Aston Villa – Newcastle 0:0 (kon.) | Chelsea – Leicester 2:0 (kon.) | Crystal Palace – West Ham 1:3 (kon.)
Southampton – West Bromwich 0:0 (kon.) | Swansea – Burnley 1:0 (kon.) | Everton – Arsenal 2:2 (kon.)
koniec
Everton FC
2:2 (2:0)
Arsenal FC
Sobota 23.08.2014, 18:30 • Goodison Park (Liverpool) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
    GIROUD(MONREAL) - 2:2
     
    90
    Arsenal FC dal gól!
    Kanonieri v poslednej desaťminútovke povstali z popola a razom je vyrovnané! Všetko to pritom začalo obrovským nezdarom Aarona Ramseyho, ktorého strela letela niekam do rohu ihriska. Tam ale zapracoval Nacho Monreal, ktor tú loptu došprintoval, následne ponúkol presný center na päťku, kde sa po prvýkrát cez Distina presadil OLIVIER GIROUD. Francúzsky stopér prehral prvý kľúčový súboj zápasu a domácich to razom stojí dva body! Tim Howard s tým nemohol nič robiť.
    RAMSEY(CAZORLA) - 2:1
     
    83
    Arsenal FC dal gól!
    Tradičný spasiteľ Kanonierov Santi Cazorla už začína ordinovať a po jeho práci sa Gunners vracajú do hry! Na začiatku všetkého bol inak žalostný Mesut Özil, ktorý na ľavej strane prenechal iniciatívu na svojho španielskeho kolegu. Cazorla sa naskytnutej príležitosti neľakol, spravil si Colemana a prízemnou príhrávkou našiel na zadnej žrdi AARONA RAMSEYHO, ktor už s odkrytou bránkou nemal problém. V Goodison Parku nás ešte čaká poriadne peklo!
    NAISMITH(LUKAKU) - 2:0
     
    45
    Everton FC dal gól!
    Toffees sa ujímajú už dvojgólového vedenia a pomaly sa tak vynárajú spomienky na jarný výprask 3:0! Celá akcia vlastne začala v šestnástke Evertonu, kde výborne zapracoval kapitán Phil Jagielka. Ten po zisku lopty prihrával na polovicu ihriska, kde Per Mertesacker preletel cez Lukakua. Kevin Friend ale nepískal a belgický tank tak mohol postupovať do otvoreného priestoru. Tesne pre prekročením šestnástky prihral na križujúceho STEVENA NAISMITHA, ktorý sa už zoči-voči Szczesnemu nemýlil a pomedzi jeho nohy zdvojnásobuje domáce vedenie! Nutne však musím dodať, že Naismith si preberal loptu v postavení mimo hru.
    COLEMAN(BARRY) - 1:0
     
    19
    Everton FC dal gól!
    Ťažko by ste hľadali dokonalejší príklad futbalového pravidla „nedáš-dostaneš!" Kým Oxlade-Chamberlain sa na druhej strane pomýlil a veľkú mynelu Colemana nevytrestal, na druhej strane sme videli ďaleko väčšiu chladnokrvnosť v koncovke. Čerešničkou na torte je fakt, že sa presadil práve SEAMUS COLEMAN! Everton rozohrával voľný kop z polovice ihriska do strany k Bainesovi, ktorý nabil Barrymu a ten predviedol milimetrový center na hlavu írskeho beka. Ten sa z piatich metrov nemýlil a aj keď si Szczesny na loptu siahol, jeho hlavičku z piatich metrov už mimo troch žrdí nevytesnil!

    Erik Farkaš

    Góly: 19. Coleman(Barry), 45. Naismith(Lukaku) – 83. Ramsey(Cazorla), 90. Giroud(Monreal)

    Karty:   29. Baines (EVE) – 43. Mertesacker (ARS), 54. Wilshere (ARS), 57. Chambers (ARS), 77. Flamini (ARS)


    Everton FC: Howard – Coleman, Jagielka (C), Distin, Baines – Barry, J. McCarthy – Mirallas, Naismith, Pienaar – Lukaku
    Náhradníci: Joel Robles – McGeady, Bešič, Atsu, Osman, Stones, A. Alcaraz
    Manažér: Roberto Martínez (ESP)

    Arsenal FC: Szczęsny – Debuchy, Mertesacker (C), Chambers, Monreal – Wilshere, Flamini, Ramsey – Oxlade-Chamberlain, A. Sánchez, Özil
    Náhradníci: D. Martínez – Koscielny, Rosický, Giroud, Cazorla, J. Campbell, Bellerín
    Manažér: Arsène Wenger (FRA)

    Rozhodca: Kevin Friend – A. Garratt, M. McDonough – M. Oliver