Aston Villa – Newcastle 0:0 (kon.) | Chelsea – Leicester 2:0 (kon.) | Crystal Palace – West Ham 1:3 (kon.)
Southampton – West Bromwich 0:0 (kon.) | Swansea – Burnley 1:0 (kon.) | Everton – Arsenal 2:2 (kon.)
koniec
Aston Villa FC
0:0 (0:0)
Newcastle United
Sobota 23.08.2014, 13:45 • Villa Park (Birmingham) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:45.
     
    Vitajte vo Villa Parku, kde načneme program druhého kola nového ročníka anglickej Premier League.

    Na úvod to bude zápas pätnásteho s desiatym celkom uplynulej sezóny na Ostrovoch. Vstup do rozbiehajúcej sa sezóny vyšiel lepšie Villanom, ktorý si trochu prekvapivo uchmatli všetky tri body z nedobytného Britannia Stadium (1:0).
    Na Straky čakala ďaleko náročnejšia úloha, keď rovnako ako pred rokom vyzvali Manchester City, ktorý na St. James Park prišiel v pozícii obhajcu. Magpies po sympatickom výkone napokon padli s výsledkom 0:2. Interesantný futbal z ligového prológu by na schodnejších Clarets mohol stačiť.

    Sezóna 2013/14:

    15. Aston Villa: 10 – 8 – 20; skóre 39:61; body 38
    10. Newcastle: 15 – 4 – 19; skóre 43:59; body 49

    Minulý ročník mala Aston Villa žať úrodu z predchádzajúcej sezóny, kedy mladé mužstvo Paula Lamberta iba zbieralo skúsenosti. Opak bol však pravdou a Clarets sa veľmi ľahko znovu namočili do boja o záchranu. Úvod sezóny tomu pritom vôbec nenapovedal. Villa sa po slušnom rozjazde zadrhla a až po vážnom zranení nenahraditeľného Christiana Bentekeho sa ukázalo, akým platným hráčom tento belgický obor vlastne je.
    Z časti sa ho podarilo nahradiť vďaka Liborovi Kozákovi, avšak toho taktiež postretlo závažné zranenie. Značne oslabení Villans napokon ukopali záchranu (5 bodov nad pásmom zostupu). Clarets ale vyrovnali negatívny rekord desiatich domácich prehier a zároveň po prvýkrát prehrali dvadsať ligových zápasov v jednom ročníku.

    Poďme pokračovať rečou čísel. Newcastle v minulotýždňovom prológu rozbiehajúcej sa sezóny vyprodukoval až dvanásť streleckých pokusov, no na Joea Harta nesmeroval ani jeden z nich! Zverenci Alana Pardewa proste pokračovali v trápení z konca minulého ročníka.
    Magpies z ostatných deviatich ligových duelov prehrali osem, pričom až šesťkrát vyšli naprázdno! Ich jediným strelcom pri posledných piatich výletoch mimo St. James Parku je Martin Škrtel, ktorého vlastenec i tak nezabránil liverpoolskemu víťazstvu 2:1. United i vinou zbabranej ligovej koncovky vycúvali z boja o európske poháre. Podarí sa im tak prekĺznuť teraz? Pravdou totiž je, že fanúšikovia už pomaly s Pardewom strácajú trpezlivosť.

    Vzájomné zápasy:

    23.02.2014; Newcastle – Aston Villa 1:0
    (Rémy)

    14.09.2013; Aston Villa – Newcastle 1:2
    (Benteke – Ben Arfa, Gouffran)

    29.01.2013; Aston Villa – Newcastle 1:2
    (Benteke – P. Cissé, Cabaye)

    02.09.2012; Newcastle – Aston Villa 1:1
    (Ben Arfa – Clark)

    05.02.2012; Newcastle – Aston Villa 2:1
    (Ba, P. Cissé – Rob. Keane)

    17.09.2011; Aston Villa – Newcastle 1:1
    (Agbonlahor – L. Best)

    Strakám Alana Pardewa sa proti Aston Ville v poslednom čase darí, veď porážke sa vyhli už šesťkrát v rade (V:4; R:2).
    Vlani sa Magpies dokonca podarilo ovládnuť oba zápasy jednej sezóny, čo sa stalo vôbec po prvýkrát od ročníku 1997/98.

    Zmeny v kádri:

    Aston Villa

    Príchody: Aly Cissokho
    a Philippe Senderos (Valencia), Joe Cole (West Ham), Kieran Richardson (Fulham), Carlos Sánchez (Elche)
    Odchody: Stephen Ireland (Stoke), Mark Albrighton (Leicester), Nathan Delfouneso (Blackpool), Jordan Bowery (Rotherham)

    Newcastle:

    Príchody: Rémy Cabella
    (Montpellier), Emmanuel Riviére (Monaco), Daryl Janmaat (Feyenoord), Jack Colback (Sunderland), Siem de Jong (Ajax), Ayoze Pérez (Tenerife), Facundo Ferreyra (Šachtar/hosť.)
    Odchody: Mathieu Debuchy (Arsenal), Romain Amalfitano (Dijon), Dan Gosling (Bournemouth), Shola Ameobi (Gaziantep), James Tavernier (Wigan), Sylvain Marveaux (Guingamp/hosť.)

    Absencie:

    Domácim sa po doliečení boľačiek hlási späť do služby Carlos Sánchez, Joe Cole a Jores Okoré. Ani jeden sa na Britannia Stadium nepredstavil.
    K dispozícii tak nebudú „len" spomínaní bombardéri Christian Benteke a Libor Kozák, ktorí by sa mali vrátiť niekedy v októbri.

    Hosťujúce rady by mali po úspešnej rehabilitácii doplniť maródi Siem de Jong a stopér Mapou Yanga-Mbiwa.
    K dispozícii ale stále nebude kvartet maródov Tioté (1 týždeň), Papiss Cissé (5 týždňov), Santon a Ryan Taylor.

    Môj tip: X2
     
    Úvodné zostavy:

    Aston Villa FC: Guzan – Hutton, Vlaar (C), Senderos, A. Cissokho – A. Westwood, Delph – N´Zogbia, Richardson, Weimann – Agbonlahor
    Náhradníci: Given – C. Sánchez, Baker, Bacuna, J. Cole, D. Bent, Grealish
    Manažér: Paul Lambert (SCO)

    Newcastle United: Krul – Janmaat, Coloccini (C), M. Williamson, Dummett – Anita, Colback – Cabella, M. Sissoko, Gouffran – Riviére
    Náhradníci: Elliot – S. de Jong, Ayoze P., Haïdara, Obertan, S. Taylor, Abeid
    Manažér: Alan Pardew (ENG)

    Rozhodca: Mike Dean – J. Brooks, S. Long – M. Atkinson.

     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný zápas druhého kola anglickej Premier League práve odštartoval! Výkop obstarali hostia v čierno-bielej kombinácii. Villans vo vínovo-modrej zľava-doprava.
     
    2
    V úvode zápase je zatiaľ aktívnejší Newcastle, ktorý drilluje predovšetkým pravú stranu Janmaata s Gouffranom.
     
    3
    Magpies pokračujú vo veľmi istej rozohrávke v okolí stredového kruhu. Prvý center od Cabellu odvracal kapitán Ron Vlaar.
     
    4
    Posila z Montpellieru Rémy Cabella by mala byť základnou súčiastkou hry United v tejto sezóne. Francúz nás v prvom zápase sezóny zabával.
     
    5
    Po prvýkrát sa o niečo pokúsila i Aston Villa, no Alan Hutton sa na pravej strane k útočnému výpadu neodhodlal. Priestor nato ale bol.
     
    6
    Naopak na druhej strane sme sledovali úvodný rohový kop hostí, ktorý rezultoval v zrazenú Anitovu strelu z hranice šestnástky. Brad Guzan chytá bez problémov.
     
    7
    Omnoho nebezpečnejší bol protiútok Clarets, na ktorého konci bol Gabriel Agbonlahora, ktorý však padajúceho Colocciniho neprestrelil.
     
    8
    Newcastle šliapol na pravej strane na plyn a okamžite z toho vznikla koncovka od Cabellu. Aj tento pokus však dokázala pokryť defenzíva domácich.
     
    9
    Po následnom faule Agbonlahora sa kopal voľný kop, z ktorého prišlo ku koncovke v podaní Williamsona, no lopta letela nad bránku.
     
    10
    Ako prvá mohla udrieť domáca Aston Villa, ktorá takmer nachytala Tima Krula na hruškách. Na ľavej strane dostal príliš veľa priestoru Aly Cissokho, ktorý ho aj využil. Jeho center síce smeroval iba na hlavu Williamsona, ktorý však dokázal loptu iba pridvihnúť na vzdialenejšiu žrď, kde zakončoval Charles N´Zogbia. Namiesto návratky do ohňa však posielal šikovnú lopta na zadnú žrď, ktorá takmer zapadla pod brvno. Hosťujúci gólman sa tváril, že to mal všetko pod kontrolou, no určite mu zatŕplo. Lopta nakoniec skončila na hornej sieti.
     
    11
    Pozornosť ale orientujme na druhú stranu, kde sa k exekúcii rohového kopu chystá opäť novic v kádri hostí Rémy Cabella.
     
    12
    Jeho center sa po odraze dostal až ku Gouffranovi, ktorý však v dôležitom okamžiku premáchol a lopta tak doskákala až za bránkovú čiaru.
     
    13
    Domáci sa však nezaobišli bez problémov, pretože na zemi sa ocitol otrasený Ron Vlaar, ktorý hlási problémy s kolenom. Na trávniku sa už nachádza i lekársky tím Clarets.
     
    14
    Domáci kapitán opúšťa hraciu plochu po vlastných a vztýčeným palcom ukazuje, že to nebude až také vážne a bude môcť pokračovať ďalej.
     
    15
    Po štvrťhodine tak aj s Vlaarom pokračujeme za bególového stavu, ktorý zatiaľ mohol ovplyvniť iba Charles N´Zogbia, no mieril nad.
     
    16
    Gouffran výborne prihrával do strany na Cabellu, ktorý mu však nedokázal adresovať presný center na malé vápno. Lopta pristála hádam až na tribúne.

     
    17
    Newcastle je zatiaľ aktívnejší a futbalovejší, no Aston Villa paradoxne nebezpečnejšia. Opäť to horelo po Cissokhovom centri, ktorému sa hostia ešte vďaka Dummettovi ubránili, no následne došlo k faulu od Colbacka.
     
    18
    Uf, vo Villa Parku to iba tak zahučalo, no opäť sa úvodného gólu nedočkali. Priamy kop z nejakých 23 metrov rozohrával Charles N´Zogbia, ktorý nádherne prestrelil múrik a lopta sa už-už krútila k ľavej žrdi Tima Krula. Reprezentačná dvojka holandského výberu z majstrovstiev sveta v Brazílii sa po lopte vrhala márne, no N´Zogbiov pokus sa napokon vykrútil z priestoru troch žrdí. Bývalý hráč práve Newcastle United je zatiaľ najaktívnejším a najnebezpečnejším mužom na trávniku.
    N'Zogbia
     
    19
    Krásne gesto domácich fanúšikov, ktorí sa hromovým potleskom pridali k fans Magpies, ktorí si uctili smrť svojich fanúšikov.
     
    20
    Koniec predchádzajúcej pietnej spomienku už sprevádzal poriadny rev, zápas môže pokračovať ďalej. Pomaly sa blížime k polovici úvodného dejstva.
     
    21
    Presne v polke bude môcť Rémy Cabella rozohrávať voľný kop z podobnej pozície, ako nedávno N´Zogbia. Faulovaným bol Riviére.
     
    22
    Cabella však rovnako ako pár predchádzajúcich centrov poslal iba vysoko nad bránku Brada Guzana. Ten je zatiaľ bez práce.
     
    23
    Emmanuel Rivière sa po príchode k Strakám síce snaží, no s iniciatívou to miestami až preháňa. Tentokrát v súperovom vápne fauloval Huttona.
     
    24
    Hru teraz tvorí Aston Villa, ktorá sa usadila na polovici hostí, no defenzívne bloky Magpies sa stihli včas stiahnuť pod loptu.
     
    25
    Ajajaj, čím teraz pohrdol Rémy Cabella... Najskôr to bol on sám, ktorý nádherne vyviezol loptu po pravej strane, následne pred šestnástkou rozdal pre Riviéra, ktorý pätou pripravil pozíciu Gouffranovi, ktorého zrazený pokus i so šťastím prepadol až na vzdialenejšiu žrď, kde mohol zakončovať práve osamotený Cabella. Letná posila z Montpellieru sa však doslova splašila a v páde poslala loptu asi jeden meter od pravej žrde. Taký Loic Rémy vy sa v takejto situácii asi nemýlil.
    Cabella
     
    26
    Rušno však bolo i na druhej strane, kde sa k odrazenej lopte dostal Andreas Weimann, no rakúsky futbalista zasiahol iba dobre postaveného Williamsona.
     
    27
    Rezultoval z toho rohový kop, ktorý rozohrával Fabian Delph, no defenzíva Strák sa i v tomto prípade dokázala ubrániť.
     
    28
    Zmenu nepriniesla ani následná akcia z druhej vlny v podaní Agbonlahora, ktorú opäť riešil zatiaľ výborne hrajúci Williamson.
     
    29
    Rozhodne sa však pri sledovaní tohto zápasu nenudíme. Zaujímavé príležitosti sa rodia na oboch stranách. Na gólové korenie však čakáme márne.
     
    30
    No a ďalšia koncovka domáceho mužstva, ktorú obstaral Fabian Delph. Ten sa pred šestnástkou obtočil práve okolo Williamsona, stihol aj vystreliť, no lopta letela vysoko nad.
     
    31
    Po polhodine hry tak pokračujeme za bezgólového stavu. Na zaujímavé príležitosti je to 2:1 pre domácu Aston Villu.
     
    32
    Tempo sa nám mierne upokojilo, Newcastle pokračuje vo svojom zodpovednom výkone a zatiaľ je jeho defenzíva nepriepustná.
     
    33
    Newcastle navyše neustále hrozí brejkovými situáciami ako teraz v prípade Riviéra, ktorý ťažil z Cabellovej kolmice medzi rozostupujúcich sa stopérov. Monacká posila si pekne naviedla loptu do šestnástky a z približne desiatich metrov sa pokúsila aj o zakončenie. TIesnený Ronom Vlaarom však Riviére strielal iba do stredu bránky, kde pozorne a pohotovo reagoval gólman Guzan. Takýto priamočiary prechod by ale na defenzívu Clarets mohol platiť.
     
    34
    Následne sa k strele zo strednej vzdialenosti odhodlal Vurnon Anita, no jeho ďalekonosný pokus letel iba vysoko nad bránku.
     
    35
    Desať minút pred prestávkou sa nám teda stav zaujímavých príležitostí vyrovnáva na 2:2. Na najdôležitejšom ukazovateli ale naďalej svietia dve nuly.

     
    36
    Možno sa to ale zmení po domácom rohovom kope, ktorý bude po výbornej Cissokhovej práci nasledovať opäť z ľavej strany.
     
    37
    Dôrazná defenzíva Magpies sa však i naďalej bráni bez väčších problémov. Tentokrát úradoval vysokánsky Mike Williamson.
     
    38
    Aston Villa má momentálne viacej z hry, Newcastle sa naopak sústreďuje predovšetkým na defenzívu. Všetko smeruje k bezgólovému polčasovému rezultátu.
     
    39
    Konečne sa pokúsil uvoľniť i doteraz neviditeľný Moussa Sissko, no excelentne pred ním zapracoval Alan Hutton, ktorý okamžite vyváža loptu na súperovu polovicu.
     
    40
    No a domáca snaha rozhodne nebola márna. Na výbornú Huttonovu prácu nadviazal Richardson, ktorý posielal dobrý center na Agbonlahora, ktorý však tiesnený Coloccinim nezakončil.
    Agbonlahor
     
    41
    Andreas Weimann teraz zbytočne zasebčil v momente, kedy mu zľava nabiehal Richardson so Cissokhom. Odvážny pokus z diaľky zablokoval Anita.
     
    42
    Rémyho Cabellu pohladil lakťom po tvári Charles N´Zogbia, po čom sa francúzsky krídelník okamžite zrútil k zemi. Krátko pred prestávkou si teda ešte raz oddýchneme.
     
    43
    Alan Hutton pokračuje vo výbornom výkone. Tentokrát exkluzívne zakrižoval Cabellu, následne obohral i Riviéra, až ho k zemi nedovolene poslal nabudený Janmaat.
     
    44
    Úvodné dejstvo vo Villa Parku sa nám pomaly chýli k svojmu koncu. Nerozhodný stav je zatiaľ myslím zaslúžený, no radi by sme videli nejaké góly.
     
    45
    Charles N´Zobia opäť nakopol motorku okolo Dummetta, no narážačka s Weimannom už nevyšla. Rakúšana komfortne zakrižoval kapitán Coloccini.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodné dejstvo vo Villa Parku prinieslo vyrovnaný futbal s dvomi zaujímavými príležitosťami na oboch stranách. Azda najväčšiu šancu na otvorenie skóre mal Rémy Cabella, ktorý sa však v kľúčovom okamihu pred Guzanom pomýlil. Magpies boli inak o niečo futbalovejší, no rozhodne svojho súpera nevalcovali.

    Tesná bitka bude pokračovať približne od 14:46. Zostaňte s nami.

     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhé dejstvo vo Villa Parku začína v nezmenenom personálnom obsadení. Úvodný výkop druhej časti obstarali domáci.
     
    47
    Výborný Alan Hutton vybojoval ďalší rohový kop na pravej strane. Hutton je zatiaľ najvýraznejšou postavou tohto duelu.
     
    48
    Clarets sa ale z vydrenej štandardky nepresadili a nič sa neurodilo ani z druhej vlny. Richardson sa nachádzal v ofsajde.
     
    49
    Úvodný výpad druhého dejstva má za sebou i Newcastle, keď sa po pravej strane rozbehol Janmaat. Výborne však pred ním pracoval Cissokho.
     
    50
    Charles N´Zogbia pristúpil pri outovej čiare Cabellov členok, z čoho rezultuje vôbec prvá žltá karta v dnešnom duely. Mike Dean mu spočítal i niekoľko predchádzajúcich úletov.
     
    51
    Následný voľný kop Magpies ale ponúkol ďaleko viacej vzrušenia a predovšetkým toho futbalového. United predviedli nacvičený signál, kedy hrdzavý stredopoliar Jack Colback posielal center na zadnú žrď, kde loptu vracal do ohňa Mike Williamson a následne sa sám pred Guzanom objavil pravý bek Janmaat. Holandský zadák zakončoval nádhernou rybičkou z piatich metrov, no na jeho smolu poslal loptu iba do stredu bránky. Tá však padala presne pod brvno a domáci gólman tak musel hasiť za cenu rohového kopu.
    Janmaat
     
    52
    Rohový kop sa bude môcť opakovať, keď pred letiacim Coloccinim výborne operoval švajčiarsky stopér Senderos.
     
    53
    Následne sa domácim podarilo odvrátiť loptu do bezpečia a už to bude pre Villans dobre. Newcastle ale začína druhý polčas s veľkou chuťou.
     
    54
    Hostia sa pri rozohrávke neštítia poslať loptu až k brankárovi Krulovi, ale i vďaka nemu si zatiaľ udržujú miernu optickú prevahu.
     
    55
    Teraz ale došlo k miernemu zaváhaniu v podaní Anitu, ktorý prepadol v rozohrávke, no Westwood to využiť nedokázal.
     
    56
    Páni, tak Daryl Janmaat sa nám rozohráva k veľkému výkonu a vo Villa Parku to opäť iba tak zahučalo. Vo veľkom predstavení pokračuje i Rémy Cabella, ktorý mu adresoval prihrávku do strany. Holandský pravý obranca sa odpútal od vytrácajúceho sa Cissokha, následne si loptu nachystal na svoju slabšiu ľavú nohu a z okraja šestnástky napriek tomu razantne vystrelil. Jeho prudkej jedovke chýbal asi meter, aby sa trhala šibenica za Guzanom. Americký gólman by bol zrejme bez nároku na zákrok.
    Janmaat
     
    57
    To najdôležitejšie ale je, že naďalej hráme za bezgólového stavu a to je za nami už takmer hodina hracieho času.
     
    58
    Newcastle United začína poriadne dupať na plyna a Clarets razom nestíhajú. Po Westwoodovom faule môže rozohrávať Colback.
     
    59
    Jack Colback ponúkol exkluzívny center na kopačku Williamsona, no ten v kľúčovom okamihu zluftoval. Byť tam technickejší hráč, tak je to 0:1.
     
    60
    Straky však zo svojej iniciatívy vyťažili aspoň rohový kop, ktorý sa bude po dobrom zákroku Cissokha ešte opakovať.
     
    61
    Centrovaná lopta od Colbacka smerovala opäť do centrálnej zóny malého vápna, kde bol ale Brad Guzan tentokrát faulovaný.
     
    62
    Najaktívnejší muž úvodnej časti sa už časom vytrácala a navyše už videl i žltú kartu. N´Zogbiu tak na hracej ploche nahradí čerstvá posila Carlos Sánchez.

     
    63
    Medzitým ale znovu útočili Straky, ktoré vybojovali voľný kop, no Cabellov center bol opäť odvrátený pozornou defenzívou vínovo-modrých.
     
    64
    Štandardnú situáciu sme videli i na druhej strane, kde ju rozohrával Ashley Westwood. Aj tento pokus ale skončil nezdarom.
     
    65
    Ten si mohol Westwood opakovať po zrazenom centri Weimanna, no tentokrát zaúradoval gólman TIm Krul, ktorý poslal loptu do bezpečia.
     
    66
    Domáca stopérska dvojica sa tentokrát predviedla výbornou kooperáciou, keď dostúpili otáčajúceho sa Sissoka.
     
    67
    Philippe Senderos sa stáva druhým potrestaným mužom dnešného zápasu, keď prerezal dobrý nábeh Riviéra. Toho posielal do ďalšej šance aktívny Cabella. Senderos ho fauloval absolútne mimo lopty. Za žltú bude asi rád.
     
    68
    Domáci začínajú zbierať karty ako huby po daždi. Ďalším potrestaným hráčom je Andreas Weimann, ktorý inkasoval žlté napomínanie po spracovaní rukou a predovšetkým za následné protesty. Na karty je to už 3:0 pre Villu.

     
    69
    Na trávnik vybehne i bývalý líder holandského Ajaxu Amsterdam Siem de Jong, ktorý dvadsať minút pred koncom vymení Vurnona Anitu.
     
    70
    Z hosťujúceho sektoru sa ozval ohlušujúci aplauz, ktorý privítal čerstvú posilu od holandskej mašiny na futbalové talenty.
     
    71
    Nejedná sa ale o žiadneho futbalového zajaca. 25-ročný de Jong nasúkal v drese Ajaxu 57 ligových gólov, ku ktorým pridal dva bonbóny v reprezentácii.
     
    72
    Venujme sa ale hre, kde pokračuje vyrovnaná bitka o dôležité body. Mierne navrch má zatiaľ hosť zo severu Anglicka.
     
    73
    Nezmenil to ani Kieran Richardson, ktorý centroval na Agbonlahora, no pred ním operoval dnes výborný Mike Williamson.
     
    74
    Richardson pokračuje v sérii nepodarených centrov. Tentokrát sa mu podarilo nájsť iba dobre postaveného Jacka Colbacka.
     
    75
    Po prvýkrát sa nám predviedol Siem de Jong, avšak nanešťastie pre Magpies nie práve futbalovo. Zozadu skosil najaktívnejšieho muža v domácom drese Alana Huttona.
     
    76
    Nepodarené posledné minútky Richardsonovho predstavenia som už spomínal, postrehol to aj Paul Lambert, ktorý ho nahrádza Darrenom Bentom.
     
    77
    Gabriel Agbonlahor sa tým pádom posunie na ľavú stranu a Darren Bent príde na samý hrot. Clarets medzitým rozohrali voľný kop, no Senderos hlavičkoval iba nad seba.

     
    77
    Emmanuel Riviére sa ani v druhom predstavení po letnom príchode z Monaca nedokázal presadiť, na hracej ploche ho preto nahradí Ayoze Pérez.
     
    78
    Ten priniesol v úvodnom stretnutí so City poriadny vietor a takmer sa dostal i k vyrovnaniu na 1:1. Proti bol vtedy Vincent Kompany.
     
    79
    Darren Bent sa okamžite po príchode na hraciu plochu prihlásil o slovo, keď sa hlavou oprel do centra od Agbonlahora. Loptu však poslal iba nad bránku a navyše sa v čase zakončenia nachádzal v ofsajde.
     
    80
    Paula Lamberta ale momentálne trápia závažnejšie problémy a síce zdravotný stav Alyho Cissokha, ktorý si na zemi drží ľavé koleno.
     
    81
    Villa sa však bránila už aj so Cissokhom a musela sa brániť statočne, pretože loptu si opäť nachystal Janmaat. Tentokrát bol ale v koncovke zablokovaný.
     
    82
    Tak nie, ospravedlňujem sa, Cissokho sa na hracej ploche nenachádzal a ani sa tam momentálne nechystá. Zrejme budeme musieť striedať.
     
    83
    Áno, je to tak, predovšetkým v prvej časti aktívny Cissokho končí tento duel nešťastne, keď so zranením opúšťa trávnik zadnými vrátkami. Na jeho miesto už vybehol Nathan Baker.
     
    84
    Magpies pokračovali vo svojej aktivite vďaka Ayozemu, ktorý posielal prudký center na zadnú žrď, no tam sa najlepšie zorientoval Senderos.
     
    85
    Carlos Sánchez sa po svojom naskočení do zápasu vyslovene trápi, čo deklaroval nedovoleným zákrokom, ktorý bude sprevádzaný i žltou kartou.
     
    86
    Vôbec prvým potrestaným hráčom hostí sa v závere zápasu stáva Mike Williamson, ktorý si na ľavej strane počínal v rozpore s pravidlami.
     
    87
    Na karty je to už ťažký nepomer v pomere 4:0. Villans však nie sú iba dôraznejší. Karty často prichádzajú po hlúpych chybách.
     
    88
    Pozor teraz pred šestnástku hostí, odkiaľ sa bude kopať zaujímavá štandardka v podaní Ashleyho Westwooda.
     
    89
    Domáci stredopoliar Westwood ale poslal loptu iba do stredu bránky, kde Tima Krula rozhodne nemohol zaskočiť.
     
    90
    Nový muž v drese Magpies Siem de Jong sa mohol postarať nielen o exportný debut v novom pôsobisku, ale predovšetkým o tri body pre Newcastle United. Dummett posielal dlhú loptu na Moussu Sissoka, ktorý dokázal predĺžiť za seba, kde už šprintoval práve Holanďan de Jong. Posila z Ajaxu Amsterdamu sa odpútala od svojho krajana Rona Vlaara a z asi siedmich metrov prudko vyprášil Guzanove rukavice. Nanešťastie pre United ale zakončoval iba do stredu bránky a americký gólman Clarets dokázal loptu na dvakrát skrotiť.
    De Jong
     
    90+1
    Hostia vidia v krátkom slede i druhú žltú kartu v zápase a keďže jej adresátom je znovu Mike Williamson, Magpies budú dohrávať o desiatich! Všetko sa to udialo po šikovnom obhodení Delpha, ktorý následne narazil do urasteného stopéra United. Ešte to bude zaujímavé!
    Williamson
     
    90+2
    Domáci si môžu nachystať definitívu pre zisk troch bodov. Nasledovať bude totiž rohový kop z pravej strany.
     
    90+3
    Magpies sa ho ale podarilo i bez Williamsona odvrátiť a zrejme sa už viacej nestane. Posledné sekundičky trávime na polovici Clarets.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Na úvodný presný zásah druhého kola anglickej Premier League si budeme musieť počkať až do nahusteného termínu o štvrtej hodine. Aktéri úvodného zápasu sa napriek viacerým zaujímavým príležitostiam nedokázali presadiť. Bližšie boli k tomu predsa len hostia, ktorí sa takmer radovali po šanciach Cabellu či Deryla Janmaat. Nakoniec ale budú zrejme s bodom spokojní, keďže úplný záver duelu dohrávali bez vylúčeného stopéra Williamsona. Ten patril spolu s Janmaatom a Huttonom k tomu najlepšiemu, čo dnešný zápas ponúkol.

    Vo Villa Parku sme sa teda gólov nedočkali, snáď sa to zmení napríklad na Stamford Bridge, kam vás touto cestou srdečne pozývam. Súboj s Leicesterom City začína o 16:00. Zatiaľ vám ďakujem a pozornosť. (15:41:28)

    Erik Farkaš

    Góly:

    Karty:   50. N´Zogbia (AST), 67. Senderos (AST), 68. Weimann (AST), 85. C.Sánchez (AST) – 86. Williamson (NEW)   90+1. Williamson (NEW)


    Aston Villa FC: Guzan – Hutton, Vlaar (C), Senderos, A. Cissokho – A. Westwood, Delph – N´Zogbia, Richardson, Weimann – Agbonlahor
    Náhradníci: Given – C. Sánchez, Baker, Bacuna, J. Cole, D. Bent, Grealish
    Manažér: Paul Lambert (SCO)

    Newcastle United: Krul – Janmaat, Coloccini (C), M. Williamson, Dummett – Anita, Colback – Cabella, M. Sissoko, Gouffran – Riviére
    Náhradníci: Elliot – S. de Jong, Ayoze P., Haïdara, Obertan, S. Taylor, Abeid
    Manažér: Alan Pardew (ENG)

    Rozhodca: Mike Dean – J. Brooks, S. Long – M. Atkinson