Aston Villa – Newcastle 0:0 (kon.) | Chelsea – Leicester 2:0 (kon.) | Crystal Palace – West Ham 1:3 (kon.)
Southampton – West Bromwich 0:0 (kon.) | Swansea – Burnley 1:0 (kon.) | Everton – Arsenal 2:2 (kon.)
koniec
Everton FC
2:2 (2:0)
Arsenal FC
Sobota 23.08.2014, 18:30 • Goodison Park (Liverpool) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
    GIROUD(MONREAL) - 2:2
     
    90
    Arsenal FC dal gól!
    Kanonieri v poslednej desaťminútovke povstali z popola a razom je vyrovnané! Všetko to pritom začalo obrovským nezdarom Aarona Ramseyho, ktorého strela letela niekam do rohu ihriska. Tam ale zapracoval Nacho Monreal, ktor tú loptu došprintoval, následne ponúkol presný center na päťku, kde sa po prvýkrát cez Distina presadil OLIVIER GIROUD. Francúzsky stopér prehral prvý kľúčový súboj zápasu a domácich to razom stojí dva body! Tim Howard s tým nemohol nič robiť.
     
    85
    Roberto Martínez následne strieda, keď na trávnik pošle ghanský objav Christiana Atsua. Miesto mu prenechal unavený Kevin Mirallas.
    RAMSEY(CAZORLA) - 2:1
     
    83
    Arsenal FC dal gól!
    Tradičný spasiteľ Kanonierov Santi Cazorla už začína ordinovať a po jeho práci sa Gunners vracajú do hry! Na začiatku všetkého bol inak žalostný Mesut Özil, ktorý na ľavej strane prenechal iniciatívu na svojho španielskeho kolegu. Cazorla sa naskytnutej príležitosti neľakol, spravil si Colemana a prízemnou príhrávkou našiel na zadnej žrdi AARONA RAMSEYHO, ktor už s odkrytou bránkou nemal problém. V Goodison Parku nás ešte čaká poriadne peklo!
     
    77
    Mathieu Flamini poskytuje ďalší nedovolený zákrok na polovici ihriska, ktorý už bude sprevádzaný i ďalšou žltou kartou.
     
    75
    Striedajú i domáci. Na hraciu plochu sa chystá Aiden McGeady, ktorý nahradí vyšťaveného Romala Lukaka. Toffees potrebujú prežiť ešte štvrťhodinu.
     
    74
    Na trávnik sa konečne dostáva i obvyklý spasiteľ Arsenalu Santi Cazorla, ktorý nahrádza trápiaceho sa Wilshera. Namiesto Chamberlaina ešte prišiel Joel Campbell.

     
    69
    Giroud v ďalšej veľkej príležitosti na zníženie momentálneho stavu, ale ani tentokrát na Howarda nevyzrel. Konečne však zamieril do priestoru troch žrdí. Vo vnútri šestnástky si tentokrát preberal loptu od Mesuta Özil, no následným bodlom už na Tima Howarda nevyzrel. Americký gólman vyráža do strany, čím drží akcie Toffees nad vodou.
    Giroud
     
    67
    Aj druhú veľkú šancu hostí v druhom dejstve zahadzuje ten istý muž Olivier Giroud, aj keď francúzskeho útočníka musíme minimálne za pohotovosť pochváliť. Giroud si prebral prihrávku od nesmierne aktívneho Chamberlaina, po prvýkrát sa dokázal odpútať aj od Distina a zrazu stál pred ním už len Howard. Francúz však z otočky namieril iba tesne mimo ľavej žrde. Domáci gólman zasahovať nemusel.
     
    57
    Ďalším potrestaným hráčom vo vyhrotenej druhej polke sa stáva Calum Chambers, ktorý zozadu naremploval Stevena Naismitha. Mladému stopérovi to už Kevin Friend zrátal i za prvý polčas.
     
    54
    V zápase sa nám ale začína pritvrdzovať a horúca hlava Jack Wilshere už balansoval na hrane medzi žltou a červenou kartou. Kevin Friend si vybral miernejší trest, no červenú by si po Wilsherovej kose na Barryho obhájil.
     
    47
    Wengerove šachy takmer znamenali okamžité zníženie, pretože v koncovke sa ocitol práve prichádzajúci Olivier Giroud. Akciu ešte na vlastnej polke započal aktívny Alex Oxlade-Chamberlain, ktorý vyviezol loptu až pred šestnástku, odkiaľ posielal nadýchaný center na francúzskeho bombardéra. Ten pohotovo vypálil ľavou a jeho pokus sa takmer vpratal pod Howardove brvno. Napokon mu ale chýbali decimetre a americký hrdina z MS v Brazílii tak zasahovať nemusel.
     
    46
    Arséne Wenger podľa očakávaní po prvýkrát siahol do svojej jedenástky a taktiež podľa predpokladov poslal na trávnik Oliviera Girouda. Na druhý polčas už nevybehol trápiaci sa Alexis Sánchez.
    NAISMITH(LUKAKU) - 2:0
     
    45
    Everton FC dal gól!
    Toffees sa ujímajú už dvojgólového vedenia a pomaly sa tak vynárajú spomienky na jarný výprask 3:0! Celá akcia vlastne začala v šestnástke Evertonu, kde výborne zapracoval kapitán Phil Jagielka. Ten po zisku lopty prihrával na polovicu ihriska, kde Per Mertesacker preletel cez Lukakua. Kevin Friend ale nepískal a belgický tank tak mohol postupovať do otvoreného priestoru. Tesne pre prekročením šestnástky prihral na križujúceho STEVENA NAISMITHA, ktorý sa už zoči-voči Szczesnemu nemýlil a pomedzi jeho nohy zdvojnásobuje domáce vedenie! Nutne však musím dodať, že Naismith si preberal loptu v postavení mimo hru.
     
    43
    Druhým potrestaným hráčom zápasu sa stáva Per Mertesacker, ktorý obomi nohami zbytočne sekol Naismitha. Nemecký stopér tak učinil na polovici ihriska, kde sú to pre stopérov veľmi zbytočné karty.
    Mirralas
     
    35
    Kevinovi Mirallasovi opäť chýbali len decimetre, aby sa stal druhým strelcom tohoto stretnutia. Tentokrát sa k sláve priblížil po priamom kope, ktorý nasledoval za faul na Bainesa. Belgický rýchlik sa pekne oprel do lopty, loptu zakrútil ponad múr, no sieť sa vlnila iba z bočnej strany. Szczesny sa preletel márne, ale keby šla lopta na bránku, tak by mal nemalé problémy.
     
    29
    Krátko pred uplynutím úvodnej polhodiny zápasu tu máme prvú žltú kartu v dnešnom zápase. Jej adresátom je Leighton Baines, ktorý na ľavej strane dohral Debuchyho.
    Mirralas
     
    21
    Arsenal má zarobené na obdobný výprask, aký tu utŕžil v jarnom stretnutí minulej sezóny. Po ďalšom nedôraze to už razom mohlo byť 2:0 pre Karamelky. Flamini najskôr na polke ihriska nedostúpil Stevena Naismitha, ktorý hlavou predĺžil do nájazdu Kevinovi Mirallasovi. Ten sa dokázal odpútať od Chambersa, no v nájazde na Szczesneho nepochodil. Poliak mu stihol zmenšiť strelecký uhol a belgický rýchlik už stihol zakončiť iba tesne mimo ľavej žrde. Pokračujeme za stavu 1:0.
    COLEMAN(BARRY) - 1:0
     
    19
    Everton FC dal gól!
    Ťažko by ste hľadali dokonalejší príklad futbalového pravidla „nedáš-dostaneš!" Kým Oxlade-Chamberlain sa na druhej strane pomýlil a veľkú mynelu Colemana nevytrestal, na druhej strane sme videli ďaleko väčšiu chladnokrvnosť v koncovke. Čerešničkou na torte je fakt, že sa presadil práve SEAMUS COLEMAN! Everton rozohrával voľný kop z polovice ihriska do strany k Bainesovi, ktorý nabil Barrymu a ten predviedol milimetrový center na hlavu írskeho beka. Ten sa z piatich metrov nemýlil a aj keď si Szczesny na loptu siahol, jeho hlavičku z piatich metrov už mimo troch žrdí nevytesnil!
     
    16
    Fúha, čo teraz napáchal Seamus Coleman? Robertovi Martínezovi stúpol tep na maximálnu hranicu, pretože takúto chybu nevídať ani u žiačikoch. Írsky krajný obranca najskôr dobre zakrižoval Mesuta Özila, no následne vyprodukoval hrozitánsku rozohrávku presne pred vápno, kde čakal osamotený Alex Oxlade-Chamberlain. Ten však jeho detinskú chybu nedokázal vytrestať. Placírka anglického talentu smerovala len tesne mimo ľavej žrde. Toto by sa Karamelkám stávať nemalo.
     
    9
    Prešpikované plány Roberta Martíneza dostavajú už na konci úvodnej desaťminútovky podstatný škrt. Steven Pienaar totiž musí z ihriska nútene odstúpiť, na jeho miesto príde skúsený Leon Osman.

    Erik Farkaš

    Góly: 19. Coleman(Barry), 45. Naismith(Lukaku) – 83. Ramsey(Cazorla), 90. Giroud(Monreal)

    Karty:   29. Baines (EVE) – 43. Mertesacker (ARS), 54. Wilshere (ARS), 57. Chambers (ARS), 77. Flamini (ARS)


    Everton FC: Howard – Coleman, Jagielka (C), Distin, Baines – Barry, J. McCarthy – Mirallas, Naismith, Pienaar – Lukaku
    Náhradníci: Joel Robles – McGeady, Bešič, Atsu, Osman, Stones, A. Alcaraz
    Manažér: Roberto Martínez (ESP)

    Arsenal FC: Szczęsny – Debuchy, Mertesacker (C), Chambers, Monreal – Wilshere, Flamini, Ramsey – Oxlade-Chamberlain, A. Sánchez, Özil
    Náhradníci: D. Martínez – Koscielny, Rosický, Giroud, Cazorla, J. Campbell, Bellerín
    Manažér: Arsène Wenger (FRA)

    Rozhodca: Kevin Friend – A. Garratt, M. McDonough – M. Oliver