Aston Villa – Newcastle 0:0 (kon.) | Chelsea – Leicester 2:0 (kon.) | Crystal Palace – West Ham 1:3 (kon.)
Southampton – West Bromwich 0:0 (kon.) | Swansea – Burnley 1:0 (kon.) | Everton – Arsenal 2:2 (kon.)
koniec
Aston Villa FC
0:0 (0:0)
Newcastle United
Sobota 23.08.2014, 13:45 • Villa Park (Birmingham) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
    Williamson
     
    90+1
    Hostia vidia v krátkom slede i druhú žltú kartu v zápase a keďže jej adresátom je znovu Mike Williamson, Magpies budú dohrávať o desiatich! Všetko sa to udialo po šikovnom obhodení Delpha, ktorý následne narazil do urasteného stopéra United. Ešte to bude zaujímavé!
    De Jong
     
    90
    Nový muž v drese Magpies Siem de Jong sa mohol postarať nielen o exportný debut v novom pôsobisku, ale predovšetkým o tri body pre Newcastle United. Dummett posielal dlhú loptu na Moussu Sissoka, ktorý dokázal predĺžiť za seba, kde už šprintoval práve Holanďan de Jong. Posila z Ajaxu Amsterdamu sa odpútala od svojho krajana Rona Vlaara a z asi siedmich metrov prudko vyprášil Guzanove rukavice. Nanešťastie pre United ale zakončoval iba do stredu bránky a americký gólman Clarets dokázal loptu na dvakrát skrotiť.
     
    86
    Vôbec prvým potrestaným hráčom hostí sa v závere zápasu stáva Mike Williamson, ktorý si na ľavej strane počínal v rozpore s pravidlami.
     
    85
    Carlos Sánchez sa po svojom naskočení do zápasu vyslovene trápi, čo deklaroval nedovoleným zákrokom, ktorý bude sprevádzaný i žltou kartou.
     
    83
    Áno, je to tak, predovšetkým v prvej časti aktívny Cissokho končí tento duel nešťastne, keď so zranením opúšťa trávnik zadnými vrátkami. Na jeho miesto už vybehol Nathan Baker.
     
    77
    Emmanuel Riviére sa ani v druhom predstavení po letnom príchode z Monaca nedokázal presadiť, na hracej ploche ho preto nahradí Ayoze Pérez.
     
    76
    Nepodarené posledné minútky Richardsonovho predstavenia som už spomínal, postrehol to aj Paul Lambert, ktorý ho nahrádza Darrenom Bentom.
     
    69
    Na trávnik vybehne i bývalý líder holandského Ajaxu Amsterdam Siem de Jong, ktorý dvadsať minút pred koncom vymení Vurnona Anitu.
     
    68
    Domáci začínajú zbierať karty ako huby po daždi. Ďalším potrestaným hráčom je Andreas Weimann, ktorý inkasoval žlté napomínanie po spracovaní rukou a predovšetkým za následné protesty. Na karty je to už 3:0 pre Villu.
     
    67
    Philippe Senderos sa stáva druhým potrestaným mužom dnešného zápasu, keď prerezal dobrý nábeh Riviéra. Toho posielal do ďalšej šance aktívny Cabella. Senderos ho fauloval absolútne mimo lopty. Za žltú bude asi rád.
     
    62
    Najaktívnejší muž úvodnej časti sa už časom vytrácala a navyše už videl i žltú kartu. N´Zogbiu tak na hracej ploche nahradí čerstvá posila Carlos Sánchez.
    Janmaat
     
    56
    Páni, tak Daryl Janmaat sa nám rozohráva k veľkému výkonu a vo Villa Parku to opäť iba tak zahučalo. Vo veľkom predstavení pokračuje i Rémy Cabella, ktorý mu adresoval prihrávku do strany. Holandský pravý obranca sa odpútal od vytrácajúceho sa Cissokha, následne si loptu nachystal na svoju slabšiu ľavú nohu a z okraja šestnástky napriek tomu razantne vystrelil. Jeho prudkej jedovke chýbal asi meter, aby sa trhala šibenica za Guzanom. Americký gólman by bol zrejme bez nároku na zákrok.
    Janmaat
     
    51
    Následný voľný kop Magpies ale ponúkol ďaleko viacej vzrušenia a predovšetkým toho futbalového. United predviedli nacvičený signál, kedy hrdzavý stredopoliar Jack Colback posielal center na zadnú žrď, kde loptu vracal do ohňa Mike Williamson a následne sa sám pred Guzanom objavil pravý bek Janmaat. Holandský zadák zakončoval nádhernou rybičkou z piatich metrov, no na jeho smolu poslal loptu iba do stredu bránky. Tá však padala presne pod brvno a domáci gólman tak musel hasiť za cenu rohového kopu.
     
    50
    Charles N´Zogbia pristúpil pri outovej čiare Cabellov členok, z čoho rezultuje vôbec prvá žltá karta v dnešnom duely. Mike Dean mu spočítal i niekoľko predchádzajúcich úletov.
     
    33
    Newcastle navyše neustále hrozí brejkovými situáciami ako teraz v prípade Riviéra, ktorý ťažil z Cabellovej kolmice medzi rozostupujúcich sa stopérov. Monacká posila si pekne naviedla loptu do šestnástky a z približne desiatich metrov sa pokúsila aj o zakončenie. TIesnený Ronom Vlaarom však Riviére strielal iba do stredu bránky, kde pozorne a pohotovo reagoval gólman Guzan. Takýto priamočiary prechod by ale na defenzívu Clarets mohol platiť.
    Cabella
     
    25
    Ajajaj, čím teraz pohrdol Rémy Cabella... Najskôr to bol on sám, ktorý nádherne vyviezol loptu po pravej strane, následne pred šestnástkou rozdal pre Riviéra, ktorý pätou pripravil pozíciu Gouffranovi, ktorého zrazený pokus i so šťastím prepadol až na vzdialenejšiu žrď, kde mohol zakončovať práve osamotený Cabella. Letná posila z Montpellieru sa však doslova splašila a v páde poslala loptu asi jeden meter od pravej žrde. Taký Loic Rémy vy sa v takejto situácii asi nemýlil.
    N'Zogbia
     
    18
    Uf, vo Villa Parku to iba tak zahučalo, no opäť sa úvodného gólu nedočkali. Priamy kop z nejakých 23 metrov rozohrával Charles N´Zogbia, ktorý nádherne prestrelil múrik a lopta sa už-už krútila k ľavej žrdi Tima Krula. Reprezentačná dvojka holandského výberu z majstrovstiev sveta v Brazílii sa po lopte vrhala márne, no N´Zogbiov pokus sa napokon vykrútil z priestoru troch žrdí. Bývalý hráč práve Newcastle United je zatiaľ najaktívnejším a najnebezpečnejším mužom na trávniku.
     
    10
    Ako prvá mohla udrieť domáca Aston Villa, ktorá takmer nachytala Tima Krula na hruškách. Na ľavej strane dostal príliš veľa priestoru Aly Cissokho, ktorý ho aj využil. Jeho center síce smeroval iba na hlavu Williamsona, ktorý však dokázal loptu iba pridvihnúť na vzdialenejšiu žrď, kde zakončoval Charles N´Zogbia. Namiesto návratky do ohňa však posielal šikovnú lopta na zadnú žrď, ktorá takmer zapadla pod brvno. Hosťujúci gólman sa tváril, že to mal všetko pod kontrolou, no určite mu zatŕplo. Lopta nakoniec skončila na hornej sieti.

    Erik Farkaš

    Góly:

    Karty:   50. N´Zogbia (AST), 67. Senderos (AST), 68. Weimann (AST), 85. C.Sánchez (AST) – 86. Williamson (NEW)   90+1. Williamson (NEW)


    Aston Villa FC: Guzan – Hutton, Vlaar (C), Senderos, A. Cissokho – A. Westwood, Delph – N´Zogbia, Richardson, Weimann – Agbonlahor
    Náhradníci: Given – C. Sánchez, Baker, Bacuna, J. Cole, D. Bent, Grealish
    Manažér: Paul Lambert (SCO)

    Newcastle United: Krul – Janmaat, Coloccini (C), M. Williamson, Dummett – Anita, Colback – Cabella, M. Sissoko, Gouffran – Riviére
    Náhradníci: Elliot – S. de Jong, Ayoze P., Haïdara, Obertan, S. Taylor, Abeid
    Manažér: Alan Pardew (ENG)

    Rozhodca: Mike Dean – J. Brooks, S. Long – M. Atkinson