2. etapa Algeciras - San Fernando 1. Nacer Bouhanni (FDJ.fr) (kon.)
koniec udalosti
2. etapa Algeciras - San Fernando

1. Nacer Bouhanni (FDJ.fr)

Nedeľa 24.08.2014, 13:25Vuelta a Espaňa
     
    S konštatovaním, že Peter Sagan v dnešnej rovinatej etape nešpurtoval a pracoval pre Oscara Gatta sa s vami lúčim. Nacer Bouhanni po výbornej súhre tímu FDJ s prehľadom triumfoval, nestačil na neho ani John Degenkolb. V priebežnom poradí sa na čelo dostal Alejandro Valverde, nasledovaný tímovým kolegom Nairom Quintanom. Od klávesnice sa s vami lúči Martin Platko. Ďakujem za pozornosť a verím, že nám zachováte priazeň aj pri ďalších etapách. (17:56:56)
     
    Konečné poradie 2.etapy:

    1. Nacer Bouhanni (FDJ) 4:01:30
    2. John Degenkolb (Giant-Shimano) +0
    3. Roberto Ferrari (Lampre-Merida)
    4. Jasper Stuyven (Trek)
    5. Francesco Lasca (Caja Rural)
    6. Oscar Gatto (Cannondale)
    7. Yauheni Hutarovich (AG2R)
    8. Tom Boonen (OPQS)
    9. Moreno Hofland (Belkin)
    10. Matteo Pelucchi (IAM)
    --------------
    45. Peter Sagan (Cannondale) +0
    61. Martin Velits (OPQS) +0
     
    Movistar si udržal aj pre tretiu etapu červený dres, ale namiesto Castrovieja si ho oblečie Alejandro Valverde, za ním sa v priebežnej klasifikácii nachádza Nairo Quintana.
     
    "Pracovali sme veľmi tvrdo a na posledných metroch sme mali správnu pozíciu. Je to veľkolepý deň nie len pre mňa, ale pre celý tím. Musíte sa chytiť šance kedy môžete. Každú etapu, ktorú jazdím chcem vyhrať a uvidíme, či sa nám na Vuelte podarí vyhrať viac ako len jednú etapu", povedal Nacer Bouhanni v cieli.
     
    Momentálne si musíme počkať na potvrdenie celkového poradia a hneď ako sa ho dozvieme, tak vás budeme informovať aj o umiestnení Petra Sagana či Martina Velitsa.
     
    Peter Sagan v závere pomáhal svojmu kolegovi Oscarovi Gattovi, ale ten skončil až na 6.mieste.
     
    V závere sa snažil John Degenkolb stíhať dobre rozbehnutého Bouhanniho, ale napokon končí na druhom mieste. Tretí skončil Robert Ferrari.
     
    2.etapa Vuelta a Espaňa sa práve skončila!
     
    Cieľ
    Mierne stúpanie v záverečných metroch zvládol suverénne Nacer Bouhanni z tímu FDJ a pripisuje si cenné víťazstvo, ktorým nadväzuje na tohtoročné úspechy na Gire.
     
    1,0
    FDJ je veľmi dobre zoradený a vyzerá to pre nich nádejne. Sagan sa drží okolo piatej pozície, Gatto sa mu o niečo vzdialil.
     
    2,0
    Pred chvíľou sa už vytiahol aj FDJ s Nacerom Bouhannim.
     
    3,0
    Momentálne sledujeme súboj o prvú zákrutu, na čele je tím BMC a popri nich sa vystrčili borci z Cannondale. Rýchlosť je až 63 km/h.
     
    4,5
    Stále sa ešte ide po rovine, ale v posledných dvoch kilometrov čaká závodníkov niekoľko náročných zákrut.
     
    6,0
    Sky stále robí na čele balíka veľké penzum práce, za nimi už sú zoradené tímy ako IAM, Lotto, Giant.
     
    6,5
    Priemerná rýchlosť sa v tejto chvíli drží už na slušných 55 km/h. Pôjde v závere Cannondale skutočne na Oscara Gatta?
     
    8,5
    Peter Kennaugh (Sky) a Daniele Benatti tvoria pre šprintérov na čele tempo. Do popredia sa už dostali aj chalani z Cannondale. Vidíme tam aj Petra Sagana a to už naznačuje, že dnes by tento talianský tím mal v závere skutočne vsadiť na Oscara Gatta.
     
    10,0
    Posledných desať kilometrov do cieľa v San Fernando, ktoré je premiérovým mestom v tomto ročníku Vuelty. Pretekári majú po svojej strane krásny pohľad na more, čoskoro ich čaká prejazd mostom na polostrov.
     
    11,0
    Niektoré šprintérske tímy majú problém dostať sa medzi tímy, ktoré idú na celkové poradie. Caja Rural a Orica to už dokázali, ale Lotto zatiaľ nie.
     
    13,5
    Na čele vidíme závodníkov tímu Tinkoff-Saxo, ktorý vo veternom počasí pri pobreží určujú tempo hlavného balíka. Všetci favoriti sa snažia držať na čele, aby sa na vetre neodtrhli.
     
    15,0
    Špurtérska bitka sa postupne začína. Pelotón sa veľkou rýchlosťou blíži k polostrovu San Fernando a tímy sa postupne začínajú zoraďovať na čele.
     
    17,0
    Chytený už bol aj Jacques Van Rensburg a 17 kilometrov pred cieľom je hlavný balík pokope.
     
    18,5
    Pelotón sa už dostáva do záverečnej pasáže a traja zo štyroch utečencov už boli pohltení. Posledným na čele zostal Van Rensburg z MTN-Qhubeka.
     
    20,5
    Podľa očakávania pelotón pustil mierne nohu z plynu a nechal úniku náskok 30 sekúnd, aby nemal potom veľa práce s pokusmi o atak.
     
    23,5
    Carlos Betancour sa drží na konci pelotónu. Po tejto sezóne opustí tím AG2R napriek tomu, že má ešte 2 roky platnú zmluvu. Jeho ďalšia destinácia zatiaľ nie je známa.
     
    25,0
    Malé cesty v spomínanej dedine zapríčinili, že utečenci sa ešte dokázali udržať na čele ale ich náskok je už len 21 sekúnd a ich čas v pozícii lídrov je spočítaný.
     
    27,5
    Jazdci sú už v Puerto de Santa Maria a pelotón má štvoricu v úniku už na dosah. Nebude dlho trvať a borci budú dostihnutí.
     
    29,0
    Ak budú utečenci pohltení príliš skoro, tak môžme očakávať viaceré pokusy o atak. Točivé posledné kilometre pred finišom môžu vyhovovať jednotlivcovi alebo malej skupine.
     
    30,0
    30 kilometrov pred cieľom majú štyria utečenci k dobru už menej ako jednú minútu. Ako dlho im pelotón ponechá výhodu?
     
    32,0
    Tím Sky je jedným z tímov na čele balíka. Briti dúfajú, že a im podarí uchrániť Frooma pred vetrom v cieľovom dojazde.
     
    34,5
    Na čele sa objavilo hneď niekoľko tímov, vrátane Tinkoff-Saxo, MTN-Qhubeka, Giant-Shimano a Sky.
     
    36,0
    Matteo Tosatto z Tinkoff-Saxo mal defekt a musí sa dostať späť do pelotónu.
     
    39,0
    Prejazd Puerto Real už má za sebou aj hlavný balík a jeho strata klesla už pod dve minúty.
     
    41,5
    2.šprintérska prémia – Puerto Real:

    1. Valerio CONTI (Lampre-Merida) – 4body
    2. Romain HARDY (Cofidis) – 2 body
    3. Jacques VAN RENSBURG (MTN-Qhubeka) – 1 bod
     
    42,9
    Conti nakoniec v špurte porazil Hardyho a získal cenné sekundy, ktoré ho približujú k červenému dresu.
     
    45,0
    Každú chvíľu sa utečenci dostanú na druhú šprintérsku prémiu v Puerto Real, kde by si to ešte mali rozdať o ďalšie body do bodovacej súťaže a časové bonifikácie.
     
    47,0
    V pelotóne došlo k pádu! Debusschere, Kudus a Fellin sa ocitli na zemi. Prví dvaja sa už otriasli a stíhajú balík, ale Fellin spadol na rameno a nevyzerá najlepšie. Jazdec Treku sa predsa len posadil na bicykel, ale je otázne, aké vážne je jeho zranenie.
     
    48,5
    Závodníci majú za sebou už tri hodiny druhej etapy. Náskok štvorčlnenného úniku klesol už na 2 minúty a 15 sekúnd.
     
    50,0
    Byť lídrom neznamená leňošiť. Castroviejo bol prichytený ako niesol bidóny s vodou pre svojich tímových kolegov z Movistaru.
     
    51,5
    Nielen vietor bude v závere robiť favoritom na triumf problémy. Cieľ v San Fernando je úzky a pokrútený. San Fernando je ostrov a pretekári pôjdu cestou smerom na Cádiz. Čakajú ich taktiež 90 stupňové zákruty na posledných dvoch kilometroch. Máme sa na čo tešiť.
     
    54,0
    Práca špice hlavného balíka prináša zníženie straty na 3 minúty a 14 sekúnd. Únik by to do konca nemal vydržať.
     
    58,5
    Pelotón a únik stále oddeľuje časový rozdiel 4 minúty a 18 sekúnd. Vietor stále nepríjemne fúka a šprintérom môže poriadne premiešať kartami.
     
    60,0
    Do cieľa zostáva približne 60 kilometrov. Hlavný balík prechádza cez Chiclana de la Frontera a vyzerá to tak, že v San Fernando by sa mohlo finišovať okolo 17:30.
     
    64,5
    Tempo sa postupne každým kilometrom zvyšuje a náskok vedúcej štvorice znižuje. Movistaru pomáhajú určovať tempo aj pretekári FDJ či Giant-Shimano.
     
    68,0
    Pre Cyclingnews povedal Cadel Evans, že ne je lídrom tímu BMC na tohtoročnej Vuelte a Espaňa. Skúsený pretekár sa vyjadril, že bude asistovať jeho kolegovi Samuelovi Sanchezovi. Španiel získal na Vuelte v roku 2009 druhé miesto.
     
    70,5
    Hlavný balík vedie stále Movistar, ktorý chráni červený dres Jonathana Castrovieja a už stiahol stratu na únik pod hranicu štyroch minúť.
     
    74,5
    Kristian Sbaragli, ktorý bol časťou veľmi skorého útoku by mal podľa všetkého v dojazde pomáhať kolegovi Geraldovi Ciolekovi. Jeho tím MTN-Qhubeka na Twittri oznámil: "Sbaragli je späť v pelotóne, aby bol čerstvý pre možný šprint v cieľovom dojazde."
     
    76,5
    Víťaz etapy na Eneco Tour a víťaz bodovacej súťaže na Gire, Nacer Bouhanni je jeden z favoritov na víťazstvo v tejto etape ako som už vyššie spomínal. "Eneco Tour ma dostalo späť na trať a cítil som sa veľmi dobre. Dúfam, že zvíťazím podobne ako môj brat Rayane, ktorý sa včera stal francúzskym juniorským šampiónom v cestnej cyklistike."
     
    79,0
    1. šprintérska prémia v Conil de la Frontera:

    1. Jacques VAN RENSBURG (MTN-Qhubeka) – 4 body a 3 bonifikačné sekundy
    2. Valerio CONTI (Lampre – Merida) – 2 body
    3. Francisco Javier ARAMENDIA (Caja Rural) – 1 bod
     
    80,0
    Prvú šprintérsku prémiu v Conil de la Frontera vyhral Jacques Van Rensburg a pripísal si 4 body do bodovacej súťaže. Conti a Aramendia si rozdelili body za druhé a tretie miesto.
     
    84,5
    Štvorica Valerio Conti, Javier Aramendia, Romain Hardy a Jacques Van Rensburg už vstúpili do občerstvovacej zóny. Pred šprintérskou prémiou na 94. kilometri je potrebné dobiť energiu.
     
    86,0
    Polovica druhej etapy je už za nami. Priemerná rýchlosť prvých dvoch hodín bola 41,5 km/h. Pelotón stráca na únik už takmer 5 minút.
     
    88,0
    Náskok utečencov stúpol po prvýkrát nad hranicu 4 minút. Momentálne činí 4:22.
     
    90,0
    Únik prešiel cez Vejer de La Frontera s náskokom 3:35 na hlavný balík, v ktorom na čele stále nevidíme Cannondale či FDJ. Teplota na trati je 31 stupňov Celzia a pretekárom fúka zadný vietor.
     
    92,0
    Pomaly a isto sa blíži polovica tejto rovinatej etapy. Pelotón stiahol stratu vedúcej štvorice na 3:30 Conti je virtuálny líder Vuelty.
     
    94,0
    John Degenkolb z Giant-Shimano už stráca na Castrovieja 16 sekúnd, ale tento šprintér by dnes taktiež mohol zažiariť. Ráno povedal: "Dúfam, že dnešný plán nám vyjde. Mal by som byť vpredu s troma kolegami – Koen de Kort, Tamon Sinkeldam a Niklas Arndt. Mám excelentný vláčik." Pripomeňme, že Degenkolb vyhral v roku 2012 na Vuelte 5 etáp.
     
    97,5
    Pretekári si môžu vychutnávať pohľad na more, keďže dnešná trasa vedie po pobreží. Slnko svieti, je príjemne teplo a provincia Cádiz ponúka viaceré zaujímavosti.
     
    100,0
    Michael Matthews už nosil ružový dres pre lídra počas prvého týždňa Gira a dnes sa bude veľmi usilovať o ten červený, ktorý je určený pre lídra Vuelty. Dnes pred štartom povedal: "Dres je vzdialený len šesť sekúnd, takže to je v pohode dosiahnuteľné. Uvidíme, ako to pôjde v šprinte. Budem sa snažiť držať na popredných priečkach, ale skutočný cieľ príde až zajtra, kde by mi dojazd mal viac sedieť ako tomu bude dnes."
     
    104,0
    Pri štarte v Algeciras bola realizovaná nezvyčajná pocta flamenco gitaristovi všetkých čias Paco de Lucia, ktorý pochádzal z tohto mesta a zomrel na začiatku tohto roka. Pelotón prešiel dvakrát okolo kruhového objazdu, ktorý nesie meno tohto slávneho umelca.
     
    107,0
    Čo sa týka časového rozdielu medzi hlavným balíkom a únikom tak sa tam toho veľa nezmenilo. Strata koliduje medzi 3:45 a 3:55. Movistar má všetko pod kontrolou.
     
    110,5
    Pred štartom druhej etapy bol vyspovedaný aj jeden z veľkých favoritom na celkové prvenstvo Chris Froome z britského zoskupenia Sky Pro Cycling. "Mojim jediným cieľom pre dnešok je bezpečne prísť do cieľa. Kvôli predpovedanému vetru sa chcem udržať vpredu."
     
    113,5
    Podľa posledných predpovedí, čaká na závodníkov v cieľovom San Fernando nepríjemný vietor, ktorý môže hrať veľkú úlohu v hromadnom dojazde. Okrem toho je dnes veľmi horúco. Teplota sa šplhá až k 35 stupňom Celzia.
     
    116,0
    Cannondale si dnes určite brúsi zuby na la roja – dres pre priebežného lídra Vuelty. Avšak nemusí to byť len Peter Sagan, ktorý sa o to postará. Žilinčan dnes ráno povedal: "Som tu, aby som pomohol tímovým kolegom." Taliani vkladajú nádej aj do Oscara Gatta. Ten pred etapou povedal: "O červenom dresu sme sa bavili na tímovom mítingu. Urobíme pre tento dres všetko, čo budeme môcť, či už na prémiách alebo v cieli. Peter tu je aby sa pripravil na majstrovstvá sveta. Dnes som tímovým šprintérom ja.
     
    118,0
    Posledným závodníkom v úniku je Romain Hardy. 25-ročný francúzsky cyklista je pretekárom kontinentálneho tímu Cofidis. V roku 2014 skončil celkovo tretí na Tour of Turkey, štvrtý na Paris – Camembert a desiaty na Paris-Troyes.
     
    121,5
    V štvorčlennom úniku môžme sledovať aj 27-ročného španielskeho cyklistu Francisca Javiera Aramediu Llorenteho, ktorý sa po krachu Euskaltelu-Euskadi presunul do španielskeho kontinentálneho tímu Caja Rural-Seguros RGA. Tento pretekár je veľkým fanúšikom únikov. Na Vuelte a Espaňa 2012 bol súčasťou viacerých dlhých únikov a až štyrikrát bol ocenený ako najbojovnejší jazdec etapy. Minulý rok získal trikrát toto ocenenie a taktiež bol ocenený ako celkovo najbojovnejší pretekár celej Vuelty 2013.
     
    124,4
    Zatiaľ čo je za nami prvých 50 kilometrov dnešnej rovinatej etapy, odstup úniku od pelotónu stúpol takmer na 4 minúty.
     
    126,0
    Druhým borcom v štvorčlennom úniku, ktorého si predstavíme je Valerio Conti. Tento len 21-ročný taliansky cyklista je pretekárom tímu Lampre-Merida. Jeho všestrannosť by mu mohla do budúcna priniesť viaceré úspechy. V roku 2013 skončil celkovo tretí na Ruota d´Oro.
     
    128,5
    Nacer Bouhanni je jedným z favoritov na víťazstvo v dnešnej rovinatej etape. Tento pretekár tímu FDJ avizoval prestup do Cofidisu pre ďalšiu sezónu. Ale FDJ sa ešte stále spolieha na jeho šprintérske kvality na 69.ročníku Vuelty.
     
    130,0
    Pozor! Zaznamenali sme prvý pád Vuelty. Obrubník zasiahol Maarten Tjallingii (Belkin) a teraz mu venuje pozornosť lekár z medical car.
     
    130,5
    Náskok utečencov po hodine druhej etapy činí konštantných 3:44. Priemerná rýchlosť prvej hodiny dnešnej etapy bola 42 km/h, čo je celkom pokojne tempo.
     
    132,0
    Teraz už prichádza čas aj na predstavenie vedúcej štvorice. Začať môžme 26-ročným juhoafrickým pretekárom Jacquesom Van Rensburgom. Tento vrchár je súčasťou tímu MTN-Qhubeka už 3 roky a vyhral Mizansi Tour v Apríli.
     
    136,0
    Teraz už môžme potvrdiť informáciu, že na čele sa nachádza štvorica utečencov a to: Javier Aramendia (Caja Rural) Jacques Janse Van Rensburg (MTN-Qhubeka), Valerio Conti (Lampre-Merida) a Romain Hardy (Cofidis).
     
    138,5
    Haas a Sbaragli už boli pohltený pelotónom, ktorý vedie španielsky Movistar na čele s červeným Jonathanom Castroviejom.
     
    141,0
    Druhým borcom, ktorý bojoval o body na horskej prémii je Kristian Sbaragli, ktorý je talianskej národnosti a háji farby tímu MTN-Qhubeka. Jeho tímový kolega Merhawi Kudus je je jeden z pretekárov, od ktorých sa počas nasledujúcich troch týždňov očakáva dobrý výsledok.
     
    148,5
    V pelotóne panuje pokojná atmosféra. Dvojica utečencov má k dobru 3 minúty a 40 sekúnd.
     
    151,5
    Únik bol skutočne zredukovaný. Po prémii na Alto del Cabrito sa osamostatnili Nathan Haas a Kristian Sbaragli. Za nimi je skupina prenasledovateľov v zložení: Valerio Conti, Javier Aramendia, Romain Hardy, Jacques Van Rensburg.
     
    154,0
    Priemerná rýchlosť dnešnej etapy je zatiaľ okolo 41 km/h. Šesťčlenný únik dlho pokope nevydržal a už sú pred pelotónom podľa všetkého len dvaja pretekári.
     
    157,0
    Náskok vedúcej dvojice Haas a Sbaragli stúpol nad 3 minúty. Hlavný balík je stále pokojný. Závodníci sa už po zjazde nachádzajú na rovine.
     
    159,0
    Pre Nathana Haasa je to tento rok už druhá Grand Tour. Svoj debut zažil na Gire v máji.
     
    161,5
    1.horská prémia 3.kategórie – Alto del Cabrito:

    1. Nathan Haas (Garmin-Sharp)
    2. Kristian Sbaragli (MTN-Qhubeka)
    3. Valerio Conti (Lampre-Merida)
     
    163,5
    Tak napokon to je celkom ináč. Haas a Sbaragli sa dostali pred svojich kolegov z úniku a prvý menovaný vyhral horskú prémiu 3.kategórie. Sbaragli bral body za druhé miesto a Conti za tretie. Haas sa tak po dnešnej etape oblečie do bielo-modrého dresu pre najlepšieho vrchára.
     
    165,0
    Stúpanie na Alto del Cabrito bolo veľkým sústom pre dvojicu Nathan Haas a Kristian Sbaragli a už sa postupne vracajú do pelotónu.
     
    166,0
    Šestica utečencov môže byť so svojou prácou doposiaľ spokojná, keďže ich náskok narástol na 2:25.
     
    168,5
    Pelotón táto šestica príliš netrápi a tak ich náskok narástol na 45 sekúnd. Mimochodom, už sa začalo stúpanie na horskú prémiu 3.kategórie Alto del Cabrito. Priemerné prevýšenie je 3,3%.
     
    171,5
    Netrvalo dlho a už sa nám sformoval aj prvý únik dnešného dňa! Pred pelotón sa dostala šestica borcov a to Francisco Javier Aramendia (Caja Rural) Jacques Janse Van Rensburg (MTN-Qhubeka), Kristian Sbaragli (MTN-Qhubeka), Nathan Haas (Garmin-Sharp), Valerio Conti (Lampre-Merida) a Romain Hardy (Cofidis). Zatiaľ si musíme počkať na časový rozdiel.
     
    2.etapa 69.ročníka Vuelty a Espaňa bola práve odštartovaná!
     
    Pelotón už prechádza 9,2 km dlhou neutrálnou zónou, oficiálny štart je naplánovaný na 13:25.
     
    V druhej etape sa môžu vyblázniť špurtéri

    Po tímovej časovke prichádza na rad prvá z piatich rovinatých etáp a tak prvá šanca pre špurtérov počas tohto ročníka Vuelty zabojovať v hromadnom dojazde. Začiatok 174 kilometrov dlhej etapy je naplánovaný na 13:25 v prístavnom meste Algeciras na juhu Pyrenejského polostrova. Cieľ je pripravený približne o 17:30 v meste San Fernando, ktoré je neďaleko známejšieho Cádizu. V tejto etape sa nachádza len jedne horská prémia a to hneď na 11.kilometri – Alto del Cabrito. Na prémiu vedie 9,2 kilometrov dlhé stúpanie s priemerným prevýšením 3,3 %. Táto prémia určí prvého držiteľa bielo-modrého dresu pre lídra vrchárskej klasifikácie. Body sa budú rozdeľovať aj do bodovacej súťaže. Na 94.kilometri bude prvá šprintérska prémia – Conil de la Frontera a potom na 132 kilometri druhá šprintérska prémia v Puerto Real. Víťaz rýchlostnej prémia na Vuelte berie 4 body. Dojazd môže priniesť veľkú drámu, keďže cieľové mesto je prímorské a vietor môže vniesť do pelotónu nervozitu a následné boje o pozície, ktoré budú v záverečných technických stovkách metrov veľmi dôležité. Peter Sagan sa môže obliecť do červeného dresu v prípade, že skončí na prvom alebo druhom miesto, keďže v cieli etáp španielskej Vuelty sa udeľujú časové bonifikácie v poradí 10,6 a 4 sekundy.
     
    Celkové poradie po 1.etape:

    1. Jonathan Castroviejo (Movistar) 14:13
    2. Alejandro Valverde (Movistar) +0
    3. Andrej Amador (Movistar) +0
    ---------
    11. Peter Sagan (Cannondale) +6
    70. Martin Velits (OPQS) +26
     
    Tímová časovka skončila triumfom domáceho Movistaru, Cannondale so Saganom na prekvapujúcom druhom mieste.

    Do tímovej časovky, ktorá bola zároveň prvou etapou tohtoročnej Vuelty zasiahlo celkovo 22 tímov. Na štart v Jereze sa najprv postavili slabšie tímy a vydali sa na 12,6 km dlhú trať. Prvý lepší čas zaknihovalo holandské zoskupenie Giant-Shimano a to 14:29. Potom ich prekonala až Orica, ktorý zajazdila o 10 sekúnd lepší čas. My sme čakali ako sa bude dariť Petrovi Saganovi s tímom Cannondale.A veruže sa darilo. Saganovci sa dostali na priebežné prvé miesto len o jednu desatinu sekundy. Ich čas 14:19 následne nedokázali prekonať ani tímy ako Trek, BMC či Belkin s Garminom, ktorí totálne pohoreli. Nádeje viacerí vkladali do tímov Sky a Omega, ale ani oni Talianov neprekonali a tak to začalo vyzerať veľmi nádejne. Lenže na rad prišiel španielsky Movistar a ten predviedol perfektnú časovku a o šesť sekúnd sa dostal pred Cannondale. Do červeného dresu sa obliekol prvý na páske Jonathan Castroviejo. Peter Sagan je na priebežnom 11.miesto, ale keďže sa v dojazdoch udeľujú časové bonifikácie, tak už zajtra by sa mohol obliecť do la roja.
     
    Príjemné nedeľné popoludnie všetkým priaznivcom kvalitnej cestnej cyklistiky. Včera sa začala posledná Grand Tour tejto sezóny Vuelta a Espaňa tímovou časovkou. Dnes je naplánovaná druhá etapa, ktorá je označená ako rovinatá a teda svitá v nej šanca pre špurtérov a nášho Petra Sagana. Začiatok 174,4 kilometrov dlhej rovinatej etapy je naplánovaný v prístavnom meste Algeciras a cieľ v San Fernando, ktoré sa nachádza v provincii Cádiz. Touto etapou vás bude od klávesnice sprevádzať Martin Platko. Prajem príjemný športový zážitok.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 13:25.

    Martin Platko