2. etapa Algeciras - San Fernando 1. Nacer Bouhanni (FDJ.fr) (kon.)
koniec udalosti
2. etapa Algeciras - San Fernando

1. Nacer Bouhanni (FDJ.fr)

Nedeľa 24.08.2014, 13:25Vuelta a Espaňa
     
    S konštatovaním, že Peter Sagan v dnešnej rovinatej etape nešpurtoval a pracoval pre Oscara Gatta sa s vami lúčim. Nacer Bouhanni po výbornej súhre tímu FDJ s prehľadom triumfoval, nestačil na neho ani John Degenkolb. V priebežnom poradí sa na čelo dostal Alejandro Valverde, nasledovaný tímovým kolegom Nairom Quintanom. Od klávesnice sa s vami lúči Martin Platko. Ďakujem za pozornosť a verím, že nám zachováte priazeň aj pri ďalších etapách. (17:56:56)
     
    Konečné poradie 2.etapy:

    1. Nacer Bouhanni (FDJ) 4:01:30
    2. John Degenkolb (Giant-Shimano) +0
    3. Roberto Ferrari (Lampre-Merida)
    4. Jasper Stuyven (Trek)
    5. Francesco Lasca (Caja Rural)
    6. Oscar Gatto (Cannondale)
    7. Yauheni Hutarovich (AG2R)
    8. Tom Boonen (OPQS)
    9. Moreno Hofland (Belkin)
    10. Matteo Pelucchi (IAM)
    --------------
    45. Peter Sagan (Cannondale) +0
    61. Martin Velits (OPQS) +0
     
    Movistar si udržal aj pre tretiu etapu červený dres, ale namiesto Castrovieja si ho oblečie Alejandro Valverde, za ním sa v priebežnej klasifikácii nachádza Nairo Quintana.
     
    "Pracovali sme veľmi tvrdo a na posledných metroch sme mali správnu pozíciu. Je to veľkolepý deň nie len pre mňa, ale pre celý tím. Musíte sa chytiť šance kedy môžete. Každú etapu, ktorú jazdím chcem vyhrať a uvidíme, či sa nám na Vuelte podarí vyhrať viac ako len jednú etapu", povedal Nacer Bouhanni v cieli.
     
    Momentálne si musíme počkať na potvrdenie celkového poradia a hneď ako sa ho dozvieme, tak vás budeme informovať aj o umiestnení Petra Sagana či Martina Velitsa.
     
    Peter Sagan v závere pomáhal svojmu kolegovi Oscarovi Gattovi, ale ten skončil až na 6.mieste.
     
    V závere sa snažil John Degenkolb stíhať dobre rozbehnutého Bouhanniho, ale napokon končí na druhom mieste. Tretí skončil Robert Ferrari.
     
    2.etapa Vuelta a Espaňa sa práve skončila!
     
    Cieľ
    Mierne stúpanie v záverečných metroch zvládol suverénne Nacer Bouhanni z tímu FDJ a pripisuje si cenné víťazstvo, ktorým nadväzuje na tohtoročné úspechy na Gire.
     
    1,0
    FDJ je veľmi dobre zoradený a vyzerá to pre nich nádejne. Sagan sa drží okolo piatej pozície, Gatto sa mu o niečo vzdialil.
     
    2,0
    Pred chvíľou sa už vytiahol aj FDJ s Nacerom Bouhannim.
     
    3,0
    Momentálne sledujeme súboj o prvú zákrutu, na čele je tím BMC a popri nich sa vystrčili borci z Cannondale. Rýchlosť je až 63 km/h.
     
    4,5
    Stále sa ešte ide po rovine, ale v posledných dvoch kilometrov čaká závodníkov niekoľko náročných zákrut.
     
    6,0
    Sky stále robí na čele balíka veľké penzum práce, za nimi už sú zoradené tímy ako IAM, Lotto, Giant.
     
    6,5
    Priemerná rýchlosť sa v tejto chvíli drží už na slušných 55 km/h. Pôjde v závere Cannondale skutočne na Oscara Gatta?
     
    8,5
    Peter Kennaugh (Sky) a Daniele Benatti tvoria pre šprintérov na čele tempo. Do popredia sa už dostali aj chalani z Cannondale. Vidíme tam aj Petra Sagana a to už naznačuje, že dnes by tento talianský tím mal v závere skutočne vsadiť na Oscara Gatta.
     
    10,0
    Posledných desať kilometrov do cieľa v San Fernando, ktoré je premiérovým mestom v tomto ročníku Vuelty. Pretekári majú po svojej strane krásny pohľad na more, čoskoro ich čaká prejazd mostom na polostrov.
     
    11,0
    Niektoré šprintérske tímy majú problém dostať sa medzi tímy, ktoré idú na celkové poradie. Caja Rural a Orica to už dokázali, ale Lotto zatiaľ nie.
     
    13,5
    Na čele vidíme závodníkov tímu Tinkoff-Saxo, ktorý vo veternom počasí pri pobreží určujú tempo hlavného balíka. Všetci favoriti sa snažia držať na čele, aby sa na vetre neodtrhli.
     
    15,0
    Špurtérska bitka sa postupne začína. Pelotón sa veľkou rýchlosťou blíži k polostrovu San Fernando a tímy sa postupne začínajú zoraďovať na čele.

    Martin Platko