Hokejová Liga mistrů – 4. hrací den (kon.)
koniec udalosti
Hokejová Liga mistrů – 4. hrací den

cz Nedeľa 24.08.2014, 12:00Hokejová Liga Majstrov
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:00.
     
    Hezký den, vítám Vás při sledování přenosu ze 4. hracího dne hokejové Ligy mistrů, dnes do bojů zasáhnou tři české týmy a to Pardubice, Sparta Praha a Zlín. Zatímco Pardubice odjíždí ke svému utkání do finského Turku, tak Sparta se představí ve Švédsku, kde vyzve Växjö. Jediným českým stadionem, kde se dnes bude hrát Liga mistrů bude ten ve Zlíně, tam přijede švédský Djurgården
     
    Rozpis utkání 4. hracího dne:

    14:35 HV71 – Salzburg
    14:35 Linköpings – Bolzano
    14:35 Nottingham – Luleå
    15:00 TPS Turku – Pardubice
    15:00 JYP Jyväskylä – Kloten
    15:00 KalPa – Mannheim
    16:00 Växjö – Sparta Praha
    17:05 Zlín – Djurgården
    17:45 Hamburg – Rauma
     
    12:00
    Přenos začal.
    Přehled včerejších výsledků a dnešních zápasů

     
    12:05
    Ještě jednou Vás vítám při sledování celodenního souhrnu 4. hracího dne hokejové Ligy mistrů. Jak již bylo zmíněno, tak dnes do bojů nastoupí tři české týmy. Jako první se mohou těšit příznivci Pardubic, kteří vyjedou na finského TPS Turku v 15:00. Ještě před tímto zápasem zahájí program dnešního hracího dne tři utkání pět minut po půl třetí středoevropského času.
    Ubytování Liberce před včerejším zápasem
    Včerejší den pro české barvy nebyl nijak příznivý, do hry se dostaly tři české kluby a pouze Liberci se podařilo získat cenné vítězství na ledě německého Kölner Haie 1:4. Zápas Bílí tygři zvládli i přes absenci Jána Lašáka a Jána Víska, kteří doplnili před zápasem marodku. Takto vypadal hotelový pokoj, ve kterém byli hokejisté Liberce ubytování.


     
    12:18
    Úspěchem Liberce však bodový přínos pro české kluby skončil. Vítkovice nestačily na domácím ledě na švýcarský Zug, Petera Húževku zřejmě ani jeho dvě vstřelené branky nijak zvlášť netěšily – Zug totiž mířil do černého hned pětkrát a vysoká porážka 2:5 tak sesadila Vítkovice z prvního místa skupiny H. Zajímavostí této skupiny je jistě to, že všechny čtyři týmy mají na svém kontě tři body za jednu výhru a jednu porážku.
    Vítkovice - Zug 2:5
    V ČEZ Aréně v ostravských Vítkovicích to při včerejším zápase vypadalo takto. Jak je vidět kostka nad ledem se proměnila do barev Champions Hockey League.



     
    12:27
    Divoký zápas mají za sebou v Třinci, domácí Oceláři byli v souboji s norským Stavangerem favority, ale hosté si nakonec po srdnatém boji odváží všechny tři body za vítězství 4:5. Také v tomto utkání evidujeme na straně českého týmu jednoho dvougólového střelce a tím byl Radim Matúš. Ten po utkání chválil hlavně precizní přihrávky od obránců, kteří mu situaci u obou branek velmi usnadnily.
    Třinec - Stavanger 4:5
    Stejně jako v prvním třineckém zápase, tak také včera došlo v utkání na potyčku. Souboje v Lize mistrů jsou tvrdé a stojí hodně sil.


     
    12:35
    Veškeré góly a nejdůležitější akce včerejšího dne si můžete prohlédnout na oficiálním webu Ligy mistrů http://www.championshockeyleague.net v sekci video.
    Lukko Rauma dnes nastoupí na závěr hracího dne v Hamburgu
    Po sumáři českých výsledků je čas podívat se také na dnešní program, ten uzavře utkání finského Lukko Rauma v německém Hamburgu.


    Fanoušek Nottinghamu je z Ligy mistrů nadšen a svůj tým jede podpořit i dnes, jejich utkání začíná v 14:35

    Jiří Polanský krásnou brankou srovnával včera na 1:1
    Krátce se ještě vrátíme ke včerejšímu vystupování Třince, Oceláři sice prohráli 4:5, ale Jiří Polanský v první třetině krásnou brankou vyrovnal na 1:1. Jednalo se o jednu z nejhezčích branek včerejšího dne.


     
    12:58
    Jedním z prvních utkání dnešního dne je souboj švédského HV71 s rakouským Salzburgem. Ve skupině I skončily oba utkání 1. kola shodným výsledkem 3:2. Zatímco HV71 doma porazilo švýcarský Kloten, tak Salzburg prohrál stejným rozdílem na ledě finské Jyvaskyly.
    HV71 - Salzburg dnes 14:35 v Kinnarps Arena

    Oběd hráčů Pardubic před zápasem
    Podle posledních informací již hráči Pardubic odjeli do haly TPS Turku, kde je čeká od 15:00 jejich druhé vystoupení v Lize mistrů. Takto vypadal jejich dnešní oběd.


     
    13:08
    Velmi pikantní příchuť bude mít dnešní zápas TPS Turku – Pardubice pro Jakuba Nakládala, ten totiž hokejově vyrůstal právě v Pardubicích, dnes se však postaví do první obranné dvojice a po boku Nummelina se bude snažit zabránit pardubickým střelcům ve skórování. I takové příběhy píše hokejová Liga mistrů.
     
    13:15
    Velmi těžké utkání dnes čeká na italské Bolzano, to po finančních problémech dokázalo stabilizovat kádr jen několik dní před startem soutěže. V prvním utkání navíc přišla tvrdá rána od TPS Turku, které porazilo Bolzano vysoko 9:0. Linköpings rozhodně také nebude jednoduchým soupeřem a těžká bitva tak čeká na svěřence Toma Pokela i dnes.
    Jedno z nejtěžších dvojutkání mají za sebou hokejísté Eisbarenu Berlín, nejprve odehráli v pátek večer doma souboj se Zlínem (prohra 3:4 po nájezdech). Hned den na to hráli ve švýcarském Zugu a opět z toho byla porážka, tentokrát vysoká 6:3. Nyní si již mohou hokejisté tohoto klubu odpočinout doma v Německu. Jejich bilance však zatím ve skupině D stačí jen na poslední místo.


    Čas do začátku prvních zápasů se již výrazně krátí, aréna v Jonköpingu je již připravena na souboj HV71 - Salzburg.

    Sestava týmu Luleå je již připravena na utkání v Nottinghamu
     
    13:42
    Ve skupině G dnes čeká hokejisty Sparty Praha souboj se švédským Växjö a právě Växjö je momentálně týmem, který vede celou skupinu. První zápas totiž vyhráli nad německým Mannheimem vysoko 6:1, to Sparťané si odvezli cenné dva body z Finska. Dnes tedy hokejisty z hlavního města čeká další venkovní zápas, ale také v něm budou mít podporu svých fanoušků.
    Fanoušci Sparty na cestě do Švédska

     
    14:01
    Od 14:35 nás čekají první tři zápasy dnešního programu a je tedy nejvyšší čas podívat se blíže na jednotlivé dvojice.

    HV71 – Salzburg:
    Dle kurzů sázkových kancelaří se jedná o nejvyrovnanější zápas ze třech, které startují krátce po půl třetí odpoledne. Švédský tým v prvním utkání zvítězil, hosté naopak odešli těsně poraženi. HV71 je považováno na mírné favority, ale stát se může samozřejmě vše.

    Linköpings – Bolzano:
    Další švédský zástupce bude naopak obrovským favoritem v souboji s Bolzanem. Italský tým v prvním zápase jen těsně utekl ostudné desítce a je otázkou, jak se jim bude dařit v dalším, velmi těžkém utkání.

    Nottingham – Luleå:
    Také v tomto utkání je jeden z týmů velkým favoritem, tentokrát se však jedna o hostující tým. Luleå v prvním zápase získala cenné tři body z německého Hamburgu a dnes bude opět hrát na venkovním ledě. Nottingham v prvním zápase prohrával rychle 0:2, dokázal však ve druhé třetině náskok srovnat, no přece jen hokejisté britského týmu prohráli.
    V Nottinghamu se fanoušci na hokej těší, majitelů takovýchto lístků bude jistě mnoho
     
    14:30
    Za pět minut začínají první tři zápasy dnešního programu a všechny můžete v podrobných reportážích sledovat na webu http://www.onlajny.com.
    Dresy pražské Sparty jsou již připraveny, zápas Växjö – Sparta Praha začíná v 16:00.
    .
    Zahájení zápasu v Nottinghamu

     
    14:40
    Úvodní buly bylo vhozeno již na třech stadionech a na jednom z nich dokonce došlo ke změně skóre, hned ve 4. minutě utkání se dostává do vedení Lulea v utkání s Nottinghamem.
     
    14:48
    Smolný začátek pro hokejisty Nottinghamu pokračuje. Karl Fabricius se zapisuje do listiny střelců Luley v utkání, když získal kotouč na levé straně kluziště a přihrávkou hledal spoluhráče před brankou. Od brusle jednoho z hráčů Nottinghamu se však puk dostal do sítě.

    Nottingham – Luleå 0:2
    Před začátkem zápasu HV71 - Salzburg
    Před úvodním buly mohly být oba celky stejně spokojeny, nyní již panuje větší radost na straně Salzburgu, který se dostal do vedení.


    Pardubice před utkáním v Turku
    Ke svému utkání za necelých pět minut vyjede také první zástupce českého hokeje v dnešním programu. Hokejisté HC ČSOB Pardubice se před zápasem kvalitně rozcvičili.

     
    15:03
    Příjemná zpráva pro české příznivce přilétla z Linköpingu, Jakub Vrána se totiž postaral o úvodní gól zápasu a tento český mladík se tak zasloužil o využití přesilové hry.

    Jakub Vrána je jedním z největších talentů českého hokeje, startoval již na třech šampionátech do 18 let a dvakrát si zahrál na turnaji pro nejlepší hráče do 20 let. V letošním draftu byl vybrán hned v prvním kole jako třináctý v pořadí celkem Washington Capitals. V tomto slavném klubu NHL strávil také letní kemp pro nováčky, nakonec však zřejmě zůstane ve Švédsku. Jeho první hokejové krůčky jsou spojeny s Letňany.
     
    15:04
    Od 15:00 začaly další tři duely a nyní se tak hraje hned na šesti stadionech. Zřejmě nejsledovanějším zápasech z pohledu českého diváka bude souboj TPS Turku – Pardubice.
     
    15:09
    Na třech stadionech již máme ukončenou první třetinu, výsledky jsou následovné:

    Linköping – Bolzano 2:0
    Nottingham – Luleå 1:2
    HV71 – Salzburg 1:1

    Za švédské HV71 vyrovnával Christopher Törngren, který dostal milimetrovou přihrávku od Erika Anderssona.
    O speciální motivaci Jakuba Nakládala proti Pardubicím jsme již mluvili. Bývalý hráč Pardubic nyní hraje za TPS Turku a jedna fanynka se nemůže rozhodnout, komu fandit.


     
    15:12
    Posunutí modré čáry o metr a půl dál od brány vůbec nevadilo Mikku Mäenpäämu, který propálil vše před sebou a poslal tak Jyväskylu v utkání s Klotenem do vedení.
    Fanoušci neměckého Manheimu vážili cestu do Finska a přivezli sebou také vlajky, kterými vyjadřují podporu svému celku.

    Daniel Vukovič, obránce z Genève-Servette vyjádřil radost z možnosti hrát v hokejové Lize mistrů.

     
    15:25
    Příjemná zpráva z finského Turku, Pardubice se dostávají v první třetině do vedení – do černého zamířil Jan Semorád.

    Jan Semorád je 184 centrimetrů vysoký útočník Pardubic, který v loňské sezóně startoval kromě extraligových Pardubic také v 1. lize v dresu draků ze Šumperka. Rodák z České Lípy se tak nyní trefuje také v této významné evropské soutěži.
    Hlouček švýcarských fanoušků Klotenu vážil cestu do Finska, jejich tým však stále prohrává 1:0.

     
    15:34
    V každém utkání, které se momentálně hraje již padla alespoň jedna branka. Všechny pavouky v šibenici brány mannheimského brankáře Endrase vymetl tvrdou dělovkou Jussi Timmonen.

    Jussi Timmonen si dokonce zahrál nejslavnější soutěž NHL, když v sezóně 2006/2007 oblékl hned ve čtrnácti zápasech dres Philadelphie Flyers. Za toto období nasbíral na své konto čtyři asistence, gólově se prosadit nedokázal.
     
    15:38
    Gólové hody vidí diváci v Nottinghamu, bohužel na ostrovech s výsledkem zřejmě spokojeni nebudou. Domácí tým prohrává s Luleou již vysoko 1:5, přičemž první třetina skončila jen 1:2 a v té druhé tak britský tým inkasoval již třikrát a to se hraje teprve třetí minuta prostřední části hry.

    Poslední pátou branku již inkasoval náhradní brankář Raitums, kterého do brankoviště Panterů pustil Kowalski, ani táto změna však zřejmě výraznější úspěch nepřinese.
    TPS Turku - Pardubice 0:1 po 1. třetině:
    Tým z města perníků nadále drží jednobrankové vedení a do šaten tak mohou odcházet hráči i trenéři spokojeni. Spokojeni jsou také fanoušci, o čemž svědčí také tento pozdrav fanynky pro střelce úvodní branky Jana Semoráda.


     
    15:43
    Výsledek první třetiny je znám také v dalších finských městech, kde se začalo v 15:00. Jyväskylä a také KalPa vedou nad svými soupeři 1:0.
    Sparta jde do boje
    Za patnáct minut se do hry dostane další český zástupce Sparta Praha, ta na horkém švédském ledě vyzve Växjö.


     
    15:52
    Rastislav Staňa dnes bude jedničkou ve sparťanském dresu a pro něj švédské ledy nejsou ničím neznámým. Slovenský brankář totiž ve Švédsku strávil čtyři sezóny a vystřídal tam tři kluby. Poté se vydal na cestu do ruské KHL, ze které jeho kroky mířili do Košic a od letošní sezóny chytá právě ve Spartě.
     
    15:55
    Linköpings navýšil své vedení v utkání s Bolzanem na 3:0 a pohodlnější náskok mají také hokejisté Luley, ta vede v Nottinghamu již 1:6. Posledním utkáním, které začalo ve 14:35 je souboj HV71 a Salzburgu, tam se hosté dostali na začátku druhé třetiny opět do jednobrankového vedení.
     
    16:03
    V závěru druhé třetiny se podařilo vstřelit Linköpingu ještě čtvrtou branku a po dvou třetinách tak vede švédský tým nad Bolzanem už 4:0.

    V závěru druhé třetiny také pokračuje rozebrání obrany Nottinghamu, ten na domácím ledě prohrává již 1:8! Přičemž ve druhé třetině je skóre zatím neuvěřitelných 0:6.

    HV71 nadále ztrací jednu branku a Salzburg tak po dvou třetinách drží těsné vedení 1:2.
    Monstrózní nástup domácího Växja v utkání proti Spartě

     
    16:07
    Jeff Taffe v zápase Linköpings – Bolzano vstřelil dvě branky během necelých dvou minut a také díky němu tak švédský tým vede již 4:0.

    Zajímavostí je, že Taffe hraje na evropském kluzišti po dlouhé době, naposledy se představil v Evropě v roce 2001 na MS hráčů do 20 let v Moskvě, od té doby hrál střídavě v NHL a AHL.
     
    16:13
    Že by se dnes jednalo o den českých týmů? Po Pardubicích se totiž dostává do vedení také Sparta. Ve VIDA aréně tak zatím domácí příznivci nemohou být spokojeni, přesně totiž zamířil kapitán Sparty Tomáš Rolínek.
     
    16:24
    HV71 – Salzburg 1:2 po 2. třetině:

    Ve druhé třetině byli hosté lepší a velmi rychle se dostali zásluhou Faheyho do vedení z využité přesilovky. Trenér domácích si vzal oddechový čas, ale ani to výrazněji nepomohlo. Před třetí třetinou je však náskok rakouského celku pouze jednogólový a to slibuje dramatickou podívanou v poslední třetině.
     
    16:31
    Pardubice mají ve druhé třetině obrovský problém s fauly, jedno oslabení střídá druhé a jen díky výtečnému Kristanovi v bráně nadále drží český zástupce jednogólové vedení. To vše v době, kdy do konce druhé třetiny zbývají dvě minuty.
     
    16:32
    Bolzano zůstává stále bez jediného vstřeleného gólu, v prvním zápase po porážce 0:9 nebylo moc důvodu k radosti a dnes v zápase s Linköpingem to za stavu 4:0 není o moc lepší.
     
    16:33
    HV71 nečekalo na vyrovnání příliš dlouho, hned třicet vteřin po úvodním buly třetí třetiny se prosadil Björn Melin, který velmi rychle využil přesilovou hru.

    HV71 – Salzburg 2:2, na začátku 3. třetiny
     
    16:37
    KalPa Kuopio – Adler Mannheim 1:0 po 2. třetině

    Mannheim měl v závěru druhé části dobré šance na vyrovnání, ale Hospelt a Agdag byli vychytání perfektním Kilpeläinenem, kterým nadále drží čisté konto.
     
    16:40
    O tom, že přesilové hry rozhodují zápasy na nejvyšší úrovni se přesvědčují hráči Salzburgu. Do druhé třetiny vcházeli s jednogólovým vedením, ale stačili dvě přesilové hry a vše je jinak. Erik Christensen ukázal um s hokejkou, když dokázal ze vzduchu sklepnout kotouč bekhendem do brány.

    HV71 – Salzburg 3:2, probíhá 3. třetina
    Pardubice nadále drží vedení, Sparta nikoliv
    Zatímco Pardubice nadále drží hubené vedení 0:1, tak Sparta to své ztratila a do šaten po první třetině odchází za stavu 1:1. Hokejisté Pardubic jsou také v šatnách, tam se však jedná o přestávku po druhé třetině.


     
    16:49
    Známé první konečný výsledek švédský Linköping porazil Bolzano vysoko 5:0 a italský celek tak stále čeká na svou první branku v utkání. Celkové skóre Bolzana již činí velmi negativních 0:14.

    Na českého brankáře ve službách Bolzana Jaroslava Hübla mířila 48 střel, český brankář pochytal 43 z nich, ale ani to nestačilo.

    Linköpings – Bolzano 5:0, konečné skóre
     
    16:54
    JYP Jyväskylä – Kloten Flyers 2:0 po 2. třetině

    Na konci druhé třetině měli domácí k dispozici přesilovou hru, Erik Perrin ji dokázal využít ve 36. minutě a zvýšil vedení finského týmu již na 2:0. Perrin je již třetím rokem kapitánem Jyväskyly a ukázal proč má poctu nosit kapitánské céčko na drese.
     
    16:56
    Neuvěřitelné věci se dějí v zápase HV71 – Salzburg, domácí prohrávali 3:2, ale nejprve dokázali zásluhou Bena Waltera vyrovnat a najednou byli na ledě lepším týmem. Trenér Salzburgu si navíc zažádal v 56. minutě oddechový čas, to vše se událo po zbytečném vyloučení domácího hráče. Přesilovou hru Salzburg okamžitě využil a nyní tak vede v závěru zápasu o jednu branku.

    HV71 – Salzburg 3:4, na konci 3. třetiny.
     
    16:59
    Dalším ukončeným zápasem je souboj Nottinghamu s Luleou a domácí tým si musel vypít kalich hořkosti až do dna. Nakonec z toho byla pověstná desítka, když desátá branka padla 47 vteřin před koncem.

    Nottingham – Luleå 1:10, konečný výsledek
     
    17:01
    GÓL! Växjö – SPARTA 1:2
    Sparta jde do vedení! Po ráně Piskáčka od modré se před branku prosadil nejdůraznější Kumstát.
     
    17:01
    GÓL! TURKU – Pardubice 1:1
    Zatímco Pražané slaví, Pardubice začátek třetí třetiny nezvládly. Zapomenutý Lasch neměl problém překonat Kristana.
     
    17:06
    Zlín – Djurgårdens 0:0
    Utkání ve Zlíně začalo. Úvodní buly vyhráli hosté.
     
    17:08
    Växjö – Sparta 1:2
    Holešovický celek teď několikrát podržel brankář Staňa, který při vyloučení obránce Pilaře pochytal dvě nebezpečné střely.
     
    17:10
    Zlín – Djurgårdens 0:0
    Zlínský gólman Kašík do zápasu nastoupil s novou helmou, která mu zatím přináší štěstí. Ve třetí minutě musel totiž domácí brankář likvidovat nájezd Ahlena.
     
    17:11
    GÓL! Växjö – SPARTA 1:3
    Trenéři, nedívejte se! Obránce Växjö si vzal v rohu puk a neohroženě s ním vyjel přímo před vlastní bránu. To vystihla dvojice Kumstát s Pechem, a druhý jmenovaný pak snadno zametl puk do brány.
    HV71 - Salcburk 3:5
    V zápase, který právě skončil, si Salcburk nakonec poradil s HV71 5:3, vítězství pečetil do prázdné brány Mockler.


     
    17:18
    Zlín – Djurgårdens 0:0
    Libor Kašík zatím drží akcie Zlína, který je pod velkým tlakem švédského soupeře. Naposledy zlikvidoval pokus Heinera.
    KalPa - Mannheim 1:0
    Pouze jediný gól utkání, který vstřelil v přesilovce Timonen, stačil týmu KalPa k výhře nad Mannheimem.


     
    17:23
    GÓL! TURKU – Pardubice 2:1
    Pardubice, které šly do poslední třetiny s jednogólovým náskokem, už prohrávají. Tři minuty před závěrečnou sirénou se prosadil Radek Smoleňák.
     
    17:25
    Finským celkům se dnes daří. Jyväskylä si nakonec poradila se švýcarským Klotenem 2:0 a se dvěma výhrami ze dvou zápasů je na čele skupiny I.
     
    17:27
    Turku – Pardubice 2:1
    Do konce zápasu zbývá 27 vteřin. Pardubice si vyžádaly timeout a odvolaly brankáře.
     
    17:31
    Växjö – Sparta 1:3
    Ve Švédsku skončila druhá třetina, kterou vyhrála Sparta 2:0 díky brankám Kumstáta a Pecha. Útočníci Växjö měli také několik příležitostí, ale vždy ztroskotali na výborném Staňovi.
    Velké problémy měli fanoušci Djurgårdenu s tím, aby se vůbec dostali do Zlína. "Byl to projekt století," píše jeden z nich na Twitteru.


     
    17:35
    Zlín – Djurgården 0:0
    Ve Zlíně mezitím skončila první třetina, kterou hosté nevyhráli jen díky tomu, že Berany zatím drží gólman Kašík.
    Pardubice prohrály v utkání s Turku, které před chvílí skončilo, především kvůli nedisciplinovanosti. Byť dvakrát přežili dvojnásobnou přesilovku Finů, nakonec se právě v početní výhodě prosadil Smoleňák.

    "Opět výhra," glosují to fanoušci TPS.


     
    17:46
    Aktuálně se hrají jen dva zápasy a oba s českou účastí. Pojďme si během pauzy mezi třetinami zrekapitulovat ostatní výsledky. Pardubice podruhé v řadě prohrály 1:2, tentokrát s Turku. Největší kanonáda se konala v Anglii, kde Luleå rozstřílela Nottingham 10:1!

    14:35 HV71 – Salzburg 3:5
    14:35 Linköpings – Bolzano 5:0
    14:35 Nottingham – Luleå 1:10
    15:00 TPS Turku – Pardubice 2:1
    15:00 JYP Jyväskylä – Kloten 2:0
    15:00 KalPa – Mannheim 1:0
     
    17:47
    Mezitím začal poslední dnešní duel v Hamburku, který hostí finské Lukko.
     
    17:49
    Växjö – Sparta 1:3 (3. třetina)
    A už se hraje i poslední dvacetiminutovka ve Växjö, kde Sparta vede 3:1.
     
    17:54
    Zlín – Djurgården 0:0 (2. třetina)
    I ve Zlíně už hráči vjeli na led. Podaří se domácím ve druhé třetině utnout tlak Švédů, kteří byli v první periodě výrazně aktivnější?
     
    17:55
    GÓL! VÄXJÖ – Sparta 2:3 (3. třetina)
    Komplikace pro Spartu už ve třetí minutě poslední třetiny. V přesilové hře snižuje na rozdíl jediné branky Johansson. A hned po gólu se musel opět blýsknout Staňa, jinak by bylo srovnáno.
     
    17:57
    GÓL! Zlín – DJURGÅRDEN 0:1 (2. třetina)
    Kašíkovo kouzlo odčaroval Lauritzen, který zužitkoval početní výhodu.
     
    17:59
    GÓL! Växjö – SPARTA 2:4 (3. třetina)
    Tak to byla paráda! Formace Pech – Kumstát – Rolinek totálně rozebrala domácí obranu. Kumstát pak byl sám před gölmanem, ale místo toho našel na druhé straně Pecha, jenž zakončil pohodlně do prázdné brány.
     
    18:02
    GÓL! ZLÍN – Djurgården 1:1 (2. třetina)
    I Zlín teď předvedl povedenou kombinaci. Švédové byli ve vedení jen necelé čtyři minuty, když se po dobré práci Čajánka prosadil Valenta.
     
    18:07
    Zatímco oba zápasy českých týmů nabízejí velké množství šancí, v Hamburku je to zatím nuda. Není proto divu, že duel německého celku s týmem Lukko je v polovině úvodního dějství bez branek.
     
    18:10
    Växjö – Sparta 2:4 (3. třetina)
    Tentokrát z práce Kumstáta mohl těžit Hlinka, jenž si přetáhl střídání, zblízka ale Nihlstorpa nepřekonal.
     
    18:16
    Turku – Pardubice 2:1 (konec zápasu)
    Pardubický kouč Venera po utkání pochválil výkon brankáře Kristana, ale ani on těsné prohře nezabránil.

    "Je škoda, že jsme i druhý zápas v Champions Hockey League prohráli 1:2. Povedl se nám vstup do utkání, vstřelili jsme úvodní gól. Ve druhé třetině nás finský tým mačkal, přežili jsme jejich tlak, dvě přesilovky, fantasticky nás podržel Robert Kristan. Moc nás mrzí, že jsme zápas nedotáhli, alespoň bod byl blízko. Domácí využili poslední přesilovku v zápase, je to veliká škoda," řekl Venera.
     
    18:18
    Växjö – Sparta 2:4 (3. třetina)
    Spartu čeká padesátivteřinová přesilovka 5 na 3, trenér Jandač si proto vyžádal oddechový čas.
     
    18:20
    Växjö – Sparta 2:4 (3. třetina)
    Pražané sice byli celou dobu nastěhováni v útočném, žádnou složitější střelu na brankáře Nihlstorpa ale nevyslali.
     
    18:23
    Växjö – Sparta 2:4 (3. třetina)
    Sparťané si v poklidu hlídají vítězství. A usnadňují jim to i domácí, kteří se nechávají hloupě vylučovat. Minutu před koncem budou hrát Pražané další dvojnásobnou přesilovku.
     
    18:24
    GÓL! ZLÍN – Djurgården 2:1 (2. třetina)
    Berani otáčejí skóre! V přesilové hře se prudkou ranou prosazuje kapitán Čajánek.
     
    18:26
    GÓL! Växjö – SPARTA 2:5 (3. třetina)
    Výhru Sparty pečetí čtyři vteřiny před koncem obránce Barinka, který využil přesilovku 5 na 3.
     
    18:27
    Växjö – Sparta 2:5 (konec zápasu)
    Malý hlouček sparťanských fanoušků slaví výhru 5:2, na níž má největší zásluhu druhá formace Pražanů. Rolinek s Pechem a Kumstátem totiž byli u čtyřech branek Sparty.
     
    18:30
    Zlín – Djurgården 2:1 (po 2. třetině)
    Zlínští dokázali otočit nepříznivý vývoj skóre díky Čajánkovi s Valentou. Po druhé třetině tak vedou 2:1.
     
    18:32
    Växjö – Sparta 2:5 (konec zápasu)
    Kouč Jandač po utkání:
    "Hráli jsme dobrý zápas proti silnému týmu, za výhru jsme rádi. Byli jsme aktivní a i v první třetině, kterou jsme nevyhráli, jsme hráli dobrý hokej. Věříme, že nás zápasy proti těžkým soupeřům z Finska a Švédska dobře připraví."
     
    18:35
    Växjö – Sparta 2:5 (konec zápasu)
    Sparta z úvodních dvou zápasů na ledě soupeřů vyválčila 5 bodů, díky čemuž je na čele skupiny G. S Växjö se opět střetne za dva týdny, tentokrát v holešovické aréně.
     
    18:38
    Turku – Pardubice 2:1 (konec zápasu)
    Ani 35 zákroků gólmana Kristana nepomohlo Pardubicím k zisku jediného bodu. "Přijeli jsme sem vyhrát a nemáme ani bod,“ řekl mimo jiné po zápase zklamaný brankář.
    Zlínu pomohl k vedení i kapitán Čajánek, který úvodní zápas hokejové Ligy mistrů v Berlíně vynechal. A důvod? Byl totiž v Trenčíně na charitativním utkání na počest Pavola Demitry, jenž zahynul při leteckém neštěstí hokejistů Jaroslavle.


    V Hamburku se rozběhla druhá třetina.
    Byť je tam skóre proti finské Raumě 0:0 a fanoušci neviděli ani mnoho šancí, panuje v severoněmeckém městě parádní atmosféra.


     
    18:48
    Zlín – Djurgården 2:1 (3. třetina)
    Na stadionu Luďka Čajky se rozeběhla poslední dvacetiminutovka.
     
    18:50
    Diváci v Hamburku viděli první gól utkání, radost z něj ale nemají. V čase 24:50 se totiž prosadil hostující Kousa.
     
    18:52
    Zlín – Djurgården 2:1 (3. třetina)
    Kašík s novou helmou dál září. Tentokrát zastavil únik aktivního Lauritzena. Na opačné straně se pak zaskvěl i gólman Armalis, jenž zneškodnil tutovky Köhlera a Okála.
    Máte instagram? Tak to nezapomeňte sledovat účet Ligy mistrů!
     
    19:02
    Zlín – Djurgården 2:1 (3. třetina)
    Obránce Žižka se vydal na ofenzivní výlet, jeho bekhendový pokus ale na poslední chvíli zastavil gólman Armalis.
     
    19:05
    Co s nepříznivým stavem 0:1 proti finské Raumě vymyslí kanadský kouč Hamburku a velký cestovatel Laporte?

    56letý trenér se totiž narodil v Quebecku, ale po zkušenosti s tamním juniorským hokejem se raději vydal do Evropy, kde po skončení kariéry zůstal. Jako hlavní kouč už vedl týmy ve Francii, Itálii, Švýcarsku a nakonec teď i v Německu, kde dovedl Hamburk k vítězství po základní části. V play-off německé ligy však jeho tým vypadl ještě před branami finále.
     
    19:10
    Zlín – Djurgården 2:1 (3. třetina)
    Ševci mají necelých sedm minut před koncem navrch nejen výsledkově, ale už i herně. V oslabení mohl zvýšit Köhler, dnes se mu ale v zakončení vůbecnedaří.
     
    19:15
    Zlín – Djurgården 2:1 (3. třetina)
    Dvě minuty před koncem to hosté zkusí bez brankáře s šesti hráči v poli.
     
    19:16
    Zlín – Djurgården 2:1 (3. třetina)
    Velké štěstí pro Zlín! Po dorážce Ahlena se puk dokonce odrazil od tyčky, Kašík pak ale celou situaci vyřešil.
     
    19:16
    V Hamburku mezitím skončila druhá dvacetiminutovka, domácí stále prohrávají s Raumou 0:1.
     
    19:17
    GÓL! ZLÍN – Djurgården 3:1 (3. třetina)
    Je rozhodnuto! Střelou do prázdné brány pečetí zlínskou výhru 3:1 přesně minutu před koncem Kubiš.
     
    19:20
    Zlín – Djurgården 3:1 (konec zápasu)
    Utkání končí, z vítězství Ševců se raduje i obránce Marušák, který za Djurgården sám dva roky hrál.
    Také hokejisté Zlína jdou do čela své skupiny. Po výhře na samostatné nájezdy proti Berlínu teď přidali plný počet bodů a mají jich tedy na kontě pět. Hosté ze Švédska jsou zatím třetí.


     
    19:29
    České týmy si dnes vedly rozdílně. Zatímco Pardubice v Turku prohrály těsně 1:2, sparťané a Zlínští slaví výhry nad švédskými soupeři Växjö, respektive Djurgårdenem.
     
    19:33
    Z dnešního programu se stále hraje už jen jediný duel mezi Hamburkem a Raumou. V německé aréně O2 world vedou hosté z Finska před závěrečnou třetinou 1:0. Podrobný průběh zápasu můžete sledovat zde.
     
    19:39
    Třetí kolo základních skupin Ligy mistrů bude i s českou účastí pokračovat ve čtvrtek 4. září.

    Ve federativním derby se střetne Liberec s Košicemi, Zlín přivítá švýcarský Fribourg, Třinec pojede do Bernu, Pardubice se utkají s Linköpingem, Spartu čeká domácí odveta s Växjö a Vítkovice pojedou do Finska na zápas s Lappeenrantou.
     
    19:40
    I poslední duel už začíná mít svého vítěze, Rauma totiž vede po trefě Nurmiho v Hamburku už 2:0.
     
    19:50
    Další gól do sítě Hamburku, který tak prohrává 0:3. Tentokrát se trefil Virtanen a 5 tisíc fanoušků na stadionu už tuší, že domácí tým zřejmě nevyhraje... Do konce zápasu zbývá posledních deset minut.
     
    20:01
    Finská Rauma si jde pohodlně pro vítězství, Hamburk už zápas dohrává v křeči. Do konce třetí třetiny, a zřejmě i celého utkání, zbývá necelých 6 minut.
    V Hamburku zbývají do sirény tři minuty. Rauma stále vede 3:0.

     
    20:08
    Je dobojováno! Vítězství Raumy nad Hamburkem v poměru 3:0 končí čtvrtý hrací den hokejové Ligy mistrů.
     
    20:09
    Pojďme si ještě zrekapitulovat všechny nedělní výsledky, které se týkaly i tří českých celků.

    14:35 HV71 – Salzburg 3:5
    14:35 Linköpings – Bolzano 5:0
    14:35 Nottingham – Luleå 1:10
    15:00 TPS Turku – Pardubice 2:1
    15:00 JYP Jyväskylä – Kloten 2:0
    15:00 KalPa – Mannheim 1:0
    16:00 Växjö – Sparta Praha 2:5
    17:05 Zlín – Djurgården 3:1
    17:45 Hamburg – Rauma 0:3
    Všechny výsledky 2. kola ještě v grafické podobě:

     
    20:21
    Pro dnešek je to od nás vše. U dalšího kola, které startuje 4. září, se budeme těšit na shledanou. (20:22:06)

    Ondřej Kubát

    Václav Baumann

    Jozef Valenčík