
    Adam Nemec sa následne snažil naštartovať Miňa Stocha, no toho výborne križoval Camilleri. Predtým centroval Pekarík z ofsajdu. Naša aktivita pokračuje.
     
    59
    Maltskí futbalisti už momentálne iba odpaľujú loptu na tribúny. Zdá sa, akoby im hodina hry bohato stačila. My by sme to teraz mali využiť na ďalšie banány v sieti gólmana Hogga.
     
    60
    Postarať by sa o ne mohla dvojica Jakub Sylvestr a Stanislav Šesták, ktorá sa už pripravuje na vybehnutie na hraciu plochu.
     
    61
    Ján Kozák bude vôbec po prvýkrát striedať, no hneď trojnásobne. Dlhoročný tréner Košíc obmieňa takmer kompletnú ofenzívu, keď namiesto tria Nemec, Stoch a Weiss príde trojica Mak, Sylvestr a Šesták.
     
    62
    S čerstvými silami by sme tak mohli ešte väčšmi dupať na plyn a pridať tak aspoň dva-tri motivačné góly do siete Andrewa Hogga.
     
    63
    Striedať ale budú i hostia, keď ihrisko opustí Paul Fenech. Na jeho miesto príde Bjorn Kristensen, ktorý dostane približne polhodinu hracieho času.
     
    64
    Tempo zápasu sa nám v ostatných minútkach mierne rozkúskovalo, tak verme, že sa naši chlapci dokážu opäť dostať do varu.
     
    65
    Jakub Sylvestr sa ako prvý striedajúci hráč výraznejšie zapojil do hry, keď elegantnou pätičkou opätoval prihrávku Pekaríkovi, no toho dokázal pokryť Carauna.
     
    66
    Pietro Ghedin po tretíkrát strieda, keď na trávnik pošle stopéra Steva Bezzinu. Pozíciu v strede obrany mu prenechal unavený Borg.
     
    67
    Malta už nevykazuje žiaden odpor či aktívnejší pressing. My sa však momentálne taktiež nachádzame v útlme. Typický kolorit druhých polčasov v priateľských zápasoch.
     
    68
    Ovplyvniť sa to snažil Marek Hamšík, ktorý posielal prudký center pred Hogga, no tam znovu úradoval Rowen Muscat.
     
    69
    Slovenskí reprezentanti mohli teraz dvakrát v krátkom slede zdvojnásobiť svoje vedenie, no nedeje sa tak. Najskôr parádnou a šikovnou strelou zaujal Róbert Mak, ktorý takmer zaskočil gólmana Andrewa Hogga. Následne sa po rohovom kope toho istého hráča dostal k zakončeniu Filip Kiss, ktorý však zblízka maltského gólmana prekonať nedokázal. Hogg reflexívnym zákrokom vyráža pred seba, kde odpratal loptu Rowen Muscat.
    Kissova hlavička!
     
    70
    Pozor však aj na druhú stranu ihriska, kde Michael Mifsud vyučoval neskúseného Norberta Gyömbéra. Stopér Catanie Calcio si najskôr nepostrážil nábeh maltského kapitána z ľavej strany, následne s ním prehral tvrdý osobný súboj telo na telo a najlepší strelec histórie tejto malej krajiny sa už rútil na Kozáčika. Plzenského gólmana sa pokúsil prestreliť z ľavého okraja šestnástky, no Matúš si dal na bližšej žrdi dostatočný pozor. Mifsud nám však dnes robí nemalé problémy.
     
    72
    Opäť sme sa už nachádzali na druhej strane, kde pracoval Róbert Mak, no krídelník gréckeho PAOK loptu na Hamšíka nepretlačil.
     
    73
    Ján Kozák posiela na trávnik ďalšie čerstvé sily. Na hraciu plochu už vybiehajú dvaja zástupcovia českej Synot ligy Michalovia Breznaník a Ďuriš. Pozície im prepustili Tomáš Hubočan a Marek Hamšík.
     
    74
    Naši chlapci budú môcť pokračovať voľným kopom z pravej strany, ktorý bude rozohrávať Róbert Mak. Podarí sa nám konečne streliť druhý gól?
     
    75
    Nie, center od odchovanca Manchestru City Róberta Maka skončil iba u Andrewa Hogga, ktorý drží loptu pevne vo svojich rukách.
     
    76
    Ján Kozák teraz vyskočil zo striedačky ako čertík z krabičky a okamžite čistil žalúdky našim obrancom, ktorí si nedokázali rozdeliť individuálne bránenie hráčov v červenom.
     
    77
    Slováci pokračujú vo vysokom držaní lopty, no za aktívne by som ho asi neoznačil. Zatiaľ nám chýba rýchlosť a priamočiarosť.
     
    78
    Hostia opäť striedajú, keď hraciu plochu opustí podhrotový hráč André Schembri. Na jeho miesto príde Andrew Cohen.
     
    79
    Zápas Pod Dubňom akoby sa len dohrával. Slováci sa už dopredu príliš nehrnú a Malta pri všetkej úcte asi na viac proste nemá.
     
    80
    Rozhýbať druhé dejstvo sa pokúsil Róbert Mak, ktorý však okolo Camilleriho nenasadil. Následne fauloval Michal Ďuriš.
     
    81
    Tempu na konci duelu nepomáha ani ležiaci Rowen Muscat, ktorý sa na nohy ani príliš neponáhľa. Pietro Ghedin si spokojne podvihol okuliare.
     
    82
    Teraz by ich možno i zahodil niekam do hája, keby sa ďalekonosným pokusom dokázal presadiť Clayton Failla, no ten poslal loptu niekam do žilinských ulíc.
     
    83
    Podobným smerom následne zamieril i samotný Clayton Failla, pre ktorého dnešný duel skončil. Na posledných desať minút ho nahrádza Edward Herrera.
     
    84
    Viktor Pečovský i naďalej v strede poľa hryzie a nevypúšťa ani jeden súboj. Na svojej koži, respektíve členku to teraz pocítil i Andrew Cohen.
     
    85
    Pozor teraz na štandardnú situáciu maltského výberu, ktorá bude z pravej strany nasledovať po nedovolenom zákroku Michala Breznaníka.
     
    86
    Ešte predtým ale budeme striedať, keď s prehľadom hrajúceho Filipa Kissa nahradí bundesligový univerzál Karim Gédé.
     
    87
    Malťanom štandardná situácia absolútne nevyšla a po pokazenom signály okamžite striedajú. Na trávnik prichádza Scicluna, ktorý nahrádza Ryana Fenecha.
     
    88
    Ján Kozák hecuje svojich zverencov pokrikom: „Vyššie!" Hráči v bielych dresoch však tento taktický ťah zatiaľ ignorujú.
     
    89
    Uvidíme, ako na nich zapôsobí piskot nespokojných priaznivcov Pod Dubňom. Záverečná štvrtina hry už postráda akékoľvek tempo.
     
    90
    Nezmenil to ani Norimbergčan Jakub Sylvestr, ktorý na hranci šestnsátky nedokázal obísť bojovného Rowena Muscata.
     
    90+1
    Záverečná nuda bude pokračovať ešte počas troch nadstavených minút, ktoré pridáva rozhodcovská štvorica na čele s Miroslavom Zelinkom.
     
    90+2
    Róbert Mak sa uprostred nadstavenia rozbehol po ľavej strane, no jeho center už Jakuba Sylvestra na hrote neoslovil. Zahrávať však budeme ešte jeden rohový kop.
     
    90+3
    Ten smeroval na hranicu siedmich metrov, kde hlavou zakončoval Ján Ďurica. Skúsený stopér však poslal loptu iba do Hoggovej náruče.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Na štadióne Pod Dubňom je dobojované, respektíve dohrané. Druhý polčas už aj vzhľadom na početné rošády v zostavách zaostal za slušným tempom v úvodnom dejstve. Slovenskí reprezentanti si vďaka gólu Adama Nemca zabezpečili víťazstvo, aj keď na posilnenie streleckého sebavedomia to bolo predsa len málo. Výhra je ale výhra a už tento najbližší pondelok by nám na Ukrajine samozrejme stačil i takýto chudobný triumf. Slovensko teda v priemernom medzištátnom stretnutí zdolalo maltského trpaslíka najtesnejším rozdielom 1:0.

    Týmto konštatovaním sa s Vami lúčim, no slovenský večer na Onlajny.eu ešte zďaleka nekončí. Už za necelú štvrťhodinku nastupuje v Senci naša reprezentácia do 21 rokov, ktorá zabojuje o postup do baráže o účasť na ME 2015 v Českej Republike. Do NTC pricestovali rovesníci zo Škótska. Aj týmto duelom vás bude sprevádzať Erik Farkaš. (20:16:19)

    Erik Farkaš

    Góly: 43. A.Nemec(V.Weiss)

    Karty:   16. R.Fenech (MAA)


    Slovensko: Kozáčik – Pekarík, Gyömbér, J. Ďurica, Hubočan – F. Kiss, Pečovský – Weiss, Hamšík (C), Stoch – A. Nemec
    Náhradníci: Novota – Čikoš, Piaček, Guédé, Ľ. Michalík, Breznaník, Šesták
    Manažér: Ján Kozák (SVK)

    Malta: Hogg – Camilleri, Agius, Borg, Carauna – R. Fenech, Failla, R. Muscat, P. Fenech – Schembri, M. Mifsud (C)
    Náhradníci: Haber – A. Cohen, B. Kristensen, E. Herrera, Farrugia, Scicluna, Bezzina, Pisani, Z. Muscat
    Manažér: Pietro Ghedin (ITA)

    Rozhodca: Miroslav Zelinka – A. Kordula, O. Pelikán (všetci CZE) – J. Valášek (SVK)